Menu

Hokej

NHL

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs

1:2

po s.n. (0:1) (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

03.04.2021, 02:07 • Bell MTS Place, Winnipeg • Milan Huppert

Tipsport: 2.91 4.21 2.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:50:26)
Statistické okénko

Střely na bránu: 32 – 38 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

Kdo se postavil do brankoviště?

Connor Hellebuyck (WPG) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 65:00
Jack Campbell (TOR) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,9%, odchytal 65:00

Česká a slovenská stopa v utkání

Bez české a slovenské účasti

Tři hvězdy utkání

1. Jack Campbell (TOR) – 31 zákroků
2. Connor Hellebuyck (WPG) – 37 zákroků
3. Jason Spezza (TOR) – 0+1
Utkání mezi Winnipegem a Torontem dospělo za stavu 1:1 až do samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži vybojovali bod navíc hokejisté Maple Leafs. Jediným úspěšným exekutorem byl hned v první sérii zkušenostmi ostřílený Jason Spezza, jenž naznačil kličku do bekhendu, aby si ve finále puk stáhl na forhend a puk poslal za záda bezmocného Hellebuycka.

Svěřenci kouče Keefeho vyhráli popáté z posledních šesti utkání, na ledě Winnipegu uspěli podruhé v řadě. Na Jets v čele Severní divize navýšili náskok na rozdíl čtyř bodů.

Konec zápasu.

65:00

65:00 Jason SPEZZA - 1:2

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Toronto Maple Leafs.
Autorem vítězné branky je JASON SPEZZA.

Mark SCHEIFELE

3. série 0:1

Bonusový bod získává Toronto! Mark Scheifele musel dát, ale neuspěl. Podobně jako spoluhráč Dubois volil střelu bez pokusu o kličku, ale cílové zařízení netrefil.

Auston MATTHEWS

2. série 0:1

Ještě není konec. Auston Matthews jel nájezd po levé straně, načež bez kličky střílel k bližší tyči. Gólmana možná překvapil, jenže minul.

Pierre-Luc DUBOIS

2. série 0:1

Winnipeg je blízko porážky. Pierre-Luc Dubois nešel do kličky, rovnou střílel. Trefil ale pouze dobře postaveného Campbella.

Jason SPEZZA

1. série 0:1

Jason Spezza dává gól! Brankáři naznačil kličku do bekhendu, ale ve finále si touš přetáhl na forhend a bez problémů poslal podél levého betonu brankáře puk do brány.

Kyle CONNOR

1. série 0:0

Jako první se rozjel Kyle Connor z Winnipegu. Těsně před gólmanem zpomalil pohyb, aby nakonec zvolil kličku do forhendu, avšak natažený pravý beton přehodit nedokázal.

Samostatné nájezdy začínají.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:48

Rozhodovat se nejspíše bude až v samostatných nájezdech. Jack Campbell zmenšil střelecký úhel Adrewu Coppovi, střelu na vzdálenější, levou tyčku, podržel v rukavici.

64:12

Probíhá poslední minuta prodloužení. Mark Scheifele v situaci dva na dva nahrál Kyleu Connorovi, tvrdá střela příklepem přeletěla bránu o pořádný kus.

63:27

Pierre-Luc Dubois je zpět na ledové ploše, Winnipeg kritické dvě minuty v oslabení přestál a může tak stále pomýšlet na vítězství. Kanaďan se okamžitě zapojil do bránění.

63:09

Kličkovaná Williama Nylandera skončila střelou z levého kruhu na bližší tyč. Gólman byl v pozoru, projektil ze zápěstí vyrazil za bránu.

62:36

Trojice bránících hokejistů si zatím vede velmi obstojně. Nyní dokonce Adam Lowry vystihl rozehrávku Marnera a vyhodil přes všechny čáry.

62:05

Dělovou ránu Riellyho od modré čáry vykopl Connor Hellebuyck. Dorážet chtěl John Tavares, ale na dlouhou hokejku mířil nepřesně.

61:27

Velká komplikace pro domácí mužstvo. Tryskáče byli v tlaku, jenže Pierre-Luc Dubois po ztrátě puku nastavil tělo Hollovi, ten přepadl přes jeho brusle. Dvě minuty za podrážení.

