Menu

Hokej

KHL

Neftěchimik Nižněkamsk – Traktor Čeljabinsk

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1)

24.12.2020, 17:30 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • Denisa Józsová

Tipsport: 3.66 4.47 1.77 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:45:04)
Statistiky po celém zápase:

Střely na branku: 22 – 19
Trestné minuty: 8 – 6
Vhazování: 22 – 20
Zblokované střely: 4 – 13
Hity: 10 – 5
Československá stopa v utkání

Roman Will (CLJ) výhra, 2 inkasované branky, úspěšnost zásahů – 89,47%.

Tomáš Hyka (CLJ) 0+0, 1 střela, čas na ledě – 20:01.

Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 2 střely na branku, 8/16 vyhraných vhazování, čas na ledě – 19:36.

Dnešní utkání sledovalo 992 diváků.
Dnešní utkání je u konce a z plného bodového zisku se budou radovat hostující hokejisté! O rozhodující branku se postaral Jaroslav Kosov, jehož díky skvělé práci našel Alexandr Avcin. Jiskřičku naděje vykřesal pro svůj tým ještě Linus Johansson, jenž skóroval po svém příchodu do tohoto týmu. Jeho branka ale padla 20 vteřin před koncem, což bylo pozdě.

Konec zápasu.

59:40

59:40 Linus JOHANSSON - 2:3

59:40

Nižněkamsk právě vstřelil branku!
Ještě malinká naděje pro domácí hokejisty, ale na vstřelení branky mají už jen dvacet sekund... LINUS JOHANSSON dostal přihrávku sice mimo střelecký úhel, ale ukázal, že má šikovné ruce a dostal puk ještě do sítě! Asistence: Jonas Enlund a Brandon McMillan.

59:00

Minuta do konce zápasu!

58:35

Domácí hokejisté sice kombinují v útočném pásmu, ovšem nedaří se jim zatím ani vystřelit na branku... Troufnu si tvrdit, že hosté dnes vyhrají za dva body.

58:01

Jevgenij Ivannikov zůstává na střídačce, domácí hokejisté to zkusí se šesti hráči v poli!

58:01

Oddechový čas pro domácí.

57:20

Traktor se navíc následně osvobodil a rozhodně si nebude chtít komplikovat život. Mělo by to být jen otázkou času, než domácí sáhnout ke hře bez gólmana.

56:32

Nižnškamsk se nám konečně dostal do nějakého tlaku a viděli jsme slušnou ránu od modré. S tím si ale poradil obránce hostí, který ránu zblokoval.

55:55

Alexej Volgin se z ničeho nic dostal k odraženému kotouči u pravé tyčky, kde chvilku bylo místo. Roman Will se však stihnul přesunout naprosto včas.

55:12

Alexandr Avcin je na ledě!

54:59

No, do konce utkání nám chybí posledních pět minut! Čeljabinsk má na svém kontě dvou brankový náskok a rozhodně to s ním dnes vypadá dobře.

54:16

Až nyní se domácí celek dostal konečně do pásma. Marat Chajrullin hledal stříleným pasem někoho na teč, jenže jeho pobídka spoluhráče nenašla.

53:47

Domácí hokejisté mají dost možná jednu z posledních šancí, jak se vrátit do utkání. Hrají přesilovou hru, ovšem nemohou se dostat do nějakého většího tlaku.

53:12

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexandr Avcin – 2 min., nedovolené bránění brankáři).

52:31

Nižněkamsk by se potřeboval dostat do tlaku v útočném pásmu, ale nedaří se mu ani pořádně přechod. Nyní to asi zlepší, zahraje si totiž přesilovou hru.

51:58

Traktor zavezl puk do útočné třetiny, ale nic moc zde nevymýšlel. Už se bude chtít soustředit hlavně na obranu, domácí nejspíše přeberou iniciativu.

51:18

Do akce dva na dva se pro změnu hnali domácí hokejisté, jenže oni nedokázali ani zakončit! V tom je dnes obrovský rozdíl mezi oběma týmy.

