Menu

Fotbal

Italský pohár

SSC Neapol – Spezia Calcio

4:2

konec (4:0)

28.01.2021, 21:00 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • Čtvrtfinále • David Suchý

Tipsport: 1.29 6.09 9.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Dnešní pohárové střetnutí nakonec vyznělo ve prospěch Neapole, která svého soupeře porazila výsledkem 4:2. Druhý poločas nám přinesl o poznání vyrovnanější podívanou, ba možná směrem dopředu byl lehce aktivnější hostující celek, kterému se povedlo v krátkém časovém sledu vstřelit hned dvě branky. Spezia se tak necelých dvacet minut před koncem zápasu dostala do dvoubrankového manka, avšak s tím se jí nepovedlo už nic udělat. Neapol tak v tomto duelu vítězí i díky výbornému prvnímu poločasu, ve kterém vstřelila hned čtyři branky. (22:53:16)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 13:4.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Napadající Osimhen si nakonec dle sudího počínal v souboji nedovoleně, proto bylo pískáno ve prospěch Spezie. Ta bude znovu rozehrávat z vlastní poloviny.

90+1

Rui si vzal na starost další autové vhazování, prostřednictvím kterého se mu povedlo najít Demmeho, který pouze odkopával vpřed.

90

Nastavují se tři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o postupujícím je zřejmě rozhodnuto. Zároveň uvidíme, zda se bude něco nastavovat.

88

Poté se Agudelo dostal k hranici pokutového území, kde tak dlouho vymýšlel, co vlastně provede se míčem, načež ho pouze přiťukl na Bastoniho.

88

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Giovanni Di Lorenzo.
Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Tiemoue Bakayoko.

86

Poté si s těžkou nahrávkou dokázal poradit Farias, kterému se poté v tandemu podařilo najít vedle stojícího Senu, jenž se neodvážil k centru do šestnáctky.

85

Pokračovalo se autovým vhazováním, po kterém se Manolasovi prudkým způsobem povedlo odvrátit míč na opačnou polovinu, kde se ho chopil Ismajli.

83

Daleko se na druhé straně nedostal ani střídající Bastoni, kterého dokázal čistým způsobem eliminovat Rui, kterému se poté povedlo přesně rozehrát.

82

Poté se po nahrávce směrem do pokutového území natahoval Insigne, který přesto na míč nedosáhl. Krapikasovi se tak znovu povedlo včas zakročit.

81

Nyní musel do akce také hostující brankář Krapikas, který si se skákavou střelou poradil, neboť jí vyrazil přímo do brankové konstrukce.

80

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Neapol v tuto chvíli vede o dvě branky, hosté tak ještě mají teoretickou šanci na srovnání.

79

Na pravém křídle se k míči dostal domácí Hysaj, kterému se povedlo odcentrovat směrem do pokutového území, kde měl nejblíže k míči Agudelo.

77

Před malým momentem jsme sledovali nedovolený zákrok v podání Fariase, avšak sudí neodpískal, místo toho nařídil autové vhazování pro Neapol.

75

Snadná práce pro domácího brankáře Ospinu, který si v poklidu počíhal na odražený míč, načež se mu povedlo odkopnout směrem na Mertense.

74

Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Emmanuel Quartsin Gyasi, přichází Diego Farias.
Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Luca Vignali, přichází Juan Ramos.

73

73. ACAMPORA - 4:2

73

Spezia právě vstřelila branku!
Tak pozor, v krátkém časovém sledu tu máme druhou hostující branku! Za pokutovým územím se totiž ujal míče GENNARO ACAMPORA, který si tak dlouhou hledal střeleckou pozici, až se mu povedlo vypálit. Velkou roli ale hrál odraz od nohy soupeře, míč proto zapadl přesně do protipohybu brankáře.

72

Standardní situace ovšem nepřinesla nic nebezpečného, odražený míč se ovšem snesl přímo na kopačku Seny, kterému se povedlo přenést hru křížem.

71

Spezia to bude mít přesto hodně složité, stále totiž prohrává o tři branky. Hostující celek ale pořádně ožil, v tomto případě si totiž vybojoval standardku.