61:02

Mitchell Marner vystihl nahrávku Morriseyho, ale už neměl dostatek sil, aby se vydal do brejku. Nahodil za bránu a odjel na střídačku.

60:43

První útok patřil domácím. Kyle Connor na sebe navázal dva protihráče a nahrál Ehlersovi, jenž v dobré pozici zamířil nad horní tyčku.

60:10

Prodloužení se hraje ve třech na obou stranách. Pokud nedojde k rychlému rozuzlení, můžeme se těšit na velké množství zajímavých šancí.

60:01

Začalo prodloužení.
Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, půjde se do prodloužení. Winnipeg ve třetí dvacetiminutovce soupeře přestřílel a hrál i pohlednější hokej, ale Jack Campbell se zatím podruhé přenechat nenechal. Stoprocentní byl ve třetí třetině také Connor Hellebuyck, i on musel navzdory dobrému výkonu spoluhráčů řešit pár nepříjemných momentů.
Střely na branku po 3. třetině: 31 – 33

60:00

Třetí třetina skončila.

59:44

Vítězství na svou stranu mohlo strhnout také Toronto. Jenže Wayne Simmonds neměl přehled o situaci a odražený puk mu projel mezi bruslemi.

59:18

Další útočnou akci domácího mužstva táhl po pravém mantinelu Andrew Copp. Pod tlakem Holla dokázal vystřelit, ale slabý projektil Campbell odpálil vyrážečkou do rohu kluziště.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:53

V obležení dvou protihráčů toho nejproduktivnější hráč Jets Mark Scheifele mnoho nezmohl. Z mezikruží trefil pouze brusle Muzzina.

58:17

Za nástřelem Joshe Morriseyho žádný ze spoluhráčů nevyrazil, dali přednost střídání. Odpočinek následně zvolil i obránce, na ledě jsou čerstvé síly.

57:49

Blake Wheller si najel do pravého kruhu do bodu pro vhazování, aby vyzkoušel projektil mířený na vzdálenější tyč. Narazil na připravený beton gólmana.

57:21

Nahození obránce Tucker Poolman vyřešil Justin Holl. Bek Toronta rukavicí odhodil hrací předmět na domácí střídačku, vhazování proběhne ve středním pásmu.

56:37

Winnipeg přidává na obrátkách. Mark Scheifele vystartoval dopředu společně s Ehlersem, střela druhé jmenovaného rozezvučela mantinel za brankou.

56:15

Další útok Tryskáčů zastavil hvizd čárového sudího. Ofsajdové postavení si nepohlídal Pierre-Luc Dubois, jehož vystavil do ofsajdu bez puku jedoucí spoluhráč Stastny.

55:47

Prostor pro střelu si tvořil Nate Thompson. Dobrý obranný zákrok předvedl Zach Bogosian, jenž soupeři padl do středu a černou gumu zastavil.

55:19

Alex Galchenyuk musel střílet, protože jej žádný ze spoluhráčů nepodpořil. Vypálil od levého mantinelu z velkého úhlu, brankáře trefil do pravého ramene.

54:41

Více práce měl hostující strážce svatyně se střelou Tylera Lewise. Ta mířila do pravého horního růžku, Campbell vystrčil vyrážečku v poslední chvíli.

54:08

Po ose Stastny – Dubois puk přebral kapitán Blake Wheeler. Střela zápěstím postrádala na razanci i přesnosti, Campbell měl snadnou práci.

53:30

Auston Matthews z pravého křídla odvážně nabruslil až na hranu brankoviště, odkud zvolil zakončení forhendem. Fantom Jets včas vykopl levý beton.

53:01

Z prakticky nulového úhlu vypálil Morgan Rielly. Svižný pokus trefil brankáře Winnipegu do masky, následně vyletěl až do ochranné sítě.

52:46

Od levého mantinelu zkusil Connora Hellebuycka zaskočit Alex Galchenyuk. Neuspěl, gólman byl v pozoru. Pomalu letící puk zastavil v lapačce.

52:17

Mathieu Perreault nezvládl zpracovat těžkou nahrávku Morriseyho vzduchem. Puk doletěl za branku Toronta, rozhodčí odpískali zakázané uvolnění.

