Menu

Hokej

ME v inline hokeji U18

Česko – Španělsko

2:3

po prodl. (2:0, 0:2 - 0:1)

29.07.2021, 10:45 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Šanci na reparát mají Češi ještě dnes, kdy v 18:40 vyzvou na stejném místě Itálii. Do té doby je to z mé strany vše, hezké odpoledne! (12:00:38)
Španělé tak po velkém obratu zaznamenávají první výhru na turnaji, a to způsobem, který Češi vůbec nechtěli. Dostat branku sekundu před koncem prodloužení je vždycky věcí, kterou zkrátka nechcete, zvláště v tom kontextu, když vedete po prvním poločase 2:0. Španělé se však bleskově dotáhli během 27. minuty a poslali zápas do prodloužení. To mohlo dopadnout na obě strany, v závěru to nakonec na sebe strhl Pablo Mata Picazo, který zajistil tímto Španělsku dva body.

Střely na branku: 14 – 20

Konec zápasu.

44:59

Španělsko právě vstřelilo branku!
Sekundu před koncem prodloužení dostávají Češi tvrdý direkt! Hanákova nepřesná přihrávka nastartovala španělské přečíslení 3 na 1, které táhl Mas Rabell. V ideální chvíli pod padajícím hráčem nahrál na PABLA MATA PICAZU, který v čase 44:59 prostřelil z první přesunujícího se Lequina – 2:3! Asistence: Bern Mas Rabell.

44:40

Hanák ale špatnou přihrávkou nastartoval okamžitý návrat do obrany a Pérez se dostal rázem až před Lequina, leč nedokázal optimálně zakončit.

43:56

Plos zůstává na hřišti a drží kotouč, Češi nikam nespěchají a chtějí si jednu z finálních akcí během prodloužení opravdu dobře připravit.

43:20

Střídání trojice, Malínek dostal sice poměrně dlouhou přihrávku, dokázal ale dobruslit, dostat se přes obránce a jít do střelby, kterou mu v poslední chvíli zarazil Pérez.

42:06

Španělé sice dlouho drželi kotouč na holích při zakládání útoku, nakonec jej však ztratili a Plos obstaral další zakončení, které utlumil Llop pod betonem.

41:09

Valles Pesudo zkusil překvapit Lequina zakončením přes bližší tyč z velmi ostrého úhlu, ale neuspěl.

40:46

První střelu v prodloužení si ale připsali Češi. Plos z vrcholku levého kruhu mířil křížem na zadní tyč, Llop sebral kotouč do lapačky.

40:03

Pětiminutové prodloužení začíná, buly vyhrávají Španělé a vrhají se okamžitě do útoku.

40:01

Začalo prodloužení.
Druhý poločas nabídl pořádné drama do posledních sekund. Španělé v něm srovnali během necelé minuty dvěma zásahy a zápas pomalu směřoval do nastavení. Ani to však nemuselo být po divokém závěru, stav 2:2 je ale nakonec po 40 minutách platný. Prodloužení se hraje klasického formátu pět minut 3 na 3.

Střely na branku: 11 – 17

40:00

Druhý poločas skončil.

39:45

Neskutečné drama posledních sekund! Plos nejprve šel sám proti dvěma hráčům a dostal se přes ně, poslední jej ale zahákoval a Plos logicky upadl na zem. Rozhodčí však nevylučovali a vznikl španělský brejk dva na nikoho. Ten zakončoval Mas Rabell a nechybělo vůbec málo k tomu, aby to Španělé urvali. Lequin však předvedl další úžasný zákrok!

38:16

Držení puku je tentokrát na našich holích, stále je to především kombinace ve snaze přejít co nejlépe do útočného pásma.

37:15

Po ukotvení branky zpět na své místo pokračujeme v zápase. Po vyhození přes celé hřiště nikam Španělé nespěchají a rozehrávají zpoza vlastní branky.

36:43

Na druhé straně pádil sám na kasu Koblížek a byl ve finální fázi zezadu sražen. Vzal s sebou i branku s brankářem, je nutno branku zpátky ukotvit. I tady zůstáváme bez trestu.

36:15

Španělská lavička protestuje, další mezeru v české obraně využil Pallas a sjížděl si z levého kruhu k brance, přičemž po souboji s Abazajem upadl. Ačkoliv Španělé chtěli vyloučení, pokračujeme dále 4 na 4.

Česko – Španělsko

2:3

po prodl. (2:0, 0:2 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Plos (Kuchař), 10. Holba (Hamrla) – 27. Liventseva (Rabell), 27. Pesudo, 45. Picazo (Rabell)

Česko: Lequin (Kundrík) – Koblížek, Zdeněk, Kuchař, Hamrla, Abazaj, Dunda – Zapletal, Hanák, Buršík, Macas, Holba, Plos, Žmola, Malínek

Španělsko: Nieminen Llop (Traver Ferragut) – De La Cruz, Mas Rabell, Pallas Gil, Gallardo Martiner, Mbeinjock Thió, Pérez Morera, Mata Picazo, Garcia Olivenza, Jimenez Dominguez, Martínez Soler, Medina Holdago, Benito Liventseva, Valles Pesudo

Průběh zápasu
1. poločas
04:53 CZE 1:0 Plos (Kuchař)
09:47 CZE 2:0 Holba (Hamrla)
Přestávka po pol.
2. poločas
26:10 ESP 2:1 Liventseva (Rabell)
26:54 ESP 2:2 Pesudo
přest. před prodl.
Prodloužení
44:59 ESP 2:3 Picazo (Rabell)
po prodl.