Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Valencia CF – FC Barcelona

2:3

konec (0:0)

02.05.2021, 21:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • 34. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 9.32 5.95 1.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:57:59)
Situace na čele španělské ligy

1. Atlético Madrid 34 zápasů, 76 bodů
2. Real Madrid 34 zápasů, 74 bodů
3. Barcelona 34 zápasů, 74 bodů
4. Sevilla 33 zápasů, 70 bodů

Sevilla dohrává kolo v pondělí, kdy na svém stadionu hostí Athletic Bilbao.
Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:14.
Je konec! Barcelona nakonec zvládla důležitý duel na půdě Valencie a získává tři body. Vše podstatné se dnes odehrálo po změně stran. V 50. minutě se do vedení dostala Valencia, když se po rohu prosadil Gabriel Paulista! O šest minut později zahrál ve vápně rukou Toni Lato a hosté kopali penaltu. Lionel Messi sice nechal vyniknout brankáře, ale po skrumáži před brankou míč do sítě napálil. V 63. minutě pak dokonal obrat Antoine Griezmann. Dvacet minut před koncem se o slovo opět přihlásil Lionel Messi, který z přímého kopu zvýšil na 3:1. Valencia ale dokázala závěr zdramatizovat. V 84. minutě se mezi střelce parádní ranou zapsal Carlos Soler. Závěrečné minuty si už hosté pohlídali a dotáhli se bodově na Real Madrid.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Jordi Alba odvedl skvělou práci v souboji u rohového praporku na vlastní polovině. Zadák Barcelony získal pro svůj tým vhazování a s uvedením míče do hry určitě spěchat nebude.

90+3

Jasper Cillessen vystartoval ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Nákop nizozemského brankáře však získali hráči Barcelony.

90+2

Jordi Alba vhazoval na levé straně. Za jeho pobídkou se hnal Sergio Busquets, který u rohového praporku míč pro hostující Barcelonu neudržel.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90

Carlos Soler chtěl napodobit svou gólovou střelou, jenže zakončení z velké dálky mu tentokrát vůbec nesedlo a míč skončil vysoko na tribuně.

89

Mouctar Diakhaby potáhl míč na polovinu Barcelony, jenže domácím se tentokrát kombinace vůbec nepovedla. Ani Barcelona svůj následný protiútok nesehrála dobře.

88

Gonçalo Guedes centroval z pravé strany do pokutového území, jenže obránci Barcelony si na jeho pobídku dali pozor a Gerard Piqué míč odhlavičkoval.

87

Moriba napadáním vyhnal hráče Valencie na vlastní polovinu. Nikdo v dresu Barcelony běhavého fotbalistu nedoplnil a Valencia může pokračovat v ofenzivě.

86

Valencia se po vstřelení své druhé branky opět nastěhovala v blízkosti pokutového území Barcelony a domácí si hledají střeleckou pozici. Závěr bude zajímavý.

84

Valencia právě vstřelila branku!
Tak pozor! Domácí celek ještě dramatizuje závěr dnešního souboje! Z úctyhodné vzdálenosti se do míče opřel CARLOS SOLER a dalekonosnou střelou do horního rohu nedal gólmanovi šanci!

83

VAR chvíli zkoumal situaci v pokutovém území po zákroku Diakhabyho, ale rozhodčí druhou penaltu ve prospěch Barcelony nepíská.

82

Zpoza velkého vápna se do odraženého míče opřel Sergi Roberto. Jeho rána levačkou byla sice nepřesná, ale míč málem usměrnil do sítě Griezmann.

81

Valencia se hnala do rychlého brejku, ale střídající Gameiro si nepohlídal své postavení a nechal se lapit v ofsajdové pasti.

80

Střídající Kévin Gameiro se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do ofenzivního snažení Valencie. Jeho průnik ale skončil u hráčů v modrém.

79

Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Uroš Račić, přichází Christian Oliva.
Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Hugo Guillamón, přichází Kévin Gameiro.

78

Katalánský velkoklub se opět usadil v blízkosti pokutového území soupeře. Griezmann dostal přihrávku zády k brance a nedokázal se otočit.

