Menu

Fotbal

Španělská LaLiga 2

Rayo Vallecano – CD Leganés

3:0

konec (0:0)

03.06.2021, 21:00 • Estadio de Vallecas, Madrid • Play-off • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.83 2.65 2.97 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:00:26)
Statistiky:
Střely na branku: 4 – 2
Střely mimo: 3 – 2
Držení míče: 53 % – 47 %
Rohové kopy: 1 – 5
Ofsajdy: 1 – 0
Fauly: 15 – 13
Žluté karty: 3 – 2.
Leganés je před nedělní odvetou na vlastním stadionu v prekérní situaci. Ztráta 0:3 se bude dohánět velmi složitě. Vallecano je naopak jednou nohou ve finále tohoto play-off o postup do LaLigy.
Celých sedmdesát minut to byla především úporná bitva, na kterou se v závěru zápasu ale rychle zapomnělo. Přes osm stovek diváků nejprve potěšila vedoucí trefa Álvara Garcíi, po které Riesgo lovil míč ze své sítě ještě dvakrát. V obou případech se prosadil střídající Bebé. Poprvé předvedl krásnou individuální akci a v nastaveném čase pro změnu skóroval z přímého kopu.

90+4

Konec zápasu.

90+4

90+4. BEBÉ - 3:0

90+4

Vallecano právě vstřelilo branku!
Tak to je přenádherná tečka za tímto střetnutím! Ani bolestivě pošramocené rameno nezabránilo BEBÉMU předvést dalekonosnou dělovku z přímého kopu. Míč letěl z levé části hřiště k zadní tyči a Riesgo ho zvládl jen lehce ztečovat do sítě. Osudným se mu stal jeden úkrok do protisměru.

90+3

Domácí si poradili s centrem z levého křídla. Bebé si navíc pokryl míč a vytvořil protiútok se žlutým faulem vracejícího se Miguela de la Fuenteho.

90+2

To už je známo, že se nastavují čtyři minuty. S míčem na kopačkách bude hrát Leganés. Silva po zásahu Camacha vhazuje.

90+1

Bebé skončil v kotrmelcích, když tahal míč v rychlém protiútoku. Neustál kontakt s Pérezem, přičemž si něco udělal s pravým ramenem.

90

Emiliano Velázquez zvládl důležitou hlavičku po nákopu Silvy, jenž se snášel k Zidaneho pravé tyči.

89

Rober Ibáñez prohospodařil náznak rychlého protiútoku přihrávkou za záda spoluhráče běžícího po volné levé straně.

88

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Andrés Martín.

86

Ztrojeného Treja napadla chytrá přihrávka do druhé vlny. Těžit z ní mohl Santi Comesaña, ale to by nesměl trefit jednoho z obránců.

85

Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Luis Perea, přichází Borja Bastón.

83

Ambiciózní pokus z levačky Frana Garcíi se zdaleka nevešel mezi tři tyče. Lepším řešením by asi byl další postup vpřed.

82

Luca Zidane nechal projít centrovaný míč na roh, po kterém vychytal hráče, který se těsně předním zjevil po hlavičce Javiho Hernándeze.

81

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Valentín, přichází Mario Suárez.

81

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Mario Hernández, přichází Emiliano Velázquez.

80

Nějakou dobu se zřejmě hrát nebude. Nejen kvůli ošetřování na straně Vallecana. Připraveny už jsou i změny v hráčském složení.

79

Za pozdní zákrok po odehrání míče viděl dodatečně žlutou kartu Rubén Pérez.

79

Vallecanu se této standardní situaci ale ubránilo. Z rychlého protiútoku nic moc nevytěžilo, ale to domácí fanoušky za stavu 2:0 až tak netrápí.

78

Óscar Valentín špičkou kopačky zasáhl před Erasem, na kterého šla přihrávka do malého vápna. Leganés má k dispozici alespoň roh.

77

Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Sabin Merino, přichází Rober Ibáñez.