50:23

50:23 Jaroslav KOSOV - 1:3

50:23

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Je dost možné, že jsme se právě dočkali rozhodující branky, kterou střílí hosté! Ti totiž vybojovali puk v obranném pásmu a hnali se do rychlé akci. V té odvedl velký kus práce Alexandr Avcin, který natáhl dva soupeře a zadovkou našel volného JAROSLAVA KOSOVA, jenž sám před gólmanem nezaváhal. Asistence: Alexandr Avcin.

49:24

Roman Will vyrazil střelu, jenže o tom vůbec nevěděl, myslel, že má puk ve výstroji! Naštěstí pro něj nikdo z jeho soupeřů nedokázal zacílit na jeho branku.

48:58

Alexej Volgin si sjel od modré k mantinelu, kam také dostal přihrávku. Jeho následná rána byla ovšem zastavena jedním z hostujících hokejistů.

48:29

Komerční přestávka.

48:24

Hosté toho ale nijak nedokázali využít, spíše naopak! Roman Will následně předvedl dva hodně těžké zákroky, ale právě on nakonec poslal puk do ochranné sítě.

47:56

Otso Rantakari si podržel kotouč za svou brankou a čekal, než jeho spoluhráči vystřídají. Jeho rozehrávka ovšem nebyla vůbec dobrá...

47:04

Nižněkamsk tak přečkal své oslabení a nadále může myslet na srovnání dnešního duelu. Nebude to mít jednoduché, hosty zdobí především obranná hra.

46:52

Roman Abrosimov je na ledě!

46:21

Pokračuje se pět na čtyři.

45:39

Nick Bailen vymyslel skvělou přihrávku na hranici brankoviště, kde byl připravený Lukáš Sedlák. Tomu ale teč úplně nesedla, a tak Jevgenij Ivannikov máchl lapačkou, ve které touš našel!

45:10

Čeljabinsk by mohl navýšit své vedení, jelikož hraje přesilovou hru čtyři na tři, při které je na ledě hodně místa. Nyní ale musí pro kotouč do středního pásma.

44:52

Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Roman Abrosimov – 2 min., vysoká hůl).

44:21

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Sergej Tělegin – 2 min., krosček).

Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Timur Šarifjanov – 2 min., hrubost).

44:11

Neftěchimiku přesilová hra uplynula rychle a domácí vlastně nic nevymysleli. Nyní pálil nejspíše Timur Šarifjanov, ale Roman Will puk udržel ve výstroji.

43:24

Lawrence Pilut je na ledě!

42:55

Poté to navíc Nižněkamsku chvilku trvalo, než se dostal až do pásma zpět. Sice se tam drží, ale český gólman nemusel předvést nějaký těžký zákrok.

42:20

Zatím se jim sice kombinace daří, ale je to bez střely na branku. Obětavým zákrokem navíc jeden z hostujících hráčů dostal touš do středního pásma.

41:52

Roman Will zachytil kotouč za svou brankou a chtěl ho poslat po mantinelu pryč z pásma. To se mu ale nepovedlo, takže kombinovat v pásmu mohou domácí.

41:24

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lawrence Pilut – 2 min., podrážení).

41:14

Hodně nepříjemná srážka u mantinelu! Do té se dostali Pavel Porjadin a Lawrence Pilut. Vypadá to však, že oba budou v pořádku. Domácí si ale zahrají první přesilovou hru v zápase!

40:40

Jenže mohli jako první zase inkasovat! Tomáš Hyka mířil mezi ruku a tělo a už dával ruce nahoru, gólman ale dokázal kotouč udržet!

