Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

2:1

konec (1:0)

19.01.2021, 20:30 • BayArena, Leverkusen • 17. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 3.36 3.9 2.12 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+3

Jenže hosté se ani nemohou dostat na útočnou polovinu, Delaney nezachytil náběh Schicka a srazll jej zezadu k zemi na hraně šestnáctky. Žlutá karta pro obránce Schwarzgelb, navíc pátá, znamená to tak stopku na jeden zápas.

90+1

Diaby vytáhl hru daleko od vlastní branky a Hummels jej ve snaze zastavit podrazil. Pro obránce je to tak za žlutou kartu a vypadá to, že Bayer to zvládne dohrát k výhře.

89

Ještě před rozehrávkou ale přijde střídání. Marco Reus má odpracováno, na posílení útoku přichází Steffen Tigges.

83

Střídání teenagerů, ze hřiště odchází 17letý Jude Bellingham, na jehož místo naskakuje nejmladší střelec Bundesligy, teprve šestnáctiletý Youssoufa Moukoko!

80

Leverkusen právě vstřelil branku!
Neskutečné, z ojedinělého výpadu v posledních minutách Leverkusen dává druhý úder! Velká chyba v komunikaci mezi stopery Dortmundu na půlce, Hummels srazil míč na Baileyho, který rozjel útok přihrávkou na Diabyho, navíc z toho bylo přečíslení 3 na 2. V ideální chvíli dal Diaby přihrávku úplně volnému FLORIANU WIRTZOVI a byl z toho opět únik na branku s nekompromisním zakončením ze 16 metrů – 2:1! Asistence: Moussa Diaby.

77

Diaby je hned druhým hráčem, který dostává žlutou kartu v zápase. V souboji trefil loktem pod žebra Haalanda přímo před střídačkou hostí, která ihned vyskočila. Rozhodčí uklidňuje emoce žlutou.

73

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Giovanni Reyna.

73

Leon Bailey dostává dnes první žlutou kartu. Ve snaze být první na míči v útoku zašlápl nohu Hummelsovi a pro oba to bylo hodně bolestivé. Bailey je však za šlapák „odměněn“ karetním napomínáním.

70

Hned poté přichází další střídání, ze hry jde i Aránguiz, na jehož místo jde bývalý hráč akademie BVB, Kerem Demirbay.

69

Ve druhém poločase zcela Leverkusenu odpadla hra, proto dochází ke střídání. Na posledních dvacet minut jde do hry Patrik Schick na úkor Alaria.

69

Zatímco se na straně Bayeru chystá střídání, jeho obrana je zcela v troskách a další šanci měl na noze Jadon Sancho! Tomu přišla přihrávka do šestnáctky a bylo to na střelu přímo proti brance, jenže anglickému záložníkovi pokus nesedl a končí mimo tři tyče!

68

Během jedné minuty mohlo být otočeno, jenže Julian Brandt zahodil naprosto tutovou šanci! Za obranu dostal parádní přihrávku Bellingham a v těžké pozici vrátil míč na druhou tyč, kde byl zcela volný Brandt. Ačkoliv byl Hrádecký ze hry vyšachován a před Brandtem stál jenom jeden obránce, Brandt napálil jenom jeho nohy!

67

Dortmund právě vstřelil branku!
A z druhé se hned Dortmund prosazuje, zaslouženě se tak dočkal vyrovnání! Leverkusen v obraně začal tvořit chyby, nedokázal odkopnout míč a Delaney přistrčil pro JULIANA BRANDTA. Jeho střela křížem zapadla přesně k zadní tyči a po velmi dlouhé době se tento záložník prosazuje – 1:1! Asistence: Thomas Delaney.

65

Z rohu však vzešel brejk Bayeru, který zastavoval Akanji skvělým obranným zákrokem na Wirtze. Hra se tak otáčela a byla to herní situace 2 na 2, kterou chtěl Brandt řešit ve vápně přihrávkou pro Haalanda, skluz Tapsoby ale dává hostům jenom roh!

