Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy U21

Španělsko – Portugalsko

0:1

konec (0:0)

03.06.2021, 18:00 • Ljudski vrt, Maribor • Semifinále • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.21 2.93 3.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:00:01)
Statistiky:
Střely na branku: 4 – 2
Střely mimo: 7 – 6
Držení míče: 58 % – 42 %
Rohové kopy: 10 – 3
Ofsajdy: 2 – 0
Fauly: 11 – 11
Žluté karty: 1 – 1.
Pro obhájce prvenství tímto letošní turnaj končí. Rui Jorge naopak bude své svěřence připravovat na boj o zlato, který se v neděli odehraje v Lublani.
Španělská jednadvacítka musí na rekordní desátou účast ve finále mistrovství Evropy zapomenout. V bitvě s Portugalci měla navrch, jenže svou převahu nepřetavila ve stoprocentní gólové šance. Tu největší měl krátce po změně stran aktivní Cucurella, ale Diogu Costovi pomohla pravá tyč. Jeden ze Španělů se v nervózní koncovce gólově prosadil, jenže radost z toho určitě neměl. Jorge Cuenca smolně odrazil Vieirovu přihrávku do vlastní brány a v 80. minutě rozhodl o šťastném postupu Portugalska do finále.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Diogo Costa zkušeně lapil nákop z poloviny hřiště. Navíc bylo pískáno, sudí Glenn Nyberg zřejmě viděl Zubimendiho útočný faul.

90+6

Marc Cucurella vytlačil Jotu do míst, odkud nemohl pomýšlet na zakončení. Přihrávka z nouze šla do autu, Fernández promptně rozjíždí možná poslední akci.

90+5

Ohian Sancet nezvládl sklepnutí Pinovy přihrávky na pravý kraj pokutového území. Portugalci po autu míč neudrželi a zůstávají pod tlakem.

90+4

Pino vytloukl Contého bloky a velmi rychle si připravil další rohový kop. I v tomto případě našel hlavu obránce a Cucurella už pálil zpoza šestnácky vedle brány.

90+3

Vitinha z posledních sil vedl rychlý protiútok. V tandemu měl Tomáse, kterého nestíhal Óscar Gil, ovšem Fernández včas vystartoval proti klíčové přihrávce.

90+2

Španělské rohy se množí, ale to vůbec neplatí o případných šancích. V posledním případě neklapl centr v podání Yeremiho Piny.

90+1

Čtvrtý rozhodčí přinesl důležitou informaci o nastaveném čase. Hrát se bude ještě šest minut, což Portugalce zrovna nepotěšilo.

90

Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Fábio Vieira, přichází Pedro Pereira.

89

Nepovedenou rozehrávkou daroval Mingueza míč Vieirovi, nicméně své zaváhání napravil blokem proti malinko ukvapené střele.

88

Často využívaný Miranda a další pokus o centr, který se však z pokutového území okamžitě vrátil. Portugalský výběr se po šťastném gólu výtečně brání.

87

Sice se hraje na útočné polovině Španělů, ale nedá se to úplně považovat za nějaký smrtící nápor. Moc času na vyrovnání přitom nezbývá.

86

Další skvělá defenzivní práce od Dioga Dalota, který prodává zkušenosti z Premier League a Serie A. Dokonce se nebude kopat ani roh.

85

Dalot zabarikádoval centru od Mirandy cestu do pokutového území. Cucurella rozehrál roh a sledoval složitou střelu Sanceta, se kterou si dobře postavený Costa poradil.

84

Juan Miranda se po nahrávce Cucurelly dostal s míčem za levou postranní čáru. Svěřenci Luise de la Fuenteho přichází o velkou porci času.

Španělsko – Portugalsko

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 80. Cuenca (vla.)

Karty:   57. B. Díaz (ESP) – 31. Leão (POR)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:11.

Španělsko: Fernández – Ó. Gil, Mingueza, Cuenca, Cucurella (C) – García (76. Sancet), Zubimendi, Villar (82. Ruiz) – B. Díaz (66. Pino), Puado, B. Gil (46. Miranda).
Náhradníci: Martínez, Peña – Beltrán, Blanco, Frances, Miranda, Niño, Pedrosa, Pino, Ruiz, Sancet.

Portugalsko: D. Costa – Dalot, D. Queirós (C), Leite, Conté – Vitinha, Braganca (65. Baró), G. Fernandes (51. F. Luís) – Vieira (90. P. Pereira) – Leão (64. Tomás), Mota (65. Jota).
Náhradníci: Maximiano, Virginia – Baró, Conceição, Djaló, F. Luís, Jota, P. Pereira, Ramos, F. Soares, T. Tavares, Tomás.

Rozhodčí: Nyberg – Beigi, Söderkvist (SWE)