77

Jordi Alba dostal přihrávku na levou stranu, jenže nedokázal odcentrovat do pokutového území. Barceloně však stačí ve zbytku utkání držet míč.

76

Střídající Moriba napadal rozehrávku Valencie na její polovině. Na pomoc mu ještě přišel Jordi Alba, který se podle rozhodčího provinil faulem.

75

Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Ilaix Moriba.
Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergiño Dest, přichází Sergi Roberto.

74

Thierry Correia dostal přihrávku na pravou stranu, kde měl před sebou moře volného prostoru, ale místo průniku vpřed zvolil přihrávku na stopery.

73

Jordi Alba chtěl odehrát míč pryč z poloviny Barcelony, ale do cesty se jeho odkopu postavil Carlos Soler. Právě Valencia teď musí zvýšit aktivitu.

72

Gerard Piqué si na levé straně skvěle pokryl míč a napadající Uroš Račić jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Domácím trošičku tečou nervy.

71

Thierry Correia vhazoval v blízkosti rohového praporku. Krajní obránce valencie našel svou pobídkou Guedese, ale toho skvěle uhlídal Busquets.

69

Barcelona právě vstřelila branku!
Tak tohle byla opravdová paráda! LIONEL MESSI ukazuje, že ještě nepatří do starého železa. Barcelona měla k dispozici přímý kop ze skvělé pozice. Jeho exekuce se ujal právě Messi a krásnou střelou přes zeď odrazil míč od tyče do branky!

68

Hráči Barcelony se znovu dostali až do pokutového území, jenže jejich kombinace skončila nepřesnou přihrávkou na dobíhajícího Griezmanna.

66

Marc-André ter Stegen pronesl nějaká slovíčka na adresu rozhodčího a za odměnu viděl žlutou kartu.

65

Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Toni Lato, přichází Mouctar Diakhaby.

63

Barcelona právě vstřelila branku!
Barcelona využívá chvilkovou přesilovku a bleskově otáčí vývoj dnešního důležitého utkání! Lato teď obraně Valencie opravdu chyběl. Na centr z levé strany si totiž naskočil Frenkie de Jong, jehož hlavičku Jasper Cillessen vyrazil jen před sebe a dobíhající ANTOINE GRIEZMANN už měl snadnou práci!

62

Hra je přerušena! Domácí Toni Lato zůstává po souboji s Messim ležet na trávníku a podle všeho bude muset střídat.

61

Jordi Alba prošel po levé straně do blízkosti pokutového území, jenže do šestnáctky se mu nikdo ze spoluhráčů nenabídl.

60

Je za námi hodina hry a domácí Valencia stále drží proti favorizované Barceloně alespoň remízový výsledek. Po změně stran navíc začly padat branky.

59

Barcelona je vstřelením vyrovnávací branky pořádně nabuzená a znovu se tlačí do útoku. Pedri našel Messiho, který si tentokrát neporadil se zdvojením.

57

Barcelona právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno! LIONEL MESSI sice nejprve slabou střelou nechal vyniknout domácího brankáře, ale hra pokračovala. Pedriho dorážku srazil obránce z čáry jen zpátky k Messimu, který dorazil míč do sítě!

57

Lionel Messi kopl penaltu hodně mizerně a Jasper Cillessen míč dokázal vyrazit!

56

Lato ještě dostává žlutou kartu.

56

Penalta pro Barcelonu! Toni Lato zahrál ve vápně rukou a sudí neváhal!

55

Po následném rohovém kopu vystartoval Jasper Cillessen na malé vápno pro míč a dobíhající Ronald Araújo jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.

54

Jordi Alba dostal přihrávku na levou stranu a centrem našel Lionela Messiho. Argentinec si míč přehodil na levačku, ale jeho zakončení srazil obránce na roh.

53

Valencia mohla přidat druhou branku! Soler odcentroval do pokutového území a Guedes u zadní tyče ve skluzu poslal míč nad břevno!

52

Barcelona se ihned po obdržení branky vydala na polovinu soupeře a hledá si cestičku do zakončení. Hosté to teď budou mít hodně těžké.

