Menu

Hokej

Play-off NHL

New York Islanders – Boston Bruins

1:2

po prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:2

04.06.2021, 01:30 • Nassau Coliseum, New York • Čtvrtfinále • Petr Šatalík

Tipsport: 2.96 3.95 2.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, přeji vám dobrou noc, pokud jdete spát...a dobré ráno, pokud už vstáváte. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:47:08)
Tři hvězdy utkání:

Brad Marchand (BOS) 1+0
Semjon Varlamov (NYI) 95,12 %
Taylor Hall (BOS) 0+1
Československá stopa v utkání

David Pastrňák (BOS) – 0+0, účast +1, 3 střely, 2 TM, čas na ledě 19:42
David Krejčí (BOS) – 0+0, účast 0, 5 střel, 0 TM, čas na ledě 19:23
Kdo se postavil do brankoviště?

Semjon Varlamov (NYI) – 39 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 95,12 %, odchytal 63:36.

Tuuka Rask (BOS) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost zákroků 96,55 %, odchytal 63:36.
Statistické okénko:

Střely na bránu: 29 – 41
Přesilové hry: 0/3 – 0/2
Trestné minuty: 4 – 6
Střely na bránu v prodloužení (celkem):

New York Islanders – 5 (29)
Boston Bruins – 2 (41)
Prodloužení duelu mezi New York Islanders a Boston Bruins tak vzalo rychle za své. Paradoxně v něm měli Ostrované obrovskou převahu. Jenže Medvědům stačil jeden výpad po levé straně a bylo vymalováno! Boston vítězí a ujímá se v sérii znovu vedení 2:1 na zápasy. O osudu duelu rozhodl překvapivou střelou Brad Marchand, jenž bude dnes večer zase jednou hrdinou všech fanoušků Bruins.

Konec zápasu.

63:36

63:36 Brad MARCHAND - 1:2

63:36

Bruins právě vstřelili branku!
Je rozhodnuto, Boston vítězí! Snad první výpad Bruins přes útočnou modrou v prodloužení znamená výhru Medvědů, po které tak dlouho sahali už v základní hrací době! Charlie McAvoy dostal na levé straně hrozně moc prostoru, přebruslil snad polovinu hřiště a na útočné modré pustil puk k hrazení, kam si sjel BRAD MARCHAND. Ten si vzal kotouč na hůl a z takřka nulového úhlu vyslal prudkou střelu, se kterou Varlamov nepočítal, puk ke zděšení publika propadl do sítě a Medvědi vítězí 2:1! První chyba brankáře Islanders v zápase znamená konec utkání a bod pro Boston! Asistence: Charlie McAvoy, Patrice Bergeron.

63:08

Kyle Palmieri ještě chvíli držel kotouč v útočném pásmu, Rask chytil i střelu Zajaca, proti které se musel rychle přesunout. Jeho spoluhráči zahráli znovu jen na icing.

62:49

Adam Pelech dostal zpětnou přihrávku z rohu útočného pásma do prostoru mezi kruhy a okamžitě pálil, mířil však dosti nepřesně.

62:27

Jordan Eberle teď střílel z osy hřiště, Rask vyrazil před sebe, kde byl ve stoprocentní šanci Barzal, jenž se mohl stát hrdinou Islanders i zápasu, jeho dorážku ale také zastavil skvělý finský gólman!

62:15

Buly před Raskem znovu vyhráli jeho spoluhráči, kteří na druhý pokus procpali puk do středního pásma, kde touš zachytil Mathew Barzal a otáčí hru.

61:49

Islanders se nyní drželi chvilku v útočném pásmu, ale nakonec se k zakončení neprodrali. Hall znovu háže puk až na zadní mantinel, píská se icing.

61:06

Vhazování před brankářem Bostonu vyznělo lépe pro Bruins a Krejčí společně s Hallem kombinují na pravém hrazení. Druhý jmenovaný ale nedokázal bekhendem přihrát Reillymu.

60:42

David Krejčí se snažil zrychlit rozehrávku Bostonu ve středu hřiště, jeho prudký pas ale končí pouze zakázaným uvolněním. Buly po pravici Raska.

60:16

Úvodní buly prodloužení vyhráli hokejisté Bostonu, kteří zkusili vyrazit po levém hrazení kupředu, Adam Pelech je však u mantinelu zastavil.

60:01

Začalo prodloužení.
Hokejisté jsou zpět na hrací ploše, prodloužení může začít!
Prodloužení začne přibližně ve 4:22.
Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

New York Islanders – 9 (24)
Boston Bruins – 21 (39)
Šedesát minut zápasu New Yorku s Bostonem je za námi. Dlouho předlouho to vypadalo, že o osudu utkání rozhodne jediná trefa. Výhru Bruins v základní hrací době však odmítl pět a půl minuty před koncem Matthew Barzal, který zpoza branky několika agresivními dorážkami překonal beton Raska a zařídil tak prodloužení. Bude zajímavé sledovat souboj těchto dvou skvělých týmů a brankářů ve hře na jeden gól. Teď už to bude všechno, nebo nic.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:58

O kotouč se ještě bojuje na zadním mantinelu, ale vypadá to, že Bruins už závěr utkání ustojí, pravděpodobně půjdeme do prodloužení.