40:16

A už je před námi i poslední perioda dnešního utkání! Domácí ztrácejí na svého soupeře jednu branku, kterou by rozhodně chtěli dát brzy.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině:

Střely na branku: 11 – 13
Trestné minuty: 4 – 0
Vhazování: 13 – 14
Zblokované střely: 4 – 6
Hity: 7 – 1
A už jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých vede hostující Čeljabinsk o jednu branku. Znovu u toho navíc byl Pontus Åberg, který vzal přečíslení dva na jednoho na sebe a trefil se opravdu náramně. Hosté poté měli šance na srovnání, ale Roman Will se překonat nenechal.

Další třetina začne přibližně v 19:02.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:31

Vypadá to, že do poslední periody dnešního duelu půjde Traktor s jedno brankovým vedením. To však rozhodující není, bude to dnes ještě drama.

39:00

Minuta do konce třetiny!

38:13

Lawrence Pilut si poradil s napadáním soupeře v obranném pásmu. O několik vteřin později však domácí hokejisté vybojovali buly v útočném pásmu.

37:35

Nižněkamsk by ale rád srovnal ještě na konci prostřední části. Velké zmatky vznikly v obraně Čeljabinsku, ale Roman Will vše vyřešil schováním puku pod lapačku.

37:18

Jenže ani jejich akce nyní nebyla nijak úspěšná a hosté se bez problémů ubránili. Navíc vyhodili tak, aby z toho nebyl icing. Takže mohli vystřídat.

36:43

Čeljabinsk se snažil něco vymyslet v útočném pásmu, ovšem stačil jeden souboj u mantinelu a bylo po šanci. Dopředu se proto mohou hnát domácí.

36:11

Hra nám nadále plyne a domácím hokejistům se nadále nedaří srovnat. Sice nepůsobí vůbec špatným dojmem, ale hosté se zatím v pohodě brání.

35:04

Vadim Šutov si najel před branku, kam na něj také šla přihrávka. Domácí útočník ji ale nejspíše kvůli zákroku soupeře nedokázal tečovat do branky!

34:02

A z ničeho nic mohlo být srovnáno! Ildar Šiksatdarov se dostal do samostatného úniku, ale Roman Will ho dokázal vychytat!

33:46

Vladimir Bobyljov byl před několika sekundami hodně aktivní na brankovišti, kam také na něj směřoval kotouč. Hostující útočník ho za brankovou čáru nedostal.

33:15

Komerční přestávka.

32:01

32:01 Pontus ÅBERG - 1:2

32:01

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Hosté se znovu dostávají do jednobrankového vedení! Trajtor vyhrál souboj u mantinelu a vše znovu rozsekl PONTUS ABERG. Ten táhl přečíslení dva na jednoho, které vzal na sebe. Svou ranou do šibenice nedal gólmanovi šanci a zapisuje druhou branku. Asistence: Alexej Byvalcev.

31:34

Hra se nám dnes opravdu přerušuje jenom minimálně, a tak se nám i druhá třetina přehoupla do druhé půlky.

30:57

Linus Johansson čekal na kotouč u mantinelu, ale nedočkal se ho. Přesto domácí zahrozili a český gólman měl plné ruce i nohy práce v brankovišti.

30:18

Po dlouhé době se nám dostal k zákroku také Roman Will. Ten dnes moc práce opravdu nemá. Nyní ale zasáhl, takže se bude vhazovat po jeho levici.

29:31

Alexandr Avcin poslal moc prudkou přihrávku na spoluhráče, kterému se touš jenom odrazil od hokejky. Jsou u něj domácí, kteří čekají na vystřídání.

28:55

Jeden z hostů se dostal pod tlak v neutrální třetině a chtěl jenom vyhodit kotouč. Trefil prostor gólmana, a tak se ani Čeljabinsku nepíská icing.

28:14

Nižněkamsk následně mohl vyvézt puk, ale dále než do středního pásma se s ním nedostal. Ani snaha hostů avšak tentokrát žádný úspěch nepřinesla.

27:48

Druhá útočná formace se nám usadila v útočném pásmu. Nakonec se ke střele od modré dostal Nick Bailen, ale ten trefil jenom soupeře před brankou.

27:07

Komerční přestávka.

