Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy 1996

Rusko – Česko

3:3

konec (0:2)

18.05.2020, 10:00 • Anfield (Liverpool) • David Suchý

Pro Vladimíra Šmicera se jednalo o první reprezentační gól v kariéře, ten se dost možná bude řadit mezi ty nejdůležitější v jeho bohaté hráčské kariéře. (16:11:46)

Momentka z bitvy mezi Ruskem a Českem.

Panečku, to byl zápas! Česká fotbalová reprezentace vstoupila do dalšího skupinového velice dobře, během dvaceti minut se dostala do dvoubrankového vedení, což mělo přinést poklidný průběh nadcházejících minut. Rusko ovšem po změně stran dokázalo otočit výsledek ve svůj prospěch, vedoucí branka navíc přišla pět minut před koncem. Češi však vynaložili zbytky sil do útoku, dvě minuty před koncem dokázali srovnat na konečných 3:3, což nakonec znamenalo postup do finále. Hodně tomu pomohl výsledek ze souběžně hrajícího duelu mezi Německem a Itálií, který skončil bez branek. Českému celku tak zisk z tohoto zápasu plně stačí, ve čtvrtfinálovém duelu totiž vyzve Portugalsko.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Patrik Berger, přichází Václav Němeček.

90+1

Nekompromisním způsobem to provedl Nedvěd, který prudkým odkopem poslal míč směrem do hlediště. Český klenot se dožadoval faulu, s touto stížností ale u sudího nepochodil.

90

Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Rusko během několika minut přišlo o vedení, zcela jistě ještě můžeme počítat s nastaveným časem.

Šmicer v klíčovém momentu nezaváhal.

88

88. ŠMICER - 3:3

88

Česko právě vstřelilo branku!
Česká reprezentace to přeci jenom dokázala, na třetí inkasovanou branku reaguje tím nejlepším možným způsobem, a sice vyrovnávací trefou, která by v současné době znamenala postup! Této brance však předcházela vyložená šance Ruska, která ovšem přinesla střelu vedle branky. O pár desítek vteřin později se Kubíkovi povedlo vysunout VLADIMÍRA ŠMICERA, který pravačkou zamířil přesně k zadní tyči.

87

Češi měli k dispozici další rohový kop, který nebyl rozehrán zrovna dobrým způsobem. Poborský stáčel míč směrem od branky, nakonec ho do své náruče schoval Čerčesov.

86

S českým mužstvem to skutečně nevypadá vůbec dobře. Tento výsledek totiž hraje do karet soupeři, Češi tak potřebují za každou cenu vyrovnat, což by vedlo ke kýženému postupu.

85

85. BĚSČASTNYCH - 3:2

85

Rusko právě vstřelilo branku!
Tak to je obrovská rána pro český celek, který pět minut před koncem řádné hrací doby přichází o postupovou pozici! I tentokráte se prosadil střídající hráč, k míči se totiž dostal VLADIMIR BĚSČASTNYCH, který to zkoušel z dobrých třiceti metrů. Právě z této pozice měl hodně prostoru na zakončení, jeho rána pravou nohou navíc směřovala přesně ke vzdálenější konstrukci, na což byl brankář Kouba krátký.

84

Na opačné straně si nekompromisním způsobem počínal Nikoforov, který odkopával směrem k opačnému pokutovému území, kde Kouba sevřel míč do svých rukavic.

83

Před Koubu přiletěl nebezpečný centr, na který si dokázal naskočit Chochlov. Ruský záložník hlavičkoval vysoko nad branku, což brankáře Koubu nemohlo vylekat.

82

Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut, stav je stále nerozhodný. Pakliže by Česko inkasovalo, tak by to mělo velice fatální následky.

Rusko – Česko

3:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 49. Mostovoj, 54. Tetradze, 85. Běsčastnych – 6. Suchopárek, 19. Kuka, 88. Šmicer

Karty:   5. Nikiforov (RUS), 26. Radimov (RUS), 28. Cymbalar (RUS), 61. Janovskij (RUS) – 60. Nedvěd (CZE), 77. Němec (CZE)

Rusko: Čerčesov – Tetradze, Nikiforov, Gorlukovič, Janovskij – Karpin (C) Chochlov, Radimov, Cymbalar (67. Šalimov) – Kolyvanov (46. Běsčastnych), Simutenkov (46. Mostrovoj)
Náhradníci: Charin, Ovčinnikov – Bušmanov, Kančelskis, Mostovoj, Šalimov, Běsčastnych, Kirjakov, Dobrovolskij, Kovtun, Onopko

Česko: Kouba – Kubík (C), Suchopárek, Látal, Horňák, Nedvěd – Berger (90+2. Němeček), Bejbl, Němec – Kuka (69. Šmicer), Poborský
Náhradníci: Srníček, Maier – Kotůlek, Rada, Novotný, Němeček, Frýdek, Drulák, Šmicer, Kerbr, Kadlec

Rozhodčí: Frisk – Nilsson, Samuelsson (všichni Švédsko)

Diváci: 21 128