59:35

Jean-Gabriel Pageau dostal přihrávku do předbrankového prostoru, odkud zakončoval další výpad Islanders, kteří v závěru mocně tlačí. Mezi tři tyče svůj pokus nenamířil.

58:58

Ryan Pulock to zkoušel asi ještě dvakrát, ale jeho pokusy neměly velké naděje na úspěch, jelikož Rask nemusel ani zasahovat.

58:05

Bruins první část oslabení ustáli a brání se i nadále, znovu posílají kotouč přes všechny čáry. Nyní už ale pálí Pullock z levého hrazení. Rána k Raskovi neprošla.

57:49

Sean Kuraly dostává dvě trestné minuty za krosček v rohu útočného pásma! Naprosto zbytečný zákrok na hraně, který sudí vylučuje a Islanders mají obrovskou šanci rozhodnout v přesilovce!

57:39

Adam Pelech se drží v rohu kluzišti na nohou proti Kuralymu, sudí oba hráče popohání, aby hráli a nestáli na kotouči.

57:16

Greene zablokoval střelu soupeře a Barzal se hnal kupředu. Poslal kotouč Eberlemu na pravý kruh, jeho parťák ale nemířil na zadní tyč přesně.

56:56

Vhazování před Raskem vyznělo lépe pro hokejisty Bostonu, jejich nahození ale skončilo na jejich vlastní střídačce.

56:45

Anthony Beauvillier se už podruhé v zápase hnal sám na Raska! Tentokrát byl sice zezadu atakován Carlem, ale i tak měl velkou šanci! Přesto ani podruhé svým bekhendovým pokusem na gólmana Bostonu nevyzrál!

56:38

Buly před Varlamovem vyhráli hráči New Yorku, kteří ale nedokázali vyhodit touš z obranného pásma a musí se mít na pozoru před napadajícím DeBruskem.

56:15

Nyní ale hokejisté New Yorku nerozehráli dobře a píská se jim zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé ruce gólmana Varlamova.

56:06

Islanders vyhráli vhazování v útočném pásmu, které nyní okupují, Josh Bailey byl první u hrazení a posílá po něm kotouč za klec Raska.

55:38

Scott Mayfield vypálil tvrdě z pravé strany od modré čáry, jeho pokus ale mezi tři tyče nemířil, Rask mohl zůstat v klidu. Boston vyhazuje na icing, hala bouří a žene své miláčky vpřed.

55:05

Hokejisté Bostonu se ženou zpět do útočného pásma, aby si rychle vzali zpět ztracené vedení, ale nyní se jim to nedaří, Krejčí spěchá dozadu.

54:32

54:32 Mathew BARZAL - 1:1

54:32

Islanders právě vstřelili branku!
Pět a půl minuty před koncem máme srovnáno! MATTHEW BARZAL našel kotouč na zadním mantinelu, rychle s ním vyjel k tyči, kde jeho první pokus zastavil Rask betonem. Forvard Islanders přidal dvě dorážky a silou protlačil touš do sítě, je srovnáno – 1:1! Asistence: Kyle Palmieri, Ryan Pulock.

54:05

Jordan Eberle nakonec dostal kotouč do prostoru mezi kruhy, kde se snažil z otočky vypálit, což se mu ale nakonec úplně nepovedlo.

53:38

Travis Zajac nahazuje kotouč na zadní mantinel, tam je první Charlie Coyle a posílá kotouč z obranného pásma, což se mu ale úplně nepovedlo a Ryan Pulock může kupředu.

53:05

Islanders nahazují kotouč na zadní mantinel, jejich oslabení skončilo a nyní vrhnou všechny síly kupředu Cal Clutterbuck pálil z levé strany, Rask připraven.

52:27

Bruins se stále drží v útočném pásmu. Krejčí si našel odražený puk v mezikruží, ale svou ránu namířil hodně vysoko nad bránu Islanders.

52:05

Další vhazování vyznělo lépe pro Medvědy, kteří kombinují podél hrazení a snaží se najít skulinku v obraně soupeře. Rána Bergerona od pravého hrazení Varlamova nepřekvapila.

51:49

Bruins tlačí na svého soupeře, drží ho pod zámkem a Krejčí dostává pas na modrou čáru. Jeho pokus z osy hřiště chytá Varlamov.

51:27

Buly v útočném pásmu nakonec Medvědům vyšlo, usazují se v útočné třetině. Rána Pastrňáka z levého kruhu ale k Varlamovovi neprošla.

51:04

Josh Bailey bude vyloučen za to, že při otočce zezadu kolenem podrazil otáčejícího se Charlieho McAvoye. Dvě minuty za podrážení a velká šance pro Boston jít do klíčového náskoku.

