Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FC MAS Táborsko

konec

17.08.2020, 15:00 • Josef Janda

Tisková konference končí. (15:46:34)
Holub pozval na Soukeník na 12. září, kdy proběhne slavnostní otevření nového Soukeníku a odehrají se přátelské zápasy bývalých hráčů Spartaku Sezimovo Ústí a Táborska.
Ředitel Holub o B-týmu. "Vedou ho nově Vesecký s Jelenem a věřím, že budou hrát střed tabulky přeboru. Dorostenci tam budou chodit pro zkušenosti s mužským fotbalem," uzavřel ředitel Holub.
„Vždy si pokládáme otázku, na úkor koho by nový hráč přišel. Variant jsme zvažovali množství,“ řekl Holub.
„Sleduji ho už od jeho působení v Zápech, v Táborsku šel hodně nahoru, v Písku se mu daří. Pokud by šel zpět do druhé ligy, je ve svých 28 letech relativně drahý hráč. Probírali jsme to i v zimě, ale sešlo z toho, podobné to bylo s jinými hráči z regionu,“ vysvětlil Brožek.
Dotaz na Froňka z Písku.
Trenér Brožek o vývoji při zápasech. „Nemůžeme být mrtvé mužstvo, potřebujeme reagovat na tempo, na emoce,“ řekl Brožek.
Dotazy na obměnu členů realizačního týmu. "Roli sehrály finanční možnosti. Přišla nám nabídka na pana Průšu, trenér gólmanů Petr Pižanowski tedy nebude pokračovat," zmínil Holub. "Mně se s Petrem spolupracovalo výborně, nešlo to ode mě, problém nebyl. Chtěl bych zdůraznit, že nebyl odejit, klub chtěl využít potenciál pana Průši. Také tím posuneme level gólmanů i v mládeži," doplnil Brožek.
„Loni jsme šli do soutěže s dvěma devatenáctiletými brankáři a mluvilo se o tom, že je to risk. Teď post ještě zkvalitňujeme Slovákem Slávikem. Věřím, že problém nebudeme mít. Gólmana pro zápas se Žižkovem prozradíme později. Všichni jsou kvalitní a mají před sebou velkou kariéru. Čas Zadražila s Pecháčkem přijde. Jde o klub a o výsledek,“ řekl Brožek.
Dotazy na brankáře, kdo bude jednička?
„Zranili se nám paradoxně testovaní hráči, ne ti domácí. V minulosti se zranili Havrda, problémy s tříslem měl i Vozihnoj, který také Letní ligu nehrál. Měli velkou pauzu, což je znát. Věřím, že se z toho dostanou, žádná jiná zásadní zranění se nám nepřihodila,“ prozradil Brožek.
Dotazy na zraněné hráče.
Táborsko řeší otázku druhého a třetího útočníka. "Nedej bože, kdyby se nám Musiol zranil, proto to řešíme," řekl Brožek.
„Měl výstupní klauzuli, odchod byl jeho rozhodnutím a my to nemohli ovlivnit. Dostal nabídku a využil ji,“ řekl Holub k Vandasovi.
Dotaz přichází na překvapivý odchod útočníka Vandase.
„Rád bych tu přivítal i prvoligové hráče v rámci spolupráce, ale prvoligové kluby s námi nemají zájem spolupracovat. Je to podobné, jako bychom my spolupracovali s Admirou Praha, je to o soutěž níže a nezajímá je to. Navíc cestou hostování už klub jednou šel a nedopadlo to dobře. Také si říkám, proč by se měl hráč na hostování pro klub naprosto vydat. Takových je málo. Proto mi tolik záleží na charakteru hráče. Další otázkou je finanční stránka a možnosti našeho rozpočtu,“ vysvětlil Brožek.
Klub čeká důležitý stabilizační rok. „Chceme, aby to tak všichni chápali. Nechceme oscilovat, chceme zůstat ve druhé lize,“ řekl dále Holub a dal prostor k dotazům.
Brožek se vrátil ke kvalitě domácích hráčů. "Adaptujeme Brabce a Ichu, skvěle šli nahoru Schramhauser s Vozihnojem nebo brankář Zadražil, i další hráči jsou zajímaví, třeba Kubovský z dorostu," řekl Brožek.
Kádr ještě není kompletní a představitelé klubu věří, že přijdou ještě další posily.
Ředitel Holub zdůraznil charakterové vlastnosti hráčů jako velmi důležité. "Skládáme kádr s potenciálem, aby se kluci pokusili hrát druhou ligu," doplnil trenéra Holub.

Tisková konference FC MAS Táborsko

konec