Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Lichtenštejnsko – Řecko

0:5

konec (0:1)

05.06.2021, 17:00 • Sportpark Eschen-Mauren (Eschen) • Skupina D • David Suchý

Tipsport: 18.0 11.0 1.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Řecka, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 5:0. Také druhý poločas se výhradně hrál pouze na jednu branku, Lichtenštejnsko nakonec inkasovalo ještě další čtyři branky. Domácí celek toho tedy dnes moc nepředvedl, zejména druhý poločas nabídla opravdu jednostrannou záležitost. (18:47:02)
Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 0:11. Rohy: 0:16.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Na pravou stranu si posléze seběhl hostující Lyratzis, který centroval do pokutového území, kde hlavičkoval kousek vedle Lolis.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi je pochopitelně rozhodnuto, přesto dost možná uvidíme nastavení-

86

Unterreiner pro změnu mohl vhazovat z pravé strany, přičemž míč posílal až ke středovému kruhu, kde včas zakročil Zagaritis.

85

Jäger mohl vhazovat z levé strany, přičemž se mu ke spolupráci nabídl Beck, který se ovšem v souboji nedostal přes protihráče.

84

S míčem se až do pokutového území dokázal protlačit Ioannidis, který se nadechoval ke střele, jenomže ho zablokoval protihráč.

83

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Nyní jsme sledovali celou řadu přerušení, bude se tak vhazovat.

82

Po delší době se na druhou stranu dostal také domácí celek, jenomže Buchel neměl kolem sebe patřičnou podporu spoluhráčů.

81

Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Alexandropoulos, přichází Sourlis.
Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Botos, přichází Lolis.

80

Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Netzer, přichází Risch.
Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Kranz, přichází Neususs.

79

Před malým momentem jsem sledovali další zakončení, tentokráte to na sebe vzal hostující Botos, který ale pálil přímo doprostřed.

77

Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal do zámezí. Vhazování se tak ujal obránce Jäger, kterému se povedlo oslovit Haslera.

76

S míčem se posléze seznámil také střídající Eggenberger, který se daleko nedostal, neboť ho čistým způsobem zastavil protihráč.

75

V obraně se do problémů dostal domácí Jäger, který to ovšem zvládl na jedničku a navíc dokázal nahrát na kopačku Hiltiho.

73

73. SARDELIS - 0:5

73

Řecko právě vstřelilo branku!
Tady se schyluje k debaklu! Řecko zahrávalo rohový kop, pro který si vyběhl brankář Foser. Ten vyrážel míč do bezpečí, kde se ovšem nacházel hostující IOANNIS SARDELIS, který dělovkou propálil vše.

73

Foser si nyní připsal další úspěšný zákrok, rána se snesla pouze doprostřed branky. Následovala rozehrávka výhozem na Hiltiho.

72

V pokutovém území se ještě k hlavičkovému pokusu dokázal natlačit Pinakas, který ze záklonu poslal míč výrazně vedle branky.

71

Hostující celek rozhodně nepolevuje. Naopak jsme sledovali rozehrávku rohového kopu, tentokráte z toho nebylo žádné nebezpečí.

70

Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Pinakas, přichází Sardelis.

69

Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Ducak, přichází Buchel.
Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Gassner, přichází Eggenberger.

67

Následoval odkop od domácí branky, který si znovu vzal na starost sám brankář Foster, který odehrál míč daleko na druhou stranu.

66

Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Hasler, přichází Tschupp.

65

Řecko právě vstřelilo branku!
Je tu další přesný zásah! Domácí obrana si znovu nepočínala nejlépe, k míči se tak dostal napadající VASILIOS ZAGARITIS, který také v tomto případě vyzrál na brankáře.

64

Po nedovoleném zákroku jsme sledovali další standardku, ke které se postavil Zagaritis, po jehož centru hlavičkoval vedle Pinakas.

63

Je za námi zhruba hodina hry, která nám zatím nabídla dva přesné zásahy. O oba z nich se dokázala postarat řecká reprezentace.

62

Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Machairas, přichází Emmanouilidis.

61

61. BOTOS - 0:3

61

Řecko právě vstřelilo branku!
Je tu třetí řecká trefa! Domácí celek nepochopitelně riskoval s rozehrávkou, po nepovedeném zpracování se do vyložené šance dokázal natlačit GIANNIS BOTOS, kterému se povedlo prostřelit brankáře.

60

S míčem si u středového kruhu pohrával hostující Diamantis, kterému se na levém křídle nepovedlo oslovit spoluhráče.

59

Po souboji u postranní lajny skončil na zemi hostující Lyratzis, jenomže hlavní sudí překvapivě nechává pokračovat ve hře.

58

Na hranici svého pokutového území se poté dostal k míči domácí Hilti, kterému se povedlo odklidit míč ven z hrací plochy do autu.

57

Domácí celek to bude mít nyní pochopitelně znovu hodně složité. Inkasoval totiž druhou branku, nicméně do konce zápasu zbývá dost času.

