Menu

Fotbal

Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy

Česko – Moldavsko

7:0

konec (5:0)

01.12.2020, 15:00 • Letní stadion na Zadních Vinohradech, Chomutov • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.0 22.0 30.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Česká republika je dál ve hře o Euro 2022 žen, se s vámi loučím přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (16:56:13)
Utkání, které se hrálo pouze na jednu branku skončilo poměrem 7:0. České hráčky si v Chomutově s chutí zastříleli a loučí se se skupinovou fází vysokým vítězstvím. Národní tým tak přeskočil Polsko a už klepe na barážovou bránu. Ovšem k tomu musí být splněná podmínka, že Polky nevyhrají se Španělskem. Tento duel byl odložen pro pozitivní testy v týmu našich sousedek.

90+3

Konec zápasu.

90+3

90+3. Miroslav MRÁZOVÁ - 7:0

90+3

Česko právě vstřelilo branku!
Hostující obránkyně chybovala, když si nepohlídala skákavý míč. K němu se dostala MIROSLAVA MRÁZOVÁ, jejíž pokus po zemí zamířil do vzdálenější části branky. Česká republika tak porazí Moldavsko stejným poměrem, jako v prvním duelu.

90+2

Střílený centr mířil před branku z pravé strany a Munteanuová vyrazila balon před sebe. Lucie Martínková se nacházela kousek vedle, a tak se Moldavsko znovu ubránilo.

90+1

Budou se nastavovat tři minuty!

90

Moldavosko mířilo do otevřené obrany, avšak Veronica Cojuhariová toho moc nevymyslela. Střídající Šlajsová ji doběhla a ještě ji zbavila balonu.

88

Petra Vyštejnová musela jít nejprve do skluzu, aby získala zdárně ztracený míč a poté to sama zkusila. Jenomže na hranici šestnáctky měla proti sobě dvě soupeřky, přes které neprošla.

87

Běží sedmaosmdesátá minuta a české brankářky si zatím nesáhly na balon. České hráčky už nikam nespěchají a spíše si užívají konec zápasu.

85

Celé utkání se hraje pouze na jedné polovině, ovšem české hráčky po přestávce výrazně polevily. Zápas už spěje ke konci a rozdíl ve skóre je šestigólový.

84

Reprezentace kombinovala na útočné polovině, ale následně ji byl odpískán ofsajd. Praporek vyletěl nahoru velmi rychle a Moldavsko bude po dlouhé době u míče.

81

Už se znovu hraje a Česká republika začíná z vlastní polovinu. Ovšem dá se očekávat rychlý přechod vpřed.

79

Národní tým se znovu více tlačí k centrům a další si pohlídala hostující brankářka. Po odehraní míče zůstala v šestnáctce ležet Cerescuová, která potřebuje ošetření.

78

78. Natalia Munteanuová vyrazila z branky a míč vyboxovala

78

Před branku Moldavska mířila Miroslava Mrázová, avšak Natalia Munteanuová vyrazila z branky a míč vyboxovala na rohový kop.

77

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Eva Bartoňová, přichází Gabriela Šlajsová.

76

Za vápnem si míč pěkně stáhla kolem soupeřky Kamila Dubcová, která okamžitě vystřelila. Její pokus velmi rychle padal dolů, ovšem stejně zamířil jen nad branku Moldavska.

74

České ženy trochu ubraly a hned ubyly šance na jejich straně, sedmá branka tak nepřichází. Do vápna se hnala Mrázová, jejíž přihrávka před branku neprošla.

72

Mimo hru byla podražena Kamila Dubcová (České republika), která se rozhodla oplácet, což už neuniklo francouzské rozhodčí.

70

První potrestanou hráčkou zápasu je Anastasia Sivolobová (Moldavsko), která vytáhla nedovolený zákrok u postranní lajny.

69

69. Mrázová poslala míč do tyče

69

Na pravé straně pokutového území se pohybovala Miroslava Mrázová, která volila technickou střelu a ta zamířila do vzdálenější tyče. Míč se pak odrazil do hry a chopila se ho Munteanuová.

67

Češky nevyužívají osvědčený recept z prvního poločasu, což byly úspěšné centry. V posledních momentech spíše zkoušejí kombinaci středem hřiště.

65

Míč proti noze dostala Lucie Martínková, která mohla přihrávat do strany, ale také ona chce dát branku, a tak vystřelila. Jenomže modrou hráz neprostřelila.

