Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Wales – Albánie

0:0

konec (0:0)

05.06.2021, 18:00 • Cardiff City Stadium • Milan Huppert

Tipsport: 1.42 4.2 6.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:58:04)
Přípravné utkání mezi Walesem a Albánií skončilo bezbrankovou remízou. Jak samotné skóre napovídá, tak zápas nebyl příliš atraktivní. Za celých devadesát minut byla k vidění jediná šance, která zaváněla gólem, a to když v 73. minutě vypálil Kieffer Moore, jeho tvrdou střelu ovšem brankář Selmani dokázal nadvakrát zpacifikovat.

Wales se na Euro nenaladil úplně ideálně, roli velkého favorita proti Albánii nepotvrdil a dokonce nevstřelil ani gól. V rámci Eura Velšané sehrají první zápas 12. června proti Švýcarsku. Albánie se na evropský šampionát nekvalifikovala, ale v úterý ji čeká ještě jedno přípravné utkání proti Česku.
Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:21.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Čitelnou zpětnou nahrávku Jonnyho Williamse vystihl Frédéric Veseli. Mohl podniknout ještě jeden poslední brejk, ale rozhodl neplýtval síly a dlouhým odkopem poslal míč k brankáři.

90+1

Chris Mepham chtěl hrát dopředu, jenže prostě a jednoduše neměl komu, všichni spoluhráči byli obsazení. Proto jen předal míč stoperskému kolegovi Daviesovi.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.

89

Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Berat Djimsiti hledal dlouhým nástřelem za obranu Kallakua, který hrací předmět dostihl mimo hrací plochu.

88

Domácí kouč Page není spokojený, to je zřejmé. Má založené ruce vbok a své svěřence hlasitým křikem žene dopředu. Času už moc nezbývá.

87

Možnost podniknout brejk si Sokol Çikalleshi ujít nenechal. Volnějším středem doběhl až k hranici pokutového území soupeře, odkud pravačkou napálil skluzujícího Daviese.

86

Velšan pokračují ve vytrvalé kombinaci. Albánci vzdali útočné snahy, zbytky sil dávají do udržení bezbrankové remízy.

85

Rhys Norrington-Davies mohl pokračovat v pohybu vpřed, místo toho nahrál obsazenému Jonnymu Williamsovi. Toho čistým způsobem odstavil Ismajli.

84

Gareth Bale si všiml, že brankář Selmani stojí poměrně daleko z brány. proto jej zkusil z třiceti metrů překvapivým lobem přehodit, jenže přestřelil i bránu.

83

I přípravný zápas je plný emocí. To teď potvrdili Chris Mepham a Qazi Laci, kteří po sobě pořvávali a nakonec do sebe vzájemně i strčili. Arbitr Doyle udělil oběma kartu žluté barvy. Tu o pár vteřin později vyfasoval také Amir Abrashi za nemístné poznámky.

82

Centr na přední tyč se nesetkal s úspěchem. Gareth Bale zbystřil příliš pozdě, před jeho nosem poslal balón mimo jeho dosah Djimsiti.

81

Potlesk tribun si za bojovnost vysloužil Matthew Smith. V rychlostním souboji předčil Çikalleshiho, načež jej trefil do pravé nohy a vybojoval rohový kop.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Utkání mezi Walesem a Albánií směřuje k bezbrankové remíze, přestože domácí bojují a už si začínají vytvářet nebezpečnější šance.

79

Harry Wilson zabral a ještě stihl kulatý nesmysl na hrací ploše. Následoval centr do pokutového území, Bale prodloužil balón do země nikoho.

78

Wayne Hennessey musel být v pozoru poté, co na bránu poslal hlavičku nově příchozí Kallaku. Ta však nebyla vůbec prudká, gólman ji v klidu lapil do rukavic.

77

Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Rey Manaj, přichází Taulant Seferi.

76

Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Keidi Bare, přichází Qazim Laci.
Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Endri Çekiçi, přichází Sherif Kallaku.
Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází David Brooks, přichází Jonny Williams.

75

Více volného prostoru využil ke střeleckému pokusu Bare. Středopolaři střela nesedla, míč proletěl o pořádný kus vedle pravé tyče. Hennessey mohl zůstat klidným.

