Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Anglie – Rumunsko

1:0

konec (0:0)

06.06.2021, 18:00 • Riverside Stadium, Middlesbrough • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.19 6.18 12.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:05:08)
Statistiky:
Střely na branku: 7 – 4
Střely mimo: 9 – 5
Držení míče: 56 % – 44 %
Rohové kopy: 4 – 2
Ofsajdy: 1 – 0
Fauly: 9 – 12
Žluté karty: 0 – 1.
Pro rumunské reprezentanty tímto dnem sezóna končí, kdežto Albion má vrchol teprve před sebou. První utkání na mistrovství Evropy bude hrát přesně za týden proti Chorvatsku.
Druhá půle se Angličanům povedla o něco více. Svěřenci Garetha Southgatea si vypracovali mraky šancí, jenže se ze hry neprosadili ani jednou. Jediný gól vstřelili až s pomocí pokutového kopu. Căpușă hned po příchodu fauloval Grealishe a s kapitánskou páskou hrající Marcus Rashford se z puntíku nezmýlil. V 74. minutě spálil jedinou pořádnou šanci na vyrovnání Andrei Ivan. Závěrečná čtvrthodina už patřila brankáři Niţovi, který zneškodnil další penaltu v podání Hendersona. Rovněž vychytal Calverta-Lewina a při možnosti mladíčka Bellinghama ho už potřetí zachránilo břevno.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Stanciu se ukázkově spojil s Camorou, který ukázal skvělé zpracování. Byl však rychle dostoupen Godfreym a volně potulující míč před Ivanem sebral Johnstone.

90+1

Na začátku tříminutového nastavení se rozehrávky důležitého přímého kopu zhostil Nicolae Stanciu, nicméně trefil jen Johnstonem vystavěnou palisádu.

90

Johnstone trochu zaspal, když na něj letěl Hagiho centr. Rukou pracně vyrazil míč před sebe, načež došlo k faulu na metě zhruba pětadvaceti metrů od branky.

89

Jesse Lingard napálil z osmnácti metrů jen šťastně postaveného obránce. Rumunsko se pak pracně vymotalo z aktivního presinku na kraji hřiště.

87

Zahrozilo i na opačném konci hřiště. Zpoza rohu velkého vápna kroutil centr do předbrankového prostoru Budescu a Ivanovi chyběly milimetry, aby ho špičkou kopačky ztečoval mezi tyče.

86

Trippierův centr prodloužil Godfrey na zadní tyč, kde Watkins potřeboval být dvacet centimetrů blíže bráně, aby mohl pravačkou zamést míč do sítě.

85

Zdá se, že Rumunům v závěru došla šťáva. Ve stoprocentní pohodě nevypadá ani Jack Grealish, který zajistil domácímu týmu rohový kop.

84

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Ionuț Nedelcearu, přichází Adrian Rus.

83

83. Jude Bellingham (ENG)

83

Sedmnáctiletý Jude Bellingham rovněž nezvýšil anglický náskok! Chiricheș na něj při bránění trochu zapomněl, ale ve finále nohou odrazil hlavičku na tyč.

82

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Ollie Watkins.

82

82. Dominic Calvert-Lewin (ENG)

82

Calvert-Lewin si prodral cestu k exkluzivnímu centru z pravého křídla. Koníčkem zakončil na vzdálenější tyč, ale Niță reflexivním zákrokem vyškrábl míč na roh.

81

Florin Niță drží rumunskou reprezentaci ve hře o remízový výsledek i deset minut před koncem. Tentokráte si na něm vylámal zuby Dominic Calvert-Lewin, jenž byl po nahrávce z osy chvíli volný.

80

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Adrian Păun, přichází Alexandru Băluță.

80

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Alexandru Cicâldău, přichází Constantin Budescu.

78

78. Niţă chytá Hendersonovu penaltu

78

Jordan Henderson zahodil šanci na první reprezentační gól! Florin Niță jeho penaltu tygřím skokem k pravé tyči zneškodnil. Bellinghamovi se dorážka nepovedla, ihned u něj byl Chiricheș.

77

Je tady druhá penalta pro Angličany! Vlad Chiricheș ve výskoku vletěl do levého ramena Calverta-Lewina, který ještě zdaleka nebyl v gólové šanci.

76

Jack Grealish je dnes skutečně obětním beránkem. Teď ho zezadu zboural Vlad Chiricheș, jenž se mu za nechtěný atak okamžitě omlouval.

75

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Luke Shaw, přichází Kieran Trippier.

75

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Jesse Lingard.

