Menu

Fotbal

Liga mistrů

FC Porto – Olympique Marseille

3:0

konec (2:0)

03.11.2020, 21:00 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Skupina C • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.95 3.54 4.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že FC Porto doma poráží Olympique Marseille naprosto jednoznačně 3:0 a je po polovině základní části výrazně blíže ke druhému místu, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (23:01:12)
Statistiky zápasu:
Góly: 3-0
Střely na branku: 4-0
Zákroky gólmanů: 0-1
Střely mimo: 2-4
Zblokované střely: 0-1
Rohy: 3-6
Ofsajdy: 5-1
Držení míče: 41% – 59%
Přihrávky: 248-390
Fauly: 14-19
Žluté karty: 1-5
Červené karty: 0-0.
Situace ve skupině se tak rýsuje poměrně jasně. Citizens vedou s devíti body, druhé je Porto s body šesti, třetí Olympiakos má body tři a Marseille je jednoznačně poslední bez bodu při skóre 0:7.
Skupina C Ligy mistrů má dnes dva naprosto jasné výsledky. Zatímco Olympiakos prohrál v Manchesteru City 0:3 i díky dvěma brankám soupeře v posledních deseti minutách, o osudu výsledku zápasu mezi Portem a Marseille bylo jasno po první půlce. Domácí šli ve čtvrté minutě díky Moussovi Maregovi do vedení, kterému skvěle předložil míč Corona. O šest minut později neproměnil Payet penaltu a zahodil tak možnost na srovnání. Naopak ve 28. minutě vybojoval Corona pokutový kop a kapitán Porta Sérgio Oliveira zvýšil na 2:0.

Ve druhém poločasu Porto naprosto jednoznačně kontrolovalo zápas a o dominanci portugalského týmu svědčí i to, že Marseiile ani jednou nevystřelilo na branku. Devětašedesátá minuta pak přinesla závěrečnou branku, ve které měl zase prsty Corona. Ten krásně prošel až před pokutové území, kde si pohrál s Kamarou a přistrčil míč pro Luise Díaze, jenž se prosadil přesnou střelou na vzdálenější tyčku – 3:0.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Porto jasně kontroluje zápas a jeho tři body jsou již samozřejmostí. Navíc v tabulce uteče Olympiakosu, který prohrává v Manchesteru City již 0:3.

90+1

Po rohovém kopu Marseiile opět neohrozilo branku Marchesína a vypadá to tak, že ten si dnes nepřipíše ani jeden zákrok.

90

Druhý poločas bude prodloužen o čtyři minuty.

89

Nedohraje ani Otávio, ale to mu vůbec nevadí. Na pár minut si vyzkouší zápas Ligy mistrů i Mahdí Taremí.

89

Protože jsou tribuny prázdné, na hřišti je slyšet každý pokyn. A zejména nyní hněv rozhodčího Mateu Lahoze, který byl nespokojen se střídáním Marko Grujiće, který zřejmě vběhl na hřiště, aniž by k tomu dostal svolení. Je tak vykázán z placu a projde se znovu ke čtvrtému sudímu, který ho až nyní oficiálně pouští na travnatý pažit místo Sérgia Oliveiry.

88

Manafá před střídáním zastavil u čáry Akého a hosté tak budou mít přímý volný kop. Bude se ale spíš jen jednat o centr do vápna.

88

Chystá se několik střídání Porta. Jako první jde dolů útočník Moussa Marega, který uvolní misto na placu pro Romária Bará.

86

Nový muž na hřišti Kevin Strootman si hned vysloužil žlutou kartu faulem na Otávia.

85

To byla také poslední akce, kterou dnes Jesús Manuel Corona předvedl. Ačkoliv poslal míč mimo branku, zaslouží dnes velké uznání, neboť po celý zápas hrál velice dobře, na dvě branky svého týmu přihrál a před druhým gólem vybojoval pokutový kop.

84

Tři na jednoho. Porto opět šlo do rychlého útoku a byť si Sérgio Oliveira trošku pletl cestu se spoluhráčem, nakonec vzal odpovědnost na sebe a vypálil. Nebyl přesný, ale zas tak moc nad branku jeho střela nešla.

82

Florian Thauvim jde ne hřiště, místo něj si zahraje Marley Aké. Utkání nedohraje ani Boubacar Kamara, jehož střídá Kevin Strootman.

81

Hráči domácích si ve vápně zkusili takové malé bago, které nakonec utnul Nakadžima nepřesným centrem, ale i tak jen celá situace dokresluje dnešní poměr sil.

FC Porto – Olympique Marseille

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 4. Marega (J. M. Corona), 28. S. Oliveira (pen.), 69. Díaz (J. M. Corona)

Karty:   32. S. Oliveira (PRT) – 35. Thauvin (OMA), 58. Kamara (OMA), 63. Amavi (OMA), 79. Álvaro González (OMA), 86. Strootman (OMA)

Neproměněná penalta: 10. Payet (OMA), mimo

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:19.

FC Porto: Marchesín – Manafá, Mbemba, M. Sarr, Sanusi – Otávio (89. Taremí), Uribe, S. Oliveira (C) (89. Grujić) – J. M. Corona (85. Vieira), Marega (88. Baró), Díaz (75. Nakadžima).
Náhradníci: D. Costa – Leite, N'Diaye, Taremí, Nakadžima, Grujić, Baró, Mário, Toni Martínez, Evanilson, Nanú, Vieira.

Olympique Marseille: Mandanda (C) – Sakaj, Álvaro González, Ćaleta-Car, Amavi – M. Sanson (65. Cuisance), Kamara (82. Strootman), Rongier, Payet (65. Henrique) – Thauvin (82. Aké), Benedetto (77. Germain).
Náhradníci: Ngapandouetnbu, Pelé – Balerdi, Strootman, Henrique, Cuisance, Gueye, Aké, Chauí, Germain, Perrin.

Rozhodčí: Antonio Mateu Lahoz – Pau Cebrián Devis, Roberto del Palomar (vš. Španělsko)