Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

HBC Kladno – HbK Karviná

3:2

po prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0)

05.06.2021, 13:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:01:27)
Před televizními kamerami se hrál zajímavý hokejbal, který musel nezaujatého diváka bavit. Kladno nakonec potvrdilo roli favorita, byť Karviná mu pořádně zatopila. Utkání muselo dospět do prodloužení, které lépe zvládli domácí, ti si každopádně mnohokrát vylámali zuby na skvělém Heczkovi. A kdo ví, jestli by hosté neslavili úspěch, kdyby nedošlo v závěru třetí třetiny k vyloučení a následnému vyrovnávacímu gólu.
Nejlepší hráči utkání: Šíma (KLA) – Heczko (KAR)

Konec zápasu.

48:59

48:59 SCHNAUBELT - 3:2

48:59

Kladno právě vstřelilo branku!
MILAN SCHNAUBELT, nejproduktivnější hráč domácích, nakonec v prodloužení rozhodl tohle utkání. Přece se Rysům podařilo využít tuhle přesilovku, podruhé v řadě, jelikož kladenský forvard propálil, vše, co mu stálo v cestě, a to včetně Heczka. Asistence: Ondřej Pražák.

48:23

Kladno trpělivě kombinuje. Tohle jsou opravdu nepříjemné chvilky pro karvinský celek.

47:28

Vyloučení v týmu HbK Karviná (Zaremba – 2 min., držení protihráče).

47:02

Zřejmě Dědič byl faulovaný, bude se tak vylučovat. Kladno každopádně pokračuje ve hře, Jirotka zamířil hned na střídačku, aby domácí mohli doplnit větší počet hráčů na hrací ploše. Každopádně nic kloudného nakonec nevymyslelo.

46:40

Prodloužení zatím žádný zajímavější moment nenabídlo. Jirotka ani Heczko nemuseli předvést důležitější či těžší zákrok.

45:59

Schnaubelt se řítil po pravé straně, rozhýbal své rychlé nohy, nakonec se však k odvážnějšímu počínání neodhodlal.

45:01

Začalo prodloužení.
Heczko nakonec přece v závěru zápasu kapituloval, Karviná alespoň získá jeden bod, pokud by padla po prodloužení či v nájezdech, každopádně docela smutný moment pro jeho celek. Na Kladně naopak zavládla radost. A zřejmě zaslouženě si za svou aktivitu vysloužilo prodloužení.

Střely na branku ve 3. třetině: 8:3

45:00

Třetí třetina skončila.

44:58

Kudela ještě mohl v závěru přetavit vítězství na stranu Kladna! Jenže v zakončení nakonec nebyl úspěšný. To by byl závěr pro domácí jako hrom.

44:12

44:12 KUDELA - 2:2

44:12

Kladno právě vstřelilo branku!
A máme vyrovnáno! Karviná se bránila opravdu velmi dlouho, nakonec ale přece kapitulovala. TOMÁŠ KUDELA nakonec využil početní výhodu poté, co jeho střela od modré čáry propadla hradbou těl až do sítě. Asistence: Jiří Hrabar, Milan Schnaubelt.

43:57

Pala vytlačil Kudelu z pásma. Výtečná práce karvinského útočníka.

43:40

Jirotka nakonec přece zamířil na střídačku, jakmile kladenští hráči uzmuli míček po vhazování!

43:35

Jirotka zůstává v bráně! Kladno se zatím k power-play neuchyluje.

43:35

Dokáže Kladno alespoň vyrovnat? Karviná bude hrát závěr zápasu v oslabení. Čeká nás dramatická koncovka tohoto velmi zajímavého klání.

43:34

Oddechový čas pro domácí.

43:34

Vyloučení v týmu HbK Karviná (Říman – 2 min., sekání).

43:00

Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.

42:28

Pražák se jen smutně ohlédl. Jako by nevěřil, že Heczko i tenhle jeho pokus polapil. Karvinský brankář jednoduše odvádí skvělou práci.

42:04

Ani ne tři minuty do konce. Míček skončil mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středu hřiště.

41:15

Kladno přišlo o pásmo. Bojovnost se domácím upřít nedá, chybí mu ovšem možná jakási kreativnější vložka. Ve třetí třetině nepůsobí tak nebezpečným dojmem jako v prvních dvou dějstvích.

