Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

FC Augsburg – 1. FC Kolín nad Rýnem

2:3

konec (0:3)

23.04.2021, 20:30 • WWK Arena, Augsburg • 31. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.94 3.31 2.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Kolína nad Rýnem, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2. Hosté vstupovali do druhého poločasu při tříbrankovém vedení, jenomže se děly věci. Augsburgu se totiž krátce po změně stran povedlo snížit na rozdíl dvou branek, o pár minutek později to dokonce bylo o jednu branku. Augsburg dokonce nebyl daleko ani od vyrovnání, které se nakonec nekonalo a tři důležité body tak putují na konto Kolína nad Rýnem. (22:24:41)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:13.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Do konce zápasu nezbývá už moc času. Augsburgu se nedaří kombinovat na polovině soupeře, Horn je tak stále bez výraznější práce.

90+3

Gikiewcz poté musel ven z branky, k volnému míči se totiž dostával hostující Rexhbecaj, který se nakonec k němu nedokázal dostat včas.

90+2

Gikiewicz nákopem poslal míč na opačnou polovinu, kde si nedovoleným způsobem pomáhal domácí Jensen, který poslal na zem Schirího.

90+1

Duda si nyní vzal na starost provedení další standardní situace. Tu nakonec po zemi poslal na Wolfa, který přesně nahrál na prvně jmenovaného.

90

Šest minut nad rámec.

90

Duda vyfasoval žlutou kartu za nesportovní chování.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Tlak na hosty je stále větší, Horn je ale poměrně dlouhou dobu bez vážnější práce.

87

Po souboji u postranní lajny skončila na zemi dvojice protihráčů. Nakonec si podle sudího nepomohl nikdo nedovoleně a bude se pouze vhazovat.

87

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Marco Richter.

85

Ondrej Duda je dnes při chuti a nebyl daleko od hattricku. Slovenský reprezentant se probojoval do šestnáctky, odkud pravačkou mířil nad břevno.

84

S míčem si na vlastní polovině pohrával domácí Iago, který věnoval nahrávku do tandemu na Grueza, kterého ovšem dokázal obelstít Katterbach.

83

Vargas přenechal autové vhazování soupeři, který očividně nikam nespěchal. Schmitz nakonec hledal Katterbacha, který prodlužoval za sebe.

82

Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba poslední desetiminutovka. Kolín stále drží jednobrankové vedení, avšak to bude mít ještě hodně složité.

81

Zdravotní problémy nyní měl hostující Schmitz, který nakonec musel být ošetřován. Hostující obránce nakonec na chvíli zamířil za postranní lajnu.

80

Žlutou kartu dostává Elvis Rexhbecaj (1. FC Kolín nad Rýnem).

79

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Sebastian Andersson, přichází Elvis Rexhbecaj.

78

Hahn se dostal do velice zajímavého střeleckého pokusu, přičemž si vyskočil na centrovanou nabídku, avšak hlavičku poslal kousek vedle branky.

77

Horn si dával načas se svým odkopem od branky. Nakonec ho poslal na pravou stranu hrací plochy, kde se ve vzduchu prosadil zadák Gouweleeuw.

76

Jensen posléze operoval zády k brance, přičemž se mu přeci jenom povedlo odcentrovat do pokutového území, kde měl daleko k balónu Gumny.

75

Posléze si autové vhazování z levé strany dokázal vybojovat domácí Iago. Na pomoc mu přispěchal Caligiuri, který odkopával míč na druhou stranu.

73

A málem bylo vyrovnáno! K hlavičce se totiž dostal Gumny, který obloučkem překonal brankáře, avšak na brankové čáře zakročil Schirí.

72

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Domácí se nyní dostávají k tlaku, který v tomto případě přinese rohový kop.

71

Rohový kop si nakonec vzal na starost Duda. Jeho rozehrávka nakonec propadla až na Schirího, který centroval pouze do nohy připraveného soupeře.

70

Na pravém křídle se před malým momentem dostal k centru hostující Schmitz, který trefil protihráče, od kterého se míč odrazil na rohový kop.

69

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Dominick Drexler.

68

Na pravém křídle se dostával k hranici pokutového území Caligiuri, kterému se sice povedlo najít Gumnyho, jenomže ten byl zahnán daleko k lajně.

67

Na pořadu dne byla standardní situace, která byla rozehrána směrem na obránce Schmitze, jehož zakončení z jedničky putovalo nad branku.

66

Před malým momentem navíc musel hostující celek poprvé střídat. Před inkasovanou branku se totiž zranil Horn, pro kterého tento zápas skončil.

