Menu

Další

Hokej

NHL - Poslední přestupový den

konec

12.04.2021, 16:00 • Michal Břuchanský

A to je všechno. Největší přestupová smršť přišla až po jednadvacáté hodině a vyvrcholila nečekaným obchodem, za který si generální manažer Steve Yzerman může gratulovat. Detroit získal do svých řad Jakuba Vránu, Richarda Pánika a volbu v prvním kole draftu. Jinak se žádné senzace nekonaly. Dlouho byl nejpodstatnější příchod Mattiase Janmarka do Vegas. Celkově bylo aktivní Toronto, které rozšířilo kádr o Anttiho Suomelu či Bena Huttona. Včera navíc podepsalo Nicka Foligna a Davida Ritticha. Do závěru sezóny půjde posílena také Florida. Kromě Nikity Guseva si v Calgary vyhlédla Sama Bennetta. (22:11:38)
Výměna! Největší trejd dnešního dne se stal skutečností! Detroit získal Richarda Pánika s Jakubem Vránou. A to zdaleka není vše, protihodnotou za Anthonyho Manthu je i volba v prvním kole letošního draftu a druhé kolo draftu 2022.

Vypadá to na velkou bombu na závěr! Týká se Jakuba Vrány, který se zřejmě bude společně s Richardem Pánikem stehovat do Detroitu za Manthu.
Výměna Canucks ukázali na Madisona Boweyho, který dodnes působil v Chicagu. Součástí výměny jsou volby ve čtvrtém a pátém kole.
Výměna! Winnipeg celý den hledal obránce a nakonec vsadil na Jordieho Benna z Vancouveru. Do Kanady míří pick v šestém kole.
Výměna! A ještě nekončíme. Snad poprvé o sobě dnes dala vědět Carolina, která šla do trejdu obránců. Působiště si vymění Jani Hakanpää
a Haydn Fleury.
Výměna! Philadelphia se zbavila rakouského útočníka Michaela Raffla. Vybral si ho Washington, jenž pustil volbu v pátém kole.
Výměna! A ještě jednou Toronto, které si vyměnilo se San Jose útočníky Alexandra Barabanova a Anttiho Suomelu.
Výměna! A kufry si bude balit také zkušený bek Erik Gudbransson, který vymění Ottawu za Nashville! Preds obětovali sedmé kolo draftu 2023 a prospekta Brandona Fortunata.
Výměna! Doslova na poslední chvíli si Maple Leafs zajistili služby obránce Bena Huttona z Anaheimu! Stálo je to páté kolo v draftu.
Není vyloučeno, že se v nejbližších minutách nějaké změny ještě objeví. Něco se možná povedlo Torontu.

21:00

Jednadvacátá hodina odbyla. Přestupové okno se definitivně zavřelo.

20:52

Výměna! Objasněn je také případ obránce Erika Gustafssona, jenž se stěhuje z Philadelphie do Montrealu výměnou za pouhé sedmé kolo draftu. Půlka platu navíc zůstává Letcům.

20:49

Výměna! Sam Bennett svůj 403. zápas za Calgary už nepřidá! Nově bude nastupovat za Floridu, která bere i šesté kolo draftu. Opačným směrem poslala práva na mladíka Emila Heinemana a 2. kolo draftu 2022.

20:45

Na čekačce zůstává Jonathan Bernier, který měl patřit mezi nejžhavější zboží mezi brankáři. Na přesun gólmana Detroitu zbývá poslední čtvrthodina.

20:43

Na trase Calgary – Florida se možná připravuje zajímavý přesun. Měl by se týkat čtyřiadvacetiletého útočníka Sama Bennetta.

20:18

Philadelphia si definitivně pojistila služby Scotta Laughtona. A to rovnou na pět let za patnáct milionů dolarů.

20:12

Výměna! Konečně nějaká aktivita! Do Colorada se po necelých dvou sezónách vrací švédský pořízek Carl Söderberg. Chicago na oplátku inkasuje ofenzivní prospekt Rydera Rolstona a také Joshe Dickinsona, jenž střídavě působí v AHL a ECHL.