50:40

Boston drží kotouč na svých čepelích, střelu Bergerona z levé strany od hrazení Varlamov vyrazil a o zbytek se postarali jeho beci.

50:16

Medvědi se nyní jen s potížemi dostávají přes obrannou modrou. Na pomoc ale přichází Krejčí, jenž zavezl kotouč až do útočného pásma.

49:49

Adam Pelech se vytočil v rohu hřiště a snažil se najít Barzala. Puk se nakonec dostal k Dobsonovi, jenž od modré prověřil Raska.

49:10

Hra se rychle přelévá i se střeleckými pokusy ze strany na stranu. Mathew Barzal dostal trochu místa na pravém kruhu a pálil nahoru. Rask zasáhl ramenem a drží čisté konto.

48:38

Casey Cizikas dostával střílený pas z levé strany do předbrankového prostoru, jenže nedokázal kotouč usměrnit na bránu protivníka.

48:06

Vhazování před ruským brankářem ve službách Islanders vyznělo lépe pro Medvědy. Ti nedokázali udržet touš a o chvíli později jej hází na zadní mantinel a jsou rádi, že se nepíská icing.

47:49

Buly před Raskem dopadlo lépe pro Islanders, kteří se ale nedostali k zakončení a nyní už jsou tlačeni ke své kleci. Chris Wagner se snažil rychle vytočit zpoza brány, Varlamov měl přední tyč pokrytou.

47:27

Pelech je pod tlakem Pastrňáka, který se mu snažil sebrat puk. Obránce Ostrovanů si ale odclonil forvarda Bostonu a rozehrává po hrazení.

46:38

Hra se už ale zase šine dál. Mike Reilly zachycuje vyhození Islanders. Rozehrát ale nedokázal. Přesto se ale na druhý pokus vydali Medvědi vpřed. Krejčí šel s Hallem do situace dva na jednoho, pas prvního jmenovaného však jeho parťák nedokázal zpracovat, jinak by střílel do prázdné brány!

46:14

Brandon Carlo zatím nebude schopen pokračovat v zápase. Trenér Bostonu Bruce Cassidy si volá sudího a důrazně s ním rozmlouvá o způsobu vedení utkání.

46:14

Viděli jsem několik tvrdých střetů u hrazení. Po jednom z nich se Brandon Carlo jen těžko zvedá z ledu, běží k němu lékař. Vypadá to ale, že bek Bostonu bude v pořádku. Na zadní hrazení ho tvrdě naremploval Cal Clutterbuck.

46:05

Za nahozeným kotoučem na zadní mantinel spěchá Scott Mayfield, který ale kotouč nezískal a na druhou stranu už se žene David Krejčí.

45:38

Nyní měl Anthony Beauvillier naprosto otevřenou bránu po křižné přihrávce na levý kruh, rozhodl se ale ještě přihrávat, což nemělo smysl. Z akce nebude ani žádné zakončení.

45:16

Travis Zajac zachytil přihrávku, přihrál na osu hřiště a Kyle Palmieri měl ideální prostor ke střele. Jeho ránu z vrcholu kruhů skvěle vyrazil Rask!

44:49

Jordan Eberle se dostal ve středním pásmu ke kotouči a posílá jej svým bekům, kteří nahazují dopředu po levém hrazení.

44:15

Anthony Beauvillier se nyní nacpal s pukem do brankoviště a snažil se důrazně zatlačit na Raska, aby dostal kotouč do sítě, neúspěšně. Islanders už jsou samozřejmě kompletní.

43:27

Travis Zajac dokázal zastavit další ofenzivní výpad Bostonu a osvobozuje svůj tým. Aréna je na nohou a tleská defenzivní práci svého celku.

43:16

Bergeron dostal kotouč na osu hřiště mezi kruhy a okamžitě vypálil! Trefil ale střed brány, kde byl bezchybný Varlamov, jenž zasáhl!

43:05

Marchand s Krejčím se dále drží na ledě a kombinují. Nyní se ale podařilo Komarovovi zasáhnout do jejich kombinace a háže puk přes všechny čáry.

42:16

Bergeron se snažil dorážet střelu Pastrňáka od levého hrazení, ale nakonec se mu puk pod Varlamovem do sítě zamést nepodařilo.

42:05

A hned jsme viděli tu typickou akci, kterou už zná celá NHL i celý svět. Rychlá přihrávka na levý kruh, kde je Pastrňák, jenž tentokrát střílel nepřesně.

41:38

A je to tak, je tu první přesilovka v celém zápase pro Boston. Greene před bránou trefil vysokou holí Coyla. Odskočí Boston do dvoubrankového náskoku?

41:34

A znovu jsou to Bruins, kdo uspěl na vhazování, ale vypadá to, že se bude vylučovat, Coyle se drží za zuby, byl před bránou v souboji s Greenem.

41:29

Další buly před Varlamovem vyhráli hokejisté Bostonu, Mike Reilly se rozhodl přihrát na zadní mantinel, odkud se k němu puk vrátil. Nyní už řešil situaci střelou, ruský brankář znovu chytá.

