Menu

Fotbal

Mistrovství světa 1970

Anglie – Československo

1:0

konec (0:0)

01.04.2020, 14:00 • Estadio Jalisco, Guadalajara • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

To je tak ode mě pro dnešek vše. Společně s námi se zítra ještě podíváme na finále MS 1970, začínáme ve stejný čas jako dnes! (15:57:56)
Konečná tabulka skupiny C:
1. Brazílie – 3 zápasy, 6 bodů, skóre 8:3
2. Anglie – 3 zápasy, 4 body, skóre 2:1
3. Rumunsko – 3 zápasy, 2 body, skóre 4:5
4. Československo – 3 zápasy, 0 bodů, skóre 2:7
Čechoslováci bohužel nezvládli ani poslední zápas na turnaji, i když s favorizovanou Anglií sehráli vyrovnanou partii a rozhodně se nemají za co stydět. Prvních třicet minut duelu jsme byli jednoznačně lepší, protože jsme většinu času útočili, ale vysněné branky jsme se nedočkali. Poté přebrali otěže Angličané, kteří se sice do přestávky neprosadili, ale ihned po jejím konci získali penaltu, kterou nemilosrdně proměnil Clarke, který byl nakonec jediným úspěšným střelcem duelu. Anglie byla lepší i po gólu, ale nakonec si nedokázala definitivně potvrdit vítězství. Československo tak v závěru zápasu soupeře pořádně sevřelo, vytvořilo si několik nebezpečných šancí, ale síť Bankse nakonec nerozvlnilo. Anglie tak díky tomu postoupila do play off z druhého místo, naopak my jsme skončili na posledním místě bez zisku jediného bodu.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Angličané klidně kombinuje na půlící čáře a čekají na poslední hvizd hlavního rozhodčího. Naši hráči už jsou úplně vyčerpaní, takže nezvládají ani napadat.

90+1

Viktor nejspíš naposledy na turnaji úspěšně zasahuje. Čechoslováci následně ještě míří dopředu, ale i kdyby se prosadili, tak to jsou téměř určitě jejich poslední minuty na tomto šampionátu.

90

Další střela Adamce tentokrát byla velmi nebezpečná, ale zase neletěla do brány. Balón tentokrát skončil jen na boční síti, což znamená rozehrávku pro Bankse!

89

89. Skoro jsme se dočkali penalty, ale nakonec to bude jen přímý kop

89

Československý hráč padá kousek před vápnem, faul to rozhodně byl. My se však dožadujeme pokutového kopu, který však určitě nepřijde, protože faul se určitě udál mimo šestnáctku.

88

Nakonec se tak musí vytáhnout již čtvrtý balón, který zatím více vyhovuje Anglii, která se ještě chvíli ohřála v útoku.

87

Anglie je po dlouhé době v útoku, kde zaváhání československé obrany mohl potrestat Osgood, ale ten naštěstí zase mířil jen nad horní tyčku. Avšak další míč zůstává na tribuně, takže se nemůže hrát.

86

Už se hraje vyloženě jenom na anglické polovině, kde je dost aktivní Dobiaš, který získal pro Adamce standardní situaci. Jeho rána však zase končí jen nad bránou.

84

Z velké dálky tentokrát zkusil štěstí Adamec, ale tomu se rána už vůbec nepovedla, protože mířila vysoko nad bránu! Z tribuny se následně míč nevrací, takže se musí čekat na náhradní, čímž Angličané získají další čas.

83

Viktor se po dlouhé době proletěl, ale nakonec nemusel zasahovat, protože míč letěl mimo tři tyče. Rychle tak rozehrává, protože už nám opravdu začíná docházet čas.

81

81. Dobiašovu ránu Banks srazil jenom do břevna

81

Dobiaš byl neskutečně blízko vyrovnání, to je škoda! Šikovně si obešel protihráče a z velké dálky vypálil! Vypadalo to na snadný zákrok pro Bankse, ale ten zachyboval, protože míč vyrazil jen do břevno! Naštěstí pro Anglii už nešel do brány.

80

80. Kuna nadějně hlavičkoval, ale nakonec jen mimo bránu

80

Vstupujeme do posledních deseti minut zápasu, kterou Československo zahajuje přímým kopem. K centru se dobře prodral Kuna, ale ten hlavičkou mířil jen vedle levou tyčku.

79

Banks si připíše další snadný zákrok. Následně rozehrává nakrátko, Angličané už pochopitelně začínají hrát na čas.

Anglie – Československo

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 50. Clarke (pen.)

Karty:   78. Dobiaš (CSR)

Anglie: Banks – Newton, Cooper, Mullery, J. Charlton – Moore (C), Bell, B. Charlton (65. Ball), Astle (65. Osgood) – Clarke, Peters.
Náhradníci: Ball, Osgood.

Československo: Viktor (C) – Dobiaš, Migas, Hrivnák, Hagara – Pollák, Kuna, Veselý, Petráš – Adamec, Čapkovič (71. Jokl).
Náhradníci: Jokl.

Rozhodčí: Machin (FRA) – Emsberger (HUN), Marschall (AUT)

Diváci: 49 292