26:30

Alexandr Avcin se šikovně prosmýkl mezi dvěma hráči, ale dal si kotouč daleko od hokejky, škoda pro něj. Neftěchimik se ale na kotouči nijak dlouho neudržel.

25:57

Několikrát se nám touš odrazil ve středním pásmu, nakonec ho na své hokejky získali domácí. Dalekou střelu Roman Will vyrazil do rohu hřiště.

25:16

Hra se nám ještě trochu zrychlila, ale vidíme také mnohem více chyb na obou stranách. Těch je dnes k vidění opravdu až nezvykle mnoho...

24:48

A hned jsme se dočkali střely na druhé straně kluziště. Domácí brankář ale na celou situaci dobře viděl a má puk ve výstroji. Nechal raději přerušit hru,

24:21

Vhazovalo se před Willem, ale český brankář nakonec mohl zůstat poměrně v klidu, jelikož jeho soupeři se sami vyhnali nepřesným pasem až do obrany.

23:27

No, Čeljabinsku nyní chybělo opravdu jenom pár centimetrů, ale branka z toho nakonec nepadla. U touše se však znovu nacházejí hokejisté Traktoru.

22:52

Dlouho se o kotouč bojovalo ve středním pásmu a boj vyhráli hosté, kteří mohli jít zpět do vedení! Střela Avcina ze středu hřiště ale trefila jen tyč.

22:18

V dnešním utkání jsme ale svědky hodně nepřesností. Jednu z nich předvedl domácí hráč, když se touš dostal mimo hrací plochu. Buly ve středovém kruhu.

21:37

Nižněkamsk měl následně možnost dostat se do útoku, ale nebyl nijak úspěšný. U kotouče se proto v pásmu drží hostující hokejisté.

20:52

Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu, takže po krátké kombinaci mohl pálit Lawrence Pilut. Jevgenij Ivannikov ale proti jeho ráně zasahovat nemusel.

20:12

A už se zase hraje! V první periodě jsme viděli dvě branky, dočkáme se stejného počtu i nyní? To se uvidí v následujících nějakých třiceti minutách.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině:

Střely na branku: 6 – 5
Trestné minuty: 4 – 0
Vhazování: 6 – 5
Zblokované střely: 2 – 2
Hity: 6 – 1
Je za námi první třetina dnešního utkání, která nám nakonec přinesla dvě branky, po jedné na každé straně. Na úvodní gól zápasu jsme navíc nemuseli čekat vůbec dlouho. Pontus Åberg využil chyby domácích ve středním pásmu a následnou střelou k zadní tyči nedal gólmanovi šanci. Nižněkamsku se však povedlo srovnat, i když se štěstím. Kirill Vorobjov střelou od modré trefil jednoho ze soupeřů, od kterého se puk odrazil nechytatelně do sítě.

Další třetina začne přibližně v 18:16.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:37

Oleg Jevenko neměl komu nahrát, a tak zkusil překvapit brankáře střelou od mantinelu. To se mu sice nepovedlo, vybojoval alespoň vhazování.

19:00

Minuta do konce třetiny!

18:26

To byla dobrá bomba od modré! Spoluhráč Nicka Bailena z obrany dostal nabito, avšak jeho tvrdý projektil skončil jenom těsně nad horní tyčkou branky.

17:57

Jevgenij Ivannikov se nám nyní dostal úplně mimo gólmanskou pozici a měl velké štěstí, že odražený kotouč nedokázal nikdo z hostů dostat do prázdné sítě.

17:14

Nižněkamsk vybojoval během chvilky rovnou dvě vhazování v útočném pásmu. Nic kloudného zde ale nevymyslel, takže dopředu může jít Traktor.

16:28

Zatím to vypadá, že do kabin nejspíše půjdeme za vyrovnaného stavu. Traktor sice nadále působí aktivněji, ale do žádných šancí se nedokáže dostat.

15:55

Do vedení se Čeljabinsk nedostal, dnes tomu přece jen chybí nějaký prvek překvapení ve finální fázi. Nadále nám hra navíc plyne v rychlém tempu.