41:27

Craig Smith nyní vystřelil z rohu hřiště jako neřízená střela a hnal se po přihrávce Krejčího do brankoviště, tam ale puk pod betony Varlamova do sítě neprotlačil.

41:09

Mike Reilly dostal kotouč na levou stranu k modré čáře a okamžitě pálil. Varlamov ale stihl povyjet a kotouč bezpečně ukryl ve své náruči.

40:38

Boston rozjíždí akci po levém hrazená. Craig Smith ale neměl potřebnou rychlost, a tak jen bekhendem nahodil kotouč do útočného pásma.

40:15

Buly na začátku třetí třetiny vyznělo lépe pro Ostrovany, kteří rychle nahodili kotouč do útočného pásma. Následně se Pelech dostal k ráně z pravé strany. Matt Grzelcyk ji ale projít nenechal.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté jsou zpět na ledové ploše. Třetí dějství může odstartovat. Podaří se Islanders ještě vyrovnat? Budou už Bruins jenom bránit?
Třetí třetina začne přibližně ve 3:27.
Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

New York Islanders – 8 (15)
Boston Bruins – 13 (18)
Druhé dějství souboje mezi New Yorkem a Bostonem nabídlo zajímavý hokej a šance byly na obou stranách. Svou kvalitu však v těchto dvaceti minutách předvedli především oba gólmani. Semjon Varlamov i Tuukka Rask ukázali, že jsou opravdu špičkou v brankářském řemesle. Oba zlikvidovali menší i větší šance protivníka a drží naděje svých celků na zisk bodu z tohoto utkání. Zvlášť šance Davida Krejčího přitom po gólu volala. Zápletku tohoto duelu ale rozplete až třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Krejčího lajna nyní zamkla Islanders v jejich obranném pásmu. K dalšímu nebezpečnému zakončení se už ale asi nedostane.

39:05

Běží poslední minuta druhé třetiny. Střela Krejčího od modré čáry neprošla na bránu Varlamova, Hall drží kotouč v rohu útočného pásma.

38:38

Charlie McAvoy drží kotouč u své klece. Jeho rozehrávka na levé hrazení ale nebyla dobrá, takže kombinovat budou moci hráči New Yorku.

38:05

Curtis Lazar se snažil procpat do zakončení středem hřiště, což se mu nakonec povedlo. Na bránu Islanders ale svůj pokus nenamířil.

37:38

Islanders se natlačili do útočného pásma, tam ale o puk přišli a nyní se musí stáhnout ke své bráně, kam nahazuje kotouč Jake DeBrusk.

37:05

Kyle Palmieri nenechal projít Marchanda podél hrazení, na které ho důrazně přitiskl a neumožnil mu tak zaútočit společně s Bergeronem.

36:57

Nick Ritchie dostal od zadního mantinelu přihrávku do prostoru před bránou, jenže svou ránu napálil přímo do středu svatyně soupeře, kde byl fantastický Varlamov!

36:29

Matt Grzelcyk se dostal k puku za svou klecí a rychle jej poslal přes všechny čáry. Na druhé straně hřiště jej tak může sebrat Noah Dobson.

35:38

Hokejisté Bostonu se snažil projít po levém hrazení, Zajac je ale zastavil a Leo Komarov se dostal k ráně z vrcholu kruhů. Rask vyráží.

35:19

Bruins drží kotouč za svou svatyní. Prudká přihrávka kupředu sice nikoho nenašla, ale mířila na bránu, takže Varlamov musel zasahovat.

34:58

Medvědi teď svírají svého soupeře jako v kleštích. Barzal ale získal kotouč a podél levého hrazení s ním uhání až do útočného pásma.

34:16

Buly u obranné modré Bostonu vyznělo lépe pro hokejisty Bruins. Ti přes své beky poslali kotouč rychle na zadní mantinel, kde napadá Krejčí s Hallem.

33:59

Skvělá atmosféra je v tomto zápase hodně cítit, aréna doslova vře! Nyní ale Hall našel parádní křižnou přihrávkou Krejčího, jenž z levého kruhu rychle zakončoval, fantastický přesun a zákrok betonem Varlamova, který zachránil svůj tým a drží jej ve hře!

33:27

Protiútok Islanders táhne Brock Nelson, ten se ale sám s pukem daleko nedostal a Chris Wagner bleskově otáčí hru na opačnou stranu.

32:48

Ostrované zvyšují tempo a pořádají nájezdy na Raska, ten ale vyjel proti Palmierimu a ani ho nenechal zakončit, když se snažil střílet z bezprostřední blízkosti.

32:18

Mathew Barzal se vytočil z rohu kluziště až do předbrankového prostoru, kde se rychle snažil zasunout touš za Raska. Jeho pokus ale mezi tři tyče nemířil.

32:05

Leo Komarov přihrává na modrou čáru Noahu Dobsonovi, jenž podél modré rychlé posunul na Pelecha, ten ale prostor k ráně nedostal.

