Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FC MAS Táborsko

konec

17.08.2020, 15:00 • Josef Janda

Tisková konference končí. (15:46:34)
Holub pozval na Soukeník na 12. září, kdy proběhne slavnostní otevření nového Soukeníku a odehrají se přátelské zápasy bývalých hráčů Spartaku Sezimovo Ústí a Táborska.
Ředitel Holub o B-týmu. "Vedou ho nově Vesecký s Jelenem a věřím, že budou hrát střed tabulky přeboru. Dorostenci tam budou chodit pro zkušenosti s mužským fotbalem," uzavřel ředitel Holub.
„Vždy si pokládáme otázku, na úkor koho by nový hráč přišel. Variant jsme zvažovali množství,“ řekl Holub.
„Sleduji ho už od jeho působení v Zápech, v Táborsku šel hodně nahoru, v Písku se mu daří. Pokud by šel zpět do druhé ligy, je ve svých 28 letech relativně drahý hráč. Probírali jsme to i v zimě, ale sešlo z toho, podobné to bylo s jinými hráči z regionu,“ vysvětlil Brožek.
Dotaz na Froňka z Písku.
Trenér Brožek o vývoji při zápasech. „Nemůžeme být mrtvé mužstvo, potřebujeme reagovat na tempo, na emoce,“ řekl Brožek.
Dotazy na obměnu členů realizačního týmu. "Roli sehrály finanční možnosti. Přišla nám nabídka na pana Průšu, trenér gólmanů Petr Pižanowski tedy nebude pokračovat," zmínil Holub. "Mně se s Petrem spolupracovalo výborně, nešlo to ode mě, problém nebyl. Chtěl bych zdůraznit, že nebyl odejit, klub chtěl využít potenciál pana Průši. Také tím posuneme level gólmanů i v mládeži," doplnil Brožek.
„Loni jsme šli do soutěže s dvěma devatenáctiletými brankáři a mluvilo se o tom, že je to risk. Teď post ještě zkvalitňujeme Slovákem Slávikem. Věřím, že problém nebudeme mít. Gólmana pro zápas se Žižkovem prozradíme později. Všichni jsou kvalitní a mají před sebou velkou kariéru. Čas Zadražila s Pecháčkem přijde. Jde o klub a o výsledek,“ řekl Brožek.
Dotazy na brankáře, kdo bude jednička?
„Zranili se nám paradoxně testovaní hráči, ne ti domácí. V minulosti se zranili Havrda, problémy s tříslem měl i Vozihnoj, který také Letní ligu nehrál. Měli velkou pauzu, což je znát. Věřím, že se z toho dostanou, žádná jiná zásadní zranění se nám nepřihodila,“ prozradil Brožek.
Dotazy na zraněné hráče.
Táborsko řeší otázku druhého a třetího útočníka. "Nedej bože, kdyby se nám Musiol zranil, proto to řešíme," řekl Brožek.
„Měl výstupní klauzuli, odchod byl jeho rozhodnutím a my to nemohli ovlivnit. Dostal nabídku a využil ji,“ řekl Holub k Vandasovi.
Dotaz přichází na překvapivý odchod útočníka Vandase.
„Rád bych tu přivítal i prvoligové hráče v rámci spolupráce, ale prvoligové kluby s námi nemají zájem spolupracovat. Je to podobné, jako bychom my spolupracovali s Admirou Praha, je to o soutěž níže a nezajímá je to. Navíc cestou hostování už klub jednou šel a nedopadlo to dobře. Také si říkám, proč by se měl hráč na hostování pro klub naprosto vydat. Takových je málo. Proto mi tolik záleží na charakteru hráče. Další otázkou je finanční stránka a možnosti našeho rozpočtu,“ vysvětlil Brožek.
Klub čeká důležitý stabilizační rok. „Chceme, aby to tak všichni chápali. Nechceme oscilovat, chceme zůstat ve druhé lize,“ řekl dále Holub a dal prostor k dotazům.
