Menu

Hokej

NHL

Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers

6:1

konec (2:0, 2:1, 2:0)

01.04.2021, 01:37 • KeyBank Center, Buffalo • Milan Huppert

Tipsport: 3.61 4.55 1.77 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:16:28)
Statistické okénko

Střely na bránu: 27 – 32 | Přesilová hra: 0/0 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 0

Kdo se postavil do brankoviště?

Linus Ullmark (BUF) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,9%, odchytal 60:00
Brian Elliott (PHI) – 12 zákroků, 4 OG, úspěšnost 75,0%, odchytal 35:29
Alex Lyon (PHI) – 9 zákroků, 1 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 24:08

Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Voráček (PHI) – 0+1, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 20:16

Tři hvězdy utkání

1. Steven Fogarty (BUF) – 1+1
2. Brandon Montour (BUF) – 2+0
3. Jacob Bryson (BUF) – 0+2
Dlouhá série je u konce, Buffalo zvítězilo! Hoekjisré Sabres poznali chuť vítězství po dlouhých osmnácti zápasech. Ukončení nelichotivé bilance oslavili ve velkém stylu, Letce z Philadelphii rozstříleli 6:1.

Domácí měli navrch od prvních minut. V úvodní dvacetiminutovce pro Sabres získali nadějný dvougólový náskok Sam Reinhart a Curtis Lazar, načež sice v úvodu druhé části snížil Ivan Provorov, ale Steven Fogarty a Casey Mittelstadt vybojovali pro Buffalo tříbrankové vedení, s nímž domácí vstupovali do třetí třetiny. O komfortní náskok se na rozdíl od předešlého vzájemného střetnutí připravit nenechali, v závěrečných šesti minutách navíc konečný stav ještě vylepšil dvěma slepenými góly obránce Brandon Montour.

O vylepšení pozice v případě Buffala pochopitelně nemůže být řeč, dlouhá série bez vítězství se musela projevit i v tabulce. Svěřenci kouče Granata snížili ztrátu na předposlední New Jersey na jedenáct bodů. Philadelphia zůstává pátá v tříbodovým odstupu za Bostonem.

Konec zápasu.

59:49

Poslední útočnou akci utkání táhl Kyle Okposo. Slabý pokus zápěstím Alex Lyon zachytil v lapačce, z níž v časovém úseku i zvládl kotouč vyklepat.

59:22

S pukem na holi si ještě zahrál i Linus Ullmark. Nikým neatakovaný švédský gólman si dal záležet, nakonec zvolil nahrávku po levé straně na Ristolainena.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:45

Casey Mittelstadt si vyměnil hrací předmět s Riederem a středem projel do útočné třetiny. Zkusil vypálit přes obránce Myerse, jehož trefil do chrániče na pravé noze.

58:33

Staňte se fanoušky NHL.cz!

58:33

Brandon Montour útočil na hattrick. Od modré čáry střílel ze zápěstí, ale trefil jen zadní mantinel za bránou, kam touš srazil blokující Sanheim.

57:47

Zápas se už jen dohrává. Kevin Hayes mohl zaútočit, ale byla na něm zjevná nechuť, pouze ledabyle nahodil do útočného pásma a odjel střídat.

57:32

Střela Erika Gustafssona od modré čáry nadělala krajanovi Ullmarkovi potíže, ale ve spolupráci se spoluhráči góman situaci zvládl.

56:52

Jeff Skinner na první bod v utkání čeká a čekat bude dál. Mezi kruhy si sice dobře vytvořil prostor, jenže příklepem napálil černou gumu nad břevno.

56:17

Domácí si poslední minuty střetnutí užívají. Není divu, musel jim spadnout obrovský kámen ze srdce. Nevyhrát osmnáct utkání v řadě se na psychice muselo pořádně podepsat.

55:30

Sabres právě vstřelili branku!
Když už zvítězit, tak ve velkém stylu! BRANDON MONTOUR je hrdinou posledních okamžiků. Přidává druhý gól v oslabení v rozmezí jedné minuty. První střelu forhendem Lyon vyrazil, ale na bekhendový pokus pod břevno už byl krátký. Asistence: Kyle Okposo.

