Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Norsko – Řecko

1:2

konec (0:2)

06.06.2021, 19:00 • La Rosaleda, Málaga, Španělsko • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 10.9 5.62 1.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou příště! (21:03:22)
V Malaze je hotovo, Řekové ve druhém poločase nakonec zvládli kvalitně hrajícím Norům odolat až do konce a radují se z jednobrankové výhry! Sevařané se po přestávce zlepšili a převedli celkem kvalitní fotbal, který ale zvládli přetavit jen v jeden gól. Doplatili tak na svůj poměrně špatný vstup do střetnutí, díky kterému bere vítězství jejich soupeř.
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Norský tým nebyl od vyrovnání moc daleko, po minele jednoho z řeckých beků se do šance dostal Haaland! Ten naběhl do šestnáctky, kde ale proti němu okamžitě vyrazil Vlachodimos a odvážně mu sebral míč z kopačky!

90+3

Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Thanasis Androutsos, přichází Michalis Bakakis.

90+2

Pavlidis faulovat Gregersena, vítězství Řecka se pomalu stává definitivním. Papíroví hosté ale přeci jen ještě chystají jedno poslední střídání.

90+1

Bitva o balón na zadní čáře Norska se nakonec přelila i mimo hranici hrací plochy, Hansen bude za malou chvíli nejspíš odkopávat od své klece.

90

Nastavují se čtyři minuty.

89

Řekové drží hru daleko od Vlachodimose, blíží se konec. Hansen centr zprava vyboxoval za branku.

88

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Kristoffer Ajer, přichází Andreas Hanche-Olsen.

87

Ajer viděl nabíhajícího protihráče a s ledovým klidem křížem poslal balón na vzdálenější kraj hřiště svému spolubojovníkovi. Akce ale pak skončila jen v zámezí.

86

Hansen zastavil pokus, který mohl definitivně rozhodnout o osudu dnešního střentutí. Následně se rozhodl míč po zemi přihrát Gregersenovi.

84

Gólman si poradil i tentokrát, Skandinávci promarnili i další roh. Dovolím si říct, že pokud z rukávu nevytáhnou nějaké eso, o vítězství jižanů je rozhodnuto.

83

Devátý norský roh Vlachodimos vyřešil velmi rychle a skákající balón zachytil do svých rukou. Remíza se seveřanům každou sekundou vzdaluje.

82

Bakasetasův volný kop se pokusil někdo v šestnáctce odhlavičkovat za Hansena, jenže Bakasetas byl tak jako tak v ofsajdu. Zásah by tedy neplatil.

81

Hansen pro jistotu vykopl míč hodně daleko od své svatyně, aktivní Řekové se musí stáhnout dozadu.

79

Míříme do finiše, Řekové si zhruba deset minut před koncem drží ve Španělsku hubený náskok. Ubrání ho až do konce, nebo Skandinávci vybojují plichtu?

78

Rychlý výpad Norů zakončil Sørloth, jehož projektil obětavě zablokoval Papadopoulos. Severský celek tak ze slibné akce vytěžil aspoň další roh.

77

Píšťalka rozhodčího Kehleta nyní zní v jednom kuse, oba celky si na malažském pažitu počínají ostře.

76

Ødegaard u hranice hrací plochy fauloval Bakasetase, po zásahu sudího se míč vrací do držení Řeků.

75

Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Andreas Bouchalakis, přichází Manolis Siopis.
Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Dimitris Pelkas, přichází Vangelis Pavlidis.

73

Vepředu jsou nyní zase Norové, kteří se ale od Strandbergova gólu stále pořádně nedostali do blízkosti Vlachodimosovy svatyně.

72

Uvidíme standardní situaci v provedení řeckého celku, Bakasetas jí bude zahrávat z poměrně vysokého úhlu. Od šestnáctky ho ale dělí jen pár metrů.

71

Haaland hlavičkoval míč jen těsně před brankovým územím, jenže jeho pokus zamířil jen vysoko do vzduchu. Ani nešel na branku, tohle prostě nevyšlo.