74

74. Andrei Ivan (RUM)

74

Dvojí příležitost na srovnání! Adrian Păun zalepil dlouhou přihrávku na levé straně, odkud rychle nabíjel do ohně. Ze všech sil se do střely opřel Cicâldău a sražený míč skončil na kraji malého vápna u dorážejícího Ivana. Johnstone vytáhl super zákrok skokem k pravé tyči.

73

Jordan Henderson pohodl zadním řadám ziskem vedle pokutového území. V tom předtím skončil na zemi Ivan, ale Martins neviděl důvod k nařízení další penalty.

72

Přízemní centr Shawa proletěl skrz vápno pryč. Nikým nehlídán na něj čekal Rashford, jenže mu míč proletěl za zády.

71

Marcus Rashford chtěl hostům zavařit ještě více. Do prudkého pasu z pravého křídla se před adresátem Calvertem-Lewinem ale vložil třiatřicetiletý gólman pražské Sparty.

70

Trošku krutý okamžik pro Rumuny, kteří si za dosavadní průběh rozhodně zasloužili minimálně pomyslný bod. S vyrovnáním to budou mít dost těžké.

68

68. Marcus RASHFORD - 1:0

68

Anglie právě vstřelila branku!
Albion jde v 68. minutě do vedení! Ze značky pokutového kopu se prosadil MARCUS RASHFORD, který si vybral pravý spodní roh brány. Florin Niță zůstal stát a poprvé kapituluje.

67

Tiberiu Căpușă po svém příchodu nezažil moc povedené „entrée“! Jacka Grealishe držel za ruku tak dlouho, až zavinil pokutový kop.

66

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Denis Alibec, přichází Ianis Hagi.

66

Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Deian Sorescu, přichází Tiberiu Căpușă.

65

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Jude Bellingham.

65

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází James Ward-Prowse, přichází Declan Rice.

64

Albion se výtečně ubránil, ale v přechodové fázi už to taková paráda nebyla. Zachycený míč šel ze středového kruhu na kopačky Florina Nițy.

63

Rumuni rychle rozehráli po drobném faulu. Ústředním mužem v kombinaci je opět pravý obránce Deian Sorescu, který působí v Dinamu Bukurešť.

62

V přípravných duelech nebývá úplně zvykem, aby trenéři použili za více než hodinu jediné střídání. Mirel Rădoi zůstává věrný základní jedenáctce.

61

Marcus Rashford ještě na vlastní polovině natáhl krok a ukázal záda všem protihráčům v bílém. Samotná rychlost mu ve finále trochu překážela, křižnou střelou minul ze svého pohledu pravou tyč.

60

Sorescu se dá označit za nejaktivnějšího hráče na trávníku. Dosud poslední centr z pravé strany se však rychle vrátil z předbrankového prostoru.

59

Kousek vedle pokutového území zkoušel James Ward-Prowse přímou střelu na branku. Tu trefil, ale vzhledem k absenci větší razance nečekala na Nițu žádná těžká prověrka.

58

Sancho, Grealish a Godfrey se marně snažili něco vymyslet na pravém křídle. White později přenesl hru doleva, kde Ivan za žlutou kartu stáhl Shawa.

56

Deian Sorescu si vybral slabší chvilku. Pustil přes sebe Grealishe, ale Rashford si nakonec naběhl do příliš velké přesily v pokutovém území.

55

Nedelcearu podstoupil souboj s Calvertem-Lewinem, který se po pádu na zem chytil za koleno. Southgate nervózně sledoval, jak se pomalu staví zpátky na nohy.

54

54. Alexandru Cicâldău (RUM)

54

Opět jistý nedoraz v anglické obraně! Nenápadně vyhlížející situace v hloubi pole vygradovala průnikem Cicâldăua. Gól z toho opět nebyl, střela z úhlu šla mimo bližší tyč.

53

Rashford podskočil propadnutou přihrávku a pustil ji až na Sorescua, který pohotově vypálil z volejem. Střela to nebyla nejhorší, když vezmeme v potaz minimální čas na přípravu. Přesto proletěla vedle Johnstoneovy pravé tyčky.

52

Jack Grealish byl odzbrojen čistým skluzem. Stanciu obratem hledal Păuna, ale toho si okamžitě vzal do parády vracjící se Ben Godrey.

51

Hosté šli do rizika v rozehrávce. Malá domů pořádně zatopila Florinu Nițovi, který je asi rád, že před napadajícím útočníkem stihl zakopnout míč do zámezí.

50

Vlad Chiricheș prodal zkušenosti z italského Sassuola v rychlostním souboji s Rashfordem. Díky autu může vklidu zacouvat do obranné linie.