54:53

54:53 Brandon MONTOUR - 5:1

54:53

Sabres právě vstřelili branku!
Je rozhodnuto! Hosté už neměli co ztratit, a tak zkusili odvolat gólmana. Rozehrávku z pravé strany ale vystihl BRANDON MONTOUR, kanadský obránce zacílil přes celou délku kluziště přesně. Bez asistence.

54:06

První nepříjemnou situaci zvládl Linus Ullmark na jedničku. Vybruslil si proti ráně Ivana Provorova z vrcholku pravého kruhu, kterou schoval v lapačce.

53:38

Letci si zahrají třetí přesilovku. Pokud ji využijí, mohou ještě pomýšlet na bodový zisk, v případě neúspěchu ale budou dotahovat manko jen ztěžka. Na dvě minuty za podrážení je vyloučen Tage Thompson.

53:17

Slabý pokus Michaela Raffla od levého mantinelu nemohl Ullmarka zaskočit. Domácí strážce svatyně touš udržel ve výstroji až do přerušení.

52:44

Situaci dva dva vedl dnes dvoubodový Steven Fogarty. Zkusil nahrát Lazarovi, ale pomalou nahrávku, navíc po ledě, dokázal zblokovat Scott Laughton.

52:05

Střelou po buly Carsen Twarynski gólmana Ullmarka nepřekvapil. Navíc šlo o nepřesnou střelou, která proletěla o pár čísel vedle pravé tyčky.

51:49

Sean Couturier mohl nahrávat lépe postavenému Voráčkovi, ale zvolil zakončení po ledě. Černá guma prosvištěla o kus vedle levé části brankové konstrukce.

51:26

Na druhé straně zahrozil kanadský kapitán Claude Giroux. Stahovačkou kolem Jokijarha se od pravého mantinelu dostal mezi kruhy, načež trefil Ullmarkovu vyrážečku.

50:41

Rasmus Ristolainen mohl střílet, ale ještě nahazoval na teč. Překvapený adresát Curtis Lazar přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hokejisté Sabres drží tříbrankový náskok a bylo by velkým selháním, pokud by o něj ve zbývajícím průběhu přišli.

49:36

V letošní sezóně Jeff Skinner bodově výrazně zaostává za očekáváním, ale ukazuje, že to v sobě stále má. Obtočení kolem brány chyběla jen gólová tečka.

49:12

Sam Reinhart hledal mezi kruhy najetého Rasmuse Dahlina. Našel, švédský obránce na dlouhou hůl střílel mezi tři tyče. Slabý pokus ovšem Lyon zpacifikoval bez problémů.

48:32

Girouxem nahozený puk dojel za bránou Brandon Montour. Obránce se stihl rychle rozhlédnout a po mantinelu našel volného Kylea Okposa.

48:00

Buffalo je každou vteřinou blíž a blíž tolik očekávanému vítězství. Jacob Bryson pod tlakem vyhodil přes všechny čáry i za cenu icingu.

47:44

Velkou parádu zkusil Tobias Rieder. Tváří v tvář brankáři zkusil drzou otočku zakončenou bekhendovou střelou po ledě. Puk minul cílové zařízení a Němec posléze trefil brankáře. Může být rád, že vyvázl bez dvouminutového trestu.

47:29

Výbornou práci odvedl Jacob Bryson. K tomuto obránci se sjeli hned dva forčekující útočníci, ale bek zachoval chladnou hlavu a odrazem o mantinel dostal hru do střední třetiny.

46:57

Jeff Skinner ujel společně s Jokijarhem do přečíslení dvou proti jednomu. Kanadský útočník vzal situaci na sebe, zápěstím vypálil vysoko nad.

46:27

Jakub Voráček dostal poměrně hodně času u pravého mantinelu. Hledal mez kruhy kapitána Girouxe, ten na touš čekal marně, zachytil ho Sheahan.

45:39

Německý forvard Tobias Rieder přidal do techniky i prvky důrazu, když u mantinelu sestřelil Provorova a pokračoval v jízdě za bránu. Nahrávku před ni zastavil Sanheim.

