Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

FC Schalke 04 – FC Augsburg

1:0

konec (1:0)

11.04.2021, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • 28. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.92 3.37 2.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Schalke, které svého soupeře porazilo výsledkem 1:0. Augsburg vstoupil do druhého poločasu velice aktivně, dokonce si vypracoval několik velice zajímavých šancí, avšak v tomto duelu nakonec ani jednou nedokázal vyzrát na brankáře Fahrmanna. Schalke v tomto duelu předvedlo velice bojovný výkon, navíc teprve podruhé v tomto ligovém ročníku dokázalo zvítězit a stále tak má šanci na záchranu v nejvyšší soutěži. (17:21:48)
Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:14.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Fahrmann to poté zkoušel odkopem na opačnou stranu hrací plochy, kde se mu povedlo najít Pacienciu, kterému se povedlo balón udržet.

90+1

Augsburg to zkoušel dalším centrem do pokutového území, ten ovšem doplachtil přímo do rukavic brankáře.

90

Nastavují se tři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Schalke i nadále vede o jednu branku, nicméně ještě musíme počítat s nastaveným časem.

87

Sledovali jsme vysoké přenesení hry na levou stranu hrací plochy, kde se nacházel hostující Pedersen, který si dokázal s těžkou nabídkou poradit.

85

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Gonçalo Paciência.

84

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Klaas-Jan Huntelaar, přichází Matthew Hoppe.

83

K rozehrávce se nakonec postavil zkušený Huntelaar, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku, jenomže tam se povedlo zakročit Gikiewiczovi.

82

Kousek od pokutového území si nakonec nedovoleným způsobem pomohl hostující Framberger a soupeř tak bude zahrávat zajímavou standardku.

81

Schalke tak dokázalo přečkat další složitý moment, nicméně stále vede o jednu branku a nyní se s míčem dokonce dostalo na opačnou polovinu.

79

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Can Bozdogan, přichází Shkodran Mustafi.
Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ruben Vargas, přichází Michael Gregoritsch.
Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází László Bénes.

78

A Fahrmann musel znovu zasahovat, tentokráte proti sympatickému zakončení nůžkami v podání Richtera, který pořádně protáhl domácího brankáře.

77

Hodně prostoru měl na levém křídle hostující Framberger, který se okamžitě pokoušel o centr do pokutového území, se kterým si poradila obrana.

75

Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Bastian Oczipka, přichází Sead Kolašinac.

74

Žlutou kartu dostává Raphael Framberger (FC Augsburg).

73

Kousek od pokutového území soupeře byl nedovoleně zastaven domácí Mascarell. Rozehrávat tak bude moci Schalke, které nebude moc spěchat.

72

Oczipka to poté měl na centrovanou nabídku směrem do pokutového území, pro míč si ovšem dokázal seběhnout brankář Gikiewicz, který rychle rozehrál.

71

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Robert Gumny, přichází Mads Pedersen.
Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Florian Niederlechner.

70

Ani Schalke se ovšem daleko s míčem nedostalo, neboť se včasným způsobem dokázal zpět do obrany vrátit hostující Uduokhai, který přenášel hru.

69

Středem hrací plochy se chtěl před malým momentem prokousat hostující Gruezo, kterého ovšem dokázal zastavit Aydin, jenž rychle přenášel hru.

67

Augsburgu se tak povedlo s míčem dokráčet na opačnou polovinu, kde to nepříliš dobře provedl Gruezo, který při snaze o odkop trefil pouze protihráče.

66

Na levém křídle si o nahrávku řekl domácí Mascarell, který si s ní nakonec dokázal poradit, jenomže poté si hodně nepřesně počínal kolega Oczipka.

65

Vypadalo to na další rohový kop pro hostující celek, jenomže nakonec tomu tak nebude. Naběhnuvší Gumyn se totiž nacházel v dalším ofsajdu.

64

Máme za sebou hodinu hry, která nám stále nabídla jedinou branku. Schalke si ovšem pořádně koleduje, soupeř si totiž vypracoval několik slibných šancí.