74

Kieffer Moore, to je muž posledních minut. Nyní v roli asistenta posadil centr od levé lajny na hlavu Harryho Wilsona, jenž umístil hlavičku do rukavic Selmaniho.

73

73. Mooreovu dělovku nadvakrát zpacifikoval Selmani

73

Konečně jsme se dočkali pořádně šance, první gólovku si tedy můžeme odškrtnout! Z osmnácti metrů vypálil tvrdou ránu Kieffer Moore. Brankář přes houf hráčů před sebou spatřil míč o něco později, přesto dokázal zareagovat a nadvakrát míč zpacifikovat.

72

72. Střelu Brookse v poslední chvíli zblokoval obránce

72

David Brooks mohl být konečně tím, kdo otevřel střelecký účet zápasu. Technický pokus silnější levačkou ovšem dokázal zblokovat Veseli.

71

Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Tyler Roberts, přichází Gareth Bale.

70

Tyler Roberts si troufl na kličku proti Kumbullovi. Stoper ve skluzu míč minul a umožnil tak soupeři pokračovat v útočení, velšský útočník posléze zakončoval nepřesně.

69

Ojedinělý útok Albánců táhl levou stranou Sokol Çikalleshi. Zbavil se osobního strážce v podobě Levitta, avšak na Mephana už nevyzrál.

68

Po dlouhé době si zahrál i domácí gólman Wayne Hennessey. Obdržel zpětný pas od Moorea, načež prvním dotekem přenesl hru doleva k nohám Rodona.

67

Do pokutového území nabíhal Tyler Roberts. Forvarda zkusil najít centrem od levé lajny Neco Williams, vyslal však příliš vysoký centr.

66

Domácí jsou ve druhé půli aktivnějším týmem, avšak defenzivní řada Albánie pracuje velmi dobře. Jasným cílem je udržet čisté konto co nejdéle.

65

Stoper Kumbulla v klíčový okamžik natlačil tělo před Norringtona-Daviese, jehož udržel na zádech až do doby, dokud míč nepřešel postranní čáru.

64

Za námi je další porce střídání, mezi střídajícímu ovšem nadále zůstává Gareth Bale. Hlavní hvězda Velšanů zřejmě před Eurem nechce riskovat zranění.

63

Náznak příležitosti zazdil Aaron Ramsey. Od Levitta dostal pas do pokutového území, ve skluzu ovšem kulatý nesmysl úplně promáchl.

62

Hodina střetnutí je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Ve Walesu stále nepadl gól a gólmani nemuseli řešit žádnou složitější situaci.

61

Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Ermir Lenjani, přichází Lorenc Trashi.
Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Ben Davies, přichází Joe Rodon.
Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Harry Wilson.
Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Joe Allen, přichází Matthew Smith.

60

Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Bekim Balaj, přichází Sokol Çikalleshi.

59

Pár centimetrů chybělo Tyleru Robertsovi, aby dostihl dobře myšlenou přihrávku Levitta. Míč koncem kopačky píchl Selmanimu k nohám.

58

Druhým potrestaným domácím hráčem žlutou kartou je Norrington-Davies. Na útočné polovině zastavil do brejku spěchajícího Bareho zatažením za dres.

57

Rhys Norrington-Davies zaslouží velkou pochvalu, průniková nahrávka po pravé straně neměla chybu. Adresát Ramsey posléze centroval do gólmana.

56

Ofenzivu podpořil Neco Williams. A právě u něj akce Walese končila. Dalekonosný projektil Selmaniho určitě vystrašil, avšak mezi třemi tyčemi neskončil.

55

Hlouběji do pole si sběhl pro nahrávku Tyler Roberts. Útočník posléze udělal otočky a rázem byl čelem k bráně, střela z pětadvaceti metrů skončila vedle pravé tyče.

54

Souboj tělo na tělo lépe ustál Joel Allen, jenž poslal k zemi Bareho. Následně mohl zkusit střílet, nicméně volil nahrávku do lajny, kde stál volný Moore.

53

Ramsey tentokráte v roli adresáta pasu, když si naběhl za obranu a Norrington-Davies mu poslal balón do nohy. Zkušený záložník ovšem neuspěl kličkou proti Ismajlimu.