65

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Jannes-Kilian Horn, přichází Noah Katterbach.

64

Najednou to bude hodně zajímavé. Domácí momentálně ztrácejí pouze jednu branku a do konce tohoto zápasu zbývá ještě necelých třicet minut.

62

Augsburg právě vstřelil branku!
Tak pozor, je to rázem o jednu branku! Domácím se povedlo proniknout do pokutového území, kde jsme přesto sledovali nahrávku na pravou stranu, kde se Jensnovi povedlo prudkou nabídku najít na malém vápně RUBENA VARGASE, který zamířil do prázdné branky.

62

Daleko od čtvrtého zásahu svého celku nebyl hostující Wolf, který si navedl na levou nohu, jenomže jeho střela putovala kousek vedle vzdálenější tyče.

61

Po standardní situaci jsme sledovali souboj v pokutovém území, který přinesl pouze útočný faul a rozehrávat tak bude moci brankář Horn.

60

Sudí si poté všiml nedovoleného zákroku u středového kruhu, kterým se prezentoval hostující Andersson, který nakonec poslal k zemi Jensena.

59

Oxfordovi se poté přesně povedlo rozehrát na pravou stranu, kde se nacházel obránce Gumny. Ten mu před napadajícím soupeřem raději vracel.

58

U středového kruhu se dostával k míči Morávek, kterému se ovšem nepovedlo hrací předmět zpracovat nejlépe, čehož dokázal využít hostující Duda.

57

Kolín nad Rýnem tak přišel o tříbrankové vedení a najednou to bude hodně zajímavé. Nyní bude ovšem následovat vhazování v podání Schmitze.

55

Do kombinace se poté zapojil také Hahn, který se dostal do poměrně velkého úhlu, při kterém se mu nepovedlo odcentrovat přes pozorného Czichose.

54

Augsburg právě vstřelil branku!
Důležitá kontaktní branka v podání domácích! Domácí totiž zahrávali rohový kop, při kterém míč propadl na zadní tyč, kde zakončoval Jensen. Míč se ovšem odrazil před branku, kde se nacházel naprosto osamocený ROBERT GUMNY, před kterým číhala prázdná kolínská branka.

54

Do pokutového území hostů přiletěl další centr, který na sebe vzal Gumny. Jeho nabídka byla hodně nepřesná, přesto se k míči dostal Jensen.

53

Zpětná nahrávka poté putovala do moci brankáře Horna, který s rozehrávkou nikam nespěchal, načež se mu výhozem povedlo najít Schmitze.

52

Žlutou kartu dostává Carlos Gruezo (FC Augsburg).

52

Samotná standardní situace sice nic nebezpečného nepřinesla, avšak poté do šestnáctky přiletěl další centr, po kterém hlavičkoval nad branku Oxford.

51

Příliš agresivním způsobem šel do souboje o míč hostující Hector, který nakonec v souboji fauloval protihráče a Caligiuri bude zahrávat standardku.

50

Nahrávka do pokutového území našla pouze hostujícího obránce Bornauwa, který nabral míč na levou nohu a poslal ho na opačnou polovinu.

49

Na pořadu dne tak byl další rohový kop, a sice z levé strany. K rozehrávce se postavil Caligiuri, jehož nabídku odvracel nad branku Andersson.

48

Před malým momentem se k zakončení dostal domácí Vargas, který si v pokutovém území připravil střelu pravou nohou, se kterou si Horn poradil.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Alfred Finnbogason, přichází Fredrik Jensen.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned tři zásahy. Kolín nad Rýnem se postaral o všechny trefy a hodně překvapivě vede o tři branky. Augsburg si v prvním dějství nepočínal ve svém pokutovém území vůbec zodpovědně a téměř ve všech případech z toho byly podobné trefy. Pokaždé totiž u pokutového území zůstal volný hráč, Gikiewicz byl pokaždé bez šance. Augsburg se tak bude muset pořádně zlepšit.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Příliš pozdě byl v souboji o míč Gumny, který loktem fauloval soupeře a vyfasoval kartu. Břevno se tak nepočítalo.

45+1

Koncovka prvního poločasu nepřináší nic extra zajímavého. Domácí celek se drží s míčem na kopačkách, avšak k žádným šancím to stále nevede.

45

Dvě minuty nad rámec.

45

Žlutou kartu dostává Marius Wolf (1. FC Kolín nad Rýnem).

44

Po předchozím souboji skončil na zemi hostující Kainz, který byl hodně nepříjemně přišlápnut po odehrání míče, čehož si pochopitelně všiml také sudí.