63

Do protiútoku se ovšem dostal domácí celek, přičemž se Harítovi povedlo v pokutovém území oslovit Huntelaara, kterého na poslední chvíli zastavil soupeř.

62

Domácí celek se dostává v úvodu druhého poločasu pod velký tlak. Po prodlouženém míči se do zakončení dostal Uduokhai, který trefil pouze soupeře.

61

Caligiuri si posléze vzal na starost provedení standardní situace, kterou rozehrával z pravé strany, jenomže našel pouze hlavu Mascarella.

60

Schalke tak přečkalo hodně krušné momenty, stále však vede o jednu branku. Po odkopu si ovšem útočným faulem pomohl útočník Huntelaar.

59

Posléze se do další vyložené šance pro změnu dostal hostující Vargas, který to zkoušel střelou na přední tyč, jenomže Farhmann vyrazil míč do tyče!

58

Na zadní tyč si před malým momentem seběhl hostující Richter, který se do míče položil, jenomže nakonec mířil vysoko nad branku.

57

Následoval rohový kop z pravé strany, který nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Poté ještě zakončoval zkušený Huntelaar, avšak vysoko nad branku.

56

Za pokutovým územím si našel střeleckou pozici domácí Serdar, kterému zakončení poměrně vyšlo, jenomže před brankou trefil pouze protihráče.

55

Nakonec se o rozehrávku postaral obránce Thiaw, který to zkoušel vysokým odkopem na opačnou polovinu hrací plochy, kde našel pouze protihráče.

54

Pomezní sudí si velice přesně všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel hostující Framberger. Schalke tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.

53

Od své branky poté mohl rozehrávat domácí brankář Fahrmann, který to nakonec zkoušel rozehrávkou nakrátko, přičemž se mu povedlo najít Beckera.

52

Augsburg se znovu s míčem podíval na opačnou stranu, kde rozjel kombinaci, po které dokázal do volného prostoru přenést hru zadák Gouweleeuw

51

Na opačné straně si Schalke vybojovalo rohový kop, který směřoval směrem k přední brankové konstrukci, kde se nejvýše do vzduchu dostal Bozdogan.

50

Framberger si seběhl na nabídku na levou stranu, odkud se nakonec pokoušel o centr směrem do pokutového území, jenomže trefil protihráče.

49

Posléze to nákopem na polovinu soupeře zkoušel domácí Thiaw, kterému se nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů, přesto z toho bude vhazování.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nedovolený zákrok, po kterém skončil na zemi domácí Aydin. Rozehrávat tak mohl kolega Mascarell.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Tobias Strobl.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, jenž navíc padla v samotném úvodu, postaral se o ní domácí Serdar. Schalke sice nebylo posléze aktivnějším týmem, jenomže se mu povedlo ubránit všechny útočné akce soupeře a po poločase tak vede o jednu branku. Druhý poločas nám tak slibuje hodně zajímavou podívanou, hostující celek totiž bude muset pořádně zabrat.

45+1

První poločas skončil.

45

Nastavuje se minuta.

44

Poslední minuty nám nepřinášejí nic moc zajímavého, naopak sledujeme poměrně dost chybných nahrávek. Málem se do šance navíc dostal Hahn.

42

Znovu si s míčem zahrál také domácí brankář Fahrmann, kterému se povedlo rozehrávkou po zemi najít volného Thiawa, jenž zkoušel odkopávat.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

39

Pokračovalo se vhazováním z pravé strany, po kterém se daleko nedokázal dostat domácí Huntelaar, který navíc vyprodukoval další nedovolený zákrok.

37

Prudkou nahrávku vypustil pod sebe Aydin, který se pokoušel najít volného Bozdogana, jenomže ten si s prudkou nabídkou nedokázal ideálně poradit a míč nezpracoval.

36

Posléze jsme sledovali další souboj, po kterých se dokázal k hracímu předmětu dostal domácí Thiaw, který šikovně za sebe nepustil Frambergera.

35

Žlutou kartu dostává Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg).

34

Útočným faulem se prezentoval napadající Hahn, který si v souboji o míč nakonec pomohl rukama a domácí celek tak bude zahrávat standardní situaci.