77

Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Javier Avilés, přichází Kevin Bua.

76

76. BEBÉ - 2:0

76

Vallecano právě vstřelilo branku!
Dost možná rozhodující pasáž celého dvojzápasu, domácí během pár minut odskakují na 2:0. Po ztrátě střídajícího Erasa si vzal míč BEBÉ. Krásnou kličkou znemožnil Péreze a pak si ještě stihl navést míč na levou nohu, kterou ze sedmnácti metrů propálil Riesga. Sedmatřicetiletý gólman určitě mohl zasáhnout lépe.

75

Hostujícího kouče Asiera Garitana inkasovaný gól dost rozčílil. Nepomohla asi ani rychlá ztráta míče po rozehrávce ze středového kruhu.

73

73. Álvaro GARCÍA - 1:0

73

Vallecano právě vstřelilo branku!
Rayo jde do vedení! ÁLVARO GARCÍA výborně pochopil geniální centr z kopačky Camacha. Dvojice obránců jeho náběh prakticky nezaregistrovala a Riesgo byl proti jednoduchému zakončení z prvního doteku bez šance.

72

Jeden z domácích fotbalistů skončil v pokutovém území na zemi, ale hlavní rozhodčí ho gestem zase rychle zvedá. O penaltový zákrok nešlo.

71

Dnešní utkání sleduje 847 diváků.

70

Třicetiletý útočník Bebé už neudržel ve hřišti přihrávku Hernándeze. Asier Riesgo nespěchá s provedením odkopu od branky.

69

S ohledem na nedělní odvetu je pochopitelné, že se ani jeden týmů nepouští do žádných větších dobrodružství. Pomalu směřujeme k bezbrankovému konci.

67

Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Juan Muñoz, přichází Javier Eraso.

66

Juan Muñoz si pořádně vynadal za velmi nepřesné zakončení z pětadvaceti metrů. Mohl se ještě posunout, kdyby si všiml, že se jeho osobní strážce skácel k zemi.

65

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Yacine Qasmi, přichází Bebé.

64

Z domácího pohledu to byla zahozená šance. Vyrobeno bylo něco mezi nepovedenou střelou z nulového úhlu a ještě horším centrem.

63

Také ve druhé půli platí, že si oba týmy navzájem nic nedarují. Perea stáhl k zemi Treja. Rayo bude kopat standardku z křídla.

62

Javi Hernández se odrazil do velké výšky. Po střetu s protihráčem nekoordinovaně dopadl na záda, které si nechává ošetřovat.

61

Držení míče: 55 % – 45 %.

60

Bezbrankový stav nezměnil ani Yacine Qasmi a jeho pohotová střela ze střední vzdálenosti. Asier Riesgo znovu nemusel zasahovat.

59

O pár vteřin později byl Camacho v hlavní roli ještě jednou. Tentokrát centroval do šestnáctky, kde jeden z jeho spoluhráčů hlavou prodloužil míč vedle brány.

58

Isi Camacho podstoupil za necelou hodinu hry už spoustu soubojů. V jednom z nich byl nyní nedovoleně atakován ve středovém kruhu.

57

Álvaro García našel svým centrem jen jednoho z obránců pokrývajícího přední tyč. Po následném autu odletěl míč do zámezí.

56

Esteban Saveljich dostal z nějakého důvodu žlutou kartu. Rovněž byl kvůli krvácení v obličeji odehnán do zámezí na ošetření.

55

Zidane šel odvážně proti centru Muñoze a vyboxoval balon pryč. O chvíli později byl na druhé straně zastaven Camacho.

54

Óscar Trejo si dal menší taneček s Pereou, který na něm získal odpískaný faul. Je z toho standardní situace z pravé strany.

53

Javier Avilés na pravé straně vyzrál na Catenu, ale poblíž už byl další z obránců Raya, který mu zavřel cestu vedoucí do velkého vápna.

52

Riesga možná trochu vylekal centr kopírující koncovou čáru. Míč spadl k zadní tyči, kde se každopádně nacházel jen Javi Hernández.