45:15

Rasmus Ristolainen vyhodil velmi šikovně, o zakázaném uvolněním nemohla být z důvodu pomalu letícího puku řeč. Samuel Morin musel hrát.

44:46

Mladý švédský obránce si ale poradil, forčekujícího Voráčka se nezalekl. Obloučkem navíc našel spoluhráče Curtise Lazara, číhajícího u útočné modré.

44:02

Dlouho se v něm neohřáli. Ramus Dahlin nedokázal zpracovat těžkou nahrávku Skinnera, ta ho donutila vycouvat až do vlastního obranného pásma.

43:49

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Alex Lyon. Nahrál Gustafssonovi, jehož pas po mantinelu zastavil Mittelstadt. Domácí vybojovali útočné pásmo.

43:16

V souboji v rohu kluziště byl úspěšnější bránící Riley Sheahan, který přetlačil Girouxe. Po mantinelu přenesl těžiště hry do střední třetiny.

42:46

Na druhý úspěšný zásah v utkání si Ivan Provorov ještě musí počkat. Rus vypálil tvrdou dělovku, kterou Linus Ullmark ukryl ve výstroji.

42:12

defenzivu podpořil Sam Reinhart. Bekhendem uvolnil Codyho Eakina. Devětadvacetiletý Kanaďan přejel středovou čáru, nahodil za bránu a šel střídat.

41:59

Hosté u puku dlouho nevydrželi. Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Tobias Rieder, křižnou ránu vytěsnil Lyon levým ramenem.

41:21

Obránce Ivan Provorov musel hrát, protože čárový rozhodčí rozpažil, icing se nepískal. Ruský bek po mantinelu přihrál Konecnymu.

40:44

Riley Sheahan vyslal zadovku na Ramuse Dahlina, jenž vypálil zápěstím. Alex Lyon zachoval chladnou hlavu a černou gumu udržel v lapačce.

40:10

Závěrečné dějství je v plném proudu. Buffalo vyhrálo buly, jmenovitě Cody Eakin. Rasmus Ristolainen následně nahodil puk a bránu a vybojoval vhazování v útočné třetiny.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:27.
Svěřenci kouče Granata jsou blízko! V posledních dvaceti herních minutách budou bránit třígólové vedení, pokud se jim to povede, poznají chuť vítězství po dlouhých osmnácti zápasech. Hosty z Philadelphie nejprve ve druhé třetiny dostal na kontakt Ivan Provorov, ale následně už stříleli jenom domácí. Premiérový zásah v NHL zapsal Steven Fogarty, který o šest minut později připravil gólovou akci pro Caseyho Mittelstadta. Domácí hrají lépe než soupeř, ale mají dva dny starou nepříjemnou zkušenost, kdy nad stejným konkurentem také vedlo před závěrečným dějstvím o tři góly, ale nakonec prohráli. Bude to hodně o hlavě.
Střely na branku po 2. třetině: 18 – 21

40:00

Druhá třetina skončila.

39:42

Cody Eakin zatlačil na Philippa Myerse, jenž vyhodil touš po mantinelu až za bránu soupeře. Čárový rozhodčí správně odpískal zakázané uvolnění.

39:21

Velké rychlosti nabrané ve střeném pásmu Casey Mittelstadt využít nedokázal. V souboji jeden na jednoho neuspěl proti Hayesovi.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:51

Henri Jokijarhu je zpět na ledě, Buffalo zvládlo dvě minuty ve čtyřech bez úhony. Fin sprintuje do obranné třetiny, tlak soupeře totiž pokračuje.

38:26

Letci rychle získali útočné pásmo zpět do své moci. Štěstí zkusil právě Erik Gustafsson, tvrdý pokus příklepem vytěsnil Ullmark vyrážečkou.

37:58

Výborně si počínal Rasmus Dahlin. Švédský mladík tak dlouho obtěžoval Gustafssona, až jej donutil zacouvat za útočnou modrou čáru.

37:29

Hosté se zvládli usadit v útočném pásmu, ale během úvodní půlminuty v přesilovce ještě nevystřelili mezi tři tyče. Štěstí zkusil akorát Voráček, ten ale výrazně minul.

