Menu

Hokej

NHL

Dallas Stars – Florida Panthers

3:4

po prodl. (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)

28.03.2021, 01:07 • American Airlines Center, Dallas • Milan Huppert

Tipsport: 2.56 3.7 2.35 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:04:05)
Statistické okénko

Střely na bránu: 34 – 28 | Přesilová hra: 0/3 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?

Anton Chudobin (DAL) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 64:43
Sergej Bobrovskij (FLA) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 64:31

Česká a slovenská stopa v utkání

Radek Faksa (DAL) – 0+1, 0 účast, 2 střely na branku, TM 2, čas na ledě 19:09
Andrej Sekera (DAL) – 0+1, +2 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 12:45
Radko Gudas (FLA) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 19:28

Tři hvězdy utkání

1. Carter Verhaeghe (FLA) – 3+1
2. Noel Acciari (FLA) – 0+2
3. Joel Hanley (DAL) – 0+2

Dnešnímu utkání přihlíželo 4 209 diváků.
Střetnutí mezi Dallasem a Floridou nabídlo infarktový závěr. K vidění byla řada nevyužitých příležitostí a zdálo se, že o vítězi budou muset rozhodnout až samostatné nájezdy. V 65. minutě ale jedno z přečíslení přeci jen skončilo gólem, o vítězství Panterů zdánlivě rozhodl Aaron Ekblad. Ale domácí kouč si vzal coach challenge, která byla úspěšná, gól neplatil. Zdravě naštvaný Aaron Ekblad ale odmítl samostatné nájezdy i podruhé, gól po bezchybně provedené bekhendové kličce mu už nevzalo ani video.

Skvělý večer prožil Carter Verhaeghe. Zaznamenal svůj první kariérní hattrick v NHL a na rozhodujícím zásahu se navíc podílel asistencí. Kanadský útočník byl po právu vyhlášen první hvězdou zápasu.

Florida vítězstvím přerušila třízápasovou šňůru porážek v řadě a udržela se v odstupu tří bodů za druhou Carolinou. Dallas zůstává sedmý, ztrátu na čtvrté Chicago snížil na šest bodů.

Konec zápasu.

64:50

64:50 Aaron EKBLAD - 3:4

64:50

Florida právě vstřelila branku!
Tenhle gól už platit bude! Huberdeau z levé strany našel znovu AARONA EKBLADA a Kanaďan ukázal, že jakožto obránci mu ani technika není cizí. Tváří v tvář gólmanovi udělal kličku do bekhendu a puk zvedl nad jeho pravý beton. Asistence: Jonathan Huberdeau a Carter Verhaeghe.

64:15

64:15 Neuznaný gól Ekblada

64:15

Tak pozor, všechno je jinak, ještě není konec! Domácí trenér si vzal coach challenge a ta byla úspěšná, brance Floridy předcházel ofsajd.

64:15

Bonusový bod berou Panteři! Faksa ztratil balanc a výsledkem bylo další přečíslení. Vatrano přihrál Aaronu Ekbladovi ideálně do hokejky, kanadský bek propálil marně se přesunujícího Chudobina.

63:42

Hokejisté v bílých dresech ujeli o přečíslení dvou proti jednomu. Jonathan Huberdeau naznačoval nahrávku příliš dlouho, Miro Heiskanen vystihl pas na Verhaegha.

63:17

Po levém mantinelu ujel John Klingberg. na zakončení mu ovšem nezbylo dostatek sil, slabý pokus zápěstím Bobrovskij dokonce zvládl vyklepat z lapačky.

62:47

Hosté zatlačili protivníka do vlastního obranného pásma. Brett Connolly střílel příklepem do Klingberga, Wennberg pro změnu nepřesně.

62:20

K souboji jeden na jednoho vyzval Andrew Cogliano beka Gustava Forslinga. Úspěšnější byl obránce, jenž vystihl kličku po pravé straně.

61:46

Autor hattricku Carter Verhaeghe mohl zaútočit na čtvrtý zásah, ale nesobecky vylepšil pozici pro Jonathana Huberdeaua, ten však kotouč za záda Chudobina nedotlačil.

61:24

Frank Vatrano bruslil s pukem na holi, ale po celou dobu měl hrací předmět na bekhend, tedy v nevýhodné pozici. Nakonec útočníka zbavil puku čistým způsobem Sekera.