51

Óscar Trejo zboural Javiho Hernándeze a jako druhý hráč Vallecana dnes vyfasoval žlutý kartonek.

49

Sergi Palencia centroval z pravého křídla, ale míč pouze proskákal přes celou šířku pokutového území.

48

Teď už měl Luca Zidane větší starosti! Jonathan Silva napřáhl z velké dálky a nebylo vůbec jednoduché zareagovat na nepříjemnou teč.

47

Javier Avilés zdvořile protáhl domácího gólmana nákopem, který letěl mimo dosah všech ofenzivních hráčů v tmavých dresech.

46

Všichni už jsou na svých místech a druhá půle může začít! Ani jeden z trenérských štábů nevyužil žádnou možnost střídání.

46

Začal druhý poločas.
První ze čtyř naplánovaných poločasu byl ve znamení velkého boje o každý metr hřiště. Řada soubojů byla na úkor fotbalové krásy. Oba týmy měly jen po jedné šanci. Za Leganés už ve čtvrté minutě dobře hlavičkoval Sergio González, kdežto Riesgo jedinkrát zasahoval kvůli voleji Camacha.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Vhazující Jonathan Silva si vyměnil míč s Pérezem a pak ho zleva nebezpečně naservíroval před Zidaneho bránu. Syn slavného otce se každopádně stal obětí faulu.

45

Nad rámec první půle je přidáno jen šedesát vteřin.

44

Miguel de la Fuente šťastně prošel přes dvojici protivníků. Posunul se až do vápna, ale tam už na něj čekala neprostupná zeď.

43

Celá trma vrma ještě byla pod drobnohledem videorozhodčích. Hlavní arbitr ale dostal pokyn k pokračování ve hře.

42

Isi Camacho nadělal obrovské zmatky u malého vápna. Neposedný míč se tam mnohokrát odrazil, nakonec vypadl ze hřiště a bude se jen kopat od brány.

41

Javi Hernández neodkopl příchozí centr zrovna přesvědčivě. Rayo pokračuje, i když jeden z útočníků leží v bolestech.

40

Na programu byl další nákop z hloubi pole. Před Zidanem zaúřadoval Alejandro Catena a odehrál míč do bezpečí.

39

Je to docela vyhrocený boj. K vidění je spousta soubojů ve středu hřiště, kde se nyní provinil také s osmičkou hrající Óscar Trejo.

38

Výsledkem nařízené standardky byl pouze další hvizd. Asi šlo o útočný faul ve vápně od stopera Hernándeze.

37

Alejandro Catena se snažil odkopnout míč od nohy de la Fuenteho. Kmenového hráče Valaldolidu však trefil do nohy a dostal za to žlutou kartu.

35

Kvůli centru zleva se do vzduchu vyšplhal Esteban Saveljich, ale nezvládl natočit hlavu tak, aby nasměroval míč do prostoru brány.

34

Teď je to určitě nejlepší pasáž od Raya. Potvrzuje to také zisk premiérového rohového kopu.

33

33. Isi Camacho (VLL)

33

Saveljich nevyužil úplně volného Maria Hernándeze na pravém kraji. Domácí to zkusili středem a předvedli první zakončení mezi tři tyče. Šlo o pěkný volej Camacha.

32

Javier Avilés se stal obětí skluzu zezadu, kterým útočná aktivita domácího mužstva definitivně skončila.

31

Dlouhý aut z dílny Jonathana Silvy pokazilo neúspěšné zpracování jeho spoluhráče. Rayo rychle otočilo hru, jenže Qasmiho centr zneškodnil Javi Hernández.

30

Až ve třicáté minutě byla k vidění první menší šance Vallecana. Óscar Valentín vystrčil míč z pokutového území do druhé vlny na Comesañu, jehož střela se však zařadila mezi ty méně vydařené. Riesgo nemusel zasahovat.