70

70. GYASI - 4:1

70

Spezia právě vstřelila branku!
Necelých dvacet minut před koncem tu máme kosmetické snížení! Spezia kombinovala na levém křídle, kde to sympatickým průnikem na sebe vzal Acampora, kterému se poté na malém vápně povedlo najít naběhnuvšího EMMANUELA GYASSIHO, jenž procedil míč za brankáře Ospinu.

69

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Elif Elmas, přichází Victor Osimhen.
Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zielinski, přichází Stanislav Lobotka.

68

Za postranní lajnou se připravuje další střídání, bude to v domácím celku. Navíc to vypadá hned na dvojí střídání, Manolas by ale měl pokračovat ve hře.

67

Zdravotní problémy si před malým momentem způsobil domácí zadák Manolas, který sice pokračuje ve hře, avšak dost možná bude muset střídat.

66

Neapol se přeci jenom dostala až do pokutového území, což bylo zbytečné. Pomezní sudí znovu signalizoval ofsajd, který potvrdil i opakovaný záběr.

65

Rui měl možnost vhazovat od levé autové lajny, přičemž se mu míč povedlo dostat na opačnou polovinu, kde ho pouze do zámezí odvracel Agudelo.

64

Na hranici svého pokutového území se povedlo včas vystoupit Koulibalymu, který se snažil najít vedle stojícího Ruie, jenž neměl na nahrávku nárok.

63

Máme za sebou hodinu hry, Neapol i nadále vede o čtyři branky. Proto je ve druhém dějství častěji na míči Spezia, která se do šance zatím nedostala.

62

Pokračovalo se rozehrávkou z domácí poloviny. Obránce Rui to zkoušel dalekonosným pasem na Insigneho, který se ovšem nacházel v ofsajdové pasti.

61

Žlutou kartu dostává Mario Rui (SSC Neapol).

60

Na pořadu dne byla standardní situace hostujícího celku. Nakonec se k avizované rozehrávce postavil Ricci, který ovšem našel pouze Zielińskiho.

59

V krátkém časovém sledu jsme už viděli nedovolený zákrok, kterým se prezentoval domácí Elmas, jenž před zraky sudího zavadil o Acamporu.

58

U postranní lajny předvedl náramně přesný skluz hostující Ismajli, kterému se tak povedlo zastavit unikajícího protihráče. Míč ale doputoval do zámezí.

57

O nahrávku si poté řekl domácí Agudelo, který pozdě reagoval na změnu směru letu míče. Autové vhazování si tak vezme na starost domácí Hysaj.

56

Vignali to měl hodně složité a před napadajícím protihráčem raději odkopával směrem na útočnou polovinu, kde se ale povedlo zakročit Koulibalymu.

55

Na hranici pokutového území se navíc do střelecké pozice tlačil Mertens, který se nakonec do zakončení nedostal, neboť ho včas zastavil Ismajli.

54

Sám na sebe to poté zkoušel vzít domácí Zieliński, kterému se velice přesně povedlo přenést hru do volného prostoru, kam si seběhl kolega Hysaj.

53

U postranní lajny byl hraničním způsobem poslán k zemi hostující Verde, který ovšem bude muset vstát. Hlavní sudí tohoto zápasu nechal pokračovat.

52

Neapol opět nikam nespěchala, ba naopak se s míčem vydala k vlastnímu pokutovému území, kde si brankář Ospina věděl rady s napadajícím Agudelem.

51

Směrem dozadu se ovšem povedlo zakročit Bastonimu, který za sebe nepustil rychlonohého Politana. Neapol si i přesto vybojovala autové vhazování.

50

Do kombinace domácích se nyní zapojil také brankář Ospina, kterému se velice poklidně povedlo přenést hru na pravou stranu, kde se nacházel Hysaj.