55

55. MACHAIRAS - 0:2

55

Řecko právě vstřelilo branku!
Nápor řecké reprezentace přináší druhou branku! Po autovém vhazování jsme sledovali velice pohodlný centr z pravé strany, na který si v malém vápně seběhl THEODOSIOS MACHAIRAS, který z voleje propálil brankáře.

54

Ta ovšem neměla dlouhé trvání. Kousek od středového kruhu sáhl k nedovolenému zákroku vracející se obránce Unterrainer.

53

Lichtenštejnsko se ani při vedení dalšího útoku daleko s míčem nedostal, čistě zasahoval Ioannidis, který rozjel protiakci.

52

Sledovali jsme tak rozehrávku od domácí branky, kterou si vzal na starost brankář Foser, kterému se málem povedlo najít Netzera.

51

Centrovanou nabídkou do pokutového území to z levé strany zkoušel hostující Zagaritis, který míč poslal výrazně mimo dosah.

50

Následně se s míčem do pokutového území dokázal protáhnout hostující Botos, kterého na poslední chvíli čistě zastavil Ducak.

49

A ten přinesl menší závar před brankářem Foserem, kterému se ovšem povedlo odolat, neboť mu výrazně pomohla také pozorná obrana.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se s míčem na opačnou stranu dostal hostující Ioannidis, kterému se povedlo vybojovat roh.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, který nám nakonec přinesla jedinou branku, o kterou se postaralo Řecko. Řecko pochopitelně mělo velkou územní převahu, jenomže se mu směrem dopředu zrovna moc nedařilo. Domácí celek se soustředil výhradně na obranu, naopak k opačnému pokutovému území se dostal snad dvakrát.

45+1

První poločas skončil.

43

43. Foser se musel činit.

43

Domácí obrana si nyní nepočínala nejlépe a do zakončení se tak dostal Botos, který ale nevyzrál na Fosera.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

39

39. CHRISTOPOULOS - 0:1

39

Řecko právě vstřelilo branku!
Hostující celek se dostává do vedení! Sledovali jsme totiž standardní situaci, na kterou si nejvýše do vzduchu dokázal naskočit IOANNIS CHRISTOPOULOS, který své zakončení poslal přesně k zadní tyči.

39

Střela do boční sítě nakonec nepřinesla žádnou práci pro brankáře Fosera, ten bude pro změnu moci znovu vykopávat.

37

Posléze to přes pravou stranu zkoušel vzít na sebe Alexandropoulos, který se málem dostal přes Jägera, jenž si ale počínal čistě.

36

Jeho vysoký míč nakonec dopadl přesně na hlavu hostujícího Ioannidise, který nedal ve vzdušném souboji protihráči šanci.

35

Řecko se ani během této útočné akce nedostalo k ničemu vážnějšímu a odkopávat od své branky tak bude moci Foser.

33

Další zakončení řecké reprezentace pro změnu putovalo vedle branky, Foser tak nezasahoval.

32

Je za námi zhruba třetina utkání, celkem překvapivě jsme se zatím nedočkali žádné branky, i když územní převahu má hostující Řecko.

31

Žlutou kartu dostává Gassner (Lichtenštejnsko).

30

Domácí brankář měl zatím nejsložitější práci, míč se mu povedlo vyrazit na horní konstrukci, načež podruhé za branku!

29

Lichtenštejnsko skvěle zavřelo prostor u středového kruhu, hostující Diamantis tak musel přenášet hru k levé postranní lajně.

28

Na pravém křídle si o nahrávku řekl hostující Ioannidis, který se nakonec s míčem musel vracet.

27

Řecku se ani tato kombinace vůbec nepovedla a znovu tak k míči zavítal domácí brankář Foser, který ani tentokráte nerozehrál nakrátko.

26

Hra se rychle přesunula na domácí polovinu, kde na jistotu špičkou kopačky jednal domácí obránce Jäger, kterému se povedlo zastavit soupeře.

25

Lichtenštejnsko tak rozehrávalo z místa přestupku na vlastní polovině. Obránce Ducak vysokým centrem posílal míč k opačné šestnáctce.

24

Ve vzdušném souboji si nedovoleně před zraky sudího pomáhal hostující Zagaritis, který místo míče trefil hlavu soupeře.

23

Znovu od své branky nyní mohl odkopávat domácí brankář Foser, který se pokoušel najít Netzera, jenž měl k míči hodně daleko.

22

Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Zároveň čekáme na první vyloženou šanci.

21

Následovala tak standardka z pravé strany, která nabídla kroucenou nabídku do pokutového území, kde ale ve vzduchu zasahoval Ducak.

20

Řekové se jednoduše s míčem dostali na opačnou polovinu, kde Tsiggaras přenášel hru na pravou stranu, kde fauloval Hilti.

19

Následovalo autové vhazování z levé strany, které si vzal na starost domácí Jäger, kterému se ale nepovedlo oslovit kolegu Gassnera.

17

Hodně rychle musel s míčem jednat domácí Unterrainer, kterému hodně pomohl napadající protihráč, od kterého šel balón do zámezí.

16

Ani tentokráte se Řecko daleko s míčem nedostalo, naopak mohl rozehrávat brankář Foser, kterému se povedlo oslovit Unterrainera.

