Menu

Florbal

Play-off Livesport Superligy florbalu

1. SC TEMPISH Vítkovice – ACEMA Sparta Praha

6:4

konec (1:1, 2:1, 3:2) Stav série: 2:0

02.05.2021, 20:00 • SC Dubina Ostrava • Semifinále • Igor Mainka (@igor_mainka), Denisa Józsová

Tipsport: 1.3 6.5 5.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z druhé bitvy mezi Ostravou a Prahou je to vše. Děkujeme vám za pozornost. Od počítačů se s vámi loučí Igor Mainka a Denisa Józsová. (21:53:20)
Ostravané navázali na včerejší vítězství 7:6 a do Prahy pocestují s náskokem 2:0.

Dnešní zápas byl zcela vyrovnaný, Pražané dokázali v utkání čtyřikrát odpovědět na vedoucí gól Vítkovic, avšak pátá trefa Marka Matejčíka byla rozhodujícím úderem zápasu. Sparťané v závěru všechno vsadili na jednu kartu a po rychlém brejku pečetil druhý ostravský úspěch Sidunov.

Konec zápasu.

59:34

Marvánek trefil z druhé vlny pouze blok.

59:09

59:09 Ondřej SIDUNOV - 6:4

59:09

Vítkovice právě vstřelily branku!
Šebesta vybojoval míček u mantinelu, přihrál Delongovi, ten následně našel rozběhnutého ONDŘEJE SIDUNOVA, který prostřelil brankáře Beneše. Sparťanský gólman se na chvíli vrátil do brány a kapituloval. Asistence: Adam Delong – 6:4.

58:30

Křenkova střela od pravého mantinelu skončila u hráčů Vítkovic, ti ale dlouho u míčku nezůstali.

57:56

Rozehrávka Sparťanům nevyšla, ale Hájek z vlastní poloviny poslal míček jen vedle branky.

57:49

Prázdná branka Sparty.

57:49

Pražané si vzali oddechový čas. Budou hrát hráči z hlavního města bez gólmana?

57:47

Kolstrunkovo nepříjemné nahození od středové čáry proletělo kolem branky.

56:31

Na druhé straně Garčar z předbrankového prostoru zkoušel zakončit akci, jenže Souček byl pozorný.

56:08

Matejčík se zkoušel obtočit zpoza brány a zakončit, nakonec přihrál před branku, kde se míček od nohy bránícího hráče odrazil k brankáři Benešovi.

55:15

Pražané se na chvíli usadili na polovině Ostravanů, ale ti se dobře brání.

54:47

Marvánek vystřelil po přistrčení Garčara, domácí hráč přiznal teč míčku letícího nad mantinel.

54:25

Dobrá akce Sparty, Křenek přihrál na pravou stranu Benešovi, pokus sparťanského hráče nezapadl do vítkovické branky.

53:47

Sladký zkoušel najít zpoza branky Hájka, ale našel pouze spoluhráče, který odvezl míček do rohu hřiště.

52:22

Křížná přihrávka Šindlera na Gattnara, ten zkusil vypálit z první, ale míček mu před hokejkou poskočil, což se projevilo na kvalitě střely. Balónem po úderu hokejkou vylétl vysoko nad branku.

51:36

Matejčík se vytočil z pravého rohu hřiště a zamířil před branku, kde však nevybral dobře a číhajícímu Sladkému míček nepřihrál.

51:05

Tvrdý souboj u mantinelu nakonec rozhodčí posoudili přestupkem domácího celku.

50:04

Komerční přestávka nám rozdělila polovinu třetí třetiny.

48:54

48:54 Marek MATEJČÍK - 5:4

48:54

Vítkovice právě vstřelily branku!
Nepřesnou střelu Křenka od středové čáry zachytil Šebesta a vyslal do úniku MARKA MATEJČÍKA, který si poradil v souboji s brankářem Benešem! Bez asistence – 5:4.

48:19

Kolstrunk se snažil prudce nahodit od pravého mantinelu, ale míček prolétl kolem hráčů až k zadnímu hrazení.

47:27

Povedená střela Besty, Beneš střelu letící do horní poloviny branky nadvakrát chytil.

46:18

46:18 Matěj ČERMÁK - 4:4

46:18

Sparta právě vstřelila branku!
Po přihrávce Šebesty netrefil bránu Sladký, Pražané se vydali do rychlého protiútoku, Ujhelyi našel na pravé straně MATĚJE ČERMÁKA, který znovu vyrovnal! Asistence: Lukáš Ujhelyi – 4:4.