60:25

Jako první zahrozili domácí. Jamie Benn našel napříč pásmem Jasona Robertsona, rána zápěstím prosvištěla jen pár centimetrů nad břevnem.

60:10

Prodloužení začalo. hraje se ve třech na obou stranách. Více volného prostoru na ledě slibuje větší množství šancí a protiútoků.

60:01

Začalo prodloužení.
Střetnutí mezi Dallasem a Floridou míří do prodloužení. Domácí hokejisté zvládli ve třetí dvacetiminutovce smazat jednobrankové manko zásluhou gólu Joela L'Esperanceho. Stars měli i po vyrovnání více ze hry, ale vítězného gólu se v základní hrací době nedočkali.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:55

Je to jasné, zápas půjde do prodloužení. Radko Gudas hrál hlavní roli i teď, když po mantinelu nepustil do šance Dickinsona, odstavil jej tělem.

59:28

Rozhodnout chtěl Radek Faksa. Český forvard nabruslil z vrcholku pravého kruhu před bránu, ale přes krajana Gudase nenašel prostor k zakončení.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:43

člen první obranné dvojice MacKenzie Weegar zaváhal, vyhození po mantinelu bylo hodně pomalé. Benn však reagoval pozdě a černou gumu v útočné třetině nestihl.

58:23

Anthony Duclair hledal na levé straně rozjetého Jonathana Huberdeaua. Toho by nejspíše i našel, nebýt natažené hokejky Cogliana, který puk zastavila.

57:52

Vysoký oblouček Sekery zachytil v rukavici Radko Gudas. Pod tlakem volil nahození za bránu konkurenta, načež využil prostor k vystřídání.

57:26

Následná akce Panthers byla o poznání nebezpečnější! Owen Tippett v přečíslení střílel, což Chudobina viditelně překvapilo, Rus už byl v pohybu druhé tyči. Měl velké štěstí, že pokus zblokoval Oleksiak.

56:42

Sám proti třem měl Eetu Luostarinen měl jen málo šancí na úspěch. Situace dopadla podle očekávání, Fin až k zakončení neprojel.

56:19

Forčekující Brett Connolly dohrál Sekeru, jenž ale zvládl ještě před tím nahrát Hanleymu. Vteřiny tak zase ubíhají ve střední třetině.

55:48

Vyhození Radka Faksy schytal Noel Acciari. Naštěstí se zdá, že veškerou ránu dostala helma, ne ucho, na které puk mířil. Útočník Floridy měl štěstí.

55:07

Jamie Oleksiak zvládl propasírovat kotouč podél Ekblada za obrannou modrou čáru. Chvilka oddechu pro Stars, kteří prostřídávají lajny.

54:57

Nyní musel do akce Sergej Bobrovskij. Gólmana Panterů zapřáhl Andrew Cogliano, střelu zápěstím skryl brankář v rukavici. Snadný zákrok.

54:27

Slovák Andrej Sekera znovu na ledě. Znovu u něj začala ofenzivní akce, kterou rozjel po levém mantinelu. Joel L'Esperance v souboji jeden na jenoho neuspěl proti Connollymu.

53:47

Zápas pokračuje v rychlém tempu, přerušení je k vidění je minimálně. Mason Marchment v rychlostním souboji porazil Heiskanena, proto není pískán icing.

53:20

Český útočník Radek Faksa najel z pravého křídla před bránu. Bekhendovou kličkou si roztáhl gólmana, ale už nevystřelil, v tom mu zabránil krajan Gudas.

52:44

Andrej Sekera udělal jedno kolečko kolem vlastní brány navíc, neboť neměl komu nahrát. Nakonec volil nahrávku kolegovi z obrany Hanleymu.

52:20

Podruhé v krátkém časovém rozmezí rozhodčí přerušili hru z důvodu ofsajdu. Opět jej způsobili hráči v černých dresech, jmenovitě Klingberg.

51:47

Z vrcholku levého kruhu pálil na zadní tyč Blake Comeau. Bobrovskij měl situaci pod kontrolou, černou gumu schoval v lapačce.

51:18

Nástřel Jamieho Oleksiaka zamířil do útočného pásma, ale po mantinelu z něj zase vyletěl. Benn hrál až za modrou čárou, následně ji přejel nepovoleným způsobem. Ofsajd.

50:58

Staňte se fanoušky NHL.cz!