64

Sivolobová podcenila balon, který propadl za ní. Míče se chopila Eva Bartoňová, která si na souboj jedna na jednu netroufla.

63

Oba trenéři přichystali hned několik změn, což zabrala trochu času. Ovšem už se hraje a Moldavsko se poprvé ve větším počtu hnalo do akce, která ale nevyšla.

61

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Kateřina Svitková, přichází Markéta Ringelová.
Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Andrea Stašková, přichází Miroslava Mrázová.
Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tereza Szewieczková, přichází Terez Krejčiříková.
Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Cristina Musteațăová, přichází Iuliana Colnicová.
Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Daniela Mardariová, přichází Violeta Mițulová.

57

Na druhou stranu se vydala Nadejda Colesnicencová, která měla proti sobě tři soupeřky a o balon přišla. Český rychle otáčejí kormidlo na druhou stranu hrací plochy.

55

55. Před branku si nabíhala Kateřina Svitková, která předskočila brankářku a zamířila vedle levé tyče.

55

Před branku si nabíhala Kateřina Svitková, která předskočila brankářku a zamířila vedle levé tyče. Hostující kapitánka zřejmě inkasovala ránu a potřebuje ošetření.

54

54. Andrea STAŠKOVÁ - 6:0

54

Česko právě vstřelilo branku!
Česká děvčata se znovu radují! Zakončení Lucie Martínkové se odrazilo od tyče zpátky do hry a dostala s k němu osamocená ANDREA STAŠKOVÁ, která si nedělala hlavu a zamířila pod břevno. .

51

Z pravé strany vnikla do šestnáctky Kamila Dubcová, která posílala před branku střílenou přihrávku. Moldavské brankářce míč vypadl a hostující tým vytlačil Českou republiku k postranní lajně.

50

Domácí tým pokračuje v aktivně a znovu se usadil na útočné polovině. Hráčky v červených dresech nepronikly do šestnáctky a znovu volí postupnou kombinaci.

48

48. Další krásný centr vyletěl z pravé strany a situaci na zadní tyči uzavírala Bartoňová

48

Další krásný centr vyletěl z pravé strany a situaci na zadní tyči uzavírala Eva Bartoňová, jejíž hlavička byla nepřesná. Naše hráčka byla velmi blízko brance, ale dostatečně se nezorientovala.

47

České ženy točí soupeře zleva doprava a zase zpátky. Na další centr nevyšplhala dostatečně vysoko Lucie Martínková, Moldavsko znovu pouze odkopává.

46

Pokračujeme druhým poločasem, jako první se v něm míče dotkla Veronica Cojuhariová. Avšak Moldavsko si míč dlouho neužilo a hostující brankářka si musela počíhat na centr z pravé strany.

46

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Barbora Votíková, přichází Hana Sloupová.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas byl jasnou záležitostí, hrálo se totiž jen na jednu branku. Český národní tým se tlačil dopředu a vyparoval si velkou porci šancí, hned pět jich skončilo gólem. Moldavsko směrem dopředu vůbec neexistuje a navíc propadá po centrech domácího celku.

45+2

První poločas skončil.

45+2

45+2. Na další centry Bartoňové si na zadní tyči naběhla Kateřina Svitková

45+2

Na další centry Bartoňové si na zadní tyči naběhla Kateřina Svitková, která míč trefila spíše lýtkem, a tak zakončila jen vedle branky. Situace jistě volala po další vstřelené brance.

45+1

K postranní lajně přistupuje čtvrtá rozhodčí, která ukazuje, že se budou nastavovat dvě minuty.

43

43. Kamila DUBCOVÁ - 5:0

43

Česko právě vstřelilo branku!
Na pravé straně šestnáctky se pohybovala Andrea Stašková, která zvedla hlavu a přihrála do druhé vlny, odkud se střelou do zadní části branky prosadila KAMILA DUBCOVÁ. Český tým vsítil pátou branku ještě před koncem úvodního poločasu.

41

41. Centr ze strany trefila z jedné Kateřina Svitková

41

Naše reprezentace si vytvořila další tutovou příležitost! Centr ze strany trefila z jedné Kateřina Svitková, jejíž pokus mířil jen do přesouvající se brankářky.