70

Sedmdesátá minuta utkání se chýlí ke konci, čas na vyrovnání se seveřanům pomalu ale jistě krátí. Uvidíme, jestli se jim podaří duel zdramatizovat.

69

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Patrick Berg, přichází Fredrik Aursnes.
Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Birger Meling, přichází Fredrik André Bjørkan.

68

Vlachodimos odkopl míč ke středové čáře, kde si ho ale rychle zpracoval protihráč. Norové opět útočí.

67

Facka v podobě inkasovaného gólu od přestávky pasivní Řeky probrala, defenzíva Skandinávců má poprvé ve druhém poločase co na práci.

65

Další z Norů si vyslechl pár ne úplně příjemných slov od dánského hlavního sudího, za zákrok na střídajícího Bakasetase nyní šel na kobereček Gregersen.

64

64. Stefan STRANDBERG - 1:2

64

Norsko právě vstřelilo branku!
Seveřané roh zahráli na jedničku a kýžená kontaktní branka je na světě! Ødegaard poslal balón přímo na hlavu připraveného STEFANA STRANDBERGA, který jej umístil k bližší tyči. Od té se míč pomalu došoural za brankovou čáru!

63

Tsimikas byl nucen řešit situaci nakopnutím balónu za brankovou čáru, uvidíme další roh norské reprezentace. Její tuším první v tomto poločase.

62

Norové hrají tvrdě, Androutsos podruhé v rozmezí minuty okusil pohodlí trávníku v Malaze na vlastní kůži. Rozhodčí ale i tentokrát situaci řeší jen domluvou.

61

Androutsos neustál souboj s Melingem, který si ale počínal nedovoleně. Ani tento výpad papírově domácího výběru tak nakonec k šanci snížit skóre nevedl.

60

Dlouhá křižná přihrávka Bouchalakise spoluhráče nenašla, norský zadák jí odhlavičkoval pryč.

59

Běžecký souboj o balón na pravé straně hřiště vyhrál Meling, který ho obratem poslal dozadu Ajerovi. Seveřanům opět chybí kreativita, vůbec se jim nedaří neprostupnou defenzívu soupeře něčím překvapit.

58

Stále sledujeme to samé. Norové jsou na míči, ale kousající Řekové je nehodlají pustit do své poloviny.

57

Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Kostas Galanopoulos, přichází Carlos Zeca.
Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Petros Mantalos, přichází Tasos Bakasetas.
Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Giorgos Masouras, přichází Christos Tzolis.

55

Jeden ze seveřanů na pravé straně šestnáctky krátkou přihrávkou hledal svého spoluhráče na středu, do dráhy balónu ale vložil kopačku bránící sok.

54

Ajer se střídá v držení míče s Melingem, ani jednomu z nich se ho moc nechce posílat za středovou čáru hřiště. Papíroví hosté se probrali a napadají.

53

Norové se zatím prezentují sympatickým výkonem, jejich útok o přestávce nabyl elán a snaží se řeckou obranu rozebrat rychlými přihrávkami.

52

V Malaze se stále nehraje, ošetřování otřeseného útočníka pokračuje dál. Zdá se ale, že bude v pořádku.

50

Haaland v zápalu boje srazil k zemi Tzavellase, na letící balón ale hlavou stejně nedosáhl. Forvard Řecka se v bolestech válí po trávníku, míří za ním zdravotník.

49

Vznikající protiútok jižanů velmi rychle utnul čárový rozhodčí, který nachytal Masourase v ofsajdu. Strandberg provede následný volný kop Skandinávců.

48

Norové jsou v úvodu jednoznačně aktivnějším výběrem na hrací ploše, Řekové se zatím takřka nedostali k míči. Meling s ním nyní nabíhá před šestnáctku.

47

Krátce po zahraném rohu zkusil z pozice zhruba dva metry před velkým vápnem štěstí Berg, jehož skákavý projektil Vlachodimos velmi hravě zkrotil.

46

Seveřané chtějí výrazně zamíchat kartami a do druhé půle vstoupí hned se třemi novými tvářemi na pažitu. Uvidíme, jak se jim tato strategická změna vyplatí.