49

Andrei Ivan shodil míč na pravý kraj. Centr Sorescua způsobil před Johnstonem menší zmatky, Marin ani nikdo jiný ale pořádně nezakončil.

48

48. Dominic Calvert-Lewin (ENG)

48

James Ward-Prowse vymyslel další pěknou šanci ze standardní situace! Na nižší centr si naběhl Dominic Calvert-Lewin a sklepl míč do Nițovy náruče.

47

Stojící Deian Sorescu sáhl po rozběhnutém Grealishovi. Bezpochyby šlo o faul, který se i dal ohodnotit žlutou kartou.

46

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Kalvin Phillips, přichází Jordan Henderson.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. půli:
Střely na branku: 1 – 3
Střely mimo: 6 – 3
Držení míče: 66 % – 34 %
Rohové kopy: 2 – 1
Ofsajdy: 0 – 0
Fauly: 5 – 6
Žluté karty: 0 – 0.
Někteří z fanoušků ohodnotili anglický výkon bučením. Domácí po vlažnějším úvodu začali úřadovat, ale když už se dostali do slibné příležitosti, tak jim plány zhatilo Niţovo břevno. Pár minut po hlavičce Calverta-Lewina ho zasáhl i Jadon Sancho. Více práce měl paradoxně Johnstone, na kterého přiletělo pár ran z delší vzdálenosti. Nejvážnější zákrok předvedl těsně před pauzou proti Sorescuovi.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Kromě vběhnutí fanouška na trávník se moc nepřerušovalo, takže si Tiago Martins vystačil s jednou nastavenou minutou.

45

Nicolae Stanciu si proti přesile ukrojil až moc velké sousto. Ještě u středového kruhu si jeho spoluhráči vybojovali míč nazpátek.

44

44. Deian Sorescu (RUM)

44

Deian Sorescu podnikl zajímavý útočný výlet! V rychlosti si vyměnil míč Ivanem a zprava prudce vypálil do pravé nohy Johnstonea. Vše uzavřel Stanciu nepřesným pokusem z dvaceti metrů.

43

Ben Godfrey byl zablokován napravo od pokutového území. Nedelcearu si pomohl vysvobozujícím odkopem do autu, kterým nabídl Angličanům ještě jeden aut.

42

James Ward-Prowse si narazil se Sanchem. To samé chtěl udělat s Calvertem-Lewinem, ale do toho už se vložila hostující defenziva.

41

Většina útočných aktivit Rumunska končí v bezpečné vzdálenosti od Johnstonea. Domácím se daří odebírat míče ještě ve středním pásmu.

40

V posledním roce prakticky nevídaná situace na fotbalových trávnících. Jeden z fanoušků si udělat výlet přímo na hřiště, takže se muselo chvilku čekat na jeho deportaci.

39

Niță přeběhl centr ze standardní situace z dílny Warde-Prowse. Žádný větší to vzhledem k útočnému faulu na Chiricheșe ale nebyl.

38

38. Jadon Sancho (ENG)

38

Florin Niță si na nedostatek štěstí stěžovat nemůže! Jadon Sancho už podruhé napálil horní tyč, když si připravil koncovku z levého rohu pokutového území.

37

Nicolae Stanciu si povšiml vysokého postavení Johnstonea, jenže střela skoro z poloviny hřiště měla jen malinkou šanci na úspěch. Gólman West Bromwiche stihl zacouvat.

36

Denis Alibec se do hry mockrát nedostává. Nyní se ukázal díky tomu, že ho Mings zboural ve středovém kruhu. Šlo spíše o taktické zastavení.

35

Netrvalo dlouho a karta se obrátila. Může za to nedovolený zákrok na Lukea Shawa v blízkosti střídaček.

34

Po chvilce vzrušení zase přichází na řadu zklidnění. Balón cirkuluje mezi méně napadanými fotbalisty Rumunska.

33

33. Dominic Calvert-Lewin (ENG)

33

Premiérová možnost Albionu! James Ward-Prowse doručil míč Calvertu-Lewinovi, jehož padající hlavička se zastavila až o horní tyčku.

32

Grealish se trochu obořil na Cicâldăua, který ho už poněkolikáté fauloval. Žlutit se nebude, což na standardní situaci pro Anglii nic nemění.

31

Mirel Rădoi může být s dosavadním představením jeho svěřenců spokojen. Je to právě Rumunsko, které v první půlhodině vyprodukovalo jediné dvě střely na branku.

30

30. Adrian Păun (RUM)

30

Deian Sorescu vymyslel zajímavý centr z pravého křídla.Míč adresoval několik metrů před šestnáctku odkud natáhl Păun. Johnstone každopádně čelil poměrně pomalé střele.