31:37

Brandon Carlo zaváží kotouč za svou klec. Vyhodit jej daleko od své brány nedokázal, takže Leo Komarov drží touš poblíž brány Raska.

31:05

Casey Cizikas dobře zapracoval v obranném pásmu a získal kotouč. Jeho rozehrávka však nebyla dobrá. Bruins vyhazují na zakázané uvolnění.

30:38

Medvědi získali kotouč ve středním pásmu, ale daleko se s ním nedostali. Díky skvělé práci Krejčího jej však znovu mají na holích v útočném pásmu.

30:16

David Pastrňák se dostal po střele z pravé strany k dorážce z bezprostřední blízkosti, skvěle se přesunuvšího Varlamova však překonat nedokázal!

30:05

Kotouč letí z obranného pásma Bostonu a z vyloučení Pastrňáka zbývají už jen poslední vteřiny. Cizikas navíc ztrácí kotouč.

29:45

Islanders vyhráli buly v útočném pásmu a Mathew Barzal se odhodlal k ráně z pravého kruhu Skvěle chytajícího Raska ale ranou mezi betony nenachytal.

29:05

Brock Nelson dostal puk do prostoru mezi kruhy a okamžitě pálil, kotouč ale dostatečně nezvedl a Rask tak pohodlně zasáhl svými betony.

28:49

První část přesilovky se Ostrovanům vůbec nepovedla, kotouč letí hodně daleko z pásma Medvědů, kteří spěchají na střídačku.

28:12

Nakonec ale ze všech zákroků vybírají sudí právě faul českého útočníka. David Pastrňák fasuje dvě trestné minuty za sekání.

27:49

Islanders nyní nemohli kupředu, jelikož byli vystaveni do postavení mimo hru. Adam Pelech dal tvrdý hit Pastrňákovi u hrazení v obranném pásmu Ostrovanů. Následně se s hitem předvedl i Charlie McAvoy. Na ledě planou emoce.

27:31

Brad Marchand dostal na levém kruhu jen malinkatý prostor a okamžitě se rozhodl pálit na přední tyč. Semjon Varlamov ale předvedl jistý zákrok, puk schoval ve své náruči.

26:58

Čas z druhé třetiny běží rychle kupředu. Hala žene své svěřence kupředu, ti se ale musí bránit. Charlie Coyle předvádí důrazné napadání, takže Adam Pelech musí počkat s rozehrávkou.

26:08

Hokejisté Bostonu se nyní dostali kupředu, ale jen na malý okamžik. Následně dostal na druhé straně Scott Mayfield zpětnou přihrávku na vrchol pravého kruhu a pálil tvrdě, leč nepřesně.

25:40

Mathew Barzal přihrál z rohu kluziště na Jordana Eberleho, který ale nedostal prostor ke střele a musí poslat kotouč zpět na beky.

25:19

Semjon Varlamov se nyní nedohodl z beky a málem z toho těžil Wagner, který vletěl do jejich rozehrávky. K zakončení se ale neprosadil.

24:58

Buly před Raskem vyhráli hokejisté Bostonu. Ti ale nedokázali vyhodit, takže se Brock Nelson mohl chvilku pozdržet v jejich pásmu. Ke střele se nedostal.

24:27

Hra se nyní přelévá ze strany na stranu bez toho, aby si jeden nebo druhý tým vytvořil šanci. Marchand si nedokázal pokrýt puk před Pelechem.

23:58

Connor Clifton se vydal s pukem z obranného pásma středem hřiště a dovezl jej až za útočnou modrou. Tam ale nenašel žádného z lépe postavených spoluhráčů.

23:09

David Pastrňák se dostal do kombinace Islanders a vůbec se nerozpakoval. Okamžitě poslal puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

22:49

Jean-Gabriel Pageau pěkně zavezl kotouč přes útočnou modrou, tam se ale jeho spoluhráči delší dobu nezdrželi, sami se vyhnali z pásma nepřesnou kombinací.

22:05

Utkání nyní chytilo pěkný spád a nyní jsou to zase Medvědi, kdo se drží delší dobu v útočném pásmu. O touš ale za klecí soupeře přišli.

21:49

Bruins se usadili v útočném pásmu, ne však na dlouhou a Rask se musel ohlížet za ránou Cizikase, která ale z pravého kruhu nemířila mezi tři tyče.

21:15

Další kotouč letí na icing, tentokrát se ale nepíská. Islanders rozehrávají od své klece. Brandon Carlo skvěle zastavil na levém kruhu pronikajícího Mathewa Barzala.

20:49

Krejčí tentokrát na vhazování neuspěl. Anthony Beauvillier se po chvilce otočil na levé straně u hrazení, ale prostor ke střele nedostal a následně mu soupeři sebrali i puk.

20:32

Buly před Raskem vyznělo lépe pro hokejisty Bostonu. Ti poslali hrací předmět do středního pásma. Bergeron prostrkával na Pastrňáka, ten však stál v ofsajdu.