39

39. Do pokutového území vnikla Tereza Szewieczková

39

Do pokutového území vnikla Tereza Szewieczková, která postupovala zleva. Proti ní vystartovala Munteanuová, která se české hráčce vrhla pod nohy a míč zastavila.

38

Další střelecký pokus byl vyslán z velké dálky a ještě postrádal razanci. Hostující kapitánka si střelu pohlídala a míč schovala do rukavic.

36

Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Claudia Chiperová, přichází Daniela Mardariová.

36

36. Kateřina SVITKOVÁ - 4:0

36

Česko právě vstřelilo branku!
Moldavská obrana znovu propadlo a Češky vedou o čtyři kusy! Z pravé strany odcentrovala Kamila Dubcová, která našla osamocenou KATEŘINU SVITKOVOU. Česká reprezentantka si míč zpracovala, podívala se a přesně zakončila do horní poloviny branky.

34

Na zeleném pažitu zůstala ležet Claudia Chiperová, která potřebovala lékařskou pomoci a pro dnešní utkání dohrála.

33

Zleva mířil centr na první tyčku, kam si naběhla Andrea Stašková, která to sice měla složité, přesto se pokusila o zakončení. To sice mířilo jen nad branku, ale Češky jsou při chuti.

32

Dalším centrem se prezentovala Petra Vyštejnová, která našla hlavu Lucie Martínkové. Ta zamířila pouze doprostřed brány, a tak Natalia Munteanuová v klidu zakročila.

31

Hostující celek mohl jít do otevřené obrany, avšak Carolina Țaburová pokazila přenesení hry. Česká reprezentace tak je znovu u balonu a postupuje dopředu.

29

Český celek hraje opravdu skvěle a žene se di další akci. Kolem své strážkyně se obtočila Cahynová, jejíž přihrávku nezpracovala spoluhráčka a bude se kopat jen od branky.

28

Žlutou kartu dostává Veronica Cojuhariová (Moldavsko).

26

26. Jana PETŘÍKOVÁ - 3:0

26

Česko právě vstřelilo branku!
K rozehrání přímého kopu se postavila Kateřina Svitková, jejíž rána mířila do pravé části branky. Munteanuová vyrazila balon jen před sebe, kde se pohybovala pohotová JANA PETŘÍKOVÁ, která moldavskou brankářku přehodila.

25

Z velké dálky se do míče opřela Kamila Dubcová, jejíž pokus mířil vysoko nad branku. Po výkopu Češky znovu útočily a vybojovaly standardní situaci z nadějné pozice.

24

Český celek vyslal nebezpečný centr, ale zakončení se nedočkal. Za hranicí vápna číhala Bertholdová, která se ke střele neodhodlala a založila postupnou akci.

22

Centr od praporku byl rozehrán na první tyčku, odkud byl odvrácen. Hostující hráčky se hnali do akce, kterou u půlící čáry zastavila česká kapitánka.

21

Lucie Martínková byla zády k brance, ale vybojovala alespoň rohový kop. Ještě před rozehráním domlouvá rozhodčí Staškové.

20

Moldavská brankářka je ošetřena, a tak se může pokračovat ve hře. Hostující obrana si alespoň na malou chvíli odpočinula a může čelit dalším akcím České republiky.

18

18. K další hlavičce se probojovala Stašková

18

Centry z pravé strany jsou velmi nebezpečné, k další hlavičce se probojovala Stašková. Její pokus hostující brankářce vypadal a Česky se hnaly na zteč, ovšem tentokrát neuspěly. Munteanuová zůstává na zemi a potřebuje ošetření.

17

17. Klára CAHYNOVÁ - 2:0

17

Česko právě vstřelilo branku!
Znovu centr z pravé strany, o který se postarala Eva Bartoňová. Hostující brankářka míč vyrazila ke KLÁŘE CAHYNOVÉ, která nejprve předvedla kličku na střed a poté po zemi zamířila do pravého spodního rohu branky.

16

Národní tým rozehrával rohový kop z levé strany, který byl hostující obranou odvrácen. Česká republika sebrala odkopnutý balon a znovu kombinuje.

14

14. Andrea STAŠKOVÁ - 1:0

14

Česko právě vstřelilo branku!
Česká reprezentace se zaslouženě dočkala první vstřelené branky! Na pravé straně pracovala Vyštejnová, jejíž centr našel ANDREU STAŠKOVOU, která hlavou zamířila přesně. Z branky se sice ještě vydala Munteanuová, která se k útočníci nedostala v čas.