51:44

Rychlý protiútok sám založil a sám zakončil John Tavares. Prohnal se skrze dvojici obránců, načež forhendem vypálil vysoko nad břevno.

51:21

V permanenci musel být rovněž Jack Campbell. Hostující fantom se skvěle přesunul proti nahrávce Lowryho na Coppa, pokus zastavil levým betonem.

50:51

Mitchell Marner naznačil zakončení bekhendem, ale na malém prostoru si ještě zvládl přetáhnout touš na forhend. Střelou do levého rohu nechal vyniknout lapačku gólmana.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Stav střetnutí mezi Winnipegem a Torontem je i nadále vyrovnaný, blíží se prodloužení nebo některý z týmů dokáže strhnout vítězství na svou stranu?

49:45

John Tavares v obranném pásmu uspěl na buly. Jake Muzzin místo očekávaného vyhození nahrál Hollovi, ten po mantinelu dostal hrací předmět za modrou.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:20

Další útok Winnipegu zastavil čárový rozhodčí. Nikolaj Ehlers převzal dlouhou nahrávku od Forborta až v útočném pásmu. Postavení mimo hru.

48:56

A byl to právě Campbell, kdo dal spoluhráčům pár vteřin na oddych. Kanadský gólman zmenšil střelecký úhel Coppovi, jehož pokus uryl v lapačce.

48:20

Utkání pokračuje v rychlém tempu a v tlaku Winnipegu, hosté nyní vůbec nestíhají! Coppa nejprve vychytal Campbell, brankář si poradil i s dorážkou Lowryho!

47:41

Skvělá pasáž Tryskáčů, kteří zamkli unavenu pětici soupeře do obranného pásma. Od modré pálil Josh Morrisey, gólman na poslední chvíli vystrčil vyrážečku.

47:20

Tlak Jets pokračuje! tentokráte již musel do akce Jack Campbell, který předvedl parádní zákrok pravým betonem proti přízemnímu pokusu Lewise.

46:49

Na druhou stranu ujel Paul Stastny. Naznačil střelu, aby posléze uvolnil Wheelera, jenž střelou z první minul volný prostor u pravé tyče.

46:21

Mitchell Marner si vyměnil touš s Matthewsem a pokračoval v jízdě směr brány. Pálil z velkého úhlu pouze do boční sítě.

45:44

Útočník Alexander Kerfoot si udělal v útočném pásmu dvě kolečka kolem domácí svatyně. Ve finále pálil z otočky těsně vedle levé tyče.

45:17

Kyle Connor je zpět na ledové ploše, jeho zbytečný prohřešek nebyl po zásluze potrestán. Američan okamžitě míří na střídačku a pouští do hry Scheifeleho.

44:47

Fyzická výdrž Coppa zaslouží uznání. Podruhé v krátkém časovém sledu totiž vyrazil do úniku, tentokráte byl nad jeho síly dobře pozičně bránící Holl.

44:28

Hosté vybojovali útočné pásmo, nikoli však vedení. Auston Matthews pálil dvakrát v krátkém časovém sledu, Hellebuyck v obou případech připraven.

43:57

Na druhý zásah v utkání zaútočil při vlastním oslabení Andrew Copp. Do kličky proti poslednímu protihráči nešel, střílel přes něj nepřesně.

43:17

Výhodu přesilové hry dostává Toronto. Na lavici hanby putuje Kyle Connor, který ve středním pásmu podrazil ujíždějícího kapitána Tavarese.

42:48

Středem jel Nate Thompson, ale až za útočnou modrou čáru se neprobojoval. Proti byl Jake Muzzin, který soka atakoval tvrdým, ale čistým hitem.

42:24

Domácí získali výhodu útočného pásma jen na pár vteřin. Mason Appleton chtěl ujet za bránu, ale Justin Holl mu nedal ani centimetr volného ledu a nakonec ho přinutil k chybě.

41:56

Andrew Copp čekal na odražený puk, jehož se nedočkal. Dobře zapracovala defenzivní dvojice hostujícího mužstva, která zabránila Pionkovi v zakončení.