46

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Morten Thorsby, přichází Kristian Thorstvedt.
Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Fredrik Midtsjø, přichází Alexander Sørloth.
Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Kristoffer Zachariassen, přichází Julian Ryerson.

46

Začal druhý poločas.
První pětačtyřicetiminutovka je minulostí, na neutrální půdě ve španělské Malaze platí stav 2:0 pro Řecko! Před liduprázdnými ochozy nejprve otevřel skóre přátelského souboje Masouras, na jehož branku jen o chvíli později navázal Mantalos. Norové nehrají úplně špatný fotbal, v koncovce jim to ale výrazně vázne. Uvidíme, zdali se to ve druhém poločase změní.

Druhý poločas začne přibližně v 20:04.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Těsně před pauzou rozhodčí ještě domlouvá Gergersenovi, který fauloval Mantalose. Jeho zákrok ale kartou potrestán nebude, úvodní půle je u konce.

45

Bude se nastavovat jen jedna minuta.

44

Ani při tomto útoku zatím Norům nejde štěstěna naproti. Snahy Řeků je odzbrojit jsou sice neúspěšné, na druhou stranu je ale aspoň drží daleko od své klece.

43

Tempo se v posledních minutách zvýšilo, oba celky se ještě snaží soupeře poslat do šaten s gólem.

42

V závěru prvního poločasu jsou aktivnějším celkem na pažitu seveřané. Zakončení Zachariassena mířilo do bližšího dolního rohu, gólman byl ale ve střehu.

41

Nastřelená nahrávka Papadopoulse Řekům k ničemu nebyla, Galanopoulos totiž krátce předtím naprosto zbytečně fauloval Gregersena.

40

Tsimikas se ujal míče a po pravé straně s ním popoběhl o několik desítek metrů dopředu, těsně za půlkou hřiště se ho ale pro jistotu rozhodl vrátit dozadu.

39

Tohle nevypadalo špatně. Norové se dostali do pokutového území, krátký pas jednoho z nich ale byl zblokován. Škoda, mohla z toho být zajímavá akce.

37

Seveřané stále marně pátrají po cestě k Vlachodimosovi. Ajer přihrává míč jednomu spoluhráči za druhým, po krátké době se mu ale vždy nakonec vrátí.

36

Statistika držení míče bude po poločase dost výrazně znít ve prospěch Řeků, kteří s ním nyní operují kolem půlící čáry malazského hřiště.

35

Do konce prvního poločasu zbývá něco málo přes deset minut, Norové nyní drží míč na své polovině pažitu a snaží se opatrně přejít do ofenzívy.

34

Máme za sebou první dva rohy Řecka. Ten první skončil zblokovaným pokusem Papadopoulose a ten druhý, zahraný nakrátko, střelu vůbec nevyprodukoval.

33

Balón nyní velmi často střídá svého majitele, ani jednomu celku se nedaří ho na delší dobu zkrotit.

32

Ødegaardův oblouček ze standardní situace zaletěl do nastavených rukou Vlachodimose, hráči obou výběrů se rychle stahují ven z šestnáctky řeckého výběru.

31

Ani třetí norský roh k velké šanci nevedl. Midtsjø totiž balón poslal jen na hlavu jednoho z protihráčů.

30

Uvidíme autové vhazování v podání jednoho z Řeků, seveřané zdánlivě chytají druhý dech.

29

Řekové jsou na mičudě, stále se ale hraje převážně před jejich šestnáctkou. Jihoevropanům se nedaří najít cestu skrz napadající Nory.

27

Thorsby ztratil míč po kontaktu s protihráčem, balón následně doklouzal až za brankovou čáru. Vlachodimos ho bude vykopávat od svého rajonu.

26

Seveřané toho ani tentokrát moc nevymysleli, dopředu zatím působí bezzubě. Haaland, ne Haaland.

25

Hansen si počíhal na Tsimikasův centr z vysokého úhlu a lapil ho přímo do svého náručí. Balón má stále ve svém držení, zřejmě ho za chvíli rozehraje nakrátko.