20:16

Úvodní vhazování třetiny vyhráli hokejisté Bostonu. Bergeron se snažil napadat na pravém hrazení, ale puk nezískal. Nakonec Bruins vyhazují přes všechny čáry na icing.

20:01

Začala druhá třetina.
Jsme zpátky v Barclays Center. Druhá třetina začne během malé chvilky.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:35.
Střely na bránu v první třetině:

New York Islanders – 7
Boston Bruins – 5
První dějství duelu mezi Ostrovany a Medvědy máme za sebou. Klíčovou úlohu v něm sehrála 6. minuta. Hall našel přihrávkou z rohu kluziště Craiga Smithe, jenž parádní ranou do pravého horního rohu přiřkl Bostonu nejtěsnější možné vedení, které trvá i po dvaceti minutách. Uvidíme, zda se Islanders podaří ve druhé dvacetiminutovce vyrovnat, v této třetině měli alespoň střeleckou převahu, ačkoliv přesných pokusů bylo jako šafránu.

20:00

První třetina skončila.

19:51

Nick Leddy ještě stíhá vypálit z pravého kruhu, ale Nick Ritchie se postavil do jeho rány a zblokoval ji. Bruins následně vyhazují na ještě jedno zakázané uvolnění.

19:05

Pastrňák vypálil z levého kruhu, Charlie Coyle šel důrazně dorážet do brankoviště, ale puk se odrazil od Varlamova, následně i od něj a zamířil nad břevno svatyně Islanders.

18:28

Brad Marchand získal kotouč ve středu hřiště, ale už byl unavený, takže ho jen předal Mattu Grzelcykovi a šel střídat. Boston se drží na kotouči, v nebezpečném prostoru ale není.

18:05

Hráči Bostonu nahodili touš na zadní mantinel, kde ho Varlamov bez potíží rozehrál ke svým bekům. Ti ale nepoložili základ akci, která by jejich spoluhráče udržela v útočném pásmu.

17:27

Curtis Lazar si najel na pravou stranu a z kruhu poslal solidní ránu, ta však byla sražena jedním z beků Islanders do ochranné sítě za jejich klecí.

17:09

Cal Clutterbuck se přetlačoval s dvěma beky Bostonu u hrazení v jejich pásmu. Kotouč ale nakonec nezískal, takže se musí stáhnout za útočnou modrou.

16:38

Chris Wagner dostal kotouč do jízdy a ostře pálil z vrcholu pravého kruhu. Jeho rána ale minula klec Islanders o pořádný kus.

16:16

Mathew Barzal a Jordan Eberle zatápěli v útočném pásmu Islanders, ale k nebezpečné střele se nakonec nedostali a Bruins otáčejí hru.

15:27

Travis Zajac a Charlie McAvoy se střetli za bránou Bostonu v souboji o kotouč. Úspěšnější byl obránce Bostonu, jenž získal touš a poslal jej daleko od své klece.

15:03

Brad Marchand získal kotouč po vhazování u útočné modré Bostonu a poslal jej zpět na své beky. Celou akci zakončila rána Begerona z pravého hrazení. Varlamov zasáhl betonem.

14:27

Nick Leddy se vrací s pukem za svou bránu, ale Krejčí jej napadal tak důrazně, až kotouč získal a Boston se usazuje v útočném pásmu.

14:10

Mike Reilly se ocitl v dobré pozici na pravém kruhu a jeho pokus trefil břevno svatyně Islanders! Následuje další icing Bostonu.

13:55

Islanders nahodili kotouč do útočného pásma. Obránci Bostonu jej ale zvládli zachytit a poslat na opačnou stranu, kde se s ním David Krejčí dostal do postavení mimo hru. Píská se ofsajd a probíhá komerční pauza.

13:10

Marchand je zpět na ledě a z trestné lavice se ihned vydal svižně kupředu. Jeho pokus z vrcholu kruhů však byl sražen do rohu hrací plochy.

12:57

Bostonu se podařilo osvobodit, jenže Islanders se rychle vrací do pásma a kombinací podél hrazení se zase snaží dostat do střelecké pozice.

12:11

Jordan Eberle dostal kotouč na pravý kruh a ihned pálil. Sean Kuraly ale stihl vybruslit proti němu a jeho pokus zblokoval do rohu hrací plochy.

11:49

Mathew Barzal se snažil ještě jednou prosadit do zakončení. Na ose hřiště mezi kruhy byl zastaven dvojicí bránících soupeřů.

11:27

Mathew Barzal se v přesilové hře rozhodl na pravém kruhu ještě přihrávat. A to neměl dělat. Jeho pas byl nepřesný, přitom byl v dobré palebné pozici.

11:08

Brad Marchand se pošťuchoval ve středním pásmu s Travisem Zajacem. Nakonec jej zasáhl holí do tváře a fasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl.

10:38

Bergeron s Marchandem spěchají za nahozeným kotoučem. Dostihnout jej nestihli. Na druhé straně se Jean-Gabriel Pageau snažil projít mezi třemi beky. Neúspěšně.