50:58

Joe Pavelski dokázal ztečovat nahození Klingberga, avšak ke své smůle pouze vedle levé tyčky. Bobrovskij si mohl zhluboka oddechnout. Mezitím na led naskočil Stillman, hra pokračuje v pěti na obou stranách.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Dallas s Floridou hraje nerozhodně 3:3. Probíhá početní převaha domácích, ale hosty nyní osvobodil Gudas.

49:34

Jamie Benn obdržel mezi kruhy nahrávku od Robertsona a byl tváří v tvář brankáři, jenže jej zradilo zpracování, kotouč mu skočil přes čepel hole.

49:12

A zase Bobrovskij. Tentokráte ruský gólman našel recept na střelu Radka Faksy, mířící pod hodní tyčku. Puk schoval v lapačce.

48:58

Velká příležitost pro Dallas, jak se přiblížit vítězství. V předbrankovém prostoru totiž fauloval obránce Riley Stillman, hosté jdou do čtyř.

48:22

Zaváhání Gudasova parťáka z obrany Forslinga mohl využít Andrew Cogliano. V plném sprintu střílel zápěstím k levé tyči, Bobrovskij zakročil vyrážečkou.

47:48

Nahrávku Sekery vystihl Aaron Ekblad. Nahození od modré čáry tečoval Carter Verhaeghe, avšak vysokou holí. Rozhodčí hru vykázal do střední třetiny.

47:20

V posledním okamžiku si Jason Dickinson ještě rozmyslel útočný výpad. Otočil se a odjel do obranné třetiny, umožnil tak spoluhráčům vystřídat.

46:39

Andrew Cogliano nahodil takovým způsobem, aby nedošlo k zakázanému uvolnění. Keith Yandle musel hrát, puk se totiž zastavil v blízkosti brány.

46:11

Odvážná klička Gustavu Forslingovi vyšla. Otočkou směrem k mantinelu obelstil Cogliana, měl tak více prostoru k založení akce.

45:44

Ruský gólman ve službách Dallasu nyní vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Zachoval přehled a uvolnil Heiskanena, jenž rozjíždí útočnou akci Stars.

45:15

Markus Nutivaara naznačil nahrávku, aby ve finále vypálil švihem do horních pater branky. Anton Chudobin zasáhl pravým ramenem.

44:59

O další střelecký pokus Panterů se postaral Radko Gudas. Nahození českého obránce rozezvučelo mantinel za brankou.

44:21

Hosté chtěli bleskově strhnout vedení zpět na svou stranu. Akci na sebe vzal Alexander Wennberg, ale ze zápěstí zamířil těsně nad bránu.

43:00

43:00 Joel L'ESPERANCE - 3:3

43:00

Dallas právě vstřelil branku!
Domácí vyrovnávají na 3:3! Obránce Hanley poslal střílenou nahrávku do hokejky JOELOVI L'ESPERANCEMU, který umístil puk k pravé tyči, Bobrovskij reagoval příliš pozdě. Asistence: Joel Hanley a Andrej Sekera.

42:44

Na modré dostal poměrně dost volného prostoru Joel Hanley. Zvolil tvrdou střelu příklepem, kterou namířil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

42:20

Jamie Benn byl při přečíslení příliš sobecký. Místo nahrávky na volného Gurjanova střílel do padajícího beka Gudase.

41:46

Hokejisté v bílých dresech se usadili v útočném pásmu. Po pobídce od Verhaegheho pálil Eetu Luostarinen, Chudobin zasáhl lapačkou.

41:37

Od prvních okamžiků závěrečné dvacetiminutovky je vidět, že Panteři budou více dbát na defenzivu. Aaron Ekblad si dal hodně záležet s rozehrávkou, našel Yandlea.

40:58

Tvrdý hit předvedl John Klingberg proti Huberdeauovi. Kanadský útočník skončil na ledě, domácí bek poslal puk do středního pásma.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Florida vede o jediný gól, vítězství tak ještě nemá ani zdaleka jisté. Dallas určitě zabojuje alespoň o bod.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:58.
Druhá třetina měla výrazně svižnější průběh než ta první. Dlouho se zdálo, že skončí bez branek, ale tento fakt odmítl Carter Verhaeghe, který se na dnešní zápas vyspal skvěle. V oslabení vypíchl puk v útočném pásmu, načež přes Klingberga vypálil do pravé šibenice a zkompletoval tak svůj první kariérní hattrick v NHL. O první hvězdě utkání máme jasno. Otázkou zůstává, zda parádní výkon pětadvacetiletého útočníka bude stačit Floridě na vítězství.
Střely na branku po 2. třetině: 15 – 20

40:00

Druhá třetina skončila.