45:13

45:13 Marek BRÄUER - 4:3

45:13

Vítkovice právě vstřelily branku!
Vyrovnaný stav dlouho nevydržel, po diagonální přihrávce napálil míček přesně pod horní tyčku MAREK BRÄUER! asistence: Marek Švajný – 4:3.

43:54

43:54 Radim KŘENEK - 3:3

43:54

Sparta právě vstřelila branku!
Prudká střela RADIMA KŘENKA od srtředové čáry do chumlu hráčů před brankou přinesla úspěch, míček zapadl k pravé tyči Součkovy branky! Asistence: Dominik Beneš – 3:3.

43:42

Beneš vypálil z otočky, brankář Souček vyrazil jeho pokus do rohu.
Sparťané kontrolují míček, Juha se zkoušel protáhnout mezi dvěma vítkovickými obránci, ale neuspěl.

41:46

Lukáš Souček předvedl výborný zákrok proti střele Kareše z nějakých deseti metrů.

40:01

Začala třetí třetina.

Střely na branku v druhé třetině: 8 – 2!
Již jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterých vedou Vítkovice o jednu branku. Domácí skórovali už po dvaapadesáti sekundách, když se trefil Rostislav Gattnar. Vedení Vítkovicím nevydrželo ani tři minuty. Krásnou akci Sparty zakončoval téměř do prázdné Josef Juha. Florbalisté v modrém si ale vedení ještě stihli vzít zpět, když se Jiří Besta trefil přesně na bližší tyčku.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:00

Minuta do konce třetiny!

38:34

Ne, asi by bylo malý zákrokem, kdybychom se ještě něčeho dočkali v druhé periodě.

37:35

Nyní nám tempo hry trochu opadlo a do konce třetiny se nejspíše nic nestane...

36:47

Ondřej Sidunov si seběhl do lepší pozice a vyslal slušný projektil. Ten ale vůbec netrefil branku, a tak mohl hostující brankář zůstat celkem v klidu.

36:00

TEMPISH je nadále lepším týmem na hřišti... Stále vede o jednu branku. Toto vedená rozhodně není rozhodující, ovšem je to lepší než nic.

35:15

Filip Čonka-Skyba zatím není v dnešním utkání tolik vidět. Nyní se však tento domácí hráč dostal ke střele a Martin Beneš musel vytáhnout zákrok.

34:40

Ondřej Sidunov se dostal k zakončení přes Jana Marvánka, ale další zásah svého týmu neobstaral. Vítkovicím by se hodilo vedení chvilku udržet.

33:41

33:41 Jiří BESTA - 3:2

33:41

Vítkovice právě vstřelily branku!
Hráči v modrých dresech se z ničeho nic prosazují a jdou již potřetí v utkání do vedení! Adam Delong našel krásným pasem JIŘÍHO BESTU, který si nabíhal z poloviny hřiště. Besta poté zkusil vypálit na přední tyčku a jeho rána skončila v síti!

33:17

Filipu Čonkovi-Skybovi se trochu zasekla hokejka pod maskou Martina Beneše, která se následně sesunul k zemi. Milan Garčar si to chtěl s domácím hráčem vyříkat, ale všechno se objede bez trestů.

32:54

Tempo bylo na začátku druhé periody ještě celkem slušné, ale nyní se neděje vlastně vůbec nic... K vidění nejsou ani zajímavější možnosti.

32:01

Vždy v polovině třetiny máme kratší "komerční přestávku". Nyní je za námi už druhá, a tak nám nic nebrání v poklidném průběhu druhé periody.

31:25

Domácím se povedlo vybojovat míček a šli do rychlého protiútoku. Lukáš Hájek si nabíhal na přihrávku z druhé vlny, ovšem míček se k němu nedostal.

30:53

Až nyní do Pražané vykombinovali na útočnou polovinu. Mikuláš Krbec ovšem míček zatáhl zpět, a tak nás čekají jen další přihrávky na obranné půlce.

30:12

Adam Delong se snaží hlídkovat na útočné polovině a čeká na nějakou špatnou přihrávku. Zatím je však na napadání úplně osamocený.

29:30

Je za námi skoro polovina druhé periody, tím pádem i polovina dnešního duelu. Zatím je skóre vyrovnané, kdo se dočká jako další vstřelené branky?

28:49

Matěj Pruner si musel doběhnout pro odražený míček za svou branku a hosté mohou vymyslet něco směrem dopředu. Nyní je to od nich trochu lepší výkon.