41:12

41:12 Střelu Galchenyuka zastavila tyčka

41:12

Zvoní tyč! Alex Galchenyuk čeká na svůj premiérový zásah v novém působišti a čekat bude dál. Křižná střela zápěstím se od levé části brankové konstrukce odrazila do zad brankáře, jenž kotouč zalehl.

40:45

Kapitán Maple Leafs John Tavares nabral velkou rychlost po pravé straně. V plné rychlosti vypálil zápěstím, černo gumu poslal vysoko nad břevno.

40:10

Třetí třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Vhazování dopadlo lépe pro Waynea Simmondse, jenž poslal puk za sebe na krajana Riellyho.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:52.
Prostřední dvacetiminutovka přinesla dva góly, po jednom na na každé straně, skóre tak je vyrovnané. Do vedení odskočili hosté zásluhou obránce Travise Dermotta, jenž uspěl střelou k levé tyči. Tryskáče dokázali odpovědět na sklonku 32. minuty, kdy Andrew Copp zakončil rychlý protiútok křižnou střelou, proti níž Campbell neměl nárok. Šance na vítězství zůstávají pro oba celky vyrovnané, rozhodovat může i menší zaváhání.
Střely na branku po 2. třetině: 20 – 24

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

Centr elitní lajny Mark Scheifele zkusil vystihnout opatrnou rozehrávku soupeře, ale neuspěl. Druhá část dobíhá za brankou Maple Leafs.

39:29

Tlak Toronta pokračoval i po skončení početní převahy. Vše vyvrcholilo střelou Dermotta od modré čáry, která zazvonila na vnější stranu pravé tyčky.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:46

William Nylander zkusil štěstí individuálně. To vše d dobře, kdy je Josh Morrissey na ledě. Švédský útočník vypálil přes obránce jen do gólmana.

38:22

Hokejisté v bílých dresech vybojovali zpět útočnou třetinu. Z levého kruhu vyzkoušel štěstí Jason Spezza, zamířil o pořádný kus vedle levé části brankové konstrukce.

37:32

Morgan Rielly si vyměnil kotouč s Matthewsem, následně kanadský obránce vystřelil. Houf hráčů před brankou neprostřelil, domácí vzápětí osvobodil Poolman.

37:05

Hosté budou muset premiérovou přesilovkovou akci rozjet z vlastní obranné třetiny, protože Scheifele na buly přetlačil Matthewse, načež přes všechny čáry vyhodil Pionk.

36:35

Toronto za vzrůstající tlak obdrželo výhodu v podobě první přesilové hry. Vyloučeným hráčem Winnipegu je obránce Josh Morrissey za hákování.

36:21

Domácí strážce svatyně Connor Hellebuyck měl velké štěstí, že vyražený touš sebral Andrew Copp. Mitchell Marner číhal na dorážku, ale ve špatném prostoru.

35:49

Za branku vystartoval gólman Campbell, jenž zastavil nahození Scheifeleho. Následně se rozhlédl a středem odvážně našel Marnera.

35:01

Přesilová hra Winnipegu je minulostí. Domácí si nedokázali vytvořit pořádnou příležitost, hosté za tyto dvě minuty zaslouží pochvalu.

34:46

Do přečíslení dvou na jednoho vystartoval Alexander Kerfoot společně s Matthewsem. První jmenovaný si puk stáhl na střed, zápěstím trefil gólmana do vyrážečky.

34:09

Z velkého úhlu zkusil štěstí Kyle Connor. Mířil k bližší tyči, kterou měl Jack Campbell pokrytou na jedničku, zasáhl bez problémů lapačkou.

33:44

Úvod přesilovky hokejistům Jets nevyšel podle představ, Toronto dokázalo rychle vyhodit. Ale domácí rychle získali zpět útočné pásmo, v němž nyní kombinují.

33:01

Winnipeg si zahraje druhou přesilovou hru. Mitchell Marner nataženou holí netrefil puk, nýbrž protihráče Scheifeleho, kterého podrazil.

32:30

Za nástřelem DeMela do útočného pásma vystartoval Mason Appleton. Ještě rychlejší nohy ukázal Justin Holl, jenž útočníka přebruslil.