15

Poměrně dlouho operoval s míčem hostující Christopoulos, kterému se povedlo přenést hru na pravou stranu, kde se nacházel Lyratzis.

14

Pokračovalo se rozehrávkou od domácí branky. Foser se dostal do menších nepříjemností, přesto odkopával na druhou stranu.

13

Snad poprvé se k míči dostal řecký brankář Tzolakis, kterému se rychlou rozehrávkou povedlo na levém křídle oslovit Zagaritise.

12

Lichtenštejnsko zahrávalo první standardní situaci, ke které se nakonec postavil Beck, který svým centrem našel pouze soupeře.

11

Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal do zámezí, po Foserově odkopu si nedovoleným způsobem pomáhal Ioannidis.

10

Nahrávka do pokutového území poté směřovala na hostujícího Botose, který se z otočky dostal k centru do šestnáctky, kde nikoho nenašel.

9

Znovu jsme sledovali odkop od domácí branky. Foser znovu odkopával na druhou stranu, kde našel pouze obránce Lyratzise.

8

Gassner si posléze pokoušel poradit s padajícím míčem, jenomže jako první se k němu dostal Diamantis, který přenášel hru.

7

Foser to zkoušel odkopem na pravou stranu hrací plochy, kde se nacházel pouze hostující Zagaritis, který vybojoval vhazování.

6

Lichtenštejnsko se znovu muselo bránit, tentokráte se to povedlo Hiltimu, který dokonce vybojoval odkop od domácí branky.

5

Do pokutového území přiletěl další centr, na který si tentokráte dokázal seběhnout hostující Pinakas, který ovšem hlavičkoval vedle branky.

4

Řekové se s míčem stáhli ke svému pokutovému území, kde se do rozehrávky zapojil také Diamantis, který hledal Machairase.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu se po levém křídle prodral až k centru hostující Zagaritis, kterému se ale nepovedlo najít Pinakase.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Lichtenštejnsko: Foser – Unterrainer, Ducak, Hilti, Jäger – Kranz, Beck, Luchinger, Hasler – Netzer, Gassner
Náhradníci: Loosli – Buchel, Eggenberger, N. Kaiser, W. Kaiser, Neususs, Risch, Schocher, Tschupp

Řecko: Tzolakis – Lyratzis, Diamantis, Christopoulos, Zagaritis – Alexandropoulos, Tsiggaras – Ioannidis, Botos, Machairas – Pinakas
Náhradníci: Christegeorgos – Emmanouilidis, Christopoulos, Konstantopoulos, Liasos, Lolis, Sardelis, Sourlis, Tsaousis.
Lichtenštejnsko

Zemička, která má sotva čtyřicet tisíc obyvatel, má své zastoupení na této reprezentační úrovni teprve od roku 2006. Není nic překvapivého, že v kvalifikacích na mistrovství Evropy hráčů do 21 hraje jen roli outloukánka, jenž reálně nemůže pomýšlet na postup. Nejinak tomu bylo v kvalifikaci o právě vrcholící podnik v Maďarsku a Slovinsku. Lichtenštejnsko v těžké skupině s Francií, Švýcarskem nebo Slovenskem vyhrálo pouze jednou nad Ázerbájdžánem a s třemi body na kontě obsadilo poslední šestou příčku. V novém cyklu dnes nastoupí poprvé.
Řecko

Řecká jednadvacítka v minulosti získala na evropských šampionátech dvě stříbra, nicméně to poslední se datuje ještě do předchozího století. Od čtvrtfinále v roce 2002 se Řecko nekvalifikovalo na turnaj ani jednou. Před dvěma lety nestačilo v baráži na Rakousko a v boji o letošní šampionát skončilo ve skupině až za Českem, Chorvatskem a Skotskem. Současnou kvalifikaci už Řekové zahájili lokálním derby s Kyprem, které skončilo bezbrankovou remízou.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kvalifikace na mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Lichtenštejnskem a Řeckem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Lichtenštejnsko – Řecko

0:5

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 39. Christopoulos, 55. Machairas, 61. Botos, 65. Zagaritis, 73. Sardelis

Karty:   31. Gassner (LIC)

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 0:11. Rohy: 0:16.

Lichtenštejnsko: Foser – Unterrainer, Ducak (69. Buchel), Hilti, Jäger – Kranz (80. Neususs), Beck, Luchinger (C), Hasler (66. Tschupp) – Netzer (80. Risch), Gassner (69. Eggenberger)
Náhradníci: Loosli – Buchel, Eggenberger, N. Kaiser, W. Kaiser, Neususs, Risch, Schocher, Tschupp

Řecko: Tzolakis – Lyratzis, Diamantis (C), Christopoulos, Zagaritis – Alexandropoulos (81. Sourlis), Tsiggaras (70. Christopoulos)– Ioannidis, Botos (81. Lolis), Machairas (62. Emmanouilidis)– Pinakas (70. Sardelis)
Náhradníci: Christegeorgos – Emmanouilidis, Christopoulos, Konstantopoulos, Liasos, Lolis, Sardelis, Sourlis, Tsaousis

Rozhodčí: Kopijevskij