24

Papíroví hosté si velmi rychle poradili s dalším pokusem o výpad svých protihráčů a dostávají se k míči.

23

Norové působí opařeně. Sice se snaží na inkasované góly zareagovat, nevychází jim ale skoro nic.

21

21. Petros MANTALOS - 0:2

21

Řecko právě vstřelilo branku!
Dlouhé dobývaní soupeřovy poloviny vyšlo severské hráče vniveč, Řekové se prosazují z rychlého protiútoku a jdou do dvoubrankového vedení! Po sérii přihrávek v pokutovém území se do střelecké příležitosti dostal PETROS MANTALOS, jehož následný projektil se od Melinga odrazil přesně do sítě – 0:2!

19

Krátkou přihrávku na křídlo si zpracoval Gregersen. Norové si velmi pomalu prokousávají cestičku zpět před Vlachodimose, kam se už chvíli nepodívali.

18

Navýšit vedení papírově hostujícího celku se pokusil Androutsos, jehož pokus proletěl kolem pravé tyče.

17

Midtsjø fauloval, Galanopoulos po jeho zákroku provede volný kop z pozice u středového kruhu.

16

Řekové mají míč stále častěji na svých kopačkách, momentálně se jim však nedaří přesunout dění na polovinu svých severských soků. Ti kvalitně brání.

15

Erling Haaland se pokusil zařídit bleskovou odpověď, nemířil ale přesně. Vlachodimos se pak místo odkopnutí míče daleko od branky rozhodl jej po zemi předat jednomu ze zadáků.

13

13. Giorgos MASOURAS - 0:1

13

Řecko právě vstřelilo branku!
Zvýšená aktivita Řeků rychle nese ovoce, už ve třinácté minutě hru otevírá skóre duelu GIORGOS MASOURAS! Ten v pokutovém území zachytil naprosto ideální přihrávku zleva a následně hravě zakončil za bezmocného Hansena. Krásná akce!

12

Míč po sérii přihrávek skončil na kopačce Pelkase, jenž se pohybuje na hranici šestnáctky. Uzda se začíná stahovat, Norové to teď nemají jednoduché. Vůbec se jim nedaří se dostat k balónu.

11

Otěže nyní převzali zase reprezentanti z jihu, kterým ale nevychází kombinace na polovině soupeře. Zatím se drží celkem daleko od Hansenovy klece.

10

Ødegaard zahrál roh na Zachariassena, který následně z vysokého úhlu poslal balón dejme tomu metr dva nad břevno branky papírově hostujícího celku.

9

Seveřané jsou nyní aktivnějším celkem na hrací ploše a zatápí pod kotlem, Řekové se ale zintenzivňujícímu se náporu zatím stále zvládají bránit.

8

Meling pronikl do šestnáctky a po převzetí krátké přihrávky z pravé strany okamžitě vystřelil, Vlachodimos pokus vytěsnil za svou klec. Uvidíme první roh.

7

Balón se od bránícího Gregersena odrazil za čáru, jeden z jižanů ho hodí zpět do hry jen několik málo metrů před pokutovým územím soupeře.

6

Tsimikas si sice přihrávku zpracovat, kvůli napadajícím protihráčům byl ale velmi rychle nucen míč pro jistotu poslat zpět dozadu. Postup Řeků vyšel vniveč.

5

Prvních pět minut duelu je za námi, před prázdnými tribunami stadionu v Malaze se odehrává vesměs klidná podívaná s naprostou absencí střeleckých šancí.

4

Midtsjø skončil na pažitu po nevybíravém zákroku od Mantalose, rozhodčí vrací míč do držení Norů.

3

Dlouhá vzdušná přihrávka na vysunutého Haalanda přes řecké zadáky neprošla, Vlachodimos ani tentokrát nemusel čelit střele.

2

Po prvotní snaze seveřanů nyní sledujeme oboustranně možná trochu opatrný fotbal, dění se nese hlavně kolem středového kruhu. Balón často střídá majitele.

1

Norové se hned zkraje pokusili rychle protlačit před řeckou šestnáctku, jejich plány ale překazila připravená obrana soupeře. Hosté jsou na míči.