33

Směrem dozadu to dokázal zvládnout domácí Becker, který si tak vybojoval autové vhazování, po kterém to zkoušel dalekonosnou nabídkou.

31

Je za námi třetina hry, která nám stále nabídla jedinou branku, o kterou se v samotném úvodu postaral domácí Serdar. Nyní může vhazovat Vargas.

30

Ze druhé vlny se nakonec k volnému míči dostal domácí Mascarell, který ovšem zakončoval vysoko nad branku, Gikiewicz tak nemusel zasahovat.

29

Schalke si před malým momentem vybojovalo rohový kop z pravé strany, ke kterému se nakonec postavil Bozdogan, který našel pouze Uduokhaie.

28

V pokutovém území si navíc další úspěšný obranný zákrok předvedl domácí Stambouli, který za sebe nepustil Richtera a poté vybojoval odkop.

27

Poté se na levém křídle dokázal s míčem uvolnit hostující Gumny, který si troufl na přenesení hry na pravou stranu, kam se rychle dostal Caligiuri.

26

Najednou se do velice zajímavé šance dostal hostující Richter, který nabral míč na pravou nohu, jenomže trefil pouze připraveného Fahrmanna.

25

Nedovoleným zákrokem se prezentoval hostující Gumny, rozehrávat volný kop tak mohl domácí Becker, který nakonec zvolil nahrávku na Aydina.

24

Do kombinace se posléze zapojil také obránce Gouweleeuw, který měl na zádech napadajícího protihráče, a proto nahrával na kopačku volného Grueza.

23

K volnému míči se jako první dostal hostující Gruezo, kterému se poté povedlo přenést hru do volného prostoru, kde se nacházel také Caligiuri.

21

Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím nabídla jedinou branku. O tu se v úvodu postaral domácí Serdar, který využil chyby hostujícího brankáře.

20

Snadná práce pro domácího brankáře, který také v tomto případě raději zvolil rozehrávku nakrátko, po které se daleko s míčem nedostal Stambouli.

19

Hodně prostoru měl před sebou hostující Gumny, kterému se povedlo dotáhnout míč na druhou stranu, kde po vzdušné nabídce hlavičkoval slabě Richter.

18

Gikiewicz si poté troufl na odkop k levé autové lajně, kde se pokoušel oslovit obránce Gumnyho, kterého ve vzdušném souboji předskočil Becker.

17

Richter se dostával vysoko do vzduchu, nakonec hlavičku poslal přímo do rukavic brankáře Fahrmanna, který následnou rozehrávkou našel Beckera.

16

Hlavní sudí nejprve ponechal výhodu, poté přeci jenom odpískal nedovolený zákrok v podání Huntelaara. Rozehrávky se tak ujme domácí Uduokhai.

15

Obětavým způsobem vletěl do souboje o míč hostující Khedira, který sice zakročil čistě, jenomže balón odehrál přímo na kopačku domácího Aydina.

14

Domácí to poté zkoušeli vysokým nákopem na opačnou stranu, kde se do vzdušného souboje dostával také Huntelaar, který se ovšem nacházel v ofsajdu.

13

Do rozehrávky se posléze zapojil také domácí brankář Farhmann. Ten na jistotu rozehrál po zemi nakrátko, přičemž se mu povedlo najít Stambouliho.

12

Augsburg se nyní daleko nedostal, naopak směrem dopředu se dostával domácí Harít, který si přehodil míč na pravou nohu, avšak poté našel soupeře.

11

Na útočnou polovinu se s míčem dostal také domácí Oczipka, který se v opačném pokutovém území pokoušel najít Haríta, kterého ale zastavil Gouweleeuw.

10

Schalke je v úvodu tohoto zápasu hodně aktivní. Nyní si v pokutovém území našel volný míč zkušený Huntelaar, který přesto nedokázal trefit ideálně.

9

Zpětná nahrávka poté putovala na kopačku domácího brankáře Fahrmanna, který to zkoušel odkopem, díky kterému se mu povedlo anjít Oczipku.