36:51

Henri Jokiharju měl smůlu, protože jeho vyhození z obranného pásma vyletělo mimo hrací plochu těsně nad tvrzeným sklem. Dvě minuty za zdržování hry.

36:34

Pověstného "bůra" chtěl završit Colin Miller. Nahození od modré čáry ale postrádala na přesnosti i razanci, Lyon mohl zůstat klidným.

36:00

Výborné střetnutí dnes hraje rovně obránce Jacob Bryson. Na kontě má dvě asistenci a čtyři plusové body, což znamená, že byl přítomen při všech gólech Buffala.

35:39

Čtyři a dost. Gólman Brian Elliott má pro dnešek odpracováno, do brány pouští svého amerického kolegu Alexe Lyona, pro nějž je to první start v letošní sezóně.

35:39

35:39 Casey MITTELSTADT - 4:1

35:39

Sabres právě vstřelili branku!
S Buffalem to již vypadá velmi slibně! Střelec třetího gólu Fogarty nyní vymyslel parádní nahrávku napříč pásmem na CASEYHO MITTELSTADTA, který měl dostatek prostoru na zamíření, gólmanovi poslal puk mezi betony. Asistence: Steven Fogarty a Jacob Bryson.

34:56

Dělovka Rasmuse Dahlina rozezvučela zadní mantinel. Od něj se puk odrazil zpátky před bránu, Taylor Hall střílel pouze do brankáře Elliotta.

34:18

Cíleně nahazoval na teč Collin Miller. Adresátem byl Riley Sheahan, z forhendové strany poslal černou gumu o centimetry vedle pravé tyče.

33:47

Scott Laughton středem kluziště projel až do útočného pásma, odkud vypálil zápěstím na lapačku Linuse Ullmarka. Právě v této části výstroje Švéd touš udržel.

33:15

Zakázané uvolnění vrátí hru před svatyni Briana Elliotta. Philippe Myers zkusil vyslat do úniku Girouxe, kanadský útočník hostů byl příliš pomalý.

32:50

Střetnutí probíhá v rychlém tempu, k přerušení nyní dochází jen minimálně. Sabres znovu vybojovali útočnou třetin, Rasmus Dahlin střílel nepřesně.

32:17

Do brejku vystartoval Michael Raffl. Rakouský útočník nabral velkou rychlost, ale stáhl se s ním Lazar, který soka obral čistým způsobem.

31:44

Aktivita domácí celku neutichá, spíše naopak. Rasmus Ristolainen útočil na třetí gólovou asistenci v zápase, Jeff Skinner tečoval puk těsně vedle pravé tyčky.

31:14

Dobrou práci odvedl Riley Sheahan, který si vyměnil puk s Reinhartem a pokračoval v jízdě do útočné třetiny. Pokus zápěstím poslal vysoko nad.

30:30

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Buffalo znovu vede o dva góly a je třicet herních minut od vítězství, na které čeká osmnáct zápasů.

29:42

29:42 Steven FOGARTY - 3:1

29:42

Sabres právě vstřelili branku!
Svěřenci kouče Granata si berou zpět dvoubrankový náskok! Nahrávka Ristolainena od pravého mantinelu prošla až k STEVENU FOGARTYMU. Sedmadvacetiletý Američan si pravou bruslí puk zpracoval a následně padajícímu Elliottovi poslal puk nad lapačku, čímž zaznamenal svůj první kariérní gól v NHL! Asistence: Rasmus Ristolainen a Jacob Bryson.

29:21

Střelecké štěstí pokusil obránce Colin Miller. Nechybělo moc, ale Brian Elliott měl situaci pod kontrolou, černá guma prosvištěla mimo bránu.

28:36

Podruhé v krátkém časovém sledu se hosté provinili zakázaným uvolněním. Nyní ho způsobil Samuel Morin , jenž přecenil rychlostní schopnosti Raffla.

28:12

Ofenzivu podpořil Henri Jokiharju. Rychlonohý finský obránce projel až na hranu brankoviště, bekhendem zvedl kotouč vysoko nad bránu.