42

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Tobias Strobl, přichází Jan Morávek.
Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Raphael Framberger, přichází Robert Gumny.

40

Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil hostující brankář Horn, který sice nahrál na vedle postaveného Czichose, avšak ten mířil mimo dosah Wolfa.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

37

Horn nyní mohl odkopávat od své branky, přičemž se mu povedlo odehrát míč na opačnou polovinu, kde jeho celek rozjel další přesnou kombinaci.

36

Na pravé straně si o nahrávku řekl Framberger, který se nakonec přes protihráče dostal k centru, jenž ovšem zaplul daleko za branku soupeře.

35

Domácím se první poločas zatím vůbec nedaří, momentálně totiž prohrávají o tři branky a do konce zápasu zbývá ještě něco málo kolem hodiny.

33

Köln právě vstřelil branku!
Hosté jdou do tříbrankového trháku! Znovu jsme sledovali naprosto ukázkovou kombinaci, po které přišla nahrávka pod sebe na dobře postaveného ONDREJE DUDU. Ten se do míče opřel pravou nohou a pohodlně vyzrál na bezmocně stojícího brankáře.

33

Na opačné straně byl k vidění další nedovolený zákrok, nyní spíše z kategorie těch taktických. Gruezo tak bude rozehrávat z velké vzdálenosti.

32

Je za námi třetina hry, která nám zatím nabídla dva přesné zásahy. Oba vsítil Kolín nad Rýnem, domácí celek tak bude muset pořádně zabrat.

31

Do protiútoku se dostávala hostující dvojice hráčů, přičemž Wolf nabídl střeleckou pozici pro Anderssona, který ovšem nevyzrál na Gikiewicze.

30

Kolín nad Rýnem se dokonce prokombinoval až do pokutového území, kde nabízel míč pod sebe Hector, který trefil před sebou postaveného Vargase.

29

Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil také hostující brankář Horn, kterému se povedlo na levém křídle najít Kainze, jenž postupuje kupředu.

28

Hodně nepřesně k hranici pokutového území poté nahrával hostující Kainz, který našel pouze kopačku domácího Oxforda, jenž rovněž nepřihrál přesně.

27

S míčem se na útočnou polovinu dokázal pohodlně dostat hostující Schirí, který zvolil nahrávku na vedle stojícího Wolfa, jenž nahrával za sebe.

26

Krátce po rozehrávce se na pravé straně dokázal s míčem uvolnit domácí Framberger, který dokonce odcentroval, avšak míč poslal do zámezí.

25

Augsburg se tak dostává do hodně složité situace, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může obrátit.

23

Köln právě vstřelil branku!
Hosté jdou do dvoubrankového vedení! Kolín nad Rýnem to zkoušel po pravém křídle, odkud do pokutového území přiletěla přízemní nabídka, na kterou si seběhl nekrytý FLORIAN KAINZ, kterému se pravačkou povedlo zamířit po zemi k tyči.

23

Schmitz s míčem zamířil na polovinu soupeře, kde se mu povedlo na pravém křídle oslovit Wolfa, který zablokovaným centrem nevybojoval ani roh.

22

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Ondrej Duda.

21

Duda se před malým momentem dostal ke svému dalšímu střeleckému pokusu, tentokráte pálil pravačkou přímo do rukavic brankáře Gikiewicze.

20

Bornauw to poté vyřešil vysokým odkopem na levou stranu hrací plochy, kde se nacházel Kainz, před kterým ve vzduchu zafungoval Framberger.

19

Gikiewicz tak nemusel zasahovat, naopak odkopával od své branky. Na druhé straně se mu povedlo najít Frambergera, který vybojoval vhazování.

18

Na pořadu dne byl další nedovolený zákrok a Duda tak rozehrával volný kop z velké vzdálenosti, který ovšem stočil výrazně vedle domácí svatyně.

17

Od vlastní branky poté mohl rozehrávat hostující brankář Horn, kterému se nakrátko po zemi povedlo najít Czichose, jenž poté přenášel hru.

16

Režie si neustále vybírá první branku tohoto zápasu. Duda se skutečně fantasticky položil do míče, který nechytatelně zamířil do pravého rohu.

15

Posléze si volný míč dokázal najít hostující obránce Horn, který ovšem trefil prvního protihráče před sebou a poté se k volnému předmětu dostal Strobl.

14

V pokutovém území se dokázal otočit s míčem hostující Andersson, který posléze nabral míč na pravou nohu, avšak trefil pouze nohu protihráče.