32:11

Auston Matthews zkusil bleskově odpovědět, ale proti byl Connor Hellebuyck. Gólman ve službách Winnipegu si smlsnul na projektilu soka lapačkou.

31:50

31:50 Andrew COPP - 1:1

31:50

Winnipeg právě vstřelil branku!
Vyrovnáno! Lowry převzal nahrávku od Appletona a po levém křídle projel do útočného pásma. Bekhendovým pasem vzápětí přihrál na pravou stranu ANDREWU COPPOVI, jenž puk rychle zpracoval a střelou na zadní tyč propálil padajícího Campbella. Asistence: Adam Lowry a Mason Appleton.

31:17

Obránce Dylan DeMelo vyslal parádní průnikovou nahrávku do přečíslení dva své spoluhráče. Wheeler si počínal výborně, když položil beka a dokázal nahrát Stastnymu, tomu ale touš přeskočil přes hokejku.

30:44

Connor Hellebuyck si neodpustil mírné zaváhání. Pravým betonem přikopl kotouč ideálně k holi Marnera. Zaváhání bleskově napravil, když dorážku již udržel ve výstroji.

30:10

Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. Favorit dokázal odskočit do jednobrankového vedení a v posledních minutách má výrazně navrch. Winnipeg vypadl z tempa.

29:30

Ale rozehrávka kanadského beka postrádala na přesnosti, do breku vystartoval Kyle Connor. Skrytou střelou přes obránce trefil gólmana do masku.

29:11

Pierre-Luc Dubois chytře nahodil až poté, co přejel středovou čáru, proto nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Volný touš dostihl jako první bránící Rielly.

28:44

Dvakrát v krátkém časovém sledu se hosté provinili postavením mimo hru. Nejprve Jason Spezza, vzápětí Alex Galchenyuk. Hra zůstává ve středním pásmu.

28:03

Nakonec domácí forvard Lowry touš vybojoval a Jets po dlouhé době sehráli pěknou kombinaci v útočné třetině zakončenou nepřesnou střelou Coppa.

27:44

Z pod tlaku vysvobodil Winnipeg vyhozením po mantinelu Neal Pionk. Za pukem vystartoval Adam Lowry, ale Jake Muzzin se dostihnout nenechal.

27:09

Otočku zpoza brány vyzkoušel Alexander Kerfoot. Connor Hellebuyck s podobnou variantou počítal a levý beton přirazil k tyči včas.

26:49

Lídra Východní divize vstřelená branka pořádně nakopla. Znovu spustil zámek v útočné třetině a gól visel ve vzduchu. Nakonec Simmonds vystřelil švihem kousek nad břevno.

26:32

Hokejisté v bílých dresech jsou při chuti. William Nylander ještě místo očekávaného zakončení nahrával Matthewsovi, ten ani nadvakrát nepřekonal brankáře.

25:16

25:16 Travis DERMOTT - 0:1

25:16

Toronto právě vstřelilo branku!
Hokejisté Maple Leafs se ujímají vedení! Střelu Bogosiana schytal Scheifele, ale akce hostujícího celku ještě pokračovala. Spezza nahrál na modrou čáru obránci TRAVISU DERMOTTOVI, za jehož střelou k levé tyči se Hellebuyck natahoval marně. Asistence: Jason Spezza a Zach Bogosian.

25:02

Do poslední chvíle Mitchell Marner nevěděl, jestli přihrát nebo vystřelit. Nakonec zvolil druhou možnost, už z velkého úhlu však vypálil mimo tři tyče.

24:46

Otočkou Nikolaj Ehlers zmátl Bogosiana, načež z bekhendu nahrál napříč pásmem Marku Scheifelemu. Zakončení z voleje schytal blokující Holl.

24:18

Mathieu Perreault zkusil vyslat do úniku Kylea Connora. Moc nechybělo, americký útočník na puk dosáhl, ale nedokázal ho zpracovat, ten následně pomalu dojel až ke gólmanovi.

23:45

Domácí fantom musel řešit další nepříjemnosti! Zakončení Alexandera Kerfoota sice neudržel, ale bleskově zareagoval a kotouč tygřím skokem přikryl lapačkou.

