Menu

Fotbal

Mistrovství světa 1990

Itálie – Československo

2:0

konec (1:0)

12.04.2020, 14:00 • Stadio Olimpico, Řím • Tomáš Kubečka

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:27:52)
Oba týmy si na Mistrovství světa 1990 zajistily postup ze skupiny. Československo narazilo v osmifinále na Kostariku, zatímco domácí Itálie se střetla s Uruguayí.
Je konec! Itálie zvládla poslední duel v základní skupině a poráží Československo 2:0. Itálie se dostala do vedení už v 9. minutě, kdy se prosadil Salvatore Schilacci! Československo poté sice srovnalo obraz hry, ale na šanci si muselo počkat do úvodu druhého poločasu. Chovancovu ránu však Zenga vyrazil. Itálie si poté připravila několik možností, jenže dlouho nemohla najít recept na skvělého Stejskala. Až v 78. minutě přidal pojistku Roberto Baggio!

90

Konec zápasu.

89

De Agostini se probil na hranici velkého vápna, přehodil si míč na levačku, jenže jeho ránu nártem zablokoval skvěle postavený Kadlec.

88

Československo ještě zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže tam byl připravený Maldini, který prodloužil centr mimo velké vápno.

87

Hra je přerušena! Jozef Chovanec zůstává po souboji na levé straně ležet na trávníku a drží se za levé koleno. Československý reprezentant už dnešní duel dohraje.

86

Kadlec zvládl hlavičkový souboj na hranici velkého vápna a dokázal odhlavičkovat míč do bezpečí. Tempo hry v závěrečných minutách hodně opadlo.

85

Československo se v závěrečných minutách snaží s dnešním duelem ještě něco udělat. Knoflíček odcentroval z levé strany, ale nikdo v bílém se k hlavičce nedostal.

84

Právě Knoflíček si došel pro další pobídku na levou stranu, ale ihned k němu přistoupil Paolo Maldini, který jej fantastickou hrou tělem odstavil.

83

Jozef Chovanec si řekl o přihrávku na střed, jenže místo individuálního průniku se rozhodl pro rozehrávku na levou stranu, kde o míč přišel Ivo Knoflíček.

82

Roberto Baggio je nyní při chuti! Autor druhé branky dnešního souboje si všiml vysokého postavení brankáře Stejskala a pokusil se jej přelobovat z poloviny hřiště. Jeho pokus byl moc vysoký.

81

Aktivní Berti doběhl přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud odcentroval do pokutového území, ale jeho nepřesný centr odhlavičkoval Kadlec.

80

Fanoušci na zaplněném stadionu jsou nyní doslova ve varu! Domácí Itálie totiž dokázala vsítit další branku a 73 000 diváků nyní oslavuje Roberta Baggia.

78

78. Roberto BAGGIO - 2:0

78

Itálie právě vstřelila branku!
Domácí Itálie přidává pojistku na svém dnešním vítězství! ROBERTO BAGGIO si vzal míč na levé straně hrací plochy, obešel soupeře, na hranici velkého vápna se ještě zbavil Kadlece a přízemní střelou překonal Stejskala!

77

Důrazný Skuhravý se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, špičkou kopačky si jej posunul před sebe, jenže z ostrého úhlu už neměl možnost zakončit.

76

Zaplněný stadion v Římě si užívá spanilou jízdu domácí Itálie, která si v základní skupině kráčí pro třetí vítězství. Československu už moc času na vyrovnání nezbývá.

75

Moravčík kouzlil s míčem u nohy na levé straně hrací plochy, jenže centr se mu svezl po vnějším nártu a míč prosvištěl do zámezí. Rozehrávat bude Zenga.

Itálie – Československo

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 9. Schilacci, 78. Baggio

Karty:   44. Baggio (ITA), 70. Berti (ITA) – 26. Chovanec (CSR), 29. Skuhravý (CSR)

Itálie: Zenga, Baresi, Bergomi, Ferri, Maldini, Berti, de Napoli (65. Vierchowod), Giannini, Donadoni (51. de Agostini), Baggio, Schilacci

Československo: Stejskal – Kadlec, Kinier, Hašek, Bílek, Chovanec, Moravčík, Weiss (58. Griga), Němeček (46. Bielik), Skuhravý, Knoflíček

Rozhodčí: Joel Quiniou (FRA) – Marcel van Langenhove (BEL), George Smith (SCO)

Diváci: 73 303