Menu

Hokej

KHL

HK Soči – HC Sibir Novosibirsk

3:0

konec (1:0, 0:0, 2:0)

21.01.2021, 17:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 2.89 3.92 2.17 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že HK Soči zapsalo teprve jedenácté vítězství v probíhajícím ročníku KHL, když doma porazilo Sibir 3:0, se s Vými loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (19:51:07)
Do tohoto zápasu nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.
Statistiky zápasu:
Góly: 3-0
Střely na branku: 30-35
Zásahy gólmanů: 35-27
Zblokované střely: 10-5
Hity: 14-17
Vyhraná buly: 24-34
Vyloučení: 1-2
Bez využití.
Soči bere před domácím publikem vítězství. V první třetině nebyli domácí lepším týmem, ale díky gólmanu Alexeji Krasikovovi přestáli šance soupeře a v sedmnácté minutě udeřili svým nejproduktivnějším mužem Sergejem Šmeljovem, jenž po výborném napadání Točického trefil z kruhů šibenici. Druhá část hry přinesla otevřený hokej a o něco více šancí na straně Soči, ovšem brankáři Krasikov i Säteri nepustili za svá záda ani jeden puk.

Ve třetí třetině už domácí vycházeli z poctivé defenzívní práce a vyráželi do rychlých protiútoků. Jeden z nich nezakončil Kolgotin, jenž z dobré pozice mířil těsně nad branku. V 51. minutě hráli hosté první přesilovou hru, ovšem domácí přestáli kritický moment bez úhony a nadále se spoléhali na jistého brankáře Alexeje Krasikova, který přešel v průběhu této sezony do Soči právě ze Sibiru. Rozhodnutí přišlo v čase 57:46, kdy Ivan Miščenko přijal přihrávku na modrou, sjel si blíže k brance a přes blokujícího Puustinena zamířil přesně k levé tyči. Sibir ještě zkusil hru bez gólmana, kterou ztrestal Ivan Ruděnkov, jenž si ke gólové asistenci na druhou branku připsal trefení prázdné klece – 3:0.

Konec zápasu.

59:05

Domácí dohrají zápas při přesilové hře, jelikož Mikael Ruohomaa dostává dvě minuty za nesportovní chování.

59:05

59:05 Igor RUDĚNKOV - 3:0

59:05

Soči právě vstřelilo branku!
IGOR RUDĚNKOV se ve středním pásmu na pravé straně chopil puku, zamířil blíže k útočné modré a přes bránícího hráče Sibiru stvrzuje dva body pro Soči.

58:25

Sibir ještě zkouší hru bez gólmana Harri Säteriho.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a zřejmě i celého mače.

57:46

Kapitán Sibiru Jevgenij Česalin možná ještě oprávněně oznamuje sudím, že před druhou brankou si domácí pomohli hákováním a na stejný prohřešek vzápětí poukazuje i trenér Sibiru Nikolaj Zavaruchin. Na druhé brance to už ale nic nemění.

57:46

57:46 Ivan MIŠČENKO - 2:0

57:46

Soči právě vstřelilo branku!
Zdá se, že je rozhodnuto. IVAN MIŠČENKO si svůj první gól v letošní sezoně schoval na vhodnou chvíli. Dostal přihrávku na modrou čáru od Igora Ruděnkova a přes vyklekávajícího Juusa Puustinena zamířil na bližší tyč. Harri Säteri neviděl zhola nic a kotouč mu kolem betonu prošel do sítě. Asistence: Igor Ruděnkov, Nikita Točickij.

57:11

Nikita Feoktisov se na útočné modré ujal puku, sjel si na levý kruh a přes obránce Timašova vystřelil. A také Harri Säteri, odchovanec Tappary Tamepre, ukázal, že nemá lapačku jen na ozdobu.

56:55

Hráči v bílém se nyní dokáži snadněji dostat do prostoru před brankou Alexeje Krasikova, ale v útočném pásmu nejsou příliš nebezpeční.

56:15

Bude otázkou času, kdy hosté zkusí odvolat brankáře. Nyní by se k tomu nabízela šance, jelikož Soči opět vyhodilo puk jen na zakázané uvolnění, ale přece jen tři a tři čtvrtě minuty před koncem základní hrací doby je pro kouče Nikolaje Zavaruchina ještě až příliš velký čas.

54:51

Andrej Jermakov už nevymýšlel žádné kudrlinky a před modrou nahodil puk do útočného pásma. Tam ale byli úspěšnější opět domácí hráči.

54:01

Nenápadná střela Puustinena ihned po přejetí modré nadělala Krasikovovi spoustu problémů. Akce Sibiru pokračovala a Jokipakka vyvezl kotouč zpoza branky. Nahrál do předbrankového prostoru pro Mikaela Ruohomuu, ovšem akce trojice Finů končí znovu na brankáři domácího celku.

53:43

Harri Sateri v brance Sibiru pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Ve středním pásmu puk zmizel z kluziště a dopadl na střídačku hostí. Buly bude před brankou Novosibirsku.

HK Soči – HC Sibir Novosibirsk

3:0

konec (1:0, 0:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Šmeljov (Petkov, Točickij), 58. Miščenko (Ruděnkov, Točickij), 60. Ruděnkov

HK Soči: Krasikov (Kulbakov) – Rundblad, Miščenko, J. Alexandrov (C), Miromanov, Valencov, Pogorišnyj, Sedov – Točickij (A), Petkov, Šmeljov – Rubcov, Glotov, Ruděnkov (A) – Kolgotin, Volodin, Šen – Garajev, Kurbatov, Feoktistov – A. Galimov.

HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Děmidov, Jokipakka, Gurkin, Jermakov, J. Chabarov, Timašov, Pastuchov – Ruohomaa (A), Puustinen, Šarov – Sajustov (A), Česalin (C), Milovzorov – Vj. Ušenin, Vl. Ušenin, O. Li – Dubakin, Romancev, N. Korotkov – V. Komarov.

Rozhodčí: Eduard Odins, Martin Fraňo – Dmitrij Golovljov, Arťom Savenkov

Průběh zápasu
1. třetina
16:13 SOC 1:0 Šmeljov (Petkov, Točickij)
Po 1. třetině
2. třetina
21:00 SIB 2 Gurkin, držení
Po 2. třetině
3. třetina
50:44 SOC 2 Šen, hákování
57:46 SOC 2:0 Miščenko (Ruděnkov, Točickij)
59:05 SOC 3:0 Ruděnkov
59:05 SIB 2 Ruohomaa, nesportovní chování
Konec