15:27

Michail Bjakin je na ledě!

14:54

Nyní se přesilovková formace se Sedlákem a Hykou usadila v útočné třetině. Podaří se hostům vzít si své ztracené vedení v této početní výhodě zpět?

14:22

Hosté sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale kotouč jim utekl až do obranné třetiny. Následovala navíc chyba ve středním pásmu...

13:59

Domácí hokejisté se poměrně brzy usadili v útočném pásmu, ale zatím si nevypracovali střeleckou pozici. Poslední rána byla sražena do ochranné sítě.

13:27

Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Michail Bjakin – 2 min., podrážení).

13:05

Komerční přestávka.

12:40

12:40 Kirill VOROBJOV - 1:1

12:40

Nižněkamsk právě vstřelil branku!
Na druhou branku v zápase jsme však nemuseli čekat vůbec dlouho! Ilja Karpuchin byl obrán v pásmu o kotouč a přišel trest. KIRILL VOROBJOV napřáhl na modré a trefil jednoho ze soupeřů, od kterého se puk odrazil nechytatelně do branky. Smolný gól z pohledu Traktoru. Bez asistence.

11:41

Gleb Semjonov je na ledě!

11:05

A nyní to byla hodně nepřesná rozehrávka, kterou zachytil Alexandr Osipov. ten se s tím nijak nepáral a poslal kotouč daleko od své branky. Byl dlouho na ledě.

10:34

Až nyní se Čeljabinsk dokázal usadit v pásmu. Lukáš Sedlák se snažil tečovat letící kotouč, ale Jevgenij Ivannikov zasáhl. Hosté jsou ale nadále v pásmu.

10:12

Pro hosty je to celkem zajímavá možnost, jak se dostat do dvoubrankového vedení. Nyní se však musí vyhnout napadání rozehrávky ve svém pásmu.

09:41

Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Gleb Semjonov – 2 min., držení).

09:09

Jaroslav Kosov navíc ukázal dobrý přehled hry, a tak se vydal k odraženému kotouči, jen díky němu se nepískal icing. Hosté si navíc zahrají přesilovou hru!

08:44

První třetina nám zatím plyne ve velkém tempu a hra se nám téměř nepřerušuje. Nyní jsou u touše domácí, ale Willa ještě nijak neohrozili.

08:12

Bulat Šafigullin táhl akci svého týmu, ovšem nedokázal se s kotoučem dostat ani do útočného pásma. Ani Traktor se však na kotouči nijak dlouho neudržel.

07:30

Lawrence Pilut se dostal ke střele z velmi zajímavé pozice a ukázal, že má opravdu slušnou ránu. Brankář Neftěchimiku, ale na poslední chvíli vytáhl rameno.

06:58

Vjačeslav Osnovin nejspíše dostal do obličeje, jen je otázkou jak... Držel se za ústa a zpoza branky soupeře okamžitě zamířil na střídačku.

06:18

Domácí se nám zase dostali do útočného pásma, ale v ofenzivní fázi hry jim to zatím hodně skřípe. Celá jejich hra je zatím hodně plná nepřesností.

05:48

Lukáš Sedlák bojoval o kotouč v útočném pásmu, ale v souboji ho přetlačil soupeř. přesto mohl pálit Vitalij Kravcov, ale Jevgenij Ivannikov vyráží puk do rohu.

05:14

Nižněkamsk chtěl hned odpovědět na vedou branku Čeljabinsku, ale Roman Will nakonec ani chytat nemusel. Dopředu se proto ženou jeho spoluhráči.

04:03

04:03 Pontus ÅBERG - 0:1

04:03

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Favorit dnešního utkání se nám dostává celkem brzy do vedení, není odehráno ani pět minut! Domácí udělali chybu ve středním, čehož beze zbytku využil PONTUS ABERG. Ten se dostal s pukem až na vrcholek kruhu a prosadil se prudkou střelou na zadní tyč. Bez asistence.