27:35

Po mantinelu zkusil štěstí Kyle Okposo, ale stopku mu vystavil Ivan Provorov. Proti tvrdému hitu ale americký útočník dokázal zůstat na bruslích.

27:07

Zakázané uvolnění posílá hru před Briana Elliotta. Philippe Myers zkazil nahrávku z vlastní poloviny, Carsen Twarynski se za pukem natahoval marně.

26:47

Přihrávka napříč pásmem našla Jakuba Voráčka. Místo očekávaného zakončení přišel ještě pas na Girouxe, který těsně bráněný Dahlinem minul cílové zařízení.

26:21

Connor Bunnaman vyzval k souboji jeden na jednoho Tobiase Riedera. Německý útočník soka výborně vystál a čistým způsobem mu touš vypíchl.

25:58

S rozehrávkou se spoluhráčům rozhodl vypomoci gólman Ullmark. Zachoval chladnou hlavu a po mantinelu našel Fogartyho, ten hru přesunul o střední třetiny.

25:29

Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho, mohli potrestat špatné střídání soupeře. Nepovedlo se, Sam Reinhart ve snaze vystřelit promáchl.

24:47

Justin Braun nastřelil černou gumu do útočné třetiny a Philadelphia udržela útočné pásmo. Travis Sanheim zkusil štěstí od modré čáry, vysoko přestřelil.

24:22

Hokejisté v bílých dresech se okamžitě usadili znovu v útočné třetině. Dobrou práci odvedl Michael Raffl, jenž nahodil touš před bránu, Travis Konecny jej tečoval pár centimetrů vedle levé tyče.

23:50

23:50 Ivan PROVOROV - 2:1

23:50

Philadelphia právě vstřelila branku!
Hosté jsou na dostřel! Sean Couturier zpoza bány nahrál na modrou čáru IVANU PROVOROVOVI, jehož rána šla mimo bránu, ale trefila Montoura, jenž se nedokázal vyhnout a smolně si srazil puk do vlastní brány. Asistence: Sean Couturier a Jakub Voráček.

23:30

V předbrankovém prostoru Buffala došlo k velkému závaru, který utnul až hvizd hlavního rozhodčího. Ten ztratil puk z dohledu, ačkoli ho Ullmark neměl pevně v moci.

23:08

Tlak Flyers ještě měl své pokračování. Linus Ullmark ale zasahovat nemusel, neboť Colin Miller vystál Farabeeho a střelecký pokus schytal do chráněných míst.

22:54

Tage Thompson je zpět na ledové ploše, hosté premiérovou početní převahu nepřetavili v gól. S koncem trestu pálil Erik Gustafsson těsně vedle pravé tyčky.

22:19

Unavená čtveřice Sabres se ubránila, gólman i nadále drží čisté konto. Štěstí opět zkoušel Ivan Provorov, ale napálil jen Riedera, tentýž hráč následně domácí osvobodil.

21:39

Další úspěšný zákrok švédského gólmana, ten před sebe vyrazil pro změnu levým betonem střelu beka Provorova. Couturier následně z bekhendu přestřelil.

21:14

Krátce po buly pálil z levého kruhu Claude Giroux. Ullmark vyrazil touš jenom před sebe, dorážející Jakub Voráček minul prostor u pravé tyčky.

20:54

První přesilovou hru utkání si zahrají Letci z Philadelphie. Na trestnou lavici usedá člen elitní útočné formace Sabres Tage Thompson za hru vysokou holí.

20:31

To se nepodařilo. Nicolas Aube-Kubel sice obdržel od Laughtona přesnou nahrávku, jenže puk převzal až za útočnou modrou čárou. Ofsajd.

20:10

Druhá třetina má za sebou první vteřiny. Buly opanoval Scott Laughton, Philadephia tak může rozjet akci, jež by mohla vést ke snížení.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:31.
Buffalo po první třetině vede nad Philadelphií 2:0 a zadělalo tak velmi dobře na ukončení osmnáctizápasové série porážek v řadě. První gól Sabres vstřelil v 10. minutě Sam Reinhart, jenž skóroval i za výrazného přispění obránce Provorova a současnou podobu výsledku dal o necelé tři minuty později Curtis Lazar, jenž prostřelil Elliotta mezi betony po výborné zpětné nahrávce Sheahana. Podobně dobře rozjetý zápas měli Sabres i v posledním střetnutí, rovněž proti Flyers, vyhráno ještě zdaleka nemají.
Střely na branku po 1. třetině: 10 – 7

20:00

První třetina skončila.