23:21

První větší práci měl rovněž Connor Hellebuyck. Na pokus Spezzy z levého kruhu dobře viděl a vykopl jej levým batonem. Akce Maple Leafs pokračuje.

22:40

Toronto přesunulo hru do útočného pásma. Mitchell Marner nabil na modrou čáru Zachu Hymanovi, jehož střela zápěstím těsně minula pravou tyčku.

22:02

Kanadský forvard Wayne Simmonds na vhazování přetlačil Stastnyho, obloučkem posléze poslal touš do středního pásma Alex Galchenyuk.

21:39

Jack Campbell musel dávat velký pozor, nahození Lowryho od pravého mantinelu nabralo velkou rychlost. Gólman i přes clonícího Coppa schoval puk do lapačky.

21:06

Za vlastní branou masíroval Tucker Poolman s pukem jedoucího Marnera. Nakonec jej přiměl k zaváhání, pas na střed nebyl přesný.

20:32

Hosté daleko nedojeli, na druhou stranu obrátil hru Josh Morrisey. Našel Scheifeleho, jehož zakončení trefilo do chráničů Muzzina.

20:10

Druhá třetina odstartovala, dočkáme se v ní prvního gólu? To se dozvíme během následující půl hodiny. Buly opanoval Auston Matthews.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:00.
První třetina utkání mezi Winnipegem a Torontem branku nenabídla. Sledujeme vyrovnané střetnutí, jehož úvodní dvacetiminutovka uběhla v rychlém tempu, k přerušení docházelo jen minimálně. Skvěle zatím pracují obě obrany, které zabránily soupeři k vytvoření gólové šance. A jelikož ani jeden z gólmanů také žádnou chybu neudělal, bude se do druhé třetiny vstupovat za bezbrankového stavu.
Střely na branku po 1. třetině: 10 – 7

20:00

První třetina skončila.

19:47

Zřejmě poslední akci úvodního dějství měl na svědomí Mason Appleton. Po přejetí útočné modré čáry vystřelil zápěstím, brankář puk vyrazil lapačkou do rohu kluziště.

19:29

Odvážný průnik Paula Stastnyho skončil na posledním protihráči Muzzinovi. Kanaďan v klíčovou chvíli vypíchl touš americkému útočníkovi z pod hole.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:48

Hostujícího gólmana Campbella přinutil k aktivitě Mark Scheifele. Jeho nahození nebylo nijak zvlášť prudké, přesto brankář hru po zákroku lapačkou přerušil.

18:29

Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Logan Stanley. Do posledního momentu vystál Jasona Spezzu, štiplavou ránu zápěstím ve finále zblokoval.

17:49

A tak musel znovu zbystřit Connor Hellebuyck, proti němuž vystartoval Alex Galchenyuk. Střela od pravého mantinelu k protější tyči mířila do horních pater, gólman zasáhl vyrážečkou.

17:24

Hru rychle otočil Dylan DeMelo. Adresát dlouhého pasu Trevor Lewis měl smůlu, protože touš převzal až za modrou čárou. Výsledkem je ofsajd.

16:52

Ve středním pásmu převzal nahrávku Mason Appleton a zkusil proniknout do útočné třetiny. To se mu sice podařilo, ale byl rychle zdvojen, s čímž si již neporadil.

16:12

Ale hráči Toronta udrželi útočnou třetinu a spustili zajímavý kolotoč. Travis Dermott našel u pravého mantinelu Hymana, pokus z voleje trefil bránícího Pionka.

15:55

Clony hokejistů před Hellebuyckem chtěl využít Justin Holl. Ale jeho nahození mělo k přesnosti hodně daleko, černá guma proletěla vysoko nad brankou.

15:17

Snažení Maple Leafs nemělo dlouhého pokračování. Connor Hellebuyck vložil vyrážečku do nahrávky Bogosiana napříč pásmem, puk následně přikryl lapačkou.

14:57

Útoční čtvrté lajny Wayne Simmonds dojel s kotoučem za branku soupeře, de nic zajímavvého vymyslet nedokázal. Čitelné snaze o obtočení zabránil Poolman.