20:09

Sága se Scottem Laughtonem v hlavní roli míří do finále. Útočník Flyers by měl prodloužit se svým současným zaměstnavatelem.

19:45

Alex Iaffalo se měl domluvit na novém čtyřletém kontraktu s Los Angeles. Zatím ho ale nepodepsal, aktuálně je s týmem na tréninku. Šikovný útočník si přijde na 16 milionů dolarů.

19:40

Winnipeg pokukoval po Vladislavu Gavrikovovi. Zrovna tohoto obránce se však Columbus vzdávat nehodlá.

19:39

P. K. Subban a Pavel Zacha se nezúčastnili tréninku Devils. Žádná senzace na obzoru ale není, důvody jsou zdravotního charakteru. Nová posila Siegenthaler se připojí až zítra.

19:35

Vypadá to na relativní klid až do konce přestupového období. Většina týmů se zatím neodhodlala k jakýmkoliv změnám. Minulý rok se přitom zapojilo 28 klubů.

19:15

Výměna! Ve Vegas mají splněno. Z Chicaga skutečně ukořistili útočníka Mattiase Janmarka a tah v 5. kole draftu 2022. Obětovali za něj draftové volby ve 2. a 3. kole.

19:00

Poslední dvě hodiny vyjednávání!

18:57

Novým členem sestavy Vegas Golden Knights se podle všeho bude Mattias Janmark. S Chicagem se nyní jedná o detailech.

18:50

Výměna! Potvrzeno. Tampa pustila švédský brankářský prospekt Magnuse Chronu do San Jose, odkud si vzala jeho krajana Frederika Claessona. Osmadvacetiletý bek letos odehrál jen čtyři zápasy.

18:45

Sharks možná zareagují na odchod Devana Dubnyka. V hledáčku mají nadějného brankáře Magnuse Chronu, který nyní patří Tampě Bay.

18:38

Výměna! Před chvíli avizovaný trejd Dmitrije Kulikova z New Jersey do Edmontonu byl úspěšně dotažen! Protihodnotou je čtvrté kolo draftu 2022.

18:36

Ryan Getzlaf by se nebránil odchodu do Vegas! Údajně v tom jsou rodinné důvody.

18:32

Scott Laughton jedná o nové smlouvě s Philadelphií, která ale zároveň naslouchá nabídkám ostatních týmů. Tady je situace otevřená.

18:15

Výměna! Adam Gaudette je na odchodu z Vancouveru! Opačným směrem putuje útočník Matthew Highmore (letos 0+2 za 24 zápasů).

18:08

Alex Biega (DET), Danny DeKeyser (DET), Josh Healey (NSH) a Cody Golubef (OTT) prošli waiver listinou bez povšimnutí.

18:06

Podpis! Skoro ve stejnou dobu se ozval také Dallas, který si z waivers stáhl finského obránce Samiho Vatanena. Je to předzvěst odchodu Jamieho Oleksiaka?

18:05

Podpis! Montreal včera dal Victora Meteho k dispozici ostatním mužstvům. Nyní si tohoto obránce stáhla Ottawa!

18:02

Novou posilu do útoku se snaží najít Vegas. Spekuluje se o Mikeu Hoffmanovi ze St. Louis.

17:57

Dmitrij Kulikov se podle nejnovějších informací domluvil s Edmontonem! Na oficiální potvrzení si ještě musíme počkat.

17:30

Tři a půl hodiny do konce přestupů. Stále čekáme na první oznámení sebemenší výměny.

17:27

Velmi zajímavá situace nastala v brankovišti Caroliny, kde se do stabilního dua Petr Mrázek – James Reimer vmísil Alex Nedeljkovic. Nikdo z těchto tří na odchodu ale není.

17:16

Spekulace se množí u jména Nikity Zadorova z obrany Blackhawks. Jasno o budoucnosti nemá ani zadák John Manson, kterého se Ducks ale nechtějí vzdát lacino.