50

Valencia právě vstřelila branku!
Valencia se po následném rohovém kopu dostává do vedení! U vzdálenější tyče si udělal prostor GABRIEL PAULISTA a hlavou nedal gólmanovi šanci!

50

Valencia se mohla dostat do vedení! V pokutovém území se zjevil osamocený Gonçalo Guedes, ale trefil jen ter Stegana!

49

Lionel Messi se individuálním průnikem hnal do pokutového území, chtěl si navést míč na levačku, ale upadl. Ani tentokrát se však nepíská,

48

Toni Lato fauloval na vlastní polovině. Gerard Piqué se ujal rozehrávky přímého kopu a hostující Barcelona opět pokračuje v kombinaci kolem vápna.

47

Gabriel Paulista si dal pozor na napadajícího soupeře, chytře se před ním otočil a rozehrál na levou stranu. Valencia však míč dlouho neudržela.

46

Valencia obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Uvidíme, zda bude domácí celek hrát aktivněji než v první půli.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se branky nedočkali. Mnohem aktivnější přitom byla hostující Barcelona. Už ve 4. minutě se do vyložené šance dostal Pedri, ale placírkou netrefil branku. Ve 13. minutě Messi našel centrem Piquého, ale domácí brankář skvěle zakročil. Valencia byla směrem vpřed naprosto bezzubá.

45

První poločas skončil.

45

Dest operoval s míčem na pravé straně, přehodil si míč na levačku, ale nedokázal přesně odcentrovat. Rozhodčí navíc viděl útočný faul Griezmanna.

44

Sergiño Dest měl dostatek prostoru a přenesl hru na levou stranu. Jordi Alba pohotově odcentroval na malé vápno, ale Griezmannovi scházel krok.

43

Hra je přerušena! Domácí Maxi Gómez zůstává po souboji s Destem ležet na polovině hřiště a drží se za stehno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

42

Ronald Araújo prošel s míčem na polovinu Valencie, ale jeho rozehrávka skončila u dobře postaveného Gaillamona.

41

Další zajímavá možnost Barcelony! Alba poslal z levé strany střílený přízemní centr na malé vápno. Griezmann míč tečoval, ale Pedri jej ve skluzu nedoklepl do branky.

40

Gerard Piqué si pohlídal nákop na rozběhnutého soupeře a pomohl si hlavičkou do rukavic ter Stegena. Německý brankář ihned roztáhl hru na pravou stranu.

39

Pokračuje házenkářské obléhání pokutového území Valencie. Fotbalisté Barcelony se každou přihrávkou přibližují, ale nikdo si netroufá na střelu.

38

Ronald Araújo se jako stoper vytáhl hodně vysoko na polovinu soupeře. Obránce Barcelony následně rozehrál na pravou stranu, kde byl Dest.

37

Barcelona následně zahrávala další přímý kop v blízkosti velkého vápna. Messiho nadýchaný centr netrefil nikdo v modročerveném dresu a míč skončil v autu.

36

Na světě je první žlutá karta. Za faul na Pedriho ji dostává Uroš Račić.

35

Messi si došel pro přihrávku z autového vhazování, ale domácí fotbalisté jej okamžitě zdvojili. Hbitý Argentinec tak neměl prostor k zakončení.

34

Jordi Alba opět kouzlil s míčem na levé straně. Šikovný fotbalista si netroufl na centr a raději zapojil do kombinace de Jonga.

33

Valencia zahrávala rohový kop. Za nadýchaným centrem se v pokutovém území tlačil Paulista, ale zadáci Barcelony mu nedali prostor.

32

Barcelona pokračuje ve svém ofenzivním snažení, ale proti skvěle postavené obraně Valencie to má katalánský celek opravdu těžké.

31

Barcelona měla k dispozici přímý kop ze skvělé pozice. Jeho exekuce se ujal Lionel Messi, který střílel levačkou, ale poslal míč nad břevno.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme zajímavý duel. Barcelona je sice mnohem aktivnější, ale Valencia brání skvěle.

