Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Švýcarsko – Lichtenštejnsko

7:0

konec (1:0)

03.06.2021, 18:00 • Kybunpark, St. Gallen • Milan Huppert

Tipsport: 1.02 17.0 30.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:58:55)
Švýcarsko v přípravném utkání potvrdilo roli obrovského favorita, reprezentaci Lichtenštejnska na domácím stadiónu v St. Gallenu rozdrtilo 7:0.

První poločas pojali domácí ve volnějším tempu, výsledkem byl jediný gól v síti outsidera. Ve druhém dějství Švýcaři po řadě změn v sestavě přepnuli na vyšší rychlostní stupeň, což mělo za následek dalších šest zásahů. Hattrick zkompletoval Mario Gavranović, dva góly vsítil střídající Christoph Fassnacht. Švýcarsko se na evropský šampionát naladilo solidní kanonádou.

Švýcaři sehráli poslední přípravné utkání před Eurem, v rámci kterého sehrají první zápas 12. června s Walesem. Lichtenštejnci v pondělí sehrají ještě jeden přípravný duel s Faerskými ostrovy.
Držení míče: 74 % : 26 %.
Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 14:2. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:6.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Tak nakonec ještě jeden centr přiletěl do pokutového území Lichtenštejnska. Nebezpečí zažehnal gólman Benjamin Büchel, jenž sebral míč Gavranovićovi prakticky z hlavy.

90+1

Střetnutí se dohrává. Švýcaři zvolnili, soupeři dopřávají poslední dvě nastavení minuty spíše prostor na vydýchaní jinak fyzicky hodně náročné půle.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.

89

Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Max Göppel, přichází Sandro Wolfinger.

88

Balón je zpět na obranné polovině hostujícího mužstva. Lotomba vyslal oblouček za defenzivní linii, Mario Gavranović se ale nedokázal natlačit před Grünenfeldera.

87

Ojedinělý útok Lichtenštejnců táhl Nicola Kollman. Místo očekávaného zakončení nahrál pod sebe Ospeltovi, pokus z první prosvištěl o značný kus vedle levé tyče.

85

85. Edimilson FERNANDES - 7:0

85

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Evidujeme sedmý kousek v lichtenštejnské síti. K odraženému balónu přiběhl nejrychleji EDIMILSON FERNANDES a s přispěním blokujícího Kollmana poslal míč tam, kam patří.

84

Granit Xhaka si vyměnil balón s Fernandesem a hledal v pokutovém území naběhnuvšího Rubena Vargase, jeho hlavičku vytěsnil Büchel nad horní tyčku.

83

Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Yanik Frick, přichází Philipp Ospelt.
Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Noah Frick, přichází Nicola Kollman.

82

Švýcarský sedmý gól visel ve vzduchu. Mario Gavranović mohl vstřelit třetí gól v průběhu deseti minut, po sklepnutí od Vargase ale mířil pouze do břevna.

81

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Švýcarsko hraje především druhý poločas s velkou chutí, soupeři sází jeden gól za druhým.

79

79. Mario GAVRANOVIĆ - 6:0

79

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
MARIO GAVRANOVIĆ kompletuje hattrick! Za něj může částečně poděkovat střelecké nemohoucnosti spoluhráče Vargase, ten totiž v jasné šanci netrefil míč ideálně. Stoper Grünenfelder však srazil balón přímo k nohám protihráče, Gavranović měl snadnou práci.

78

Střela Rubena Vargase z dvaceti metrů měla k úspěchu daleko. Švýcarský reprezentant neprostřelil početný houf stojící míči v cestě do brány.

77

Na trávníku zůstal sedět Granit Xhaka, jenž inkasoval nákop do pravého lýtka od Noaha Fricka. Jasný faul, který arbitr Kajtazović nepřehlédl.

75

75. Mario GAVRANOVIĆ - 5:0

75

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Demolice unavených Lichtenštejnců pokračuje. MARIO GAVRANOVIĆ si v pokutovém území pohrál s Grünenfelderem, načež vystřelil levačkou k pravé tyči, Büchel zůstal bezmocně stát ve středu brány.

74

Granit Xhaka naznačil střelu, aby nakonec středem prostrčil míč ke kopačkám Maria Gavranoviće. Ten přes dva obránce vystřelit nedokázal.

73

Rohové kopy na kontě domácího mužstva přibývají. Opět se jeho exekuce chopil Ricardo Rodríguez, jenž znovu hledal Fassnachta, leč nenašel.

72

Yvon Mvogo má na kontě první zákrok, a to vůbec ne jednoduchý! Technickou střelou jej prověřil Yanik Frick, švýcarský gólman kulatý nesmysl vyrazil před sebe.