19:55

I Sabres ještě stihli jeden poslední útok. Jmenovitě Steven Fogarty, který z levého křídla nabruslil až na hranu brankoviště, načež z bezprostřední blízkosti napálil pouze gólmana.

19:22

Od modré čáry vyprodukoval tvrdou dělovku Travis Sanheim. Ullmark v tomto případě zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil obětavě padající Hall.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:47

Na druhou stranu rozjel slibně vypadající akci Sean Couturier. Jeho střelu na vzdálenější tyč Ullmark pouze vyrazil před sebe, ale neuspěl ani dorážející Konecny.

18:29

Rychlé nohy opět rozpohyboval Riley Sheahan. Situaci předcházející druhému gólu nezopakoval, za záda jej nepustil Philippe Myers.

17:46

Tobias Rieder si poradil s dotírajícími Hayesem i Konecnym. Po mantinelu nahrál Reinhartovi, unavený Kanaďan pouze nahodil za branku soupeře.

17:11

Dobrou práci odvedl Michael Raffl, jenž pod tlakem dokázal vyhodit obloučkem alespoň do středné třetina a umožnil tak sobě i spoluhráčům vystřídat.

16:33

Velké rychlosti Victor Olofsson využít nedokázal. Švédský forvard zkusil obtočit bránu a zasunout kotouč k bližší tyči, proti byl Elliott a jeho pravý beton.

16:02

V rohu kluziště si Matt Irwin poradil hned s dvojicí protihráčů. Voráčkovi prohodil kotouč mezi nohama, Travis Sanheim následně zastavil touš až za modrou čárou.

15:31

Kevin Hayes zvažoval zakončení, nakonec ještě vylepšil palebnou pozici pro Ivana Provorova. Nahození ruského obránce bez problémů zachytil Ullmark do lapačky.

15:09

Pěknou individuální akcí se blýskl rakouský útočník Michael Raffl. Proháčkoval se přes Montoura do útočné třetiny, načež bekhendem trefil výstroj Ullmarka.

14:46

Je zřejmé, že domácí celek dva vstřelené góly hodně nakopli, chtějí přidat třetí. Henri Jokiharju zkusil štěstí z velkého úhlu, rozvlnil boční síť.

14:11

Rasmus Dahlin si vyměnil touš s Mittelstadtem, načež pálil forhendem od modré čáry. Elliott natahoval beton marně, touš prosvištěl těsně vedle levé tyčky.

13:47

Signalizovaný ofsajd vyhnal Letce z útočné třetiny. Henri Jokiharju tak měl rázem volné pole působnosti, pro rozehrávku si vybral Riedera.

13:05

Také Sam Reinhart ukázal, že kromě střílení gólů umí zabojovat i do defenzivy. Počkal si na Twarynskiho, jehož sestřelil čistým hitem.

12:36

Defenzivní povinnosti si splnil Brandon Montour na jedničku. Nejprve za brankou obral o touš Voráčka, načež po mantinelu dostal puk za modrou čáru.

11:59

11:59 Curtis LAZAR - 2:0

11:59

Sabres právě vstřelili branku!
Chýlí se dlouhá série Buffala ke konci? Sheahan ujel do úniku, ale pod tlakem obránce nevystřelil. Zachoval ale chladnou hlavu, otočil se s pukem a nahrál za sebe z druhé vlny jedoucímu CURTISU LAZAROVI, ten prostřelil brankáře mezi betony! Asistence: Riley Sheahan.

11:44

Dva hráče na sebe navázal Cody Eakin, aby následně mezi kruhy získal více prostoru pro Caseyho Mittelstadta, jenž střílel příklepem pár čísel nad břevno.