17:11

Ticho po pěšině je v případě obránce Tonyho DeAngela, který se nedávno zařadil mezi problémové hráče. Rangers jej vyřadili ze sestavy, ale ani dnes se ho podle všeho nezbaví. Řešení je letní vykoupení ze smlouvy.

17:06

Jedním z hlavních adeptů na změnu působiště je Mattias Janmark, toho času útočník Chicaga. Flyers zase řeší budoucnost Scotta Laughtona a zadáka Erika Gustafssona.

17:02

Kolem Jamieho Oleksiaka kroužil Edmonton. K dohodě ale nedošlo a dvoumetrový obránce tak zatím zůstává hráčem Dallasu Stars.

16:51

V zámoří panuje klid, a tak si pojďme připomenout ještě další výměny uskutečněné v minulých dnech. Živo bylo na Floridě, který si vzala z Buffala Brandona Montoura, neboť přišla o zraněného lídra Aarona Ekblada. Novou tváří je i Nikita Gusev, se kterým se přestalo počítat v New Jersey.

16:38

Je libo obránce? New Jersey může nabídnout rovnou dva, kteří už mají v NHL něco za sebou. Ve střehu musí být Dmitrij Kulikov a Ryan Murray, jenž zatěžuje platový strop Devils téměř pěti miliony dolarů.

16:35

Od dnešního rána se ještě nezměnilo vůbec nic. Do uzávěrky přitom zbývá jen čtyři a půl hodiny.
Hodně se mluvilo také o Alexi Iafallovi, který patřil v Los Angeles mezi nejžádanější zboží. Nově to ale vypadá, že si působení u Kings ještě o nějaký ten rok prodlouží.
Bude Columbus pokračovat ve výprodeji? Po Savardovi, Nashovi a Folignovi může nabídnout třeba brankáře Korpisala a Merzlikinse. Postradatelný je i obránce Michael Del Zotto. A co Patrik Laine, který má smlouvu jen pro tento ročník?
Nevyjasněná situace je u Conora Garlanda, který v posledních letech patří mezi nejlepší hráče Arizony. Po této sezóně mu končí smlouva a jeho zaměstnavatel nemá moc peněz na rozdávání. Něco podobného platí i v případě brankáře Raanty. Toho ale dlouhodobě trápí zranění.
Za zmínku stojí i pár hráčů, kteří byli včera umístěni na waiver listinu. Ostatní týmy si mohou bez náhrady stáhnout třeba Samiho Vatanena z New Jersey nebo dvojici obránců z Detroitu – Alexe Biegu a Dannyho DeKeysera.
Největší ofenzivní hvězdou, která je potenciálně dostupná pro výměnu, je útočník Mike Hoffman, jenž letos posbíral za St. Louis 11 gólů a 12 asistencí. K dispozici by měl být také Rickard Rakell z Anaheimu.
Braydon Coburn má za sebou nepovedené působení v obraně Ottawy, která se vzdala jeho služeb výměnou na sedmé kolo draftu 2022. Špetkou do přestupového mlýna přispěl i Montreal, jenž pustil obránce Jona Merrilla do Detroitu. Získal za něj páté kolo letošního draftu a útočníka Haydena Verbeeka, který si ve třiadvaceti letech v NHL ještě ani jednou nezahrál.
Téměř po deseti sezónách opustil kabinu Los Angeles šestatřicetiletý Jeff Carter. Útočník s více než tisícovkou startů v základní části NHL zkusí zabojovat o svůj třetí Stanley Cup v dresu Pittsburghu Penguins.

Po ostudné prohře 1:8 s Washingtonem došlo ke změnám také v Bostonu, který řeší velké trable s brankáři i obránci. Proto z Ottawy přetáhl zadáka Mikea Reillyho, za kterého pustil třetí kolo draftu 2022. Jen o pár desítek minut později Bruins oznámili i příchod hvězdného Taylora Halla z Buffala a jeho spoluhráče Curtise Lazara. Nejhorší tým v NHL tímto získal křídelníka Anderse Bjorka a volbu ve druhém kole letošního draftu.
Vytouženou posilu do zadních řad získali obhájci prvenství z Tampy. Už tak kvalitní mužstvo posílil David Savard z Columbusu Blue Jackets. Působiště změnil i Jonas Siegenthaler, který ztratil místo v sestavě Washingtonu. Nově bude působit v New Jersey.