13

Také domácí celek nyní zahrával svojí první standardní situaci. K rozehrávce se nakonec postavil Caligiuri, který trefil pouze hráče ve zdi.

12

Nedovoleným způsobem byl posléze zastaven domácí Caligiuri, který se dostal mezi přesilu protihráčů, která ho nakonec zastavila proti pravidlům.

11

Augsburg to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.

9

Na vzdušnou nabídku si dokázal naskočit Wolf, který ovšem v těžké pozici mířil vysoko nad domácí branku. Gikiewicz tak nemusel vůbec zasahovat.

8

Köln právě vstřelil branku!
Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Po autovém vhazování jsme totiž sledovali nabídku k hranici pokutového území, kde se fantastickým volejem prezentoval ONDREJ DUDA. Jeho rána nádherně zapadla přesně do pravé šibenice.

8

Až nyní si nedovoleným způsobem počínal domácí Vargas, který zavadil o nohu protihráče a na řadu tak přijde první standardní situace pro Kolín nad Rýnem.

7

Sledovali jsme další centrovanou nabídku, znovu v podání hostujícího Kainze. Jeho centr se ovšem snesl hodně daleko vedle domácí branky.

6

Hostující brankář Horn se pokoušel odkopnout míč na druhou stranu, jenomže hodně daleko k němu měl Andersson, který na nabídku nedosáhl.

5

Posléze se po souboji ocitl na zemi také hostující Wolf, který nevybojoval standardní situaci a domácí celek rychle otočil hru na druhou polovinu.

4

Kainz si to namířil podél autové lajny, načež to zkoušel centrovanou nabídkou směrem do pokutového území, avšak míč nakonec poslal vysoko nad.

3

Hned v úvodu prvního poločasu jsme sledovali nákop v podání Bornauwa, který se pokoušel najít Anderssona, jenž po souboji skončil na zemi.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
FC Augsburg

Na opačné straně stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je Augsburg. Ten se momentálně nachází na dvanácté pozici tabulky, přičemž má na sestupové pásmo náskok sedmi bodů. Augsburg se také nenachází v nejlepší formě, rovněž se mu z posledních pěti ligových duelů povedlo vyhrát v jediném případě, a sice před třemi týdny proti Hoffenheimu. Od té doby přišly na řadu další tři zápasy, během kterých se Augsburgu povedlo vybojovat jediný bod. V minulém kole se Augsburg utkal se čtvrtým Frankfurtem, který ovšem na vlastním stadionu vyhrál 2:0.
1. FC Kolín nad Rýnem

Kolín nad Rýnem se momentálně nachází na předposlední pozici, což by v konečném důsledku znamenalo sestup do nižší soutěže. Kolín nad Rýnem má na svém kontě šestadvacet bodů a klidně se ještě může vyhoupnout mimo sestupové pozice, přičemž na patnáctý Bielefeld ztrácí čtyři body. Hostující tým tohoto zápasu z posledních pěti duelů dokázal vyhrát jedinkrát, bylo tomu tak v minulém kole na domácím stadionu proti druhému Lipsku. Kolín nad Rýnem díky tomu vítězství ukončilo poměrně dlouhou sérii bez výhry, nyní se však bude chtít pokusit o další vítězství.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

FC Augsburg – 1. FC Kolín nad Rýnem

2:3

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 54. Gumny, 62. Vargas (Jensen) – 8. Duda (Schirí), 23. Kainz (Schmitz), 33. Duda (M. Wolf)

Karty:   45+2. Gumny (AUG), 52. Gruezo (AUG) – 45. M. Wolf (KLN), 80. Rexhbecaj (KLN), 90. Duda (KLN)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:13.

FC Augsburg: Gikiewicz – Framberger (42. Gumny), Gouweleeuw (C), Oxford, Iago – Strobl (42. Morávek), Gruezo – D. Caligiuri (87. Richter), Hahn, Vargas – Finnbogason (46. Jensen).
Náhradníci: Koubek – Bénes, Gumny, Morávek, Jensen, Suchý, Richter, Pedersen, Niederlechner.

1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Schmitz, Bornauw, Czichos, J.-K. Horn (65. Katterbach) – Schirí, Hector (C) – M. Wolf, Duda, Kainz (69. Drexler) – Andersson (79. Rexhbecaj).
Náhradníci: Zieler – Dennis, Drexler, Katterbach, Höger, Meyer, Meré, S. Özcan, Rexhbecaj.

Rozhodčí: Petersen – Sather, Kempkes