39:38

Joel Hanley vzdal snahu založit ještě jeden rychlý útok. Ujel za vlastní bránu, kde nejspíš stráví i zbylé vteřiny. Do útoku se již nehrnou ani spoluhráči.

39:12

Hostující gólman Sergej Bobrovskij zaváhal, když si nepohlídal odraz od zadního mantinelu a puk nechal proskákat před branku. Měl velké štěstí, že nejrychleji zareagoval spoluhráč Ekblad.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:45

Brett Connolly za svůj prohřešek s největší pravděpodobností pokárán nebude. Pobyt na trestné lavici totiž zatím rozhoduje zápas v prospěch jeho týmu.

38:30

Takhle si Stars přesilovku zcela jistě nepředstavovali. Nejenže v ní nevstřelili gól a vypracovali si jednou střelu na bránu, ale inkasovali a dnes podruhé musí dohánět manko.

37:40

37:40 Carter VERHAEGHE - 2:3

37:40

Florida právě vstřelila branku!
CARTER VERHAEGHE kompletuje hattrick ve velkém stylu, při vlastním oslabení! Nejprve obral Dickinsona, načež přes obránce Klingberga vypálil z levého kruhu nechytatelně do pravé šibenice. Bez asistence.

37:19

Rychlou kombinaci na jeden dotek v podání kompletního prvního útoku zakončoval Jamie Benn střelou mezi kruhy. Bobrovskij zasáhl koncem lapačky.

36:43

Nedovolený zákrok v útočném pásmu předvedl Brett Connolly. Při forčekinku dal svou hokejku příliš vysoko a Hanleyho smolně trefil do obličeje.

36:02

Kanadský obránce MacKenzie Weegar zklidnil hru v obranném pásmu. Před Faksou ujel za branku, kde měl při rozehrávce volné pole působnosti.

35:51

Sergej Bobrovskij si po zákroku proti střele Comeaua vůbec nebyl jistý, jestli puk udržel mezi betony. Za tělo dal reflexivně lapačku, ale neměl důvod, touš sevřel pevně.

35:14

Útok Panterů přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, postavení mimo hru. Postavení si nepohlídal Jonathan Huberdeau, ten přejel modrou dříve než s pukem jedoucí Wennberg.

34:39

Radek Faksa vyslal po pravém mantinelu rozjetého Heiskanena, jenž se rozhodl podpořit ofenzivu. V plném sprintu vypálil k protější tyči, Bobrovskij včas vykopl pravý beton.

34:28

Přerušení zařídil až domácí strážce svatyně Chudobin. Pokus Ekblada od modré čáry tečí zpomalil Juho Lammikko, brankáři tak paradoxně pomohl.

33:49

Na druhou stranu rozjel akci Andrew Cogliano. měl však smůlu, protože jej nepodpořil žádný ze spoluhráčů. Sám proti dvěma byl bez šance.

33:13

Radko Gudas našel zatím jediného střelce Panterů a sice Cartera Verhaegheho. Ten levého křídla najel před bránu, jenže zapomněl vystřelit.

32:48

Utkání probíhá ve velkém tempu, v posledních chvílích se prakticky nepřerušuje. Z úhlu vypálil Forsling, Chudobin připraven.

32:33

Alexander Wennberg obral Kera v útočném pásmu. Dlouho neotálel a vypálil příklepem, Jamie Oleksiak zvedl touš nad branku.

31:47

Gólman Anton Chudobin si nebyl v rozehrávce úplně jistý. Po mantinelu našel pouze hokejku Huberdeaua, jehož pokus o rychlou otočku se nesetkal s úspěchem.

31:16

Gustav Forsling je zpátky na ledové ploše. Bez problémů okamžitě odjel na střídačku, neboť utkání zrovna probíhalo ve středním pásmu.

30:33

Souhra mezi obránci zaskřípala. Heiskanen sice našel Klingberga, jeho zpětná nahrávka ovšem zamířila až za útočnou modrou.

30:12

Sergej Bobrovskij musel předvést dva složité zákroky v krátkém časovém sledu. Nejprve pravým betonem zastavil pokus Heiskanena, vyrážečkou pak ránu Benna.