11:19

Rasmus Ristolainen chtěl ke gólové asistenci přidat i vstřelenou branku. Střela od modré nebyla špatně mířená, ale Eliott nadvakrát zvládl zasáhnout.

10:55

Situaci zklidnil Travis Sanheim, jenž před Dahlinem ujel za vlastní bránu. Oba celky této skutečnosti využili k prostřídání formací.

10:33

Rychlou odpověď zkusil zaznamenat Nicolas Aube-Kubel. Rychlost tomuto útočníkovi nechyběla, ale dojel až za bránu, kde nedokázal nic vymyslet.

09:32

09:32 Sam REINHART - 1:0

09:32

Sabres právě vstřelili branku!
Domácí se ujímají vedení! SAM REINHART si v pravém kruhu bruslí zpracoval nahrávku Okposa zpoza brány, načež zápěstím trefil obránce Provorova, od nějž se puk odrazil za záda bezmocného Elliotta. Asistence: Kyle Okposo a Rasmus Ristolainen.

08:35

Dlouhá nahrávka Henriho Jokiharja doletěla až k brankáři Elliottovi. KanaĎan si netroufl na rozehrávku, touš přikryl rukavicí.

08:11

Cody Eakin v souboji v rohu kluziště neudržel touš proti dvojici obránců. O hrací předmět jej čistým vypíchnutím připravil Erik Gustafsson.

07:57

Zasahovat musel rovněž domácí strážce svatyně. Linus Ullmark dobře vybruslil se Scottem Laughtonem, pokus zápěstím schoval do lapačky.

07:20

Tage Thompson zkusil štěstí v situaci dva na dva. Místo nahrávky na Halla vystřelil přes Myerse, Elliott včas vykopl levý beton.

06:44

Kapitán Flyers Claude Giroux vyhrál buly na Jakuba Voráčka. Český útočník dlouho neotálel a vystřelil, Ullmark udržel touš ve výstroji.

06:02

Další chybná přihrávka, tentokráte v podání Rasmuse Ristolainena. Dlouhý pas zachytil Shayne Gostisbehere, ten napříč pásmem zapojil do hry parťáka z obrany Morina.

05:32

Dlouho netrvalo než Letci získali útočnou třetinu zpět, a to bez vlastního přičinění. Rasmus Dahlin nepřesnou rozehrávkou způsobil icing.

05:17

Jakub Voráček dlouho kvedlal s kotoučem na holi, aby ve finále nahodil před bránu, kde kapitán Claude Giroux zahrál vysokou holí. Rozhodčí hru vykazují do středního pásma.

04:45

Po delším časovém úseku zaútočili rovněž domácí. Velkou rychlost nabral Kyle Okposo, sám za brankou proti dvěma protivníkům ale nic nezmohl.

04:19

V útočné náladě pokračuje i čtvrtá formace hostujícího mužstva. V NHL 500. zápas hrající Michael Raffl vystřelil zápěstím kousek vedle levé tyčky.

03:46

Travis Konecny měl hlavu nahoře, i když měl puk na holi. Od pravého mantinelu našel mezi kruhy van Riemsdyka, jehož jemná teč skončila vedle brány.

03:21

Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Joel Farabee, avšak ztrátu na Ristolainena smazat nedokázal, obránce si následně pomohl vyhozením o mantinel.

02:47

Nahození Morina protečoval do útočné třetiny Nolan Patrick, proto nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Následně Jakub Voráček nepřetlačil Irwina.

02:23

Curtis Lazar nabil na modrou čáru, kde čekal v nápřahu Rasmus Ristolainen. Tvrdá střela proletěla houfem hráčů na bránu, Brian Elliott zasáhl levým betonem.

01:46

Nahrávku Eakina zpoza brány Fogarty nezachytil, to se povedlo bránícímu Laughtonovi. Následovalo dlouhé vyhození za zakázané uvolnění.

01:01

Na druhé straně zahrozil Jeff Skinner. Kanadský útočník využil rychlosti k natlačení se před bránu, načež forhendem těsně přestřelil.