Brožek se vrátil ke kvalitě domácích hráčů. "Adaptujeme Brabce a Ichu, skvěle šli nahoru Schramhauser s Vozihnojem nebo brankář Zadražil, i další hráči jsou zajímaví, třeba Kubovský z dorostu," řekl Brožek.
Kádr ještě není kompletní a představitelé klubu věří, že přijdou ještě další posily.
Ředitel Holub zdůraznil charakterové vlastnosti hráčů jako velmi důležité. "Skládáme kádr s potenciálem, aby se kluci pokusili hrát druhou ligu," doplnil trenéra Holub.
Ambice nechce mít kouč malé. „Mám nejvyšší ambice. Když jsem šel k týmu, chci hrát vysoko, není naším cílem mít málo bodů. Důležité je, abychom neměli problémy s udržením ligy. Důležité je udržet SCM projekt, v regionu jsme v mládeži špička. Zahrál si u nás v áčku z béčka třeba mladý Římanek,“ dodal trenér.
„Hrajeme na úvod hned s favoritem a pak venku s dvěma týmy, které získávají body hlavně doma. Nebude to snadné, ale stejně bychom s těmi týmy hráli. Musíme být hodně silní a umět přijímat i porážky. Chceme dobře bránit a hrát organizovaně, věřím v potenciál týmu, ale nejsem bláhový, že budeme všechno vyhrávat. Byl bych nerad, abychom byli po sedmi kolech na chvostu tabulky a přemýšleli, co s tím budeme dělat,“ vzkázal Brožek.
"Čeká nás náročná adaptace na soutěž. Jsme ryzím nováčkem, dlouho jsme oproti jiným týmům tuhle soutěž nehráli. Všem musíme vysvětlit, v jaké jsme situaci. Určitě nebudeme aspirant na postup, budeme se rvát o každý bod, což bude důležité pro setrvání v soutěži. Pro mě hraje od začátku osm týmů o sestup a budeme hrát o každý bod na krev. Nic nebudeme zkoušet, musíme jít po každém bodu. To se týká už prvního zápasu s Žižkovem, který považuji za velkého favorita soutěže," sdělil Brožek, kterého čeká náročný los hned na úvod.
"Všichni hráči jsou naladění jít dál, do jiné soutěže, záleží jen, za jakou časovou jednotku," dodal Brožek.
Brožek mluví o turbulenci kádru. "Je to velice dynamický proces, neustále se něco děje. Než se v Táboře seznámíme s nějakým hráčem, už třeba odchází. Během roku nám prošlo rukama 83 hráčů, se kterými jsme pracovali. Pak proběhla obrovská selekce. Máme v týmu i vlastní mladé hráče. Chápu, že taková rotace hráčů není pro diváky přehledná, ale koronavirová situace už nenahrává tomu, aby tým dva tři roky spolu zrál. Už je jiná doba, je dynamická. Jsme klasický transferní oddíl," řekl trenér Miloslav Brožek.
„Skvěle se nám na Soukeníku trénuje, máme tam fantastické podmínky. Jeho rozšíření jen vítám,“ pochválil Soukeník na úvod trenér Brožek.
O A-týmu promluví trenér Brožek.
Josef Holub mluví o zvelebování areálu Soukeník.
Ředitel klubu by rád viděl v sestavě áčka i odchovance, ale musí na to mít výkonnost. Rozpočet klubu se pohybuje mezi 12 – 14 miliony.
Aktéři už pomalu přicházejí do VIP prostor klubu, kde se tisková konference koná.
Hlavními tématy budou návrat A-týmu do druhé nejvyšší soutěže, nové vedení B-týmu, cíle pro práci s mládeží a novinky ze sportovního areálu na Soukeníku.
Tiskové konference FC MAS Táborsko se zúčastní ředitel klubu Josef Holub, hlavní trenér A-týmu Miloslav Brožek a kapitán A-týmu Jakub Navrátil.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

Tisková konference FC MAS Táborsko

konec