49

Spezia se kombinační hrou dostala na útočnou polovinu, kde se poprvé k míči dostal také střídající Bastoni, který přenášel hru směrem na Vignaliho.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali další střelecký pokus směrem na Krapikase. Ten dokázal vyrazit, jenomže soupeř bude zahrávat roh.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Dries Mertens.
Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Nahuel Estevez, přichází Leo Sena.
Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Andrey Galabinov, přichází Kevin Agudelo.
Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Cristian Dell'Orco, přichází Simone Bastoni.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl čtyři přesné zásahy, přičemž se o všechny zásahy postarala Neapol. Té se dnes při proměňování vyložených šancí daří nadmíru dobře, Krapikas totiž ani jednou na míč nedosáhl. Spezia toho sama směrem dopředu moc nepředvedla a ve druhém dějství se tak bude pokoušet o zázrak v podobě smazání čtyřbrankového manka favorizované Neapole.

45

První poločas skončil.

43

Spezia se nyní pohodlně dostala ke středovému kruhu, kde ovšem číhala skupinka hladových protihráčů, které se povedlo odrazit tento výpad.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

40

40. ELMAS - 4:0

40

Neapol právě vstřelila branku!
Tak nakonec tu máme ještě jeden přesný zásah! Insigne se u postranní lajny dostal kolem protihráče, načež se protáhl až k pokutovému území, kde se mu na pravém křídle povedlo najít naprosto osamoceného ELIFA ELMASE. Druhý jmenovaný bezpečně procedil míč za záda Krapikase.

39

Spezia si vybojovala rohový kop od levého praporku, postavil se k němu Acampora.

38

Hysaj si poradil s těžkou nahrávkou, načež raději vracel míč do moci brankáře Ospiny, který pro změnu zvolil důraznou nahrávku směrem na Demmeho.

37

Na útočnou polovinu se poté dostal Ismajli, který byl přistrčen k zemi. Hlavní sudí poté ponechal výhodu, avšak do své píšťalky nakonec nepískl.

36

Domácí si nyní pořádně zkomplikovali rozehrávku, navíc se jim nepovedlo doběhnout na druhou stranu, neboť Ruiovi utekl balón za postranní lajnu.

35

Velice překvapivé řešení poté zvolil domácí Insigne, který se z dobrých čtyřiceti metrů od branky pokoušel překvapit Krapikase, míč ale poslal kousek nad.

34

Míč se ovšem znovu odrazil mimo hrací plochu, což v tomto případě znamenalo autové vhazování pro hosty. Vignali okamžitě zkoušel najít Terziho.

33

Pokračovalo se autovým vhazováním z levé strany, při kterém se Ruiovi povedlo mezi obránci najít Elmse, kterému se podařilo udržet míč na noze.

32

Znovu hlavní sudí celou situaci projednával s videorozhodčím, avšak také v tomto případě se jednalo o dobře načasovanou akci a o ofsajd se nejednalo.

30

30. POLITANO - 3:0

30

Neapol právě vstřelila branku!
Třetina hry je téměř minulostí a domácí celek zaznamenává další trefu! Domácí se znovu poměrně jednoduše dostalo k pokutovému území, kde se Zielińskimu povedlo načasovat kolmici za obranu, kam si nabíhal MATTEO POLITANO, jenž tečí překonal vyběhnuvšího Krapikase.

30

Neapol se v poklidu dostala na druhou stranu, kde rozjela další dlouhou kombinaci. Nakonec Zieliński zpětnou nahrávkou oslovil Manolase.

29

Krapikas tak v tomto případě nemusel zasahovat, naopak se sám postaral o rozehrávku od branky. Na druhé straně skončil po souboji na zemi Galabinov.

28

Neapol se nakonec chopila rozehrávky dalšího rohového kopu, tentokráte z pravé strany. Obránce Koulibaly ovšem zakončoval vysoko nad.

27

Do pokutového území poté doslova vtrhl domácí Elmas, který se dostal až do zakončení. Rána pravou nohou ovšem trefila před ním stojícího Ismajliho.

25

V krátkém časovém sledu se znovu do rozehrávky Neapole zapojil brankář Ospina, který to zkoušel riskantní nahrávkou na Elmase, jenž si ale poradil.

23

Spezia to bude mít najednou nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá celkem dost času, hosté mohou klidně vyrovnat.