40:34

Jirotka míček schoval do výstroje. Karviná se stále slušně brání, takticky hraje na výbornou, samozřejmě s velkým přispěním Heczka pořád vede o jednu branku.

39:54

Heczko zase odolal proti dvěma slušným šancím soupeře! Kohout vypálil, Schnaubelt následně bekhendem. Ale ani jeden z nich neuspěl. Velká škoda pro domácí.

39:30

Pliml za bránou. Čeká, až mu vystřídají jeho spoluhráči. Kladno bude zakládat zanedlouho další útočnou akci.

38:58

L. Rosůlek z dobré pozice z pravého kruhu vystřelil! Škoda pro Karvinou, že nemířil přesně, evidentně by nadělal Jirotkovi starosti.

38:26

Ofsajd kladenského mužstva. Zřejmě Pražák si nepohlídal své postavení. Takové momenty samozřejmě Kladnu ubírají drahocenný čas.

38:00

Sedm minut do konce. Kladenská aktivita směrem dopředu nemá potřebné kvality. Karviná se poměrně v pohodě brání. Je možná vidět, že mokrá hrací plocha dělá potíže domácímu celku.

37:09

Domácí v plném počtu.

36:54

Stromkova střela, lépe řečeno nahození, byla zablokována. Karvinská přesilovka se blíží pomalu a jistě ke svému konci.

36:13

Šrámek se málem dostal u tyčky k zakončení během oslabení. Nakonec si však karvinská obrana poradila. Pořád drží ve středu Čech senzační výsledek.

35:43

Fárský po postupné kombinaci vypálil, Jirotka ale překonán nebyl. Karviná nemá kam pospíchat, snaží se o trpělivé počínání během této přesilovky.

35:09

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Schnaubelt – 2 min., napadení).

34:47

Pliml, Schnaubelt... Heczko se ale nenechává překonat. I nadále trápí kladenského favorita na maximální možnou úroveň.

34:20

Čas se Kladnu krátí a krátí. Pořád je ovšem dostatek času na to, aby se skóre utkání pohnulo směrem kupředu.

33:53

Kohout bojoval u mantinelu, ale bez nějakého zdárného konce. Nakonec je hra přerušená. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

33:14

Domácí v plném počtu.

33:08

Stromko vypálil a prověřil Jirotku. Slušná rána. Každopádně kladenský gólman odolal. Připomeňme, že probíhá aktuálně hostující přesilovka.
Jde se hrát, déšť přece ustává. Tedy aspoň dle názoru obou rozhodčích utkání Kettnera i Záhory. Hráči měli aspoň čas vyměnit svou obuv pro aktuální podmínky.

Rozhodčí Kettner a Záhora utkání přerušují. Čekají, až se možná jen lehká přeháňka přežene. Přece jenom by mohlo být ohroženo zdraví hráčů, pokud by se pokračovalo.

31:59

Žádná velká aktivita ze strany Karviné během této početní výhody není vidět. Možná i proto, že déšť sílí. Bude chvilku trvat, než si oba týmy zvyknou na mokřejší hrací plochu.

31:14

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Prokop – 2 min., podražení).

30:57

Začíná pršet. Uvidíme, jak moc počasí ovlivní průběh tohoto utkání.

30:28

Šíma byl přetlačen Stromkem, karvinský forvard se řítil dopředu, tam ale nevymyslel nic kloudného. Kladno se každopádně od úvodních vteřinách ihned hodlalo usadit v útočné třetině.

30:01

Začala třetí třetina.
Heczko, to je klíčový prvek karvinského týmu, ten totiž nepustil za svá záda během druhé třetiny jediný gól. Kladno do něj buší zatím marně. Ačkoli jsou Středočeši dle papírových předpokladů lepší, prohrávají. Jak už tomu tak bývá, většina kolektivních sportů zkrátka rozhoduje výhradně skóre utkání.

Střely na branku ve 2. třetině: 12:6

30:00

Druhá třetina skončila.

29:57

Tři vteřiny do konce. Vhazovat se bude před Heczkem.

29:31

Hrabar! Ostře vypálil od modré čáry. Ale, jako již tradičně v rámci této třetiny, skončil míček na výstroji Heczka. Opravdu skvělý výkon hostujícího gólmana. Představuje pro kladenské snajpry těžko překonatelnou zeď.

29:00

Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.

28:05

Heczko je bezpochyby daleko vytíženější než jeho protikolega Jirotka na druhé straně. Většinu času se hraje na karvinské obranné polovině. Ale na další branku už od první třetiny stále čekáme.