14:18

Mark Scheifele nejenže schytal pokus Kerfoota, ale i vyvezl hrací předmět do střední třetiny a rozjel brejk. Po pravé straně nastartoval Connora, jenž v plné rychlosti nevypálil.

13:48

Dva těžké zákroky pro Connora Hellebuycka v krátkém časovém sledu. Nejprve pravým batonem vykopl pokus Marnera, načež ve výstorji udržel ránu Matthewse.

13:24

Skvělým blokem se v obranné třetině prezentoval Alex Galchenyuk, jenž padl do rány Appletona a tím možná zabránil gólu, neboť Campbell reagoval hodně pozdě.

12:54

Dlouho Nate Thompson otálel s rozehrávkou, nakonec po mantinelu našel Duboise. Centr z Kanady vypálil z velkého úhlu do boční sítě.

12:20

Trest Jakea Muzzina je minulostí. Kanadský bek sprintuje do obranného pásma vypomoci spoluhráčů, protože tlak Jets pokračuje.

11:39

Bojovná čtveřice Maple Leafs se zvládla, i přes vzrůstající únavu, ubránit. Klíčovou roli sehrál Alexander Kerfoot, který obral Scheifeleho a po mantinelu propasíroval puk do středního pásma.

11:01

Domácí se od prvních sekund udrželi v útočné třetině, avšak klidné zakončení přišlo na řadu po více jak půl minutě. Paul Stastny zákrok na svou osobu zatím nepotrestal, Campbella trefil do pravého betonu.

10:20

Premiérovou početní převahu si zahraje domácí Winnipeg. Potrestaným hokejistou je Jake Muzzin, jenž zahákoval Stastnyho, čímž zamezil slibnému útoku soupeře.

10:11

Connor Hellebuyck si našel místečko, odkud viděl na kotouč. Proti zakončení Alexandera Kerfoota od pravého mantinelu nastavil lapačku, touš v ní skončil.

09:36

Mason Appleton hledal bekhendovou žabičkou Andrewa Coppa. Našel pouze hokejku dobře pozičně postaveného beka Riellyho.

09:18

Utkání zatím plyne ve velkém tempu, velká škoda, že na tribunách nemohou být diváci, kteří by střetnutí dali ještě větší náboj. V útočném pásmu kombinuje Winnipeg.

08:30

Hosté se znovu ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění. Způsobil jej Josh Morrissey, který hledal Pionka, ale jeho rychlostní schopnosti pořádně přecenil.

08:06

Sám proti třem neměl Auston Matthews i přes své technické dovednosti žádnou šanci uspět. Beci se k sobě shromáždili a amerického forvarda obrali.

07:35

Volného prostoru po pravém mantinelu využil Zach Bogosian. Na pokračování akce ale viditelně neměl dost sil, jen nahodil za bránu a odjel střídat.

07:19

Krátce po buly pálil z vrcholku levého kruhu Nikolaj Ehlers. Jack Campbell máchl lapačkou naprázdno, touš proletěl kousek na horní tyčkou.

06:41

Tentokráte již muži v pruhovaném odpískali zakázané uvolnění. Alex Galchenyuk sice zabojoval, avšak DeMelo měl přeci jen k puku ještě o něco blíže.

06:20

Mitchell Marner vyhodil tak šikovně, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění, Tucker Poolman musel zabrat. Poradil si na jedničku, pod tlakem nahrál Appletonovi.

05:44

Vysokou holí zahrál T. J. Brodie, ale následně hrál jeho protihráč, proto hra pokračovala. Nate Thompson nahazoval na teč, ale nikdo směr letu puku nezměnil.

05:02

A další úspěšný zákrok pro strážce hostující svatyně! Tentokrát proti dělovce Wheelera od modré čáry, kterou zvládl udržet ve výstroji.

04:47

Obrana Maple Leafs propadla a hráči Jets ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Scheifele žabičkou našel Connora, jenž ztroskotal na levém betonu Campbella.

04:20

Nahození Pierre-Luca Duboise nebylo zdařilé. Dobrou práci odvedl Jake Muzzin, jenž byl u puku první a po mantinelu touš poslal do střední třetiny.