10:16

Vhazování před Raskem tentokrát vyznělo lépe pro jeho spoluhráče, kteří se nakonec za vlastní svatyní dostali ke kotouči, jenže jej nedokázali vyhodit přes obrannou modrou.

09:49

Následovalo zakázané uvolnění Medvědů. Buly před Raskem vyhráli Ostrované, ale Rask si poradil se střelou od modré i s následným pokusem Pelecha. Je tu ale další icing Bostonu.

09:38

Hokejisté Bruins se nyní museli stáhnout z útočného pásma, jelikož byli agresivně napadání hráči Islanders, pokračují ale na kotouči.

08:59

Boston jde znovu kupředu, Brandon Carlo kombinuje na pravé straně útočného pásma s Charliem Coylem, jenž si hledá prostor pro ránu.

08:27

Mathew Barzal zakončoval z pravého kruhu další výpad Islanders, kteří se snaží srovnat skóre na nerozhodný stav. Mnoho potíží však Raskovi nenadělal.

07:59

Ostrované jsou nyní o poznání aktivnější než na začátku utkání, nicméně k vyrovnání se zatím nedostali, uvidíme, zda jim ho přinesou další vteřiny.

07:49

Anthony Beauvillier šel snad od poloviny hřiště sám na Raska! Nakonec se v mezikruží rozhodl pro střelu na vyrážečku! Brankář Bostonu předvedl fantastický zákrok!

06:58

Cal Clutterbuck se snažil na levé straně útočného pásma něco vymyslet, ale nakonec se k zakončení nedostal!

06:27

Islanders se rozhodně nechtějí smířit s tímto stavem a nyní zaváří svému protivníkovi v útočném pásmu, ke klíčovému zakončení v předbrankovém prostoru se Anthony Beauvillier nedostal.

05:52

05:52 Craig SMITH - 0:1

05:52

Bruins právě vstřelili branku!
Boston jde bleskově do vedení! Taylor Hall našel parádní přihrávkou z rohu kluziště mezi kruhy stojícího CRAIGA SMITHE, který skvělou ranou trefil přesně pravý horní růžek a posílá Boston do vedení 1:0! Asistence: Taylor Hall, Matt Grzelcyk.

05:16

Hra se nyní rychle přenesla z jedné strany na druhou, ani jeden z celků si nevypracoval větší možnost. Kupředu jdou Bruins.

04:58

Pastrňák přihrával do prostoru mezi kruhy Marchandovi, tomu ale kotouč v důležitém okamžiku přeskočil čepel hole, takže nebezpečná situace nepřišla.

04:19

Medvědi se znovu tlačí kupředu, Nick Ritchie se protáhl na levé straně a z vrcholu kruhu pálil na přední tyč, kterou však Varlamov skvěle pokryl.

03:49

Connor Clifton nezapracoval úplně jistě na pravé straně u útočné modré, puk mu propadl do středního pásma a Boston se musel stáhnout ke své kleci.

03:28

Chris Wagner nahodil kotouč z větší vzdálenosti na Varlamova a ten přikrývá hrací předmět lapačkou. Buly po jeho levé ruce.

03:19

Z pravé strany se teď tase přihnal na brankáře Bruins Jean-Gabriel Pageau, jehož rána mířila na přední tyč. Jenže ji minul a gólman Bostonu i tak zvládl zasáhnout.

02:43

Travis Zajac se prodral po levém hrazení přes útočnou modrou a na vrcholu kruhu vyslal tvrdou ránu. Rask musel vytáhnout první hbitý zákrok lapačkou!

02:16

Brad Marchand se snažil od levého hrazení nacpat do předbrankového prostoru, ten ale domácí Islanders střežili hned třemi hráči. Ti útočníka Bruins projít nenechali.

01:29

Buly před Varlamovem vyhráli Ostrovani, kteří rychle prošli po levé straně a nakonec se dostali ke střele od modré, kterou vyslal Noah Dobson. Jeho pokus moc nebezpečný nebyl.

01:15

David Krejčí poslal kotouč za bránu Ostrovanů na Taylora Halla, ten se snažil přihrávat do mezikruží, jenže tam žádný z jeho parťáků nebyl.

00:49

Taylor Hall se protáhl po levé straně a od mantinelu posílal zpětnou nahrávku na osu hřiště. Žádného ze svých spoluhráčů ale nenašel.

00:16

Ostrované vyhráli úvodní vhazování a po levém hrazení se natlačili do útočného pásma, kde se ale nezdrželi moc dlouho a na druhé straně poslal kotouč za útočnou modrou Pastrňák.