28:16

Dominik Bartoš podržel míček, avšak rozjel rychlou akci po levé straně. Nakonec jsme viděli střelu, která skončila jen mimo hřiště.

27:51

Jakub Kolstrunk je hodně aktivní na straně hostujícího celku. Nyní se do poslední vteřiny přetahoval se soupeřem, ale k zakončení se nakonec nedostal.

27:04

Sparťané se dostali na několik okamžiků na útočnou polovinu, ovšem nic moc zde nepředvedli. Vítkovice tak znovu drží míček kousek od Lukáše Součka.

26:29

Matyáš Šindler rychle rozehrál v rohu hřiště a Adam Delong byl zrovna v běhu. Proto mohl míček převzít, avšak jeho následná rána nebyla přesná.

25:56

Vítkovice se stejně stáhly na svou obrannou polovinu, odkud se jim nyní nedaří vyjet...

25:12

Jakub Kolstrunk se snažil aktivně napadat na polovině hřiště a k zisku míčku mu moc nechybělo... Nakonec to však obránce domácího celku ustál.

24:29

Znovu z toho byla rychlá akce Sparty! Dominik Beneš si už nabíhal na křižnou přihrávku, jenže ta byla o kousek rychlejší než útočník ACEMY.

23:49

Florbalisté v modrém by si chtěli vzít své ztracené vedení zase zpět. Tentokrát se jim však akce nepovedla, a tak si přihrávají hosté v obraně.

23:04

23:04 Josef JUHA - 2:2

23:04

Sparta právě vstřelila branku!
Jenže stačilo pár přihrávek na první dotek a krásná akce byla zakončena branou! Michal Kareš lehkou bekhendovou přihrávkou posunul míček na JOSEFA JUHU, kterému stačilo trefit odkrytou část branky.

22:35

Tentokrát se Sparta ubránila bez větších problémů, ovšem nemůže se s míčem dostat nikam dopředu...

21:46

Marek Švajný to zkusil prudkou ranou z poloviny hřiště, ovšem jeho rána byla zblokována. Stejný hráč se dostal k míči jako první a domácí pokračují.

21:02

21:02 Rostislav GATTNAR - 2:1

21:02

Vítkovice právě vstřelily branku!
Jenže jejich bránění nebylo úspěšné, domácí jdou zase do jednobrankového vedení! Matyáš Šindler posunul míček tentokrát na ROSTISLAVA GATTNARA, a ten si už poradil.

20:52

Pro změnu vyhráli úvodní buly hostující hráči, kteří se také snažili vymyslet něco směrem dopředu. Úspěšní ale nebyli a musí se bránit.

20:15

A už nám začal i druhá třetina dnešního televizního duelu! V první jsme se dočkali dvou branek, po jedné na obou stranách. Jak to bude vypadat nyní?

20:01

Začala druhá třetina.

Střely v první třetině: 6 – 6!
Je za námi první perioda dnešního semifinálového duelu, po kterém je stav vyrovnaný 1:1. Vítkovice byly jasně lepší v první části a šly zaslouženě do vedení. Adam Delong se ocitl na středu hřiště a bez větších potíží zamířil střelou o tyč za záda Beneše. Domácí mohli několikrát navýšit své vedení, ovšem místo toho přišlo srovnání. Filip Čonka-Skyba zachyboval na obranné polovině a Michal Kareš srovnal stav duelu.

Další třetina začne přibližně v 20:36.

20:00

První třetina skončila.

19:25

Ondřej Sidunov měl ještě možnost před koncem třetiny. Seběhl si do dobré pozice na střed hřiště, jenže jeho střela z první skončila na gólmanovi.

19:00

Minuta do konce třetiny!

18:43

Adam Delong si nezpracoval míček na levé straně, což byla pro domácí celkem škoda. Mohlo z toho být přečíslení, takhle jdou dopředu hostující hráči.

18:06

Vítkovice jsou zase na míčku a chtěly by si vzít své ztracené vedení zpět. Dočkáme se ještě nějaké vstřelené branky do konce první periody?

17:38

17:38 Michal KAREŠ - 1:1

17:38

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané se dvě a půl minuty před koncem třetiny dočkali srovnání! Filip Čonka-Skyba místo odpálení míčku dělal kličku směrem ke svému gólmanovi. O míček proti dvojici soupeřů ale přišel a MICHAL KAREŠ se z dobré pozice nemýlil.