27:17

Zaremba zkoušel vypálit, ovšem nepřesně. Na druhé straně útočil Prokop, Kladno se řítilo do brejku, jenže pokažená přihrávka celou akci zabrzdila.

26:42

Heczko položil své tělo ke své bližší tyčce a zamezil svému kamarádovi Barnošákovi ve skórování. Kladenský forvard šlápl na karvinského brankáře během svého počínání. Na hřišti zkrátka rivalové se vším všudy!

25:57

Domácí v plném počtu.

25:31

Tóth vystřelil, avšak bez většího úspěchu. Karviná se sice drží v útočném pásmu, ale přesilovku úplně efektivně nevyužívá. Tedy zatím...

24:42

První karvinská přesilovka tohoto utkání. Budou hosté opět produktivní a navýší svůj náskok? Teď Říman dobře pracoval před bránou, ale gólu se nedočkal.

23:57

Vyloučení v týmu HBC Kladno (Procházka – 2 min., hrubost).

23:46

Diviš se dostal za kladenské beky a najednou se ocitl sám před Jirotkou! Jenže kličku nedotáhl do úspěšného konce. Jirotka se mu dostal hokejkou pod nohy a znemožnil mu podnikání.

23:28

Kalus nahazoval míček na bránu Jirotky. Ten si ale poradil. Karviná každopádně směrem dopředu strádá, ve druhé třetině je jejím tenhle pokus ojedinělým momentem v ofenzívě.

22:43

Šrámkova dělovka! Heczko ale odolal. Kladno tlačí, tlačí a tlačí... Ale změnu skóre si zkrátka zařídit stále nedokáže.

22:05

Heczko tygřím skokem polapil míček a schoval ho pod svou výstroj. Zatím karvinský gólman pracuje i nadále perfektním způsobem.

21:28

Hosté v plném počtu.

21:15

Dědič parádně vypálil, tvrdě, jako to umí v celé extralize jedině on. Ale Heczko ne a ne kapitulovat.

19:45

Kudela pálil a možná trefil břevno! Heczko zřejmě bude i ve chvílích následujících pod tvrdou palbou.

19:28

Vyloučení v týmu HbK Karviná (Pilch – 2 min., hraní míčku rukou).

19:27

Kladenský forvard se řítil podél levé strany sám na Heczka! Bekhendem se ho snažil překonat konkrétně Šrámek, karvinský gólman zasáhl, míček přesto padal do brány a Pilch ho vysokou holí vyrazil do bezpečí. Počínal si však proti pravidlům, a bude tedy vyloučený.

18:33

Barnošák skvěle napadal a ocitl se sám před Heczkem, kterého ze svého dřívějšího působení v Karviné velmi dobře zná. Snažil se ho překonat kličkou, nicméně karvinský gólman byl skvěle připravený na jeho počínání!

17:49

Pražák se snažil překonat Heczka, ale bez úspěchu. Karvinský brankář zatím odolává skvěle. I následnou ránu jednoho z kladenských hráčů zastavil, vystavil přitom elegantně svou lapačku.

17:20

Heczko se dobře ukázal skvěle proti této střele od modré čáry, kterou vyslal Šíma. Je ale potřeba podotknout, že na ni dobře viděl, perfektně ji tak schoval do své výstroje.

17:08

Kamenář po velkém závaru před kladenskou bránou vypálil, ovšem hodně nepřesně. Heczko na jeho ránu reagovat vůbec nemusel. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

16:26

Procházka hledal zleva přihrávkou Schnaubelta, nicméně bez úspěchu. Na druhé straně chtěl skórovat L. Rosůlek, ovšem ani on nenašel cestu za zdárným zakončením.

15:38

Podruhé přerušena hra během této třetiny, vhazovat se bude před Jirotkou.

15:14

Hrabar vystřelil, míček ale narazil jen do mantinelu. První rána této třetiny nebyla úspěšná. Kladno každopádně bude hledat urychleně cestu za vyrovnáním.

15:01

Začala druhá třetina.
Televizní utkání přináší rozhodně mnoho zajímavých momentů. A ukazuje se, že Karviná zkrátka na ty největší favority extraligy umí zahrát. Ačkoli Kladno bylo střelecky aktivnější, vyzrála na Heczka jen jednou, zatímco hosté na Jirotku hned dvakrát. Stačilo mu k tomu oficiálně jen sedm pokusů mezi tři tyče.