52

Fotbalisté v červených dresech přesunuli kombinaci na útočnou polovinu. Aaron Ramsey hledal uličku na Robertse, tu v poslední chvíli uzavřel skluzující Ismajli.

51

Střelecký pokus stopera Djimsitiho měl hodně daleko k přesnosti, ale snaha se cení. Kulatý nesmysl prosvištěl vysoko nad horní tyčkou.

50

Frédéric Veseli zvednul hlavu a po levé lajně nastartoval Bekima Balaje. Jeho centr z levé strany skončil v rukavicích Hennesseyho.

49

Dlouhý odkop Chrise Mephama skončil u gólmana Selmaniho. Ten si počkal, až k němu Tyler Robets naběhne blíže a pak sebral míč do rukavic.

48

Zdravotní problémy postihly Arrona Ramseyho. Jeho zranění by bylo pro Velšany velkou ztrátou, středopolař se však zdá býti v pořádku.

47

Oba trenéři udělali pro druhý poločas jednu změnu v sestavě. Uvidíme, zda Moore či na druhé straně Veseli změní doposud hodně nudný průběh utkání.

46

Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Ethan Ampadu, přichází Kieffer Moore.
Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Albi Doka, přichází Frédéric Veseli.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
První poločas přípravného utkání mezi Walesem a Albánií moc fotbalové krásy nepobral. Nelze vypíchnout jedinou příležitost, jež by se alespoň přiblížila gólu. Domácí Velšané zatím ani zdaleka nepotvrzují roli favorita a pokud by podobný výkon předváděli i na blížícím se Euru, tak by se daleko nedostali. Nezbývá než doufat, že druhé dějství bude výrazně atraktivnější.

45

První poločas skončil.

44

Velšané sice drží míč již delší dobu na kopačkách, avšak jde spíše o kombinaci na vlastní polovině. Mepham dokonce nahrál až brankáři, který poslal míč těsně kolem hlavy napadajícího Balaje. Hraje Williams.

43

Konečně Aaron Ramsey ukázal i svou světlou stránku. Do pokutového území si naběhl na střílený centr Brookse, těsně bráněný Ismajlim ovšem vystřelil nad bránu.

42

Wayne Hennessey nepřipustil žádné komplikace. Vysoký centr bez větších problémů sebral do rukavic, načež okamžitě vyhodil na volného Williamse.

41

V nastálé situaci udělal Bekim Balaj to nejlepší, co v danou chvíli mohl. V obležení dvou protihráčů nastřelil Ampadu a získal standardku v podobě rohu.

40

Třiadvacetiletý David Brooks udržel na zádech Lenjaniho až do doby, dokud míč neskončil za postranní čárou. Aut pro Wales.

39

Dlouho letící centr Bekima Balaje skončil v rukavicích Waynea Hennesseyho. Gólman vystartoval z brankové čáry a Manajovi nedal šanci.

38

Hodně zbytečný faul vymyslel Aaron Ramsey. Spolu s Allenem zakřižovali Bareho, jenž tak neměl komu nahrát a ani individuálně neměl dobré vyhlídky, každopádně jej zmiňovaný soupeř nedovoleně poslal k zemi.

37

Roztržku mezi Davidem Booksem a Reyem Manajem vyřešil sudí Doyle, jenž od sebe obě horké hlavy odtrhl. Oběma pak zblízka ukázal kartónek žluté barvy.

36

Další podklouznutí, tentokráte v podání hostujícího brankáře Selmani. Na zem se poroučel při odkopu, kulatý nesmysl poslal do zámezí.

35

Hlavní roli opět sehrál Ampadu, který viděl Tylera Robertse. Jenže v době přihrávky podklouzl, míč poslal nad hlavu spoluhráče.

34

Ethana Ampadua značně vyvedl z rovnováhy Manaj. Pravý obránce pod jeho tlakem odcentroval přímo do míst, kde stál brankář.

33

Velšané zůstávají v útlumu, ten trvá od úvodního hvizdu. Domácí kouč viditelně není s výkonem svých svěřenců spokojený, neustále na ně pokřikuje nové pokyny.

32

Sám proti dvěma Bekim Balaj chytře sklepl míč hrudí pod sebe na Lenjaniho. Následovala rána z voleje, míč prosvištěl nad horní tyčkou.