29:31

Po vyhraném buly Acciariho vyhodil Aaron Ekblad. Anton Chudobin musel dávat pozor na forčekujícího Marchmenta, ale poradil si na jedničku.

29:16

Tlak Dallasu sílí, nyní navíc domácí získávají výhodu přesilové hry. Za podrážení Klingberga putuje na trestnou lavici Gustav Forsling.

28:56

Radko Gudas v defenzivě znovu zabodoval. Nenechal Pavelskiho nabruslit na střed, hitem jej naopak přišpendlil na mantinel a sám pak sebral volný puk.

28:02

Kanadský kapitán Dallasu Jamie Benn zadovkou našel Johna Klingberga. Ten otálel příliš dlouho, místo střely musel hasit slibně vypadající brejk soupeře.

27:46

Za defenzivu Panterů najížděl Denis Gurjanov. V samostatném úniku mu zabránil natažená hokejka Radka Gudase, jež zastavila kotouč.

27:16

Jonathan Huberdeau obral Klingberga a vydal se do rychlého protiútoku. V přečíslení dvou proti jednomu zvolil nahrávku, kterou zastavil padající bek Sekera.

26:44

Ruský gólman ve službách Stars po nahození Ekblada raději přerušil hru. Mohl zkusit vyklepat puk a rozehrát, ale rozhodl se toto riziko nepodstupovat.

26:27

Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Obrana v černém si nepohlídala Alexandera Wennberga, Švéd z vrcholku levé kruhu mířil jen do Chudobina.

25:44

Forčekující Radek Faksa nadělal vrásky na čele Ekbladovi, který si nakonec věděl rady a přihrávkou o mantinel našel Acciariho. Tomu vystavil stopku ve středním pásmu Heiskanen.

25:17

Tlak Dallasu neutichá, naopak sílí! Keith Yandle dokázal obrat o puk Andrewa Cogliana, ale následně vyhodil pouze na zakázané uvolnění.

24:39

Pěkné kombinační akci chyběla jen dobře provedená finální fáze. Joe Pavelski viděl před branku najíždějícího Robertsona, ale přihrávku na něj zblokoval Gudas.

24:09

Švédský zadák John Klingberg potvrdil, že střílí rád. Vyslal tvrdý projektil od pravého mantinelu, Bobrovskij povedeným zákrokem vyrážečkou přerušil hru.

23:45

Na vysoký oblouček Aarona Ekblada na modré čáře stojící Miro Heiskanen nedosáhl. Musel zacouvat, v obranné třetině poslal puk Coglianovi podél hokejky Marchmenta.

23:20

Radek Faksa strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Český fovard naskočil zpátky do hry a okamžitě zamířil do obranného pásma vypomoci spoluhráčům.

22:39

Panteři vybojovali útočnou třetinu zpět. Carter Verhaeghe útočil na završení hattricku, avšak nebyl úspěšný, vypálil forhendem nad břevno.

22:09

Výbornou práci odvedl Andrej Sekera. Slovenský obránce tak dlouho obtěžoval Acciariho, až jej přiměl zaváhání. Následovalo vyhození po mantinelu.

21:20

Na lavici hanby si odjíždí odpočinout český útočník Radek Faksa. Ve snaze zabránit Stillmanovi v zakončení soka zahákoval.

21:08

Brett Connolly udržel na zádech svého osobního strážce, jímž byl Andrew Cogliano. Následně pálil bekhendem pod břevno, Chudobin opět zakročil svou rukavicí.

20:44

Hosté bleskový úvod z úvodního dějství nenapodobili, ačkoli se o to pokusili. Mason Marchment střílel z pravého kruhu, ale jen do lapačky brankáře.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! I v úvodu druhé třetiny byl při vhazování úspěšnější domácí centr Jason Dickinson.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:06.
První třetina zápasu mezi Dallasem a Floridou nabídla hned čtyři góly, po dvou na každé straně. Do vedení se rychle dostali hosté, už po necelé půl minutě skóroval Carter Verhaeghe. Domácí ovšem mezi 9. a 10. minutou dokonali obrat, do černého zamířili Denis Gurjanov a John Klingberg. Panteři se nepřízní výsledku nenechali rozhodit a při své první početní převaze vrátili stav do vyrovnané podoby, svůj druhý gól v utkání vstřelil Carter Verhaeghe. Více se již v úvodní dvacetiminutovce nestalo.
Střely na branku po 1. třetině: 8 – 9

20:00

První třetina skončila.