29

Marc-André ter Stegen si dal pozor na Gayův centr z levé strany a bez problémů ukryl míč do rukavic. Barcelona tak rozjíždí další postupný útok.

28

Gonçalo Guedes měl problémy s rozehrávkou z vlastní poloviny. Pod nohy se mu položil Antoine Griezmann, ale míč srazil jen k dalšímu hráči Valencie.

27

Jordi Alba si naběhl na přihrávku na levou stranu a bez přípravy servíroval míč na malé vápno. Před Griezmannem zasáhl na poslední chvíli Paulista.

26

Poprvé v utkání se do zakončení dostala také domácí Valencia. Uroš Račić si naběhl na přihrávku z levé strany, ale placírkou trefil brankáře.

25

Jasper Cillessen se při zákroku srazil s Griezmannem. Rozhodčí odpískal faul francouzského hráče.

24

Předchozím pádem Pedriho v pokutovém území se ještě zabýval VAR, ale rozhodčí došli k závěru, že se o faul na penaltu nejednalo.

23

Pedri upadl po souboji na hranici velkého vápna a drží se za levou nohu. Hlavní rozhodčí však nechává pokračovat ve hře bez povšimnutí.

22

Pedri vybojoval míč na vlastní polovině a potáhl jej na polovinu soupeře. Ve středovém kruhu jej nedovoleným způsobem zastavil Uroš Račić.

21

Sergiño Dest se chtěl z pravé strany protáhnout do pokutového území, jenže v klíčovou chvíli si míč předkopl jen k noze obránce.

20

Valencia se pokusila překvapit defenzivu Barcelony nákopem na pravou stranu. Maxi Gómez neměl v souboji s důrazným Lengletem u postranní čáry sebemenší šanci.

19

Pedri prošel s míčem u nohy na polovinu Valencie, ale nedokázal přihrát na někoho ze svých spoluhráčů. Hosté míč rychle vybojovali zpátky.

18

Thierry Correia se hnal vpřed po pravé straně. Krajní obránce Valencie chtěl odcentrovat do pokutového území, ale trefil jen Busquetse.

17

Také domácí Valencia nyní zahrávala standardní situaci na polovině Barcelony. Gaya poslal centr na malé vápno, ale Ronald Araújo balón odkopl do bezpečí.

16

Toni Lato dostal přihrávku na levou stranu, jenže si netroufl na průnik do blízkosti velkého vápna a raději si pomohl přihrávkou do zadních řad.

15

Pedri se dral k odraženému míči na polovině Valencie, jenže neustál souboj s Wassem. Rozhodčí tento zákrok posoudil jako dovolený.

14

Další nedovolený zákrok spáchal Carlos Soler, který je v úvodu dnešního souboje až příliš důrazný. Jeho obětí byl tentokrát Busquets.

13

Právě faulovaný Lionel Messi se chopil rozehrávky přímého kopu. Argentinec levačkou vykouzlil centr na malé vápno, ale Piquého zakončení domácí brankář zneškodnil.

12

Lionel Messi si výborně pokryl míč v blízkosti velkého vápna a Carlos Soler mu přišlápl kopačku. Barcelona bude zahrávat přímý kop z dobré pozice.

11

Antoine Griezmann si naskočil na vysoký centr z levé strany, jenže musel zakončovat ze záklonu a od jeho hlavy se míč odrazil vysoko nad břevno.

10

Piqué potáhl míč na polovinu Valencie a rozjel další kombinaci Barcelony. Favorizovaný celek je od úvodu mnohem aktivnější a tlačí se vpřed.

9

Messi tentokrát dostal prostor na levé straně a dloubl míč do pokutového území. Za jeho pobídkou se tlačil Griezmann, ale nedokázal zakončit.

8

Lionel Messi se stáhl pro míč na polovinu hrací plochy a hlavou jej sklepl na Arauja. Druhý jmenovaný okamžitě přenesl hru na levé křídlo.

7

Gonçalo Guedes skvěle napadal rozehrávku hostujících obránců na polovině hrací plochy. Barcelona přesto vybojovala alespoň vhazování.