70

70. Christoph FASSNACHT - 4:0

70

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Domácí skórují potřetí po centru z rohového kopu. Rodríguez poslal balón na CHRISTOPHA FASSNACHTA, jenž přeskočil osobního strážce a míč poslal mezerou mezi padajícím gólmanem a protihráčem stojícím u tyče.

70

Na polovině hřiště fauloval Noah Frick. Střelec smolného vlastního gólu chtěl zastavit Lotombu, což se mu nakonec podařilo, ovšem jen za cenu faulu.

69

Benjamin Büchel musel vytasit jeden z těch těžších zákroků. Z hranice velkého vápna střílel technicky na zadní tyč Xhaka, gólman vytasil výborný zákrok pravou rukou.

68

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Kevin Mbabu, přichází Jordan Lotomba.

67

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Steven Zuber, přichází Edimilson Fernandes.
Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Livio Meier, přichází Aron Sele.

66

Nákop Stevena Zubera z levé strany měl oči! Jenže došlo k nedorozumění mezi Mbabuem a Vargasem, střílet chtěli oba. Paradoxně nevystřelil ani jeden.

65

Ofenzivní složku týmu podpořil stoper Bećir Omeragić. Po výměně balónu s Fassnachtem hledal na hranici šestnáctky Sowa, těsně před ním zakročil ve skluzu Grünenfelder.

64

Centr přiletěl pro změnu z levé strany a přímo ze hry. Granit Xhaka hledal znovu Gavranoviće, ten by potřeboval ještě pár centimetrů navíc.

63

Steven Zuber a jeho další rohový kop. Centr mířený od brány si našel Mario Gavranović, z hranice penalty usměrnil kulatý nesmysl nad břevno.

62

Ani autové vhazování hosté nezvládli rozehrát bezchybně. Yildiz sice narazil zpět Goppelovi, ten ovšem odkopem vrátil míč do zámezí.

61

Jubilejní desátý roh Švýcarska rozehrával Ricardo Rodríguez. Přetažený centr mířil na Granita Xhaku, jenž v záklonu netrefil balón ideálně.

60

Hodina střetnutí je minulostí, do konce zápasu zbývá posledních třicet minut. Švýcarsko míří za očekávaným vítězstvím, Lichtenštejnci nekladou žádný odpor.

59

A znovu Zuber. Nyní si řekl o slovo sprintem po levé lajně, míč dostal od Xhaky ideálně do nohy. Centr ovšem usměrnil mimo hrací plochu.

57

57. Noah FRICK vlastní - 3:0

57

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Petkovićova družina navyšuje náskok na tři góly. Do centru Zubera od rohového praporku nešťastně vložil nohu NOAH FRICK, kulatý nesmysl usměrnil nechytatelně za záda bezmocného Büchela.

57

V hlavní roli znovu Vargas, jenž zkusil ukličkovat Yildize. Neuspěl, proto přenesl hru dozadu k nohám Comerta. Domácí nikam nespěchají.

56

Skórovat chtěl Ruben Vargas. Střeleckou listinu ovšem nerozšířil, z těžké pozici napálil kulatý nesmysl pravačkou vedle levé tyče.

55

Hosté mají od prvních vteřin druhé půle velké problémy držet s favoritem krok. Nestíhají, ačkoli brání skoro v celé sestavě, jen presující Yanik Frick je vytaženější.

54

Švýcaři zkusili štěstí i z pravé strany. Djibril Sow viděl nabíhajícího Goppela, jenže kulatý nesmysl poslal pouze do rukavic gólmana.

53

Dalekonosný projektil středopolaře Granita Xhaky v síti neskončil. Do střely se postavil stoper Grünenfelder, hlavou usměrnil balón nad břevno.

52

Steven Zuber pokračuje ve vysoko nastoleném tempu z prvního poločasu. Naběhl si na nákop Fassnachta a z první vracel pod sebe, před Gavranovićem míč odklidil Hofer.

51

Nahrávka Kevinu Mbabuovi vůbec nevyšla. Míč poslal zcela mimo dosah Vargase, odkopávat od brány bude Benjamin Büchel.

50

Velkou příležitost měl i Mario Gavranović. Švýcarský útočník si počkal na přihrávku od Rodríguue, jenž pak čekal příliš dlouho se zakončení, míč nakonec poslal do boční sítě.

49

Christoph Fassnacht je po nástupu na trávník hodně vidět! Okamžitě mohl vstřelit druhý gól, technický pokus na zadní tyč proletěl těsně vedle.