19:47

Zřejmě poslední útok úvodního dějství patřil Stars. Blake Comeau našel po pravém mantinelu sprintujícího Gurjanova, rána příklepem v podání rusého forvarda minula cílové zařízení.

19:12

Domácí hrají v plném počtu, druhou početní převahu Florida nevyužila. S jejím koncem střílel Ekblad, jehož pokus zpomalil blokující Cogliano, Chudobin měl o to snazší práci.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:55

Při početní nevýhodě zaútočil po pravém mantinelu Joe Pavelski. Na dvojici obránců ale nevyzrál a s střelu zblokoval Keith Yandle.

18:19

Početní převaha Floridy znovu začala v poklidnějším tempu. Domácí dokonce úspěšně vyhodili kotouč přes všechny čáry, jmenovitě Klingberg.

17:12

Další tvrdá rána pro domácí Dallas. Denis Gurjanov, podobně jako Cogliano, fauloval v útočném pásmu. I v tomto případě šlo o podrážení.

17:00

17:00 Carter VERHAEGHE - 2:2

17:00

Florida právě vstřelila branku!
Přesilovka využita, stav opět ukazuje nerozhodné skóre! Chudobin tentokráte střelu neudržel, což bylo klíčové. Volný puk totiž rychle poslal na bránu Acciari, za brankovou čáru jej ještě pro jistotu posunul CARTER VERHAEGHE, ten tak zapisuje svůj druhý zásah v utkání. Asistence: Noel Acciari a Owen Tippett.

16:47

Střídání spoluhráčům povolil brankář Anton Chudobin. Ruský gólman si povyjel proti střele Wennberga, tu následně skryl v rukavici.

16:32

Nakonec na sebe vzal zodpovědnost Aaron Ekblad. Zakončení od modré čáry skončilo nad brankou, nejrychleji pak dostihl touš Huberdeau. Domácí čtveřice už je viditelně unavená.

15:45

Panteři kombinují v útočném pásmu, ale zatím marně čekáme na střelecký pokus. Chudobin jen směřuje od tyči k tyči, zasahovat nemusel.

15:18

První přesilovou hru v utkání si zahraje hostující Florida. V útočném pásmu fauloval Radka Gudase Andrew Cogliano, českého beka podrazil.

14:44

Domácí projeli přes modrou čárou povoleným způsobem. Sergej Bobrovskij ale nemusel řešit žádné nepříjemnosti, neboť Pavelskiho odstavil čistým hitem Anthony Duclair.

14:20

Branka Floridy vypadla ze svého postavení, rozhodčí proto museli přerušit hru. Jamie Benn byl natlačen do brankoviště Yandlem, ale nutno podotknout, že se moc nebránil.

13:58

Miro Heiskanen ukázal, že prací defenzivě laděných hráčů není pouze bránit. Projel za bránou soupeře a zastavil se u pravého mantinelu, odkud vypálil zápěstím o pár čísel vedle.

13:21

Práce Oleksiaka v defenzivě? Výborná. Obránce do poslední chvíli vystál Connollyho, jemuž ve finále vypíchl puk z pod hole.

12:57

A tak útočili hosté. Otočku zpoza brány vyzkoušel Juho Lammikko. Kotouč chtěl zasunout k pravé tyčce, kam Chudobin přilepil svůj beton včas.

12:02

Jason Robertson nabral solidní rychlost, ale možnost protiútoku si nakonec rozmyslel. Raději nahodil za bránu a odjel střídat.

11:33

Vyhození po mantinelu zastavil bruslemi Joe Pavelski. Sám proti třem protihráčům ale byl bez šance, Panteři propasírovali kotouč alespoň do středního pásma.

11:11

Hokejisté v černých dresech ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Denis Gurjanov propasíroval touš na kapitána Benna, který tentokráte těsně minul prostor u levé tyčky.

10:30

Dallas je při chuti, chce víc! Jmenovitě Jamie Benn, jenž kličkou do forhendu uspěl proti Marchmentovi, načež byl sám před brankářem. Z forhendu ale nezvedl touš dostatečně nad Bobrovského beton.