03:39

Mark Scheifele vyhrál buly a do brejku poslal rychlíka Adama Lowryho. Ten z levého křídla sjel na střed, ale z bezprostřední blízkosti na gólmana nevyzrál.

03:18

Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil Connor Hellebuyck. Byl si vědom, že zakončení Hymana míří nad bránu, přesto si pro puk sáhl.

02:55

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou gólman Jack Campbell. Před forčekujícím Coppem zachoval chladnou hlavu, rozehrál druhou stranou na Muzzina.

02:28

Oba celky od prvních minut šlapou do plných. Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Kyle Connor, u útočné modré mu vystavit stopku Holl.

01:44

Na druhé straně dobá pozice pro kapitána Blakea Wheelera. Pokus zápěstím měl dobé parametry, puk prosvištěl jen těsně vedle levé tyče.

01:14

Hned na úvod velké štěstí pro Connora Hellebuycka! Střelu Matthewse neudržel mezi betony, ale černá guma se šťastně vykutálel vedle levé tyčky!

00:35

Domácí hokejisté brzy ovládli útočné pásmo, ale ke střeleckému pokusu na bránu nedošlo. Nahození beka Morriseyho zblokoval Mitch Marner.

00:10

Zápas mezi Winnipegem a Torontem pávě začal! Na buly byl úspěšnější domácí útočník Mark Scheifele, útočit tedy mohou Jets.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Ehlers, Scheifele (A), Connor – Wheeler (C), Dubois, Stastny – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner, Matthews (A), Hyman – W. Nylander, Tavares (C), Galchenyuk – Spezza, Kerfoot, J. Thornton – Simmonds, Engvall, I. Michejev.

Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Cormier, Shewchyk.
Toronto Maple Leafs

Hokejisté Toronta potvrzují roli favorita v Severní divizi. Jak již bylo zmíněno, na druhý Winnipeg mají náskok tří bodů a ještě jeden k zápas dobru. Vyřazovací část by tento tým minout neměla, náskok na páté Calgary totiž činí už propastných čtrnáct bodů. Javorové listy mají ještě o něco lepší formu než jejich dnešní soupeř. V posledních pěti utkáních odešli poraženi jedinkrát, doma s Edmontonem prohráli 2:3 až po prodloužení. Týmovou produktivitu vede Mitch Marner se 46 body.
Winnipeg Jets

Winnipeg patří k jednomu z nejpříjemnějších překvapení letošní sezóny. Po 37 odehraných zápasech má na kontě 46 bodů a jen Toronto je o tři body lepší, přičemž má ještě jeden zápas k dobru. Třetí Edmonton pak zaostává o jediný bod. Svěřenci kouče Mauriceho mají v posledních střetnutích slušnou formu. V předešlých šesti střetnutích prohráli pouze dvakrát, a sice v Calgary naposledy doma právě proti Torontu výsledkem 1:3. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Mark Scheifele se 44 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Winnipegem a Torontem.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs

1:2

po s.n. (0:1) (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 32. Copp (Lowry, Appleton) – 26. Dermott (Spezza, Bogosian), rozh. náj. Spezza

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Kyle Connor (WPG)
0:1   Jason Spezza (TOR)
2. série:
0:1   Pierre-Luc Dubois (WPG)
0:1   Auston Matthews (TOR)
3. série:
0:1   Mark Scheifele (WPG)

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Stanley – Ehlers, Scheifele (A), Connor – Wheeler (C), Dubois, Stastny – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Perreault.

Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner, Matthews (A), Hyman – W. Nylander, Tavares (C), Galchenyuk – Spezza, Kerfoot, J. Thornton – Simmonds, Engvall, I. Michejev.

Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Cormier, Shewchyk

Průběh zápasu
1. třetina
10:20 TOR 2 Muzzin, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
25:16 TOR 0:1 Dermott (Spezza, Bogosian)
31:50 WPG 1:1 Copp (Lowry, Appleton)
33:01 TOR 2 Marner, podrážení
36:35 WPG 2 Morrissey, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
43:17 WPG 2 Connor, podrážení
Po 3. třetině
Prodloužení
61:27 WPG 2 Dubois, podrážení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
65:00 TOR 1:2 Spezza (rozh. náj.)
po s.n.