13

Všechny hráčky Moldavska jsou za balonem a brání z hlubokého bloku. Národní tým tak čeká na svou šanci, které jistě přijdou.

11

Andrea Stašková se vrátila mezi záložnice a byla faulována. Český národní tým bude rozehrávat standardní situaci. K přímému kopu se postavila Svitková, jejíž pokus z velké dálky vyrazila brankářka.

10

10. Dubcová mířila k pravé tyči

10

Další velká šance našeho týmu! Martínková přihrála za šestnáctku, kde se nacházela Svitková, jejíž pokus byl zablokovaný. Následně pálila Dubcová, která míč do branky neprocedila.

8

8. Eva Bartoňová v dobré pozici selhala

8

Česká reprezentace se snaží hrát především po pravé straně, která byla ucpaná, a tak akce byla vedena zleva. Situaci po centru uzavírala Eva Bartoňová, která situaci podcenila a nevstřelila branku.

7

Na další centr ze strany si naskočila Andrea Stašková, jejíž hlavička byla nepřesná a balon zamířil jen nad branku Moldavanek.

6

6. Po centru z levé strany se na malém vápně objevila Lucie Martínková

6

Po centru z levé strany se na malém vápně objevila Lucie Martínková, které míč v jasné pozici spíše uskočil, než že bychom sledovali zakončení. Munteanuová byla znovu na správném místě.

4

K rozehrání přímého kopu se postavila Ludmila Caramanová, jejíž pokus mířil do prostoru tří tyčí. Ovšem Barbora Votíková zaznamenala první zákrok zápasu.

3

Lucie Martínkova si seběhla do hloubky pole, aby pomohla s rozehrávkou. O další centr se pokusila Eva Bartoňová, jejíž centr byl odvrácen. Soupeřky se hnaly do protiakce, kterou faulem zastavila Bertholdová.

2

Český tým plní v dnešním utkání roli favorita, a tak potřebuje zvítězil. Z levé strany centrovala kapitánka Bertholdová, na jejíž centr si počkala brankářka Munteanuová.

1

Francouzská rozhodčí právě zahájila dnešní střetnutí, jako první se balonu dotkla Lucie Martínková. Naše hráčky se hnaly do akce, ale ztroskotaly na hranici pokutového území.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy jsou na zeleném pažitu, kde zazní hymny obou zemí. Poté vše bude směřovat k zahájení zápasu.
Úvodní sestavy:

Česko: Votíková – Vyštejnová, Bertholdová (C), Cahynová, Petříková – Bartoňová, Dubcová, Svitková, Szewieczková – Martínková, Stašková.
Náhradníci: Lukášová, Sloupová – Dlasková, Pochmanová, Šlajsová, Mrázová, Krejčiříková, Chlastáková, Ringelová, Necidová, Janíková. Černá.

Moldavsko: Munteanuová (C) – Sivolobová, Musteațăová, Cerescuová, Prisăcariová – Cojuhariová, Topalová, Colesnicencová, Țaburová – Caramanová – Chiperová.
Náhradníci: Panová, Cuţurubaová – Raileanová, Darenscaiaová, Mițulová, Petrovscaiaová, Trofimová, Druţăová, Mardariová, Peștereanová, Colnicová.

Rozhodčí: Guilleminová – Coppolaová, Bartniková (všechny Francie).
Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který začne zhruba za třicet minut, tentokrát již z Letního stadionu v Chomutově. Oba celky se nacházejí na hrací ploše, kde právě probíhá rozcvička před zápasem. Doufejme, že naše hráčky zvítězí a udrží šanci na postup do baráže o Euro v Anglii.

V posledních dnech Španělsko porazilo Moldavsko 10:0, a tak se posunulo do čela skupiny D. Zatímco Polsko spadlo na druhou pozici.

Jejich vzájemný zápas se dnes večer neodehraje, jelikož v polském týmu buly odhaleny pozitivně testované hráčky. A tak si české fotbalistky budou muset na konečné rozhodnutí o postupu do baráže počkat. Ovšem nejprve naše hráčky musejí zdolat Moldavsko.
Osmé kvalifikační střetnutí odehrají české fotbalistky v úterý od 15 hodin na Letním stadionu na Zadních Vinohradech v Chomutově. Duel se bude konat za "zavřenými dveřmi", a tak je pro vás přichystán podrobný textový přenos. Doufejme, že naše hráčky naplní papírové předpoklady, vyhrají a předskočí na poslední chvíli Polsko.
Co řekli české hráčky na začátku srazu?