09:57

09:57 John KLINGBERG - 2:1

09:57

Dallas právě vstřelil branku!
Stars střílí druhý gól v rozmezí necelých dvou minut a dokonávají obrat! Faksa přihrávkou zpoza brány našel Lindella, který ještě vylepšil palebnou pozici pro JOHNA KLINGBERGA. Střela švédského zadáka z první skončila v levém horním růžku hostující svatyně. Asistence: Esa Lindell a Radek Faksa.

09:34

Doposud nejviditelnější hráč Panterů? Bezpochyby Carter Verhaeghe. tento forvard nabral velkou rychlost po levém mantinelu a zvládl i vystřelit, černou gumu poslal těsně nad břevno.

09:20

Solidní rychlost nabral ve středním pásmu Carter Verhaeghe. K úspěšné trefě chtěl pro změnu přidat gólovou asistenci, ale Klingberg pas na Marchmenta nepustil.

08:50

Nerozhodný stav odpovídá průběhu na ledě. Domácí se nenechali brzkým gólem rozhodit a byli aktivnější, vyrovnání jim bylo zaslouženou odměnou.

08:01

08:01 Denis GURJANOV - 1:1

08:01

Dallas právě vstřelil branku!
Vyrovnáno! Kapitán Benn využil více volného prostoru z důvodu odcouvání Forslinga. Po pravé straně si najel tak, aby mohl před branku nahrát DENISI GURJANOVOVI, jenž přes tři pasivně bránící hráče poslal puk za záda bezmocného Bobrovského. Asistence: Jamie Benn a Joel Hanley.

07:46

Za brankou Stars operoval s kotoučem na holi Alexander Wennberg. Po mantinelu našel Aarona Ekblada, jehož křižná střela těsně nad ledem provětrala pravý beton gólmana.

07:12

Miro Heiskanen nahodil touš na bránu soupeře a sám vyjel atakovat gólmana při rozehrávce. té nedošlo, Bobrovskij puk raději přikryl.

06:36

Mezi tři tyče již mířil Juho Lammikko. Forhendová střela z levého kruhu ovšem letěla slabě po ledě, Anton Chudobin s ní neměl větší potíže.

06:01

Z pravé strany zaútočil Jonathan Huberdeau. Přes Faksu se ale nenatlačil až před bránu, bekhendové zakončení z úhlu pak minulo cílové zařízení.

05:28

Ihned po buly pálil od modré čáry Keith Yandle. Domácí strážce svatyně měl odkrytý výhled, tvrdý projektil zvládl podržet ve výstroji.

05:22

Zakázané uvolnění Dallasu vrátí hru před Chudobina, ten je v úvodu zápasu tím více zaneprázdněným gólmanem. Blake Comeau marně natahoval hokejku za nahrávkou Benna.

04:20

Dobrá zpráva, Galloway může pokračovat v utkání. Nepříjemný a hlavně nečekaný atak rozdýchal, po krátké přestávce je utkání připraveno k pokračování.

04:11

Nepříjemné momenty nyní zažívá rozhodčí Ryan Galloway, jenž se stal omylem součástí střetu Ekblada a Pavelskiho. Druhý jmenovaný jej nečekaně přirazil na mantinel, muž v pruhovaném má viditelně problémy s dechem. Hra je přerušena.

03:45

Rychlý protiútok Panterů zastavil hvizd čárového rozhodčího. V postavení mimo hru byl přichycen Mason Marchment, nahrávku převzal za útočnou modrou.

03:08

Střela příklepem v podání Jasona Robertsona postrádala na razanci. Ruský gólman ve službách Floridy včas nastavil svou lapačku.

02:44

V defenzivě zapracoval Gustav Forsling, který vložil tělo před Dickinsona a po mantinelu našel spoluhráče Luostarinena. Hra se přesunula do středního pásma.

02:04

Premiérový zákrok má za sebou rovněž Sergej Bobrovskij. S nahozením beka Oleksiaka od levého mantinelu neměl žádné větší poblémy.

01:49

Druhý gól ve své síti Anton Chudobin zatím nepřipustil. Dobře zmenšil střelecký úhel Huberdeauovi, střelu z vrcholku pravého kruhu udržel ve výstroji.

01:17

Studená sprcha pro domácí mužstvo, které do střetnutí určitě nešlo s plánem inkasovat krátce po dvaceti sekundách střetnutí. Nyní musí dohánět jednobrankové manko.