17:20

Velmi aktivní je Toronto, které letos cítí obrovskou šanci na úspěch. Začal to podpis Rileyho Nashe z Columbusu, jenž vzápětí pustil do Ontaria také svého kapitána Nicka Foligna. Nejnovějším přírůstkem je český gólman David Rittich z Calgary.

17:20

Avalanche měli kvůli zranění Pavla Francouze velkou mezeru na postu brankářské dvojky. Vyřešil to příchod Devana Dubnyka, který se po trejdu z Minnesoty příliš neohřál v kalifornském San Jose. Díky tomu si za Sharks už odbyl premiéru Josef Kořenář.
Z Chicaga na Floridu se přesunul obránce Lucas Carlsson a Lucas Wallmark. Opačným směrem šli Henrik Borgström a veterán Brett Connoly. Působiště změnil i zadák Patrik Németh, který byl za volbu v draftu 2022 vyměněn z Detroitu do Colorada.
Stojaté vody hráčského trhu se pustily do pohybu minulý týden ve středu. O slovo se přihráli Islanders, kteří vyřešili absenci kapitána Leeho příchody dvou zkušených útočníků z New Jersey. Do New Yorku se přesunuli Kyle Palmieri a Travis Zajac, pro kterého to bylo vůbec první stěhování v dlouhé kariéře.
Základní část NHL jen pár týdnů po začátku zkrácené sezóny vrcholí. K tomu neodmyslitelně patří i poslední den, ve kterém si jednatřicet týmů může vyměňovat hráče a volby v nadcházejících draftech. Tvrdé smlouvání generálních manažerů bude trvat do dnešních jednadvaceti hodin českého času.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

NHL - Poslední přestupový den

konec

Zpět na online


Statistiky:
Přehled (12.4.2021)
Detroit získal z Washingtonu Jakuba Vránu, Richarda Pánika, volbu v 1. kole draftu 2021 a volbu v 2. kole draftu 2022 výměnou za Anthonyho Manthu
Vancouver získal z Chicaga Madisona Boweyho a volbu v 5. kole draftu 2021 výměnou za volbu v 4. kole draftu 2021
Winnipeg získal z Vancouveru Jordieho Benna výměnou za volbu v 6. kole draftu 2021
Carolina získala z Anaheimu Jani Hakanpääho výměnou za Haydna Fleuryho.
Washington získal z Philadelphie Michaela Raffla výměnou za volbu v 5. kole draftu 202?
San Jose získalo z Toronta Alexandra Barabanova výměnou za Anttiho Suomelu
Nashville získal z Ottawy Erika Gudbranssona výměnou za Brandona Fortunata a volbu v 7. kole draftu 2023
Toronto získalo z Anaheimu Bena Huttona výměnou za volbu v 5. kole draftu 2022
Montreal získal z Philadelphie Erika Gustafssona výměnou za volbu v 7. kole draftu 2022
Florida získala z Calgary Sama Bennetta výměnou za Emila Heinemana a volbu v 2. kole draftu 2022
Colorado získalo z Chicaga Carla Söderberga výměnou za Joshe Dickinsona a Rydera Rolstona
Vegas získalo z Chicaga Mattiase Janmarka a volbu v 3. kole draftu 2022 výměnou za volbu v 2. kole draftu 2021 a volbu v 5. kole draftu 2022.
San Jose získalo z Tampy Bay Magnuse Chronu výměnou za Frederika Claessona
Edmonton získal z New Jersey Dmitrije Kulikova výměnou za podmíněnou volbu v 4. kole draftu 2022
Chicago získalo z Vancouveru Adama Gaudettea výměnou za Matthew Highmorea
Dallas získal z New Jersey Samiho Vatanena (waivers)
Ottawa získala z Montrealu Vicotra Meteho (waivers)