16:55

Velká možnost na domácí straně! Jakub Hubálek se objevil úplně sám na praví straně, kam dostal přihrávku. Míček z první ale vůbec netrefil!

16:17

Marek Matejčík hledal dalekou přihrávkou spoluhráče na levé straně, ovšem jeho pas nebyl úplně přesný. Proto se může dopředu hnát zase Sparta.

15:42

Rostislav Gattnar se dostal do souboje u mantinelu. Soupeř ho tam více přimáčkl a domácí hráč s číslem třináct se dokonce poroučel mimo palubovku.

15:25

Adam Delong zkoušel najít svého spoluhráče křižným pasem, avšak ten neprošel. Domácí útočník měl celkem štěstí, že Sparta nešla do protiakce.

14:31

Martin Beneš byl v dalším zákroku, když pravou nohu stihl vytrčit proti střele. Nikdo na dorážku tam ale nebyl, a tak následně mohl míč v pohodě schovat.

13:45

Přesto se sparťané dostali ke střele. Michal Kareš to zkusil z větší vzdálenosti, jenže netrefil branku. Vítkovice se mohou vydat zase dopředu.

13:15

Jan Šebesta se snažil ještě získat míček za brankou soupeře, jenže nebyl úspěšný. Domácí celek se po delší chvíli musí stáhnout do defenzivní činnosti.

12:25

Florbalisté v modrých dresech jsou v držení míčku jasně lepším týmem. Marek Matejčík to tentokrát zkusil z pravé strany, ovšem jeho pokus neprošel.

11:53

Matyáš Šindler nyní jen podržel míček za brankou a nechal oba týmy vystřídat. I on se poté vydal na střídačku a na hřišti jsou čerstvé síly.

11:10

11:10 Šindler pálil nad

11:10

Vítkovice měly možnost rozehrávky na útočné polovině. První akce sice nevyšla, ale druhá už byla gólová! Matyáš Šindler se dostal odraženému míčku, ale pálil těsně nad!

10:51

Marek Švajný musel rychle vrátit míček svému spoluhráčovi v obraně, jelikož se k němu rychle blížil jeden ze soupeřů. Zvládl to však bez problémů.

10:07

Jeden z domácích obránců vystoupit proti pomalé přihrávce, ovšem o kousek se mu míček nepovedlo vypíchnout. Sparta ho přesto chvilku poté ztratila.

09:34

V minulém utkání vstřelily Vítkovice pět branek v první třetině. Dneska to na podobnou situaci nevypadá, ale před námi je vlastně ještě spousta času.

08:59

08:59 Adam DELONG - 1:0

08:59

Vítkovice právě vstřelily branku!
Domácí celek se nám po devíti minutách dostává do jednogólového vedení! Matyáš Šindler posunul míček na střed hřiště, kde byl úplně volný ADAM DELONG. Ten si seběhl ještě do lepší pozice a střelou o tyč překonal gólmana Beneše.

08:11

Už je za námi přes osm minut hry druhého semifinálového zápasu mezi Vítkovicemi a Spartou. Na úvodní zásah v dnešním duelu nadále čekáme.

07:43

Martin Nehera a Michal Zeman se dostali do nějakého menšího slovního konfliktu. Nakonec z toho není nic velkého, oba hráči šli raději na střídačku.

07:15

Tentokrát jsme viděli střelu z poloviny hřiště, ale ta nakonec těsně minula branku. Míček se poté dostal mimo hřiště a rozehrávat budou hostující hráči.

06:40

Lukáš Hájek šikovně napadá rozehrávku soupeře a dvojice obránců s ním měla problémy. Nakonec se však Pražanům povedlo tento forček překonat.

05:58

Jenže z domácí akce nakonec nic zajímavého nevzniklo. Vítkovice jsou sice jasně aktivnějším týmem, ale vedoucí branky se zatím nedočkal.

05:16

Matyáš Šindler to bral po levé straně, ovšem nakonec zvolil zpětnou přihrávku. Chvilku jsme čekali, než se oběma týmům podaří vystřídat.

04:22

Florbalisté ve žlutočerných dresech se dostali k míčku a kombinují někde okolo poloviny hřiště. Milan Garčar si poté sbíhal dopředu, ale přihrávka neprošla.

03:45

No, tak Sparta přežila dvě velké šance svého soupeře a musela se zase bránit. To však zvládla a Michal Kareš se snažil došťouchat míček do branky.