00:31

00:31 Střelu Couturiera zastavila tyčka

00:31

Z utkání uplynula půl minuta a Letci už byli blízko vedoucímu gólu! Sean Couturier se natlačil do střelecké pozice a bekhendovým pokusem po ledě orazítkoval pravou tyč.

00:10

Zápas mezi Buffalem a Philadelphií odstartoval! Domácí byli v posledním utkání blízko přerušení dlouhé série bez porážky, zadaří se jim dnes?

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Buffalo Sabres: Ullmark (Tokarski) – Ristolainen (A), Bryson, Montour, C. Miller, Jokiharju, Dahlin – T. Thompson, Mittelstadt, Hall (A) – Okposo (A), S. Reinhart, Olofsson – Sheahan, Lazar, Skinner – Fogarty, Eakin, Rieder.

Philadelphia Flyers: Elliott (Lyon) – Braun, Provorov (A), P. Myers, Sanheim, E. Gustafsson, Morin – Voráček, Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, K. Hayes, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, Laughton, M. Raffl – Farabee, Bunnaman, Twarynski.

Rozhodčí: Hebert, Morton – Baker, Gibbons.
Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Voráček (PHI)
Philadelphia Flyers

Letci, na rozdíl od soupeře, ještě mohou pomýšlet na postup do play-off. V současné chvíli jsou na páté příčce Východní divize a za Medvědy z Bostonu zaostávají rozdílem tří bodů, přičemž mají o dva odehrané zápasy více. Vigneaultova družina aktuálně drží sérii dvou vítězství v řadě, když po domácí výhře 2:1 nad New Yorkem Rangers zvítězili v již zmiňovaném utkání v Buffalu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 31 body americký útočník James van Riemsdyk.
Buffalo Sabres

Hokejisté Buffala procházejí obrovskou krizí. V současné době nemůže být řeč o jejich postupu do play-off, neboť z poslední pozice Východní divize ztrácejí na čtvrtý Boston čtyřiadvacet bodů. Co ale svěřence kouče Granata trápí daleko víc, je momentální forma, na vítězství totiž čekají už dlouhých osmnáct zápasů. Blízko byli v posledním utkání, v němž po druhé třetině vedli právě nad Philadelphií už 3:0, ale náskok neudrželi a prohráli po prodloužení. Týmovou produktivitu vede dvojice Sam Reinhart, Victor Olofsson s 21 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Buffalem a Philadelphií.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers

6:1

konec (2:0, 2:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. S. Reinhart (Okposo, Ristolainen), 12. Lazar (Sheahan), 30. Fogarty (Ristolainen, Bryson), 36. Mittelstadt (Fogarty, Bryson), 55. Montour, 56. Montour (Okposo) – 24. Provorov (Couturier, Voráček)

Buffalo Sabres: Ullmark (Tokarski) – Ristolainen (A), Bryson, Montour, C. Miller, Jokiharju, Dahlin – T. Thompson, Mittelstadt, Hall (A) – Okposo (A), S. Reinhart, Olofsson – Sheahan, Lazar, Skinner – Fogarty, Eakin, Rieder.

Philadelphia Flyers: Elliott (36. Lyon) – Braun, Provorov (A), P. Myers, Sanheim, E. Gustafsson, Morin – Voráček, Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, K. Hayes, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, Laughton, M. Raffl – Farabee, Bunnaman, Twarynski.

Rozhodčí: Hebert, Morton – Baker, Gibbons

Průběh zápasu
1. třetina
09:32 BUF 1:0 S. Reinhart (Okposo, Ristolainen)
11:59 BUF 2:0 Lazar (Sheahan)
Po 1. třetině
2. třetina
20:54 BUF 2 T. Thompson, vysoká hůl
23:50 PHI 2:1 Provorov (Couturier, Voráček)
29:42 BUF 3:1 Fogarty (Ristolainen, Bryson)
35:39 BUF 4:1 Mittelstadt (Fogarty, Bryson)
35:39 PHI -Elliott +Lyon (Střídání)
36:51 BUF 2 Jokiharju, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
Po 2. třetině
3. třetina
53:38 BUF 2 T. Thompson, podrážení
54:53 BUF 5:1 Montour
55:30 BUF 6:1 Montour (Okposo)
Konec