„Myslím si, že to bude podobné utkání jako s Ázerbájdžánem. Věřím, že se na to dobře připravíme, prozradila Tereza Krejčiříková.

„Jsem ráda, že jsme poslední tři týdny mohly alespoň trénovat. Samozřejmě ty zápasy nám nikdo nenahradí, ale snažily jsme se hrát mezi sebou a trochu zápasy alespoň simulovat,“ uvedla dále.

Zdroj: zeny.fotbal.cz
Poslední vzájemný souboj se odehrál v srpnu loňského roku, kdy Česká republika vykradla Moldavanky v poměru 7:0. O dvě trefy se postarala Svitková, kterou ještě doplnily jedním zásahem Bertholdová, Martínková, Cahynová, Stašková a Voňková. Podaří se svěřenkám Karla Rady znovu vydolovat tři body?

Další vzájemné střetnutí oba celky nehrály.
Nominace českého národního týmu:

Brankářky:
Olivie Lukášová, Hana Sloupová, Barbora Votíková

Obránkyně:
Eva Bartoňová, Petra Bertholdová, Anna Dlasková, Jitka Chlastáková, Simona Necidová, Jana Petříková, Petra Vyštejnová

Záložnice:
Klára Cahynová, Franny Černá, Kamila Dubcová, Eliška Janíková, Tereza Krejčiříková, Aneta Pochmanová, Markéta Ringelová, Kateřina Svitková, Tereza Szewieczková

Útočnice:
Lucie Martínková, Miroslava Mrázová, Andrea Stašková, Gabriela Šlajsová
Při pohledu na tabulku zjistíme, že svěřenkyně Karla Rady stále bojují o postup na Euro. Naše hráčky k naději potřebují zvítězit a čekat na zaváhání Polska, které přivítá ambiciózní Španělsko, které je sice druhé, ale má dva zápasy k dobru, a tak se dá očekávat jeho postup z první pozice. Ovšem Česká republika by mohla postoupit z druhého místo, pokud by Polsko dnes večer padlo.

Naše reprezentantky se aktuálně nacházejí na třetí pozici, když získaly třináct bodů, což je o jeden méně, než má vedoucí Polsko. Pokud budeme hledat Moldavsko, najdeme jej na čtvrtém místě, ovšem pouze se třemi body, když si vyšláplo na poslední Ázerbájdžán.
Vítám všechny fotbalové nadšence u kvalifikačního střetnutí žen, v němž se bude rozhodovat, kde se zúčastní EURA 2020, které se odehraje v Anglii. Dnešní souboj se odehraje na severu Čech, přesněji v Chomutově, kde česká reprezentace přivítá Moldavsko. Naše reprezentantky budou plnit roli obrovských favoritek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Česko – Moldavsko

7:0

konec (5:0)

Zpět na online

Branky: 14. Stašková, 17. Cahynová, 26. Petříková, 36. Svitková, 43. Dubcová, 54. Stašková, 90+3. Mrázová

Karty:   72. Dubcová (CZE) – 28. Cojuhariová (MOL), 70. Sivolobová (MOL)

Česko: Votíková (46.Sloupová) – Vyštejnová, Bertholdová (C), Cahynová, Petříková – Bartoňová (77. Šlajsová), Dubcová, Svitková, Szewieczková – Martínková, Stašková.
Náhradníci: Lukášová, Sloupová – Dlasková, Pochmanová, Šlajsová, Mrázová, Krejčiříková, Chlastáková, Ringelová, Necidová, Janíková. Černá.

Moldavsko: Munteanuová (C) – Sivolobová, Musteațăová, Cerescuová, Prisăcariová – Cojuhariová, Topalová, Colesnicencová, Țaburová – Caramanová – Chiperová (36. Mardariová).
Náhradníci: Panová, Cuţurubaová – Raileanová, Darenscaiaová, Mițulová, Petrovscaiaová, Trofimová, Druţăová, Mardariová, Peștereanová, Colnicová.

Rozhodčí: Guilleminová – Coppolaová, Bartniková (všechny Francie)