20

20. LOZANO - 2:0

20

Neapol právě vstřelila branku!
Je tu druhá branka domácího celku! Po autovém vhazování jsme sledovali odkop za hostující obranu, kam si n hranici ofsajdu nabíhal HIRVING LOZANO. Domácí útočník to nakonec vzal na pravou nohou, přičemž se mu dělovkou povedlo propálit hostujícího brankáře Krapikase.

20

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto pohárového zápasu, zatím jsme se dočkali jediné branky, o kterou se postaral domácí Koulibaly.

20

Na druhé straně nedosáhl na prudkou nahrávku křídelník Gyasi, jako první se tak k míči dostal Hysaj, který zpětnou nahrávkou hledal brankáře Ospinu.

19

Následně rozehrával volný kop z vlastní obranné poloviny právě Manolas. Na pomoc mu přispěchal Demme, kterému se ale nepovedlo přenést hru na Ruie.

18

Politano se ocitl s míčem na pravém křídle, kde do kombinace zapojil vedle stojícího Zielińskiho. SSC Neapol ovšem daleko s míčem nedoběhla.

17

Nakonec tomu bylo úplně jinak. Pokračovalo se rozehrávkou volného kopu od pokutového území Neapole, Koulibaly přitom nakrátko hledal Manolase.

16

Do osobního souboje se poté dostával hostující Gyasi, který ovšem neměl proti soupeři sebemenší šanci. Hlavní sudí odpískal ve prospěch Spezie.

15

Krapikas před malým momentem podržel svůj celek, Neapol přesto mohla zahrávat rohový kop, který přinesla slabé zakončení hlavou od Manolase.

14

Ukázkově zpracování míče nyní předvedl domácí Insigne, který poté zkoušel spolupracovat s Politanem. Po nahrávce druhého jmenovaného zakončoval Demme.

13

Hodně nepřesně nahrával na útočné polovině Terzi, který se na levém křídle pokoušel oslovit Gyasiho, na kterého byla nahrávka příliš prudká.

12

Krapikas tentokráte rozehrál nakrátko na vedle stojícího Ismajliho, který mu okamžitě vracel zpět. Poté jsme sledovali odkop směrem na Vignaliho.

11

Snad poprvé v tomto duelu se k míči dostal také domácí brankář Ospina, kterému se ale nepovedlo rozehrát dle představ a u balónu tak je Acampora.

10

Žlutou kartu dostává Hirving Lozano (SSC Neapol).

9

Galabinov se v pokutovém území dral do zakončení, které sice dokázal obstarat, avšak ho poslal přímo do obětavého obránce Manolase.

8

Krátce po rozehrávce to pasem na opačnou stranu zkoušel Vignali, kterému se sice povedlo najít Verdeho, jenž prodlužoval směrem na Elmase.

7

Regulérnost první branky tohoto zápasu musel potvrdit ještě videorozhodčí, branka skutečně platí. Spezia tak hned od úvodních minut prohrává.

6

Znovu se do kombinace svého celku zapojil brankář Krapikas, kterému se povedlo přenést hru na levou stranu, kde si ale nedovoleně počínal Dell'Orco.

5

5. KOULIBALY - 1:0

5

Neapol právě vstřelila branku!
Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Vše začalo standardní situaci z pravé strany, ke které se postavil Insigne. Spezia dokázala odvrátit, poté se ovšem k ráně dostal Zieliński, jehož tečována střela nakoned skončila na horní konstrukci. Od ní se míč odrazil k Hysajovi, po jehož nahrávce trefil odkrytou branku KALIDOU KOULIBALY.

5

Spezia rovněž pohodlně kombinovala u svého pokutového území, načež si na pravém křídle řekl o nahrávku Vignali. Ten se s míčem dostal na druhou stranu.

4

Poprvé se k míči dostal hostující brankář Krapikas, kterému se povedlo odkopnout na opačnou stranu hrací plochy, kde se povedlo zakročit Ruiovi.