60

A to se i děje, první střídání v zápase přichází přesně po hodině hry. Na místo Wendella, který odehrál utkání vzadu solidně, přichází tak Sinkgraven.

55

Domácí vypadli mírně z role a Borussia se toho okamžitě chytila! Mohlo to být 1:1, když Sancho udělal dobrou práci na hranici šestnáctky a nahrál Meunierovi do volného prostoru na pravém křídle. Jenže pravý bek Borussie se ukopl, jeho zakončení na bližší tyč šlo vysoko nad!

54

Skoro jsem to zakřikl, po přihrávce Delaneyho na Reuse šel kapitán BVB do zakončení, které mu Hrádecký nepovolil. Míč se odrazil však právě k Haalandovi, tomu se ale zamotal pod nohy a nedošlo tak ani k zakončení!

44

Lucas Alario měl na hlavě druhý gól svého týmu! Po centru z pravé strany byl ve vzduchu na hranici malého vápna nejvýše a střelu hlavou tlačil na zem, Roman Bürki byl ale taktéž na trávníku včas a zakončení útočníka domácích lapil!

36

Diaby dokázal ale získat míč a po pravém křídle nasadit do trháku. S přehledem obešel hned dva obránce, kteří si na něj dělali zálusk, Diaby tak došel až do zakončení ve vápně, které ale bylo slabší a Bürki jej nadvakrát dokázal ztlumit!

27

Velká šance Bayeru na navýšení skóre! Situace to byla podobná jako při první brance, akorát na kratším prostoru. I tak vznikl prostor pro Wirtze na středu, Wirtz ale přenechával do lepší pozice napravo pro Diabyho. Jeho pokus na bližší tyč Bürki vyrazil a Wirtz měl možnost dorážky ze střední vzdálenosti, záda jednoho z obránců Borussie ale posílají balon na rohový kop!

24

Reusovi při kličce míč v šestnáctce utekl, přesto z toho vznikla zajímavá šance! Bellingham sbíral odražený míč a posílal jej z pravé strany krosem na zadní tyč, kde byl Haaland, kterému však do zakončení chyběly zhruba dva kroky.

14

Leverkusen právě vstřelil branku!
Na konci 14. minuty jde Leverkusen do vedení, tohle byla zkrátka paráda! Bürkiho výkop zachytili pouze hráči soupeře a Bailey z hloubi pole poslal krásnou diagonálu na osu, kde už nabíhal skvěle MOUSSA DIABY. Na jeho náběh obrana Dortmundu zcela zapomněla, Diaby šel tak sám na branku a propálil Bürkiho – 1:0! Asistence: Leon Bailey.

3

Haaland dostal další míč za obranu a využil toho, že Hrádecký proti němu vyběhl hodně naslepo. Domácí brankář měl ale velké štěstí, že Haaland si taktéž míč ideálně nezpracoval a nebyl schopen s ním pokračovat nadále!

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 14. Diaby (Bailey), 80. Wirtz (Diaby) – 67. Brandt (Delaney)

Karty:   73. Bailey (LEV), 77. Diaby (LEV) – 90+1. Hummels (DOR), 90+3. Delaney (DOR)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 13:3. Střely mimo: 10:12. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:8.

Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender, Tah, Tapsoba, Wendell (60. Sinkgraven) – Wirtz, Aránguiz (C) (70. Demirbay), Amiri – Diaby, Alario (69. Schick), Bailey.
Náhradníci: Grill, Lomb – Dragović, Jedvaj, Sinkgraven, Demirbay, Gedikli, Schick, Fosu-Mensah.

Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham (83. Moukoko), Delaney – Sancho (73. Reyna), Reus (C) (89. Tigges), Brandt – Haaland.
Náhradníci: Hitz – Morey, N. Schulz, Ł. Piszczek, Dahoud, Reinier, Reyna, Moukoko, Tigges.

Rozhodčí: Zwayer – Dietz, Achmüller