30

Ben Godfrey dal Sanchovi až moc prudkou nahrávku. Hvězdě Dortmundu utekl míč za pravou autovou čáru, což znamená vhazování Camory.

29

Držení míče: 75 % – 25 %.

28

Adrian Păun si nepokryl míč v důrazné konfrontaci s protihráčem. Jeho parťák Cicâldău posléze atakoval Grealishe, takže se hra vrací k Florinu Nițovi.

27

Nicolae Stanciu vytáhl míč jen k půlící čáře, kde ho zabrzdil Godfrey. Díky autu Camory si rumunská defenziva přesto může oddechnout.

26

Anglická smyčka se začala nebezpečně utahovat, nicméně Phillipsova krátkého nákopu Godfrey využít nemohl. Chtělo to trochu přesnější míč.

25

Po chybce Ivana znovu útočil Marcus Rashford. První kontakt zezadu ustál, nicméně v souboji s Chiricheșem už byl srovnán se zemí. O faul podle sudích nešlo.

24

Phillips přesně oslovil Sancha, kterého z obranné řady doplatil Godfrey. Hráči Evertonu střela levačkou úplně nesedla, na poslední chvíli ho vyrušil Adrian Păun.

23

Sorescu nestačil na Rashforda, přes jehož levou stranu chodí většina akcí. Ani tato přihrávka do předbrankového území ale neprošla.

22

Rumuni to rozhodně nepřehánění s aktivním bráněním na pětačtyřiceti metrech od brány. Domácí fotbalisté si tam v klidu vyměňují jednu přihrávku za druhou.

21

Florin Niță dobře zanalyzoval kolmici určenou pro startujícího Rashforda, takže byl u balonu o chloupek dříve než třiadvacetiletý kapitán Albionu.

20

Běží dvacátá minuta a fanoušci na stadionu netrpělivě vyhlížení první větší možnost Angličanů, kteří v posledních okamžicích diktují tempo.

19

Ward-Prowse přenášel hru doleva na Rashforda, u kterého hned byl Sorescu. Pokračuje se autovým vhazováním Lukea Shawa.

18

Dominic Calvert-Lewin měl co dělat, aby stihl nacentrovat ještě předtím, než míč opustí hrací plochu. Tento úkol zvládl, ale vznikla z toho snadná kořist pro Nițu.

17

Andrei Ivan chytře prodlužoval centr z pravého křídla. Adrian Păun ale reagoval později než odkopávající Ben Godfrey.

16

Jack Grealish si vysloužil potlesk za ambiciózní zakončení z nějakých třiceti metrů, i když branku o hodně netrefil. Vše vyústilo z nezpracovaného odkopu Nițy.

15

Ionuț Nedelcearu nevynucenou chybou daroval domácímu výběru rohový kop. K praporku se opětovně stěhoval šestadvacetiletý záložník Southamptonu, ale Rumuni se jistě ubránili.

14

Standardku zrealizoval Ward-Prowse, jenže rozhodčí Martinse viděl před brankou nějaký útočný faul. Jako jediný přitom skončil na zemi Ben Godfrey .

13

Jack Grealish zleva vběhl do vápna, kde měl proti sobě obrovskou konkurenci. Střílená přihrávka k malému vápnu byla sražena na rohový kop.

12

Jednoduchý nákop z obranné poloviny hřiště převzal Jadon Sancho. Na okraji vápna si přehodil míč na levačku a tou vysoko přestřelil. Zároveň šlo o neodmávaný ofsajd.

11

11. Andrei Ivan (RUM)

11

Povedený protiútok Rumunů! Păun si pomohl s Camorou, který našel v pokutovém území Marina. Střela z jedné však šla přesně k brankáři Johnstoneovi.

10

Grealish pěkně spolupracoval s Rashfordem, jenže ve snaze o přihrávku z levého okraje pokutového území ztroskotal na skluzujícím Chiricheșovi.

9

Naturalizovaný Portugalec Camora zleva vhazoval a vzápětí i odcentroval. Ivana ale překopl a Shaw už vyváží míč na útočnou polovinu anglického týmu.

8

Registrujeme první střelecký pokus Angličanů. Sparťanského gólmana ve službách rumunské reprezentace ale nevylekal, Kalvin Phillips pálil z dálky hodně nepřesně.

7

Marcus Rashford nezpracoval dlouhou přihrávku vzduchem, kterou se mu k levé postranní čáře snažil doručit James Ward-Prowse.

6

Presující Marcus Rashford nezachránil míč na anglických kopačkách poté, co nedostal ideální přihrávku Jadon Sancho. Deian Sorescu vhazuje.