02:57

To byly dvě velké šance na domácí straně! Jiří Besta mohl nejprve pálit do poloprázdné branky, ale byl zablokován. Ještě větší šanci měl Adam Delong, který se ocitl úplně sám před gólmanem, ale po kličce k pravé tyči nedokázal dostat balónek do branky!

02:29

Martin Nehera měl prostor na pravé straně, ale vzal to za branku. Tam okamžitě narazil na jednoho ze soupeřů a souboj o míček s ním prohrál.

01:45

Po dlouhé době dostali Pražané míček také na své hokejky. Dlouho se u něj ale neudrželi, a tak musel Martin Beneš zasahovat proti střele z dálky.

01:13

V úvodu utkání se snaží aktivitou hýřit především domácí celek. Zatím na nějakou vážnější situaci ale čekáme. Snad se i dnes dočkáme hodně branek.

00:55

Matyáš Šindler se vydal napadat do rohu útočné poloviny. Balónek se mu sice nepovedlo získat, ale míč se od hokejek ACEMY odrazil jen mimo mantinely.

00:16

A dnešní utkání nám začalo o chvilku dříve! Favoritem bude domácí celek, který nastupuje v modrých dresech, ten hostující ve žlutočerné kombinaci.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Jasiok) – Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Hatala, Hubálek – Čonka-Skyba, Choma, Sladký – Gattnar, Sidunov, Šindler – Švajný, Hájek, Bräuer – Delong, Matejčík, Besta – Kaleta.

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Pelech) – Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Dolejš, Pruner – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Beneš, Kozák – Pažák, Čermák, Kareš – Krbec, Hurt.

Rozhodčí: Kamil Sojka a Tomáš Sojka.
ACEMA Sparta Praha

Sparta zatím musela pokaždé na svého soupeře čekat, jelikož po základní části skončila až na šesté pozici. Ve čtvrtfinále se nakonec utkala s pražským rivalem – Střešovicemi. Dala se očekávat vyrovnaná série, což se nakonec také potvrdilo, jelikož se hrálo sedm zápasů! ACEMA ale byla nakonec úspěšnější a došla do semifinále. Jak bylo naznačeno, v tom už za sebou má první utkání, ve kterém těsně padla 6:7.
1. SC TEMPISH Vítkovice

Vítkovice skončily po základní části na druhém místě, a tak si mohly volit soupeře pro následující čtvrtfinále. Do toho si nakonec zvolily svého městského rivala – Ostravu. O favoritovi nebylo pochyb. TEMPISH navíc papírové předpoklady naplnil beze zbytku, když přehrál Ostravu ve čtyřech zápasech, tedy tou nejrychlejší cestou. Pro semifinálové boje si nakonec zvolil Spartu. Jedno utkání už mají Vítkovice za sebou, že to byla bitva! Nakonec ale byly Vítkovice úspěšnější, když vyhrály 7:6.
Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u semifinálového utkání Livesport Superligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Vítkovicemi a Spartou. Buly je naplánováno na 20:00 a my budeme u toho.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

1. SC TEMPISH Vítkovice – ACEMA Sparta Praha

6:4

konec (1:1, 2:1, 3:2) Stav série: 2:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Delong (Šindler), 22. Gattnar (Šindler), 34. Besta (Delong), 46. Bräuer (Švajný), 49. Matejčík, 60. Sidunov (Delong) – 18. Kareš, 24. Juha (Kareš), 44. Křenek (Beneš), 47. Čermák (Ujhelyi)

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Jasiok) – Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Hatala, Hubálek – Čonka-Skyba, Choma, Sladký – Gattnar, Sidunov, Šindler – Švajný, Hájek, Bräuer – Delong, Matejčík, Besta – Kaleta.

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Pelech) – Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Dolejš, Pruner – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Beneš, Kozák – Pažák, Čermák, Kareš – Krbec, Hurt.

Rozhodčí: Kamil Sojka a Tomáš Sojka

Průběh zápasu
1. třetina
08:59 VIT 1:0 Delong (Šindler)
17:38 SPA 1:1 Kareš
Po 1. třetině
2. třetina
21:02 VIT 2:1 Gattnar (Šindler)
23:04 SPA 2:2 Juha (Kareš)
33:41 VIT 3:2 Besta (Delong)
Po 2. třetině
3. třetina
43:54 SPA 3:3 Křenek (Beneš)
45:13 VIT 4:3 Bräuer (Švajný)
46:18 SPA 4:4 Čermák (Ujhelyi)
48:54 VIT 5:4 Matejčík
59:09 VIT 6:4 Sidunov (Delong)
Konec