47

Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Fabio Wolfinger, přichází Roman Spirig.
Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Daniel Brändle, přichází Seyhan Yildiz.

46

46. Christian FASSNACHT - 2:0

46

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
CHRISTIAN FASSNACHT není na hrací ploše ještě ani minutu, přesto už má na kontě vstřelený gól! Před bránu obdržel parádní nahrávku od Zubera, načež bez problémů poslal míč do odkryté části brány.

46

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Granit Xhaka.
Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Christian Fassnacht.
Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Fabian Schär, přichází Ricardo Rodríguez.
Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Ruben Vargas.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
Švýcarsko zatím v přípravném utkání proti Lichtenštejnsku potvrzuje roli favorita, po první poločase vede nad outsiderem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Skóre střetnutí udává situace z 19. minuty, kdy po standardce skóroval hlavou útočník Mario Gavranović. Domácí měli i další šance, ty ovšem neskončili gólem. Mehmed skóroval v ofsajdu, Gavranović ve své druhé gólovce trefil břevno. Hosté jenom brání, za celý poločas vyprodukovali pouze jednu střelu mimo tři tyče.

45

První poločas skončil.

44

hrotový útočník Mario Gavranović je v průběhu úvodního dějství hodně vidět. Skvěle sběhl na hranici penalty na centr Zubera, avšak v záklonu hlavičkoval přímo do rukavic Büchela.

43

Stoper Eray Comert vymyslel zajímavý pas na Mehmediho, jenže ten s nahrávkou nepočítal a otočil hlavu příliš pozdě. Navíc na opačnou stranu, míč proletěl po jeho pravé ruce do autu.

42

Adresátem centru na přední tyč byl právě faulovaný Mbabu. Ve velkém předklonu zkoušel prodloužit míč na zadní tyč, balón však úplně minul.

41

Nedovolený zákrok o pár vteřin později vyrobil i hostující fotbalista, a sice Noah Frommelt. Defenzivní záložník nezachytil rozběhnutého Mbabua a zezadu jej podrazil.

40

Příliš agresivním způsobem si Admir Mehmedi dělal kolem sebe prostor. V momentě, kdy se ohnal pravou ruku, kolem zrovna probíhal Brandle, který schytal ránu do obličeje. Jasný faul.

39

Hlavní roli při akci Švýcarů sehrál pro změnu Xherdan Shaqiri. S těžkým zpracováním si poradil, vzápětí vyslal odvážný lob o kousek vedle levé tyčky.

38

Remo Freuler překvapil defenzivu konkurenta rychle rozehraným přímým kopem. Středem poslal míč ke Gavranovićovi, jenž z otočky přestřelil.

37

Centr Shaqiriho z pravé strany prodloužil Gavranović na volného Mehmediho. Rána z halfvoleje by nejspíše skončila v bráně, kdyby ji nevyhlavičkoval Hofer.

36

Exekuce volného přímému kopu Yaniku Frickovi vůbec nevyšla. Balón podkopl až příliš, hrací předmět poslal nad hlavy v pokutovém území přítomných hráčů.

35

Souboj tělo na tělo nakonec arbitr Kajtazović překvapivě vyhodnotil jako nedovolený, standardku budou zahrávat hosté. Faul odpískal Shaqirimu.

34

Ústní varování si zblízka vyslechl Benjamin Büchel. Lichtenštejnský gólman dostal vynadáno za přílišné zdržování při odkopech.

33

A další akce Švýcarů, kteří začínají tlačit víc a víc. Shaqiri si narazil s Mehmedim, načež vypálil z první pouze do blokujícího Salanoviće.

32

32. Gavranović druhý gól nepřidal, trefil břevno

32

Domácí tým dělily od druhého gólu centimetry! Mbabu se uvolnil po pravé straně a centrovaný balón posadil na hlavu Gavranoviće, jenž trefil břevno, to vrátilo kulatý nesmysl zpátky do hry.

31

Kevin Mbabu si narazil s Freulerem a z poměrně velké vzdálenosti zkusil technický obstřel na zadní tyč. Büchel zůstal stát jako přikovaný a měl štěstí, že hrací předmět prosvištěl těsně vedle levé tyče.

30

Vyšší presink soupeře nadělal rozehrávajícímu Maxu Goppelovi velké starosti. Nakonec si levý bek poradil, protihráče nastřelil a získal autové vhazování.

29

Druhý gól z rohového kopu nepřišel. Zuber překvapivě rozehrál na krátko, centroval až Shaqiri. Avšak příliš vysoko pro Mehmediho.