Střely na branku po 1. třetině: 12:7

15:00

První třetina skončila.

14:15

Jirotka a jeho další zásah! Karviná je v závěru této třetiny lepší. Už ta ukazuje, že Kladno bezpochyby nečeká vůbec jednoduchý zbytek tohoto zápasu.

14:00

Hlášena poslední minuta tohoto utkání.

13:23

13:23 STROMKO - 1:2

13:23

Karviná právě vstřelila branku!
Karviná je zatím neuvěřitelně produktivní. Další větší příležitost přetavila v druhou vedoucí branku. Diviš podnikl výpad po pravé straně, přihrál ho blíže do středu na Fárského, ten ho ještě přeposlal doleva na volného JANA STROMKA, který přelstil u bližší tyčky Jirotku. Asistence: Ondřej Fárský, Jan Diviš.

12:44

Hosté v plném počtu.

12:16

Římanovi se podařilo vyhodit míček do bezpečí. Teď si Heczko bude moci odpočinout. Každopádně moc dobré počínání Kladna během této přesilové hry.

11:30

Šíma hned čtyřikrát vypálil z dálky, Heczko musel zasahovat ve všech případech. Kladno mačká během své přesilovky Karvinou, co to jde.

10:44

Vyloučení v týmu HbK Karviná (Fárský – 2 min., nedovolené bránění).

10:18

10:18 PROCHÁZKA - 1:1

10:18

Kladno právě vstřelilo branku!
Tak se domácím podařilo přece jakožto favoritovi tohoto utkání vyrovnat. Schnaubelt předal míček na připraveného Dědiče, ten ostře vypálil, Heczko vyrazil, ale pouze k JAROSLAVOVI PROCHÁZKOVI, který dostal míček na zem a z dorážky se prosadil. Asistence: Michal Dědič, Milan Schnaubelt.

09:35

Stromko vypálil z dálky, nicméně bez většího úspěchu. Míček skončil za kladenskou bránou. Karviná si i nadále počíná velmi dobře. A drží si svého soupeře perfektně od těla.

09:14

Kudela chtěl vyslat do akce Šrámka, ten ale přihrávku nezachytil. Domácí jsou nyní lehce pod dekou, nedaří se jim založit kloudnější útok. Icing, to je výsledek celého kladenského počínání.

08:41

Hra rukou, to je aktuální rozhodnutí rozhodčího Kettnera. Vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.

07:36

Dědič nahazoval míček dopředu, nicméně bez většího úspěchu. Kladno stále hledá recept na pozornou karvinskou defenzívu.

07:15

Kladno se zatím střelecky neprosadilo, byť působí o dost aktivněji. Karviná každopádně působí v obraně velmi dobře. A drží zatím překvapivý a cenný výsledek na středočeské půdě.

06:50

Patákova šance! Ale Heczko zatím odolává. Na druhé straně musel naopak Jirotka schovat míček do své lapačky. Hraje se nahoru, dolů, rozhodně je na co se dívat.

06:04

Barnošák pálil z levého kruhu, jeho pokus byl ale vyblokovaný. A možní i jeho spoluhráčem Schnaubeltem mimo nebezpečí Heczka.

05:26

Heczko je teď pod těžkou palbou kladenských hráčů. Je vidět, že domácí tento nepříznivý stav nechtějí nechat jen tak. A snaží se ihned o vyrovnání.

04:02

04:02 PILCH - 0:1

04:02

Karviná právě vstřelila branku!
Z ničeho nic se hosté ujali na dalekém Kladně vedení. ADAM PILCH unikl po pravé straně, byl zcela nehlídaný a z dobré pozice překonal brankáře Jirotku. Hlavně přesnost byla během tohoto zakončení tou nejdůležitější složkou. Asistence: Jan Stromko, Jan Rosůlek.

03:24

Barnošák na pravé straně perfektně zapracoval, nahrál nalevo na připraveného Schnaubelta, tomu ale zakončení nevyšlo podle představ. Heczko zase hezky zasáhl.

03:02

Procházka v první větší šanci Kladna! Zkoušel na Heczka vyzrát kličkou, jeho soupeř ale vytasil svůj beton a zastavil počínání domácího forvarda.

02:50

Heczko si také vyzkoušel své schopnosti. Zatím obecně nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci.