29

Rayo stále nenachází potřebný klid na kopačkách. Álvaro García nezkrotil přihrávku na levou autovou čáru.

28

Mario Hernández získal míč vedle vlastního vápna, ale pak ho neúplným odkopem vrátil do držení Leganésu. Důsledně bráněný Juan Muñoz nic vážnějšího nevymyslel.

27

Mario Hernández zastavil průlet Jonathana Silvy. Argentinský krajní bek však může pokračovat dlouhým autem.

26

Držení míče: 48 % – 52 %.

25

Vysoký míč do vápna byl sklepnut směrem na bránu, čehož využil Riesgo k jednoduchému zákroku.

24

Netradiční problém na straně Perey, při faulu na půlící čáře ztratil kontaktní čočku. Sudí mu dává čas na opravu.

23

Madridský celek toho zatím moc nepředvedl směrem do ofenzivy. V zadních řadách mu to naopak z větší části funguje.

22

Situace z úplného úvodu zápasu se neopakovala. Zidane nemusel čelit žádné hlavičce, protože jeho kolegové z obrany klíčový souboj zvládli.

21

Alejandro Catena nabízí Leganésu výhodu rohového kopu.

20

Pérez nabízel míč na pravý okraj pokutového území. Jeden z jeho spoluhráčů ale neměl prostor ke sklepnutí na střed.

19

Hlavní rozhodčí má od začátku hodně práce. Teď musel pískat kvůli zájezdu Maria Hernándeze. Příště už to bude za žlutou kartu.

18

Álvaro García si naváděl míč na střed, ale nepochopenou přihrávku pak umístil za koncovou čáru. Odkop od branky Asiera Riesga.

17

Sabin Merino kontaktoval míč rukou, na kterou ho odrazil bránící Camacho. Píská se v domácí prospěch.

16

Fran García výtečně anticipoval směr jedné z přihrávek do křídelního prostoru a malou domů započal útočné snažení Vallecana.

15

Zdvojený Isi Camacho ztratil kontrolu nad míčem. Kromě dvou soupeřů ho obklíčila také pravá postranní čára.

14

Více času se však balón nachází před Zidanem, který sleduje pozvolnou kombinaci Leganésu na dobrých čtyřiceti metrech od brány.

13

Na konci třinácté minuty se chystá odkop od branky Asiera Riesga, který v sedmatřiceti letech určitě nepodlehne tlaku tohoto play-off dvojzápasu.

12

Miguel de la Fuente po svém faulu aktivně presoval a pořádně zavařil jednomu ze stoperů, kterého zachránilo až Saveljichovo zajištění.

11

Nehraje se v úplně komorní atmosféře. Na stadion se mohlo podívat pár stovek fanoušků, kteří nyní pískotem doprovází výstavbu Leganésu.

10

Jonathan Silva vystihl Qasmiho přihrávku do pokutového území. Stejný útočník Raya chvíli předtím svedl rychlostní souboj s úspěšnějším Javi Hernándezem.

9

Z jedné standardní situace vznikla druhá, tentokráte od rohového praporku. Do autu zahrával míč Esteban Saveljich.

8

Podruhé za sebou byl srovnán ze zemí hostující kapitán Rubén Pérez. Comesaña se o to postaral ostrým skluzem.

7

Rubén Pérez byl důrazně atakován ještě na vlastní polovině, kde jeho spoluhráči chybovali v rozehrávce. Rychle to však napravili.

6

Z tohoto mráčku nezapršelo. I kvůli tomu, že byl pískán útočný faul. Jmenovitě se provinil Luis Perea.

5

Miguel de la Fuente použil nejblíže stojícího protihráče k zisku autového vhazování z prostoru vedle pokutového území.

4

4. Sergio González (LGS)

4

Javier Avilés nastartoval motory a dostal se až ke střele, která byla zablokována na rohový kop. Ten přinesl i zajímavou příležitost, Luca Zidane nebezpečnou hlavičku Sergia Gonzáleze nadvakrát zkrotil.