31

Rychle na druhou stranu. Schovat se obraně zkusil útočník Roberts, což mu vyšlo, jenže nákop Mephama neměl takovou výšku, jako by potřeboval, Ismajli na balón dosáhl.

30

Akce hostů pokračovala rohovým kopem. Přetažený centr Abrashiho vracel do ohně Balaj, pozorný Djimsiti odpálil kulatý nesmysl mimo nebezpečí.

29

Zleva centroval Doka. Na hranici penalty viděl naběhnuvšího Manaje, jemuž také centr adresoval, ovšem ještě o něco výše vyskočil Davies.

28

První žlutou kartu střetnutí obdržel hostující stoper Ardian Ismajli. Albánský stoper nezachytil sprint Tylera Robertse, jehož zezadu podrazil s jasným cílem faulovat.

27

Dalekonosný projektil z pětadvaceti metrů vyprodukoval Chris Mepham. Střela postrádala na razanci i přesnosti, gólman Selmani měl při zákroku snadnou práci.

26

Před Ramseym se otevřel střed, avšak záložník této situace využít nedokázal. Zamotal se mu balón mezi nohama, což potrestal Abrashi.

25

Naštěstí se zdá, že jak velšský, tak albánský reprezentant budou schopni pokračovat ve hře. Do akce nemuseli ani zdravotníci.

24

Ve středu hřiště došlo k nepříjemnému střetu mezi Levittem a Dokou. Oba fotbalisté zůstávají v bolestech ležet na trávníku.

23

Odkop Selmanimu nevyšel podle představ a měl velké štěstí, že Norrington-Davies na míč nedosáhl. Zastavil jej až Levitt na půlicí čáře.

22

Středopolař Çekiçi si na přímou střelu netroufl, centroval. Balón ovšem vyslal příliš vysoko, spoluhráč Ismajli zakončoval v záklonu nad břevno.

21

Hrotový útočník Tyler Roberts podpořil defenzivu, jenže spoluhráčům paradoxně spíše přitížil. Po jeho faulu čeká na Albánii přímý kop ze zajímavé pozice.

20

S útočnou agresivitou to nyní přehnal albánský kapitán Abrashi. Allena okopával tak dlouho, až arbitra Doylea donutil k přerušení hry.

19

Velští fanoušci zkoušejí své oblíbence roztleskat k lepšímu výkony. To se zatím nedaří, další nepřesnost vyrobil Chris Mepham při snaze o nákop za obranu.

18

Aaron Ramsey zatím nehraje svůj nejlepší zápas. V rozehrávce si znovu počínal hodně nepřesně, balón po jeho pasu skončil v zámezí.

17

Pěknou individuální akci předvedl Rey Manaj. Forvard si hodil balón podél Daviese, načež zpoza velkého vápna vypálil pravačkou těsně nad břevno.

16

Ethan Ampadu pohlídal Balaje. V dobře převzetí míče stál za zády útočníka, při snaze o natočení směrem k bráně mu vypíchl míč z pod kopaček.

15

Ani jeden z týmů nikam nespěchá. Hostující stoperská trojice si dobrou půl minutu vyměňovala balón mezi sebou, až Djimsiti přihrál na útočnou polovinu Manajovi.

14

Albánci nadále drží balón. Domácí obrana zatím nemusí bát na poplach, protože je k vidění kombinační hra kolem poloviny hřiště.

13

Zaútočili i hosté. Jmenovitě Doka, který si všiml volného prostoru po lajně. Jeho cesta skončila u rohového praporku, kde jej čistým způsobem obral Davies.

12

Těžko říct, co nyní Aaon Ramsey zamýšlel udělat. Dlouhý balón poslal zcela mimo dosah všech svých spoluhráčů. Albánie bude vhazovat.

11

Domácí se dostávají do tempa hodně pomalu. V přípravném utkání jsou jasným favoritem, zatím si ovšem nedokázali vytvořit očekávaný tak.

10

Defenzivní povinnosti si Chris Mepham splnil na jedničku. Zachytil pohyb rozběhnutého Manaje, jehož do příležitosti nepustil.

9

Bekim Balaj marně volal po odpískání nedovoleného zákroku na svou osobu. Zůstal ležet těsně za hranicí šestnáctky, avšak Williams si počínal povoleným způsobem.