1

Utkání právě začalo.
Celky jsou na trávníku, jdeme na věc!

Ve španělské Malaze, dějišti souboje, je příjemných 23°C a jasno, naprosto ideální podmínky pro kopanou. Start střetnutí se pomalu ale jistě blíží.
Ještě jednou vás zdravím, duel mezi Norskem a Řeckem začne zhruba za hodinu! Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy obou týmů.
Úvodní sestavy:

Norsko: Hansen – Meling, Ajer, Strandberg, Gregersen – Berg, Midtsjø – Zachariassen, Ødegaard (C), Thorsby – Haaland.
Náhradníci: Nyland, Bråtveit – Aursnes, Sørloth, Ryerson, Hauge, Svensson, Thorstvedt, Dønnum, Normann, Hanche-Olsen, Bjørkan.

Řecko: Vlachodimos – Tsimikas, Tzavellas, Mavropanos, Papadopoulos, Androutsos – Bouchalakis, Galanopoulos, Mantalos (C) – Pelkas, Masouras.
Náhradníci: Paschalakis, Dioudis – Bakakis, Zaca, Douvikas, Bakasetas, Pavlidis, Tzolis, Koutris, Siopis, Poungouras, Saliakas.

Rozhodčí: Kehlet – Kronlykke, Mastrup (všichni DEN).
Vzájemná utkání

Oba celky se spolu naposledy utkaly v roce 2012, kdy šlo také o přátelský duel. Tehdy vyhrálo Řecko těsně 3:2. Norové tak svému soupeři mají co vracet.
Řecko

Také Řekové nebudou na Euru 2020, ale i oni mají rozehranou kvalifikaci o mistrovství světa. Ve skupině B je najdeme na třetím místě, získali však dva body. Oproti soupeřům před nimi ale mají ještě o jeden zápas k dobru navíc. Také řecký tým má šanci postoupit, cestu na mistrovství světa ale nebudou mít vůbec jednoduchou. Španělé a Švédové, kteří jsou na prvním, respektive druhém místě, budou chtít své pozici upevnit. Řekové se naposledy v rámci přípravného utkání střetli s Belgií a zápas došel do nerozhodného stavu 1:1.
Norsko

Fotbalisté Norska budou na nadcházejícím mistrovství Evropy chybět, to ale neznamená, že zahálejí. Mají před sebou zatím úspěšnou cestu kvalifikační skupinou o MS a rádi by se na další duely připravili. Norové jsou v tabulce ve skupině G na čtvrtém místě se šesti body a stále tak mají šanci vybojovat postup, o který se poperou. Naposledy sehráli duel proti Lucembursku, které porazili těsně 1:0. Dnes by tedy na tuto výhru chtěli navázat a být opět úspěšní.
Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům fotbalu u přátelského duelu mezi týmy Norska a Řecka.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Norsko – Řecko

1:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 64. Strandberg – 13. Masouras, 21. Mantalos

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12.

Norsko: Hansen – Meling (69. Bjørkan), Ajer (88. Hanche-Olsen), Strandberg, Gregersen – Berg (69. Aursnes), Midtsjø (46. Sørloth) – Zachariassen (46. Ryerson), Ødegaard (C), Thorsby (46. Thorstvedt) – Haaland.
Náhradníci: Nyland, Bråtveit – Aursnes, Sørloth, Ryerson, Hauge, Svensson, Thorstvedt, Dønnum, Normann, Hanche-Olsen, Bjørkan.

Řecko: Vlachodimos – Tsimikas, Tzavellas, Mavropanos, Papadopoulos, Androutsos (90+3. Bakakis) – Bouchalakis (75. Siopis), Galanopoulos (57. Zeca), Mantalos (C) (57. Bakasetas) – Pelkas (75. Pavlidis), Masouras (57. Tzolis).
Náhradníci: Paschalakis, Dioudis – Bakakis, Zeca, Douvikas, Bakasetas, Pavlidis, Tzolis, Koutris, Siopis, Poungouras, Saliakas.

Rozhodčí: Kehlet – Kronlykke, Mastrup (všichni DEN).