00:24

00:24 Carter VERHAEGHE - 0:1

00:24

Florida právě vstřelila branku!
Skvělý úvod v podání Panterů, kteří skórují z prvního střeleckého pokusu na bránu! Acciarimu nevyšla klička, ale to jej nemuselo vůbec mrzet, protože puk poslal do levého kruhu příhodně na hůl CARTEROVI VERHAEGHEMU, jenž prostřelil Chudobina střelou zápěstím na bližší tyč. Asistence: Noel Acciari.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Pavelski (A), Dickinson, Robertson – Gurjanov, Kero, Ja. Benn (C) – Comeau, Faksa, Cogliano – L'Esperance, Dowling, Gardner.

Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Stillman, Yandle (A), Nutivaara – Vatrano, Wennberg, Huberdeau (A) – Duclair, Verhaeghe, Acciari – Tippett, Marchment, Lammikko – Luostarinen, Connolly.

Rozhodčí: MacDougall, Chmielewski – Flemington, Galloway.
Česká a slovenská stopa v utkání

Radek Faksa (DAL)
Andrej Sekera (DAL)
Radko Gudas (FLA)
Florida Panthers

Florida je na tom výrazně lépe než její příští soupeř. V tabulce Centrální divize okupuje třetí příčku se ziskem 44 bodů, na čtvrté Chicago má náskok sedmi bodů, aktuálně první nepostupující Columbus je o další tři body zpět. Panteři v posledních střetnutích ztratili kontakt s druhou Carolinou a první Tampou, neboť v předešlých pěti střetnutích odešli hned čtyřikrát jako poražení, porazili pouze doma 2:0 Nashville. Týmovou produktivitu Quennevilleho družiny vede Fin Aleksander Barkov.
Dallas Stars

Dallas se v letošní sezóně trápí. Doposud odehrál třicet zápasů, přičemž drží statistiku bodu na zápas, co rozhodně není nejlepší vizitka. V Centrální divizi je na tom hůře pouze Detroit, ten nasbíral ještě o šest bodů méně. Svěřenci kouče Bownesse ale stále mohou zabojovat o postup do vyřazovací fáze, pokud najdou formu. Mají totiž o čtyři zápasy odehráno méně než čtvrté Chicago, na které Stars ztrácejí sedm bodů, v případě čtyř vítězství by se tak vyšvihli o bod před Blackhawks. Ale poslední výsledky Dallasu nevěstí příliš dobrou formu, v posledních šesti utkáních zvítězili jen dvakrát. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 32 body Joe Pavelski.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Dallasem a Floridou.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Dallas Stars – Florida Panthers

3:4

po prodl. (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Gurjanov (Ja. Benn, Hanley), 10. J. Klingberg (Lindell, Faksa), 43. L'Esperance (Hanley, Sekera) – 1. Verhaeghe (Acciari), 17. Verhaeghe (Acciari, Tippett), 38. Verhaeghe, 65. Ekblad (Huberdeau, Verhaeghe)

Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Pavelski (A), Dickinson, Robertson – Gurjanov, Kero, Ja. Benn (C) – Comeau, Faksa, Cogliano – L'Esperance, Dowling, Gardner.

Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Stillman, Yandle (A), Nutivaara – Vatrano, Wennberg, Huberdeau (A) – Duclair, Verhaeghe, Acciari – Tippett, Marchment, Lammikko – Luostarinen, Connolly.

Rozhodčí: MacDougall, Chmielewski – Flemington, Galloway

Diváci: 4 209

Průběh zápasu
1. třetina
00:24 FLA 0:1 Verhaeghe (Acciari)
08:01 DAL 1:1 Gurjanov (Ja. Benn, Hanley)
09:57 DAL 2:1 J. Klingberg (Lindell, Faksa)
15:18 DAL 2 Cogliano, podrážení
17:00 FLA 2:2 Verhaeghe (Acciari, Tippett)
17:12 DAL 2 Gurjanov, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
21:20 DAL 2 Faksa, hákování
29:16 FLA 2 Forsling, podrážení
36:43 FLA 2 Connolly, vysoká hůl
37:40 FLA 2:3 Verhaeghe
Po 2. třetině
3. třetina
43:00 DAL 3:3 L'Esperance (Hanley, Sekera)
48:58 FLA 2 Stillman, hákování
Po 3. třetině
Prodloužení
64:50 FLA 3:4 Ekblad (Huberdeau, Verhaeghe)
po prodl.