00:01

Utkání právě začalo.
Jdeme na to!
Hymna Spojených Států Amerických dozněla a je čas začít hrát. Fanoušci v aréně jsou ve varu, pevně věří, že uvidí skvělou šou.
Varlamov i Rask už jsou v brankovištích a na ledě zůstávají pouze zahajovací formace, které jsou představovány. Nyní ještě zazní státní hymna USA, kterou zazpívá Nicole Raviv.
Oba celky už přichází na ledovou plochu. Halou se nese klasické: "Let´s go Islanders!" Stadion je našlapaný diváky, kteří vytvoří skvělou kulisu.
Zápas bude mít klasické zámořské zpoždění, utkání by mohlo začít přibližně v 1:38 středoevropského času.
Známe sestavy, ve kterých oba celky dnes nastoupí. Vypadá to, že v brance Ostrovanů bude opět stát Semjon Varlamov, který svému týmu vychytal výhru v druhém utkání.
Úvodní sestavy:

New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (C), Cizikas, M. Martin.

Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Reilly, Clifton, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.
Start duelu je naplánován na 1:30 v pátek středoevropského času. Zápasy v USA i Kanadě však mívají již tradičně malé zpoždění z důvodu různých ceremonií před utkáním. Nelekejte se tedy, že utkání začne o malinko později.
2. zápas série, Bruins – Islanders 3:4p

Do druhého klání vyměnili Ostrované brankáře. Sorokina nahradil Varlamov a tenhle impuls se ukázal být efektivní. New York vedl po dvou třetinách a dvou zásazích v přesilovce o dvě branky. Ve třetím dějství však Medvědi zvládli srovnat krok a poslali souboj do prodloužení. Jeho hrdinou se stala dlouholetá opora Islanders Casey Cizikas, jenž v čase 74:48 srovnal stav série na 1:1. Kdo půjde dnes v Barclays Center do vedení? Využijí borci z města pod Sochou Svobody výhodu domácího prostředí?
1. zápas série, Bruins – Islanders 5:2

První duel série Bostonu s New Yorkem nebyl tak jednoznačný, jak může výsledek napovídat. Ještě po dvou třetinách bylo skóre nerozhodné – 2:2. Ve třetím dějství ale David Pastrňák dokončil svůj hattrick a když se k němu přičetly branky McAvoye a do prázdné svatyně skórujícího Halla, bylo o osudu prvního utkání jasno.
Boston Bruins

Medvědi postoupili do play-off z 3. pozice Východní divize. V základní části dokázali na své konto nastřádat třiasedmdesát bodů. Na svého osmifinálového protivníka však čtyři ztratili, takže sérii s Capitals začínali venku. Ani jim se přitom na rozdíl od Washingtonu na konci základní části nedařilo, prohráli hned tři ze závěrečných pěti duelů, zatímco mužstvo z hlavního města USA vyhrálo hned čtyři z nich.

Jenže základní část a vyřazovací boje, to je úplně jiný šálek kávy. Boston v sérii s Capitals naprosto zřetelně dominoval. První zápas sice Medvědi poměrem 2:3 ztratili, jenže pak už Washingtonu nedali ani čuchnout a čtyřmi přesnými zásahy na solar skolili velkého soupeře a postoupili do čtvrtfinále.
New York Islanders

Ostrovani proklouzli do vyřazovacích bojů až ze 4. místa Východní divize, když v základní části zapsali jednasedmdesát bodů. Na svého soupeře pro čtvrtfinále play-off tak ztratili dva bodíky. Zároveň do osmifinále nevstupovali v nejlepší formě, jelikož z pěti posledních duelů základní fáze prohráli hned čtyři.

V osmifinálovém boji s Tučňáky z Pittsburghu tak byli jasným outsiderem, což se jim ale podařilo bleskově vyvrátit, když vyhráli hned první duel série. Následně sice dvakrát v řadě padli a dostali se do nepříjemné pozice, jenže pak porazili Penguins třikrát po sobě a stali se tak překvapivým čtvrtfinalistou.
Krásnou hlubokou noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje na téhle planetě. Zatímco v Evropě pomalu vrcholí Mistrovství světa, za mořem se play-off NHL teprve dostalo do pořádných otáček. Čtvrtfinálové série se daly do pohybu a v některých z nich už je favorit poměrně jasný. To se ale netýká té, kterou budeme sledovat. Udělejte si pohodlí a společně s námi sledujte třetí zápas souboje New York Islanders s Bostonem Bruins.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

New York Islanders – Boston Bruins

1:2

po prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:2

Zpět na online

Branky a nahrávky: 55. Barzal (Palmieri, Pulock) – 6. C. Smith (Hall, Grzelcyk), 64. Marchand (McAvoy, Bergeron)

New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (C), Cizikas, M. Martin.

Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Reilly, Clifton, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

Rozhodčí: Brian Pochmara, Kelly Sutherland – Mark Shewchyk, Ryan Gibbons

Průběh zápasu
1. třetina
05:52 BOS 0:1 C. Smith (Hall, Grzelcyk)
11:08 BOS 2 Marchand, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
28:12 BOS 2 Pastrňák, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
41:38 NYI 2 A. Greene, vysoká hůl
51:04 NYI 2 Josh Bailey, podrážení
54:32 NYI 1:1 Barzal (Palmieri, Pulock)
57:49 BOS 2 Kuraly, krosček
Po 3. třetině
Prodloužení
63:36 BOS 1:2 Marchand (McAvoy, Bergeron)
po prodl.