6

Pedri si chtěl předkopnout míč za obranu Valencie, ale poslal si jej příliš daleko od nohy. Domácí brankář Jasper Cillessen s přehledem uklidnil rozehrávku.

5

Také Valencia se poprvé v utkání vydala do útoku. Za dlouhým nákopem na levé křídlo sprintoval José Gayá, ale podle rozhodčího byl v ofsajdu.

4

Barcelona se po krásné kombinaci mohla dostat do vedení! Kombinaci na jeden dotek zakončoval ve vápně Pedri, ale placírkou těsně minul branku!

3

Ronald Araújo diriguje rozehrávku Barcelony na polovině hrací plochy. Fotbalisté Valencie v úvodu ještě prakticky neměli míč a pouze brání v bloku na hranici šestnáctky.

2

Jordi Alba dostal přihrávku na levou stranu a vydal se s míčem do blízkosti velkého vápna. Jeho průnik zastavil důrazný Correia.

1

Barcelona obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Katalánský celek potřebuje vyhrát, aby si nenechal odskočit své konkurenty v boji o titul.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Valencia CF: Cillessen – T. Correia, Paulista, Guillamón, Lato, Gayá – Wass, Soler, Račić, Guedes – Gómez.
Náhradníci: Etxebarría – A. Blanco, Diakhaby, Gameiro, Ferro, Čeryšev, Lee Kang-in, Mangala, Musah, Ch. Oliva, Piccini, M. Vallejo.

FC Barcelona: ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Lenglet – S. Busquets – Dest, F. de Jong, Pedri, Alba – Messi, Griezmann.
Náhradníci: Neto, Tenas – Fernandes, Firpo, Mingueza, O. Dembèlé, Moriba, Pjanić, Puig, Roberto, Trincão, Umtiti..
Valencia CF

Domácí Valencia je na tom o poznání hůře. Valencia letos ve třiatřiceti odehraných zápasech získala třicet šest bodů a zatím drží čtrnáctou pozici ligové tabulky. Na sestupové vody má k dobru náskok šesti bodů. Na domácí půdě v letošním kalendářním roce ještě neprohrála. V posledním kole na svém hřišti remizovala 1:1 s Deportivem Alavés.
FC Barcelona

Hostující Barcelona se ve druhé polovině letošní sezóny vrátila zpátky do boje o ligové titul. Ten si však v posledním kole zkomplikovala, jelikož promarnila šanci jít do čela ligové tabulky a prohrála doma s Granadou. Po třiceti třech odehraných kolech má katalánský klub na kontě sedmdesát jedna bodů a patří mu třetí pozice ligové tabulky. S tímto ziskem ztrácí na vedoucí Atlético už pět bodů, dnes tak Barcelona potřebuje nutně zvítězit.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání La Ligy mezi Valencií a Barcelonou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Valencia CF – FC Barcelona

2:3

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 50. Paulista (Soler), 84. Soler (Ch. Oliva) – 57. Messi, 63. Griezmann, 69. Messi

Karty:   36. Račić (VAL), 56. Lato (VAL) – 66. ter Stegen (BAR)

Neproměněná penalta: 57. Messi (BAR), brankář Cillessen zneškodnil

Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:14.

Valencia CF: Cillessen – T. Correia, Paulista, Guillamón (79. Gameiro), Lato (65. Diakhaby), Gayá – Wass, Soler, Račić (79. Ch. Oliva), Guedes – Gómez.
Náhradníci: Etxebarría – A. Blanco, Diakhaby, Gameiro, Ferro, Čeryšev, Lee Kang-in, Mangala, Musah, Ch. Oliva, Piccini, M. Vallejo.

FC Barcelona: ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Lenglet – S. Busquets – Dest (75. Roberto), F. de Jong, Pedri (75. Moriba), Alba – Messi, Griezmann.
Náhradníci: Neto, Tenas – Fernandes, Firpo, Mingueza, O. Dembèlé, Moriba, Pjanić, Puig, Roberto, Trincão, Umtiti.