Menu

Další

Oktagon Underground

Tadeáš Růžička - Štěpán Guba

Růžička

konec

30.05.2020, 20:09 • David Suchý

Vítěz: T. Růžička (KO) (20:28:12)
Panečku, to byl zápas! Tento duel nabídl vyrovnanou podívanou, přičemž jsem nakonec museli až do extra roundu. V něm měl mnohem více sil Tadeáš Růžička, který soupeře nepustil k ničemu zásadnímu. Naopak sám velice aktivně nastoupil, díky čemuž donutil sudího k prvnímu počítání. Pro Gubu to ale překvapivě znamenalo konečnou, neboť se nerozhodl v duelu pokračovat.

Konec zápasu.

1:35

Je konec! Tadeáš Růžička přidal povedený úder na spodek, po kterém Guba ulehl k zemi. Sudí poprvé počítal, Štěpán Guba se ovšem neodhodlal vstát.

1:16

Další pokus o naskočené koleno, které Gubu přitlačilo k pletivu. Chvilkový klinč byl ovšem minulostí, sudí vrátil duel do středu oktagonu.

0:47

Gubovi přestávají fungovat nohy, za což pochopitelně může celé množství low kicků. První minuta extra roundu zatím jde na konto Tadeáše Růžičky.

0:13

Dobrá levačka v podání Růžičky, který to posléze doplnil povedeným low kickem přesně na vnější stranu stehna. Guba zatím nemůže najít dobrý úder.

Začal extra round.

2:47

Tadeáš Růžička je rozhodně aktivnější a vypadá to, že by toto kolo mohlo být pro něj. Navíc na závěr přidal dobrou levou zadní. Dost možná půjdeme do čtvrtého kola.

2:08

Růžička se z nouze pokusil o naskočené koleno, které zřejmě dopadlo na hlavu soupeře. Běží poslední minuta třetího kola, sledujeme bitvu u pletiva.

1:47

Růžička to navíc zkoušel dalším kopem z otočky, který ovšem nebyl vůbec přesný. Povedený zadní hák však předvedl Štěpán Guba, který si posléze naběhl na levačku.

1:20

Sérii kopů předvedl také Štěpán Guba, avšak se nejednalo o nic závažného. Sudí musel rozpojit další klinč, Tadeáš Růžička se zdá být na dně svých sil.

0:44

Nyní však velice dobře reagoval také Tadeáš Růžička, který z ústupu trefil velice přesně. Až po necelé minutě jsme se dostali k dalšímu klinči u pletiva.

0:10

Dlouhá kombinace v podání Růžičky, což sledujeme už poněkolikáté. Guba však předvádí velice dobrou obranu, ze které sází na rychlé protiútoky.

Začalo 3. kolo

Skončilo 2. kolo

2:18

Guba rozhodně působí čerstvějším dojmem, naopak Růžička investoval celou řadu sil, což se na jeho výkonu podepisuje. Nyní i on sám několikrát schytal.

1:47

Guba to při klinčích neustále zkouší kolenem, což není vůbec špatná zbraň. Tadeáš Růžička však je zatím aktivnější, nic převratného jsme zatím neviděli.

1:15

Pravý low kick přistál přesně na noze Štěpána Guby. Další klinč ve středu oktagonu první takedown nenabídl, sudí tento duel poslal zpět do postoje.

0:47

Další dobrá kombinace v podání Tadeáše Růžička, který na soupeře dosáhl s levým hákem. Guba se v úvodu druhého kola zatím lehce hledá.

0:13

Druhé kolo opět přineslo řadu přestřelek, při kterém aktivněji působil Tadeáš Růžička. Ten to zkoušel kombinací na hlavu a poté vyslal také low kicky.

Začalo 2. kolo

Skončilo 1. kolo

2:16

Guba se po klinči odhodlal ke kolenu na tělo, následný klinč však hrál ve prospěch Růžičky. První ovšem krvácí Růžička, avšak se nejedná o nic vážnějšího.

1:34

Tvrdou zadní ovšem vyslal také Guba, který možná trochu nečekaně poslal Růžičku na zadek. Zatím sledujeme atraktivní utkání, které rozhodně musí bavit.

1:12

Růžička to zkouší celou řadu low kicků. Navíc jsme se opět dostali k pletivu, kde byl chvilkový klinč hodně rychle roztržen.

0:56

Začínáme celkem velkou přestřelkou, po kterém jsme se dostali do chvilkového klinče. Tadeáš Růžička zatím působí divočeji, před malým momentem se prezentoval fantastickým round kickem z otočky, po kterém si Guba ustlal na zemi.

0:10

Tadeáš Růžička nastoupil velice aktivně, jenomže Guba ho dokázal při naskočeném kolenu odkopnout směrem k zemi.

Začalo 1. kolo
PYRAMIDA DO 70 KILOGRAMŮ:
RŮŽIČKA vs. GUBA

Tadeáš Růžička (0-0-0; 1 výhra v Undergroundu)

Pražský bijec z thajského boxu plánuje po dvou letech tréninku definitivní přechod do MMA a Underground by pro něj mohl být vcelku rozumný oslí můstek. V předchozím kole předvedl perfektní podívanou s Tomášem Le Sym. Ten byl dvakrát blízko vítězství, když parádně trefil Růžičku na bradu. Málem do zápasu vstoupil ve stylu Jorgeho Masvidala, jenže víc už toho nestihl. Tadeáš Růžička ho podle jeho vlastních slov vychoval a kolenem v klinči zápas ukončil, když vyčerpaného soupeře poslal k zemi a zvítězil tak hned prostřednictvím prvního počítání. Do té doby se Mawar fanouškům představil třeba v rámci posledního bojového podniku před koronavirovou přestávkou, tedy v turnaji organizace IAF. Tříkolová štípaná s Vladimírem Lengálem byla jeho ozdobou, Růžička ji nakonec urval ve svůj prospěch na body.

Štěpán Guba (0-0-0; 1 výhra v Undergroundu)
Teprve devatenáctiletý talent je přeborníkem v Muay Thai, který trénuje v Olomouci. K první rundě Oktagon Underground se dostal coby náhrada za zraněného Michaela Krčmáře. „Nabídka přišla na poslední chvíli, ale tato se prostě neodmítá,“ prozradil Guba před zápasem s Janem Pajtašem na svém Instagramu. V dosavadní kariéře zvládl v bojových disciplínách 31 vítězství a pouze 9 porážek. Jeho výkony mu vynesly už čtyřikrát titul amatérského českého šampiona. Podobně se předvedl i v Evropě. V roce 2018 se stal vicemistrem organizace IFMA, stejně jako šampionem EMF. Je rovněž juniorským mistrem republiky v thajském boxu. Před dvěma týdny jako jediný nenavážil a opravdu dokázal využít svých dvou kil navíc a v zápase s Pajtašem dominoval. Soupeře trestal velmi dobrými kopy prakticky na všechny části těla. K tomu dokázal bránit i nástupy do klinčů, které kontroval tvrdými lokty a koleny. Vítězství mu proto připadlo zaslouženě.
PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Dva z nich už jsou minulostí. Některé turnaje by měly být doprovázeny takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. V pořadí již třetí podnik začíná tuto sobotu od 19:10. Půjde o české duely, jejichž ozdobou by měl být ženský zápas mezi Lucií Pudilovou a Terezou Bledou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:50.

Tadeáš Růžička - Štěpán Guba

Růžička

konec

Zpět na online