Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

Španělsko – Čína

11:7

konec (5:2, 4:3, 2:1, 0:1)

03.08.2021, 08:30 • Čtvrtfinále • Tomáš Kubečka

V semifinále se Španělsko utká s vítězem utkání Nizozemsko – Maďarsko. (09:29:13)
Je konec! Favorizované Španělsko zvládlo čtvrtfinálový souboj s Čínou a po vítězství 11:7 postupuje do semifinále olympijského turnaje. Španělky rozhodly o svém triumfu už během první části, ve které si vytvořily náskok o tři branky. Ten si postupně držely. Až ve čtvrté čtvrtině se Španělsko nedokázalo prosadit. Čína ale zahazovala šance a nedokázala duel zdramatizovat. Skvělý výkon navíc podala brankářka Esterová Ramosová.

Konec čtvrté čtvrtiny.

32

Čína měla k dispozici ještě jeden útok, ale Mej Siao-chan se dopustila útočného faulu.

32

Další zakončení Číňanek skončilo jen na levé tyči španělské branky. Favoritky dnešního souboje už pomaličku začínají slavit postup do semifinále.

31

Mej Siao-chan střílela z levé strany, jenže Esterová Ramosová znovu dokonale využil své dlouhé ruce a konečky prstů vyrazila střelu nad břevno.

30

Čínský trenér si ještě vyžádal oddechový čas.

30

Esterová Ramosová se svou soupeřkou nenechala zaskočit, přesunula se k pravé tyči a vystřihla další zákrok. Španělsko už je opravdu kousek od postupu do semifinále.

29

Španělky sice předvedly parádní protiútok, ale branku z něj nevytěžily! Do zakončení se dostala Esparová Llaquetová, ale trefila ruku čínské brankářky.

28

Španělská brankářka je dnes důležitou oporou svého týmu. Esterová Ramosová si připsala další zákrok proti střele z levé strany.

27

Esterová Ramosová si dala pozor na slabou střelu do dolního rohu a připsala si snadný zákrok. Španělsko stále vede o čtyři branky.

26

Čínská brankářka vytáhla důležitý zákrok a získala míč pro svůj celek. Čína chce zdramatizovat závěr tohoto čtvrtfinále.

25

Čína v úvodu čtvrté části snižuje na rozdíl čtyř branek! Niou Kuan-nan se štěstím procedila míč za čáru, což muselo potvrdit i video!

11:7

25

Jenže první akce Španělsku vůbec nevyšla. Ortizová se natahovala po přihrávce před branku, ale míč skončil až u čínské brankářky.

25

I na začátku čtvrté části byly u míče rychleji Španělky, které mají k dispozici úvodní útok závěrečné části tohoto čtvrtfinálového duelu.

Začátek čtvrté čtvrtiny.

Konec třetí čtvrtiny.

24

V útoku se poté Španělky dopustily nedovoleného zákroku. Poslední útok třetí čtvrtiny tak provedou Číňanky.

24

Esterová Ramosová už byla znovu překonána, ale tentokrát španělské brankářce pomohla také branková konstrukce.

Španělsko – Čína

11:7

konec (5:2, 4:3, 2:1, 0:1)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy
Španělsko: Esterová Ramosová - Bachová, A. Esparová Llaquetová, Ortizová, Ruizová, Gonzálezová Lópezová, C. Esparová Llaquetová, Peňaová, Forcaová Arizaová, Tarragová Aymerichová, Garcíaová Godoyová, Leitonová Arronesová

Čína: I-neng Šen - Mej Siao-chan, Niou Kuan-nan, Wang Chuan, Teng Ce-wen, Čchen Siao, Čang Ťing, Wang Sin-jen, Siung Tun-chan, Čaj Jing, Lu I-wen, Čang Tan-i