5

Albion rozvážně kombinoval na půlce. Shaw už byl odvážnější, jenže na levém křídle pokrytý Grealish zase vrátil míč o několik metrů dozadu.

4

Stanciu schytal menší ránu do hlavy. Opět se píská ve prospěch Rumunů, kteří jsou v samotném úvodu více než vyrovnaným soupeřem.

3

Střílený pas na přední tyč se od jednoho z Rumunů odrazil do autu. Zpátky do hry uvede míč osmadvacetiletý gólman Sam Johnstone.

2

Z drobné chybičky Mingse vyústil rumunský rohový kop. Balon odhlavičkoval Calvert-Lewn, který se při obranném zákroku lehce zranil.

1

Zahajovacího výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v kompletně modrých, zatímco hosté v bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy se před hvizdem rozhodly pokleknout. Jedna část publika to ocenila potleskem, druhá zase bučením.
Vše se chystá k nástupů hráčů na travnatou plochu. Následují hymny obou zúčastněných zemí.
Úvodní sestavy:

Anglie: Johnstone – Godfrey, White, Mings, Shaw – Grealish, Phillips, Ward-Prowse – Rashford (C), Calvert-Lewin, Sancho.
Náhradníci: D. Henderson, Pickford, Ramsdale – Bellingham, Coady, J. Henderson, Kane, Lingard, Rice, Trippier, Watkins.

Rumunsko: Niţă – Sorescu, Nedelcearu, Chiricheş (C), Camora – Stanciu, Marin, Cicâldău – Ivan, Alibec, Păun.
Náhradníci: Iacob, Vlad – Băluță, Budescu, Căpușă, Ganea, Hagi, Maxim, Moruțan, Olaru, Rus.

Rozhodčí: Martins – Campos, Almeida (POR).
Rumunsko

Hostující výpravy se nadcházející evropský šampionát netýká, takže se de facto připravuje pouze na podzimní utkání kvalifikace na mistrovství světa, kterou zahájili jedinou výhrou ze tří zápasů. V boji o Euro obsadilo Rumunsko až čtvrté místo ve skupině F, kde nestačilo na Španělsko, Švédsko a Norsko. Jízdenku na turnaj nezískalo ani v Lize národů, kde znovu nestačilo na Nory a rovněž na první Rakušany. Hlavní kouč Mirel Rădoi i na tento sraz povolal dva hráče působící v české nejvyšší soutěže. Jsou jimi záložník Stanciu a třiatřicetiletý brankář Florin Niță. Ani jeden z těchto dvou nebyl v základní sestavě při středeční porážce 1:2 s Gruzií, kterou ovlivnila červená karta Tanaseho.
Anglie

Čtvrtý tým posledního světového šampionátu bezpochyby bude na Euru patřit mezi hlavní aspiranty na zisk medailí. V kvalifikaci ztratil jen tři body v zápase s Českou republikou a neohroženě tak obsadil první místo. V loňské lize Národů skončila Anglie ve své skupině až třetí, nicméně do roku 2021 naskočila třemi výhrami v boji o MS 2022 v Kataru. Postupně porazila San Marino, Albánii a Polsko. Před pár dny v přípravě rovněž udolala Rakušany 1:0. Jediný gól dal mladík Bukayo Saka. Horší zprávou je zranění Trenta Alexandera-Arnolda, které si vyžádá několikatýdenní rekonvalescenci.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z přípravného utkání před startem blížícího se mistrovství Evropy. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Anglií a Rumunskem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Anglie – Rumunsko

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 68. Rashford (pen.)

Karty:   58. Ivan (RUM)

Neproměněná penalta: 78. J. Henderson (ENG), brankář Niță zneškodnil

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:12.

Anglie: Johnstone – Godfrey, White, Mings, Shaw (75. Trippier) – Grealish, Phillips (46. J. Henderson), Ward-Prowse (65. Rice) – Rashford (C) (75. Lingard), Calvert-Lewin (82. Watkins), Sancho (65. Bellingham).
Náhradníci: D. Henderson, Pickford, Ramsdale – Bellingham, Coady, J. Henderson, Kane, Lingard, Rice, Trippier, Watkins.

Rumunsko: Niţă – Sorescu (66. Căpușă), Nedelcearu (84. Rus), Chiricheş (C), Camora – Stanciu, Marin, Cicâldău (80. Budescu) – Ivan, Alibec (66. Hagi), Păun (80. Băluță).
Náhradníci: Iacob, Vlad – Băluță, Budescu, Căpușă, Ganea, Hagi, Maxim, Moruțan, Olaru, Rus.

Rozhodčí: Martins – Campos, Almeida (POR)