03:50

Traktor se rozhodl napadat hluboko v útočném pásmu, ale domácí to vykombinovali. Pavel Porjadin táhl akci svého týmu, ale zadovkou nikoho nenašel.

03:06

Už jsou za námi tři odehrané minutky, ve kterých se nám ani jednou nepřerušilo. Hra se hodně stěhuje z pásma do pásma, ale bez střel na branku.

02:32

Domácí ještě nepředvedli v tomto utkání směrem dopředu vůbec nic. Čeljabinsk je sice aktivnější, ale nějakou šanci na vstřelení branky ještě neměl.

01:57

Jeden z obránců Traktoru musel spěchat pro kotouč za svou branku, ale nakonec u něj byl o chvilku dříve než jeho soupeř. Hosté míří znovu do ofenzivy.

01:14

Tentokrát to hosté zkusili dlouhou přihrávkou a puk se se štěstím dostal na hokejku Pontua Åberga. Jeho střela od mantinelu však nemohla brankáře vystrašit.

00:41

O první akci utkání se pokusili hostující hokejisté, ale nebyli úspěšní. Následovalo nahození po mantinelu, které sebral Jevgenij Ivannikov a dále rozehrál.

00:12

A dnešní utkání nám právě začalo! Domácí dnes nastupují v tmavě modrých dresech. Čeljabinsk zvolil bíločernou barvu a měl by dnes být favoritem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Barulin) – Bryncev, Rantakari, Volgin, Semjonov, Abrosimov, A. Osipov, K. Vorobjov – Enlund, Chajrullin, Linus Johansson – Bjakin, Porjadin, McMillan – Chafizov, Šarifjanov, Bikmullin – Šiksatdarov, Čiviljov, Šutov – Šafigullin.

Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Tělegin, Pilut, Bailen, D. Bodrov, Karpuchin, Ogurcov, Jevenko – Byvalcev, Osnovin, Åberg – Hyka, Sedlák, Kravcov – Bobyljov, Polygalov, D. Iljin – Avcin, Karlin, Kosov – Švarjov.

Rozhodčí: Bondar, Soin – Kučava, Šišlo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Určitě bude zajímavé sledovat i "minisouboj" českých a slovenských hokejistů. Nejproduktivnějším hráčem Nižněkamsku je slovenský forvard Libor Hudáček, který dal třináct branek a k tomu připsal čtrnáct asistencí. V Čeljabinsku zase řádí české duo Tomáš Hyka, Lukáš Sedlák. Hyka je nejproduktivnějším mužem Traktoru (9+17), Sedlák je na třetím místě týmového bodování, když nasbíral jen o pět asistencí méně. Výborné výkony v brance navíc podává Roman Will.
Československá stopa v týmech:
Libor Hudáček (NIZ): 31 zápasů, 27 bodů (13+14)
Roman Will (CLJ): 25 zápasů, 13 výher, 92,3% úspěšnost zásahů, 2,13 průměr obdržených branek
Tomáš Hyka (CLJ): 38 zápasů, 26 bodů (9+17)
Lukáš Sedlák (CLJ): 37 zápasů, 21 bodů (9+12)
Poslední vzájemné zápasy:
Nižněkamsk – Čeljabinsk 5:3 (29.11.2020)
Čeljabinsk – Nižněkamsk 6:3 (18.10.2020)
Nižněkamsk – Čeljabinsk 3:4 sn. (16.1.2020)
Čeljabinsk – Nižněkamsk 2:1 sn. (21.12.2019)
Nižněkamsk – Čeljabinsk 6:4 (5.12.2019)

Z posledních deseti zápasů vyhrál Nižněkamsk čtyřikrát a Traktor bral šest vítězství.
Traktor Čeljabinsk:
Hostující tým je na tom výrazně lépe, vždyť v tabulce okupuje třetí místo tabulky s 48 body a pouze tříbodovou ztrátou na druhý Omsk. Čeljabinsk je zároveň druhým nejlepším týmem divize Charlamova a aktuálně za sebou o skóre nechává i silný Magnitogorsk. Forma celku z více jak milionového města je jak na houpačce, Traktor v posledních šesti zápasech třikrát vyhrál a třikrát odešel z ledu poražen. Devízou týmu je obranná činnost – Čeljabinsk inkasoval jen 84 branek a je v tomto ohledu jedním z nejlepších týmů KHL. I díky tomu zapsal ve 38 zápasech již 23 výher.