3

Leganés ubránil první standardku z levého kraje. Domácí reklamovali nepovolenou hru ruku v pokutovém území, ale sudí nic takového neviděli.

2

O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v bílých, zatímco Leganés v černých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Rayo Vallecano: L. Zidane – M. Hernández, Saveljich, Catena, F. García – Palazón, Comesaňa, Valentín, Á. García – Qasmi, Trejo.
Náhradníci: Morro – Antoñín, Bebé, Guerrero, Martín, Martos, Navarro, Pascual, Pozo, M. Suárez, Ulloa, Velázquez.

CD Leganés: Riesgo – Palencia, S. González, J. Hernández, J. Silva – R. Pérez, Perea – Avilés, Muñoz, Merino – de la Fuente.
Náhradníci: Conde, Cuéllar – Bastón, Bua, Eraso, del Campo, D. García, Ibáñez, Miquel, Omeruo, Pardo, Tarín.

Rozhodčí: Milla – Villaseñor, Pérez.
CD Leganés
Hosté zakončili sezonu na parádním třetím místě, byť chtěli postoupit do nejvyšší španělské soutěže přímo. Leganés se nachází ve skvělé formě, naposledy přejel Zaragozu na jejím hřišti 5:0. Poslední prohra CD se navíc datuje na 14. dubna, kdy nestačilo na Espanyol.

Ani Leganés nemá ve svém kádru hráče, který by byl v popředí tabulky střelců. Nejvíc branek zaznamenal 29letý útočník Sabin, a to 9 v 36 duelech. Hosté mají dokonce o jeden vstřelený gól méně než Rayo, ale mají třetí nejlepší obranu druhé La Ligy, hned po přímých postupujících, Espanyolu a Mallorce.
Rayo Vallecano
Domácí skončili v základní části druhé La Ligy až na posledním play off místě, a to šestém. I s nutnou dávkou štěstí, protože v před třemi dny prohrál s Lugem 0:1. Jeho pronásledovatel Gijón zase nestačil na Almerii, a tak se pořadí pro vyřazovací soutěž neměnilo.

Nejlepším střelcem Vallecana v letošní sezoně je Španěl Isi s devíti brankami v 39 zápasech. Rayo nastřílelo ve 42 utkáních jen 52 branek, a také v sezoně 13krát prohrálo. V dnešním mači jej sázkové kanceláře pasovali na roli favorita.
Hezký večer všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu! Čeká nás první utkání v rámci play off o postup do top soutěže La Ligy. Utkají se oba týmy z Madridu, a to Rayo Vallecano a CD Leganés. Výkop zápasu je naplánován na příjemných 21 hodin, přeji příjemnou počtenou!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Rayo Vallecano – CD Leganés

3:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 73. García, 76. Bebé, 90+4. Bebé

Karty:   37. Catena (VLL), 51. Trejo (VLL), 56. Saveljich (VLL) – 79. Pérez (LGS), 90+3. Fuente (LGS)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:13.

Rayo Vallecano: L. Zidane – M. Hernández (81. Velázquez), Saveljich, Catena, F. García – Palazón, Comesaňa, Valentín (81. Velázquez), Á. García – Qasmi (65. Bebé), Trejo (C) (88. Martín).
Náhradníci: Morro – Antoñín, Bebé, Guerrero, Martín, Martos, Navarro, Pascual, Pozo, M. Suárez, Ulloa, Velázquez.

CD Leganés: Riesgo – Palencia, S. González, J. Hernández, J. Silva – R. Pérez (C), Perea (85. Bastón) – Avilés (77. Bua), Muñoz (67. Eraso), Merino (77. Ibáñez) – de la Fuente.
Náhradníci: Conde, Cuéllar – Bastón, Bua, Eraso, del Campo, D. García, Ibáñez, Miquel, Omeruo, Pardo, Tarín.

Rozhodčí: Milla – Villaseñor, Pérez

Diváci: 847

Odveta: Leganés - Rayo Vallecano 1:2