02:35

Ani tohle nahození Jirotkovi nenadělalo žádné větší potíže. Je z toho zakázané uvolnění ze strany karvinských hráčů. Vhazovat se bude před Heczkem.

01:32

Jirotka si připisuje svůj první zákrok utkání, Pala vypálil od modré čáry, nicméně domácí brankář neměl problém zasáhnout. Vhazovat se za chvilku bude před jeho bránou.

00:40

Stromko se snažil po levém mantinelu proniknout, byl ovšem ubráněn. Na druhé straně vypálil Dělič z dálky, jeho pokus byl ovšem zablokovaný.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HBC Kladno: Jirotka (Čapek) – Dědič, Hrabar, Kamenář, Kudela, Pliml, Soukup, M. Teinitzer – Barnošák, Eitler, Kohout, Kužel, Paták, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Šíma, Šrámek, J. Teinitzer, Zdrůbecký

HbK Karviná: Heczko (Solar) – Kalus, Kmenta, Pilch, Říman, Tóth, Zaremba – Diviš, Fárský, Kaluža, Pacas, Pala, Řebík, J. Rosůlek, L. Rosůlek, Stromko

Rozhodčí: Kettner, Záhora.
Karviná v květnu odehrála nejprve dva zápasy doma, a to proti Dobřanům, pak proti Ústí nad Labem, a zatímco prvního protivníka skolila, druhého už následně ne. Poté si na půdě KOVO Praha a v Plzni vedla vlastně dost podobně, uzmula dokonce čtyři body, jelikož v prvém případě zvítězila, v tom druhém padla až po nájezdech. Tak jako tak bude plnit roli outsidera v tomto střetnutí.
Most, Pardubice, Ústí nad Labem a Hradec Králové, to byl výčet kladenských soupeřů za měsíc květen, v nichž se domácím dařilo velmi dobře, a nemíní ve svém trendu polevovat ani v nynějším případě, aby před závěrečnými boji o titul neztráceli nic ze své pohody. Obzvláště, přihlédneme-li k faktu, že budou pod drobnohledem celé republiky, poněvadž utkání se sehraje před televizními kamerami. Poprvé se navíc po obnovení tohoto ročníku představí na domácí půdě.
Druhé Kladno se do obnovné soutěže vrátilo se vší parádou a vyhrálo čtyři zápasy v řadě. Získalo plných dvanáct bodů a stále živí naděje na prvenství v základní hrací době. Teď na svém stadionu přivítá protivníka z daleké Karviné, která je aktuálně na pátém místě a drží postupové pozice do play-off.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

HBC Kladno – HbK Karviná

3:2

po prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Procházka (Dědič, Schnaubelt), 45. Kudela (Hrabar, Schnaubelt), 49. Schnaubelt (Pražák) – 5. Pilch (Stromko, J. Rosůlek), 14. Stromko (Fárský, Diviš)

HBC Kladno: Jirotka (Čapek) – Dědič, Hrabar, Kamenář, Kudela, Pliml, Soukup, M. Teinitzer – Barnošák, Eitler, Kohout, Kužel, Paták, Pražák, Procházka, Prokop, Schnaubelt, Šíma, Šrámek, J. Teinitzer, Zdrůbecký

HbK Karviná: Heczko (Solar) – Kalus, Kmenta, Pilch, Říman, Tóth, Zaremba – Diviš, Fárský, Kaluža, Pacas, Pala, Řebík, J. Rosůlek, L. Rosůlek, Stromko

Rozhodčí: Kettner, Záhora

Průběh zápasu
1. třetina
04:02 KAR 0:1 Pilch (Stromko, J. Rosůlek)
10:18 KLA 1:1 Procházka (Dědič, Schnaubelt)
10:44 KAR 2 Fárský, nedovolené bránění
13:23 KAR 1:2 Stromko (Fárský, Diviš)
Po 1. třetině
2. třetina
19:28 KAR 2 Pilch, hraní míčku rukou
23:57 KLA 2 Procházka, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
31:14 KLA 2 Prokop, podražení
35:09 KLA 2 Schnaubelt, napadení
43:34 KAR 2 Říman, sekání
44:12 KLA 2:2 Kudela (Hrabar, Schnaubelt)
Po 3. třetině
Prodloužení
47:28 KAR 2 Zaremba, držení protihráče
48:59 KLA 3:2 Schnaubelt (Pražák)
po prodl.