Menu

Fotbal

Mistrovství světa 1970

Anglie – Československo

1:0

konec (0:0)

01.04.2020, 14:00 • Estadio Jalisco, Guadalajara • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

90

Další střela Adamce tentokrát byla velmi nebezpečná, ale zase neletěla do brány. Balón tentokrát skončil jen na boční síti, což znamená rozehrávku pro Bankse!

89

89. Skoro jsme se dočkali penalty, ale nakonec to bude jen přímý kop

89

Československý hráč padá kousek před vápnem, faul to rozhodně byl. My se však dožadujeme pokutového kopu, který však určitě nepřijde, protože faul se určitě udál mimo šestnáctku.

81

81. Dobiašovu ránu Banks srazil jenom do břevna

81

Dobiaš byl neskutečně blízko vyrovnání, to je škoda! Šikovně si obešel protihráče a z velké dálky vypálil! Vypadalo to na snadný zákrok pro Bankse, ale ten zachyboval, protože míč vyrazil jen do břevno! Naštěstí pro Anglii už nešel do brány.

78

Dobiaš bude prvním hráčem, který v dnešním duelu uvidí žlutou kartu. Angličané navíc rozehrávají přímý kop poblíž šestnáctky, který však bez problémů vyřešil Viktor.

76

Pozor, mohlo být hotovo! Zakládání protiútoku se Čechoslovákům moc nepovedlo, protože se k míči dostal Ball, který z dálky okamžitě vypálil. Od gólu nebyl vůbec daleko, protože míč poslal do brankové konstrukce!

73

Jokl dvě minuty po svém příchodu na hřiště mohl vyrovnat stav zápasu, protože československé přečíslení zakončoval on. Rána se mu však moc nepovedla, protože míč letěl po zemi přímo do středu brány, kde byl připravený Banks.

71

Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Ján Čapkovič, přichází Karol Jokl.

69

Čapkovič má v dnešním zápase smůlu, protože opět končí na trávníku! Při hlavičkovém souboji ho nejspíš loktem trefil do obličeje Mullery! Československý hráč si tak prozatím vyžádá ošetření, ale nevypadá to s ním vůbec dobře.

65

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Bobby Charlton, přichází Allan Ball.
Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Jeff Astle, přichází Peter Osgood.

60

60. Petráš mohl skórovat potřetí na turnaji, ale nedovolil mu to Banks

60

Petráš z velké dálky zakončil hodně nebezpečně, protože míč poslal přímo pod horní tyčku! Banks měl však dost času na reakci, takže bez problémů zasáhl.

50

50. Allan CLARKE - 1:0

50

Anglie právě vstřelila branku!
Angličané nepohrdají nabídnutou šancí na skórování a dostávají se do vedení! K pokutovému puntíku se rozběhl ALLAN CLARKE, který poslal míč na druhou stranu než šel Viktor, takže československý gólman neměl šanci k zákroku, čímž přichází o čisté konto.

49

49. Hagara hrál v pokutovém území rukou

49

To je obrovská škoda! Bell dostal přihrávku do vápna, kde však v souboji s Hagarou neuspěl, míč si tak nedokázal zpracovat a upadl. Proti tomuto ještě hlavní sudí nic neměl, ale Hagara se následně míče dotkl rukou, takže Roger Machin okamžitě nařizuje pokutový kop!

49

Penalta pro Anglii!

10

10. Bell pořádně vystrašil Viktora, který vytáhl skvělý zásah

10

Tak do vedení už mohlo jít i Anglie! Bell dostal dobrou přihrávku na hranici šestnáctky, odkud okamžitě vypálil. Mířil přímo do pravé šibenice, ale Viktor vytáhl parádní zákrok, protože míč vytěsnil na roh!

9

9. Nadějný průnik Adamce zastavil Newton

9

Čechoslováci se jako první málem dostali ke gólu! Adamec totiž jako první našel odražený míč v soupeřícím vápnu a už se napřahoval k zakončení, jenže na poslední chvíli ho ukázkovým skluzem zastavil Newton, který tak nakonec soupeři daroval jen aut.

Anglie – Československo

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 50. Clarke (pen.)

Karty:   78. Dobiaš (CSR)

Anglie: Banks – Newton, Cooper, Mullery, J. Charlton – Moore (C), Bell, B. Charlton (65. Ball), Astle (65. Osgood) – Clarke, Peters.
Náhradníci: Ball, Osgood.

Československo: Viktor (C) – Dobiaš, Migas, Hrivnák, Hagara – Pollák, Kuna, Veselý, Petráš – Adamec, Čapkovič (71. Jokl).
Náhradníci: Jokl.

Rozhodčí: Machin (FRA) – Emsberger (HUN), Marschall (AUT)

Diváci: 49 292