8

U postranní lajny se v souboji o míč povedlo zakročit domácímu Beckerovi, který následně nahrával ke středovému kruhu, kde se nacházel Mascarell.

7

Krátce po rozehrávce jsme sledovali nákop na hostující polovinu, kde se ovšem nacházel pozorný Gruezo, který zpětnou nahrávkou hledal brankáře.

6

Předchozí vstřelenou branku ještě zkoumalo video, ve hře totiž bylo případné ofsajdové postavení, které se nekonalo a tato branka tak skutečně platí.

4

Schalke právě vstřelilo branku!
Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Schalke se dostalo k opačnému pokutovému území, kde jsme sledovali nabídku z levé strany. O tu se nakonec postaral Bozdogan, který sice našel brankáře Gikiewicze, jenomže tomu míč vypadl, čehož dokázal využít SUAT SERDAR.

4

Schalke tak zahrávalo standardní situaci, která se ovšem snesla pouze do rukavic hostujícího brankáře Gikiewicze, jenž výhozem rozehrál na Gouweleeuwa.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok, o který se postaral hostující Khedira, který nakonec fauloval domácího Bozdogana.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Stambouli, Thiaw – Serdar, Aydin, Mascarell, Oczipka, Bozdogan – Huntelaar, Harít.
Náhradníci: Rönnow – Calhanoglu, William, Hoppe, Kolašinac, Mustafi, Sané, Schöpf, Paciência.

FC Augsburg: Gikiewicz – Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Gumny – D. Caligiuri, R. Khedira, Gruezo, Vargas – Richter, Hahn.
Náhradníci: Koubek – Bénes, Gregoritsch, Niederlechner, Oxford, Pedersen, Sarenren-Bazee, Suchý, Strobl..
FC Augsburg

Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je FC Augsburg. Hostující tým tohoto zápasu se momentálně nachází na jedenácté pozici a na pohárové příčky ztrácí již jedenáct bodů. Pro FC Augsburg je tak aktuálně záchrana, nicméně na barážovou pozici má nyní náskok již sedmi bodů. Hostující tým tohoto zápasu z posledních pěti duelů dokázal hned třikrát vyhrát, jenomže ani jednou se mu to nepovedlo dvakrát za sebou. Naposledy se Augsburgu povedlo uspět na domácím stadionu proti trápícímu se Hoffenheimu, který si nakonec odvezl porážku 1:2.
FC Schalke 04

Fotbalisté Schalke se i nadále nacházejí na poslední pozici tabulky a na záchranu to příliš nevypadá. Schalke totiž do této chvíle nasbíralo pouhých deset bodů a na barážovou pozici aktuálně má manko hned patnácti bodů. Domácí celek tohoto zápasu v letošním ročníku dokázal vyhrát pouze jedinkrát, na druhou stranu má na svém kontě sedm remíz. Schalke ovšem z posledních tří duelů nedokázalo ani jednou vyhrát, poslední získaný bod tak přišel před více než měsícem, tedy se FC Schalke 04 povedlo uhrát poměrně cennou bezbrankovou remízu proti Mohuči.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

FC Schalke 04 – FC Augsburg

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 4. Serdar

Karty:   35. Gouweleeuw (AUG), 74. Framberger (AUG)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:14.

FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Stambouli, Thiaw – Serdar, Aydin, Mascarell, Oczipka (75. Kolašinac), Bozdogan (79. Mustafi) – Huntelaar (84. Hoppe), Harít (85. Paciência).
Náhradníci: Rönnow – Calhanoglu, William, Hoppe, Kolašinac, Mustafi, Sané, Schöpf, Paciência.

FC Augsburg: Gikiewicz – Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Gumny (71. Pedersen) – D. Caligiuri (71. Niederlechner), R. Khedira (46. Strobl), Gruezo, Vargas (79. Gregoritsch) – Richter, Hahn (79. Bénes).
Náhradníci: Koubek – Bénes, Gregoritsch, Niederlechner, Oxford, Pedersen, Sarenren-Bazee, Suchý, Strobl.