3

Neapol si hned v úvodu tohoto zápasu pohrávala s míčem na vlastní polovině, načež jsme sledovali pas za obranu, ke kterému se stáhl Insigne.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala na starost Spezia, která bude hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SSC Neapol: Ospina – Hysaj, Manolas, Koulibaly, Rui – Zieliński, Demme, Elmas – Politano, Lozano, Insigne
Náhradníci: Meret, ContiniBaranovskij, Lobotka, Bakayoko, Di Lorenzo, Rrahmani, Petagna, Ghoulam, Maksimović, Cioffi, Mertens, Osimhen

ASD Spezia Calcio 2008: Krapikas – Vignali, Terzi, Ismajli, Dell'Orco – Estévez, Ricci, Acampora – Verde, Galabinov, Gyasi
Náhradníci: Zoet, Rafael – Agoumé, Ramos, Farias, Sena, Bastoni, Marchizza, Agudelo, Chabot, Erlić, Rafael, Maggiore

Rozhodčí: Fourneau – Galetto, Rossi.
ASD Spezia Calcio 2008
Spezia je samozřejmě nováčkem Serie A, ve které podává docela slušné výkony, díky čemuž se nenachází na sestupových pozicích, i když k nim nemá daleko. Za své umístění vděčí dobrému startu nového kalendářního ročníku. První duel s Veronou sice nezvládla, ale následně si připsala dvě výhry a jednu remízu. Do čtvrtfinále Coppa Italia se pak dostala díky výhrám nad Cittadellou, Bolognou a přes osmifinále postoupila díky kontumační výhře proti AS Řím, který stejně porazila po prodloužení 4:2, ale nakonec z toho byl výsledek 3:0. Ten jí sice vrátil porážku o víkendu v rámci ligové soutěže, ale Spezia už ukázala, že může hrát s kýmkoliv. Dnešní hosté navíc mohou podruhé za sebou porazit Neapol, tak uvidíme, jestli se jim to povede.

Poslední tři utkání
AS Řím vs. Spezia – 4:3
AS Řím vs. Spezia – 0:3
Turín vs. Spezia – 0:0
SSC Neapol
Neapol na Spezii rozhodně nemá dobré vzpomínky, protože se s ní na začátku roku utkala v rámci Serie A a prohrála poměrem 1:2. Od té doby dnešní domácí vyhráli tři utkání a dvakrát padli. V rámci ligy si tak vyšlápli na Udinese a Fiorentinu, díky čemuž se pořád drží na dostřel Ligy mistrů. Jednu výhru pak přidali ještě v osmifinále poháru proti Empoli. Neapol ale zaznamenala také dvě porážky, protože v Superpoháru nestačila na Juventus, při svém posledním představení v lize navíc padla s Veronou. Dnešní domácí tedy mají co napravovat, navíc budou chtít soupeři vrátit předchozí porážku.

Poslední tři utkání
Verona vs. Neapol – 3:1
Juventus vs. Neapol – 2:0
Neapol vs. Fiorentina – 6:0
Zdravím všechny fandy italského poháru! Dnes večer nás čeká poslední zápas čtvrtfinále Coppa Italia, ve kterém změří síly Neapol a Spezia. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

SSC Neapol – Spezia Calcio

4:2

konec (4:0)

Zpět na online

Branky: 5. Koulibaly, 20. Lozano, 30. Politano, 40. Elmas – 70. Gyasi, 73. Acampora

Karty:   10. Lozano (NEA), 61. Rui (NEA)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 13:4.

SSC Neapol: Ospina – Hysaj, Manolas, Koulibaly, Rui – Zieliński (69. Lobotka), Demme, Elmas (69. Osimhen) – Politano (88. Di Lorenzo), Lozano (46. Mertens) (88. Bakayoko), Insigne
Náhradníci: Meret, ContiniBaranovskij, Lobotka, Bakayoko, Di Lorenzo, Rrahmani, Petagna, Ghoulam, Maksimović, Cioffi, Mertens, Osimhen

Spezia Calcio: Krapikas – Vignali (74. Ramos), Terzi, Ismajli, Dell'Orco (46. Bastoni) – Estévez (46. Sena), Ricci, Acampora – Verde, Galabinov (46. Agudelo), Gyasi (74. Farias)
Náhradníci: Zoet, Rafael – Agoumé, Ramos, Farias, Sena, Bastoni, Marchizza, Agudelo, Chabot, Erlić, Rafael, Maggiore

Rozhodčí: Fourneau – Galetto, Rossi