8

Tyler Roberts ukázal rychlé nohy, ty mu ale nakonec k ničemu nebyly. Po lajně si hodil míč podél Kumbully, od téhož hráče byl ovšem poslán tělem mimo hrací plochu.

7

Hned dvakrát Ethan Ampadu pořádně zavařil spoluhráčům. Nejprve ztratil kulatý nesmysl v souboji s Balajem, po znovuzískání míče poslal poměrně prudkou nahrávku Mephama, toho ovšem zpracování nezradilo.

6

Rychlou rozehrávku autového vhazování si Brooks v poslední chvíli rozmyslel. Počkal na zformování řad a míč pak poslal Ramseymu.

5

Nohama si zahrál i domácí gólman Wayne Hennessey. V klidu si kulatý nesmysl zpracoval, aby posléze odvážně přes hlavu Manaje uvolnil na lajně Ampadua.

4

Presující Aaron Ramsey dostal pod tlak stopera Kumbullu. Ten vsadil na jistotu, poslal malou domů brankáři. Selmani okamžitě odkopl míč na útočnou polovinu.

3

První útočná akce patřila reprezentantům Albánie. Bekim Balaj obdržel nahrávku k hranici šestnáctky, načež kličkou nevyzrál na Mephama.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Fotbalisté Albánie pro dnešní přípravné střetnutí oblékli dresy bílé barvy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Wales: Hennessey – Ampadu, Mepham, Davies (C), N. Williams – Levitt, Allen, Ramsey, Norrington-Davies – Brooks, T. Roberts.
Náhradníci: A. Davies, Ward – Gunter, Rodon, Wilson, Bale, Moore, C. Roberts, J. Williams, Cabango, Colwill, Smith.

Albánie: Selmani – Ismajli, Kumbulla, Djimsiti – Doka, Çekiçi, Bare, Abrashi (C), Lenjani – Manaj, Balaj.
Náhradníci: Harizaj, Sherri – Hoxhallari, Veseli, Kallaku, Trashi, Seferi, Ajeti, Laci, Çikalleshi, Ramadani.

Rozhodčí: Doyle – McDonnell, Keegan (IRL).
Wales

Wales se naopak na evropský šampionát probojoval. Svůj první zápas odehraje v sobotu 12. černa proti Švýcarsku. Následně jej ještě čekají duely s Tureckem a Itálií. Wales už před dnešním duelem jedno přátelské utkání odehrál. Ve středu prohrál na hřišti Francie vysoko 0:3.
Albánie

Albánie sice startovala na předchozím evropském šampionátu ve Francii, ale na ten letošní se nedostala. Albánie totiž obsadila v silné kvalifikační skupině s Francií, Tureckem a Islandem až čtvrtou pozici. Kvalifikaci o postup na světový šampionát rozehrála o něco lépe. Na její úvod přehrála Andorru, poté sice padla s Anglií, ale v posledním duelu na konci března porazila San Marino.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi Walesem a Albánií. Výkop je stanoven na 18 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Wales – Albánie

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   37. Brooks (WAL), 58. Norrington-Davies (WAL), 83. Mepham (WAL) – 28. Ismajli (ALB), 37. Manaj (ALB), 83. Laci (ALB), 83. Abrashi (ALB)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:21.

Wales: Hennessey – Ampadu (46. Moore), Mepham, Davies (C) (61. Rodon), N. Williams – Levitt, Allen (61. Smith), Ramsey (61. Wilson), Norrington-Davies – Brooks (76. J Williams), T. Roberts.
Náhradníci: A. Davies, Ward – Gunter, Rodon, Wilson, Bale, Moore, C. Roberts, J. Williams, Cabango, Colwill, Smith.

Albánie: Selmani – Ismajli, Kumbulla, Djimsiti – Doka (46. Veseli), Çekiçi (76. Kallaku), Bare (76. Laci), Abrashi (C), Lenjani – Manaj (77. Seferi), Balaj (60. Çikalleshi).
Náhradníci: Harizaj, Sherri – Hoxhallari, Veseli, Kallaku, Trashi, Seferi, Ajeti, Laci, Çikalleshi, Ramadani.

Rozhodčí: Doyle – McDonnell, Keegan (IRL)