28

Xherdan Shaqiri tentokráte s míčem na kopačkách a ve snaze propasírovat balón na Gavranoviće, stojícího na penaltě. Neuspěl, stoperská dvojice kulatý nesmysl odkopla do zámezí.

27

Velkou parádu si dovolil gólman Benjamin Büchel. Poté, co si dal míč dále od nohy, vymyslel efektní, ale i efektivní kličku do protipohybu Shaqiriho. Překvapený Švýcar vůbec nereagoval na brankářovu kličku.

26

Jestli něco domácí hráče trápí, tak to jsou ofsajdové pozice. Favorit riskuje a často jsou jeho fotbalisté v hraničním postavení, ve většině případů pak v tom ofsajdovém.

25

Propagační střelu vyslal z dvaceti metrů Kevin Mbabu. Střelecký pokus mu vůbec nevyšel, nebyl dostatečně prudký ani dobře umístěný.

24

Ofenzivní složku týmu podpořil Fabian Schär. Stoper odevzdal míč až těsně před pokutovým územím, u pravé lajny zapojil do hry Shaqiriho, jehož centr skončil v rukou brankáře.

23

Admir Mehmedi si přes clonícího Wolfingera dokázal vytvořit prostor a odcentroval do vnitra pokutového území. Stoper Grünenfelder přehlavičkoval Gavranoviće.

22

Za obranu obdržel další z velkého počtu nákopů Steven Zuber. Zradilo jej zpracování, balón přilepil ke kopačkám až za postranní čárou.

21

Tvrdý direkt pro hosty, kteří na trávníku působí sympatickým dojmem. Sice nedokáží držet s favoritem krok držením míče, ovšem brání statečně.

19

19. Mario GAVRANOVIĆ - 1:0

19

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Standardka vedla k prvnímu gólu favorizovaného celku. Centr Shaqiriho letěl poměrně daleko od brány, přesto Commert zkusil vystřelit. Jeho hlavičku by Büchel určitě zachytil, jenže těsně před ním ještě míč, rovněž hlavou, tečoval mimo dosah útočník MARIO GAVRANOVIĆ.

19

K nejaktivnějším hráčům bezesporu patří Steven Zuber. Opět spoluhráči vytížili jeho levou lajnu, po zblokovaném centru zřejmě sám zahraje rohový kop.

18

Zuber si narazil s Gavranovićem a z hranice šestnáctky střílel na zadní tyč. Ránu zblokoval Brandle, střílející hráč posléze zahrál rukou.

17

Xherdan Shaqiri vymyslel milimetrově přesný pas na Stevena Zubera. Ten měl dostatek času, jenže mu nejspíše nikdo nezakřičel, a tak následovalo zakončení z voleje nad horní tyčku.

16

Rafael Grünenfelder si počínal o poznání lépe, než jeho stoperský před malou chvílí. Pozičně skvěle vystál Sowa a v pravý čas vystrčil nohu, aby mu vypíchl balón.

15

Pěknou individuální akci vymyslel Admir Mehmedi. Kličkou na střed obelstil Hofera, načež vypálil přímým nártem nad bránu.

14

Švýcaři vymysleli další pěknou kombinaci, i tu ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Gól by každopádně stejně nepadl, neboť ránu Gavranoviće brankář vytěsnil mimo tři tyče.

13

Na polovině hřiště vyrobil nedovolený zákrok Remo Freuler. Ve snaze natlačit tělo před Noaha Fricka protihráče podrazil.

12

Těžko říct, zda chtěl Livio Meier střílet či přihrávat. Každopádně vymyslel něco mezi tím, pro volný míč vyběhl brankář Mvogo.

11

Svěřenci kouče Petkoviće vstřelili gól, avšak radovali se z něj jen pár vteřin. Sám zakončující Mehmedi v ofsajdu nestál, ale Gavranović, který pustil míč na spoluhráče pohybem zmátl Büchela, tedy sehrál důležitou roli a pomezní posoudil situaci zcela správně.

10

Lichtenštejnci zkusili postupnou kombinaci, kýžený vedoucí gól nevstřelili. Fabio Wolfinger vyzval k souboji jeden na jednoho Comerta, ten byl úspěšnější.

9

Nutno však podotknout, že Švýcaři zatím viditelně nehrají na plný plyn. Fotbalisté v červených dresech příliš neběhají a moc se ostatním nenabízejí.

8

Hosté zatím nepůsobí jako jasný outsider. Spoléhají na brejky, což se před zápasem očekávalo a v defenzivě zatím nevypadají vůbec špatně.