Poslední zápasy Čeljabinsku:
Jekatěrinburgj – Čeljabinsk 2:3
Čeljabinsk – Nur-Sultan 2:4
Čeljabinsk – Novosibirsk 2:0
Čeljabinsk – Jokerit 2:5
Čeljabinsk – Petrohrad 1:5.
Neftěchimik Nižněkamsk:
Týmu z Tatarstánu se v letošní sezoně hrubě nedaří. Důkazem je poslední místo ve Východní konferenci, kdy Neftěchimik získal jen 20 bodů ve 36 zápasech. Desetkrát zvítězil a již šestadvacetkrát odešel z ledu poražen. Nižněkamsku vázne hlavně defenzíva, vždyť 134 inkasovaných branek je jasně nejvíce z celé KHL. V současné době se domácím vůbec nedaří, prohrál šestkrát v řadě, osmkrát z devíti posledních zápasů a z výhry se naposled radoval 29.11., kdy doma porazil právě Čeljabinsk.

Poslední zápasy Nižněkamsku:
Nižněkamsk – Spartak 2:3
Soči – Nižněkamsk 4:2
Spartak – Nižněkamsk 4:2
Nižněkamsk – Kunlun 4:5
Nižněkamsk – Kazaň 1:6.
Dobrý den, vítejte u štědrovečerního zápasu Kontinentální hokejové ligy. Od 17:30 se v Něftěchim Areně utká domácí Neftěchimik Nižněkamsk proti Traktoru Čeljabinsk a v souboji dvou týmů z jedné divize budou chtít domácí zlomit sérii neúspěchů, čítající šest porážek v řadě.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Neftěchimik Nižněkamsk – Traktor Čeljabinsk

2:3

konec (1:1, 0:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. K. Vorobjov, 60. Linus Johansson (Enlund, McMillan) – 5. Åberg, 33. Åberg, 51. Kosov (Avcin)

Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Barulin) – Bryncev, Rantakari, Volgin, Semjonov, Abrosimov, A. Osipov, K. Vorobjov – Enlund, Chajrullin, Linus Johansson – Bjakin, Porjadin, McMillan – Chafizov, Šarifjanov, Bikmullin – Šiksatdarov, Čiviljov, Šutov – Šafigullin.

Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Tělegin, Pilut, Bailen, D. Bodrov, Karpuchin, Ogurcov, Jevenko – Byvalcev, Osnovin, Åberg – Hyka, Sedlák, Kravcov – Bobyljov, Polygalov, D. Iljin – Avcin, Karlin, Kosov – Švarjov.

Rozhodčí: Bondar, Soin – Kučava, Šišlo

Diváci: 992

Průběh zápasu
1. třetina
04:03 CLJ 0:1 Åberg
09:41 NIZ 2 Semjonov, držení
12:40 NIZ 1:1 K. Vorobjov
13:27 NIZ 2 Bjakin, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
32:01 CLJ 1:2 Åberg
Po 2. třetině
3. třetina
41:24 CLJ 2 Pilut, podrážení
44:21 CLJ 2 Tělegin, krosček
NIZ 2 Šarifjanov, hrubost
44:52 NIZ 2 Abrosimov, vysoká hůl
50:23 CLJ 1:3 Kosov (Avcin)
53:12 CLJ 2 Avcin, nedovolené bránění brankáři
59:40 NIZ 2:3 Linus Johansson (Enlund, McMillan)
Konec