Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy 2004

Nizozemsko – Česko

2:3

konec (2:1)

27.05.2020, 10:00 • Estádio Municipal de Aveiro, Aveiro • Martin Augustin (@ogy_16)

86

Poslední střídání Nizozemska. Uzdravený Clarence Seedorf nakonec vydržel na hřišti 86 minut. Teď už zaujal jeho místo Rafael van der Vaart.

79

Baroš v ofsajdu. Nizozemci střídají. Andy van der Meyde odchází, místo něho si v závěru zahraje Michael Reiziger.

75

Přeci jen posílení české defenzivy. Odpracováno má autor kontaktního gólu na 1:2 Jan Koller, jehož nahrazuje stoper David Rozehnal.

62

Tomáš Galásek zastavil postup van Nistelrooije a to bylo také to poslední, co dnes předvede. Je totiž střídán. Karel Brückner se rozhodl pořádně zariskovat a místo svého defenzivního štítu vysílá na trávník nejlepšího střelce Gambrinus ligy Marka Heinze z Baníku Ostrava!

59

Ze hřiště poměrně překvapivě odchází Arjen Robben, na což fanoušci Nizozemska reagují pískotem. Mladý křídelník totiž pořádně cvičil s českými obránci. Nebojím se říci, že byl nejlepším hráčem svého týmu. Do hry jde záložník anglického Manchesteru City Paul Bosvelt. Zajímavé rozhodnutí kouče Advocaata.

25

Přichází avizované české střídání! Pravého obránce Zdeňka Grygeru nahrazuje Vladimír Šmicer, který zřejmě půjde na kraj zálohy. Na beka se asi zatáhne Karel Poborský. Karel Brückner takto reaguje na řádění Robbena na levém křídle a zároveň chce asi i posílit ofenzivu.

Nizozemsko – Česko

2:3

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 4. Bouma, 19. Nistelrooij – 23. Koller, 71. Baroš, 88. Šmicer

Karty:   9. Seedorf (NED), 26. Heitinga (NED) – 55. Galásek (CZE)   75. Heitinga (NED)

Střely na branku: 10:11. Střely mimo: 4:11. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 23:18.

Nizozemsko: van der Sar – Heitinga, Bouma, Stam, van Bronckhorst – Seedorf (86. van der Vaart), Davids, Cocu (C) – van der Meyde (79. Reiziger), van Nistelrooij, Robben (58. Bosvelt)
Náhradníci: Waterreus, Westerveld – Reiziger, F. de Boer, van der Vaart, Sneijder, Overmars, Bosvelt, Zenden, Kluivert, Makaay, van Hooijdonk.

Česko: Čech – Grygera (24. Šmicer), Jiránek, Ujfaluši, Jankulovski – Poborský, Galásek (62. Heinz), Rosický, Nedvěd (C) – Baroš, Koller (75. Rozehnal).
Náhradníci: Blažek, Kinský – Mareš, Hübschman, Rozehnal, Šmicer, Vachoušek, Týce, Plašil, Lokvenc, Heinz.

Rozhodčí: Mejuto Gonzalez – Samaniego, Alonso (všichni ESP)

Diváci: 30 000