7

Pro centr Mbabua od praporku si z brankové čáry vyběhl gólman Benjamin Büchel. Poradil si i s nepříjemným sluníčkem, míč lapil.

6

Ze zdánlivě ztracené situace ještě Admir Mehmedi dokázal vybojovat rohový kop. Natlačil tělo před Wolfingera a vzápětí nastřelil jeho pravou nohu.

5

Do zcela otevřené obrany vletěl Mario Gavranović. Ve snaze o kličku na pravou stranu si ovšem míč dal do vzduchu, načež z otočky nedokázal vystřelit.

4

Ztrátu Djibrila Sowa ve středu hřiště chtěl potrestat Yanik Frick. Situaci ale nezvládl, nahrávku poslal mimo dosah rozběhnutého Salanoviće.

3

Po levé straně si naběhl Steven Zuber. Zpracování zvládl na jedničku, o poznání horší to už bylo s centrem. Balón napálil do prvního bránícího soupeře.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. I hosté dnes vsadili na klasiku, do přípravného zápasu oblékli dresy barvy modré.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Švýcarsko: Mvogo – Omeragić, Schär, Comert – Mbabu, Freuler, Sow, Zuber – Shaqiri, Gavranović, Mehmedi.
Náhradníci: Omlin, Sommer – Benito, Embolo, Fassnacht, Fernandes, Lotomba, Rodríguez, Vargas, Widmer, Xhaka, Zakaria.

Lichtenštejnsko: Büchel – Brändle, Grünenfelder, Hofer, Göppel – Frommelt – F. Wolfinger, N. Frick, Meier, Salanovic – Y. Frick.
Náhradníci: Hobi, Lo Russo, Ospelt – Kollmann, Marco Marxer, Martin Marxer, Mikus, Sele, Spirig, S. Wolfinger, Yildiz.

Rozhodčí: Kajtazović – Vukan, Vidali (všichni Slovinsko).
Lichtenštejnsko

Zatímco Švýcaři se připravují na Euro, tak Lichtenštejnci hrají přípravné zápasy spíše pro radost. Ve skupině J potvrdili roli outsidera skupiny, vybojovali pouhé dva body za remízy proti Řecku a Arménii. V Lize národů – Lize D obsadili druhou pozici, skončili za Gibraltarem a před San Marinem. Podle očekávání zahájila Stocklasova družina i kvalifikaci na světový šampionát, postupně prohrála s Arménií, Severní Makedonií, i Islandem.
Švýcarsko

Švýcarská reprezentace na blížícím se evropském šampionátu chybět nebude. V kvalifikační skupině D obsadili první příčku, se sedmnácti získanými body o bod porazili druhý postupující tým, Dánsko. Posléze Svěřenci kouče Petkoviće od té doby odehráli zápasy v Lize národů, kde v silné konkurenci Španělska, Německa a Ukrajiny skončili třetí. Slibně rozehráli i kvalifikaci na mistrovství světa, v úvodních dvou zápasech porazili Bulharsko a Litvu. V neděli sehráli první přípravný zápas před Eurem proti USA, v němž zvítězili 2:1.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování mezinárodního přípravného utkání mezi Švýcarskem a Lichtenštejnskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Švýcarsko – Lichtenštejnsko

7:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 19. Gavranović, 46. Fassnacht, 57. N. Frick (vla.), 70. Fassnacht, 75. Gavranović, 79. Gavranović, 85. Fernandes

Držení míče: 74 % : 26 %.
Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 14:2. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:6.

Švýcarsko: Mvogo – Omeragić, Schär (46. Rodríguez), Comert – Mbabu (68. Lotomba), Freuler (46. Xhaka), Sow, Zuber (67. Fernandes) – Shaqiri (46. Vargas), Gavranović, Mehmedi (46. Fassnacht).
Náhradníci: Omlin, Sommer – Benito, Embolo, Fassnacht, Fernandes, Lotomba, Rodríguez, Vargas, Widmer, Xhaka, Zakaria.

Lichtenštejnsko: Büchel – Brändle (47. Yildiz), Grünenfelder, Hofer, Göppel (89. S. Wolfinger) – Frommelt – F. Wolfinger (47. Spirig), N. Frick (83. Kollman), Meier (67. Sele), Salanovic – Y. Frick (83. Ospelt).
Náhradníci: Hobi, Lo Russo, Ospelt – Kollmann, Marco Marxer, Martin Marxer, Mikus, Sele, Spirig, S. Wolfinger, Yildiz.

Rozhodčí: Kajtazović – Vukan, Vidali (všichni Slovinsko)