Menu

Fotbal

Mistrovství světa 1970

Brazílie – Československo

4:1

konec (1:1)

30.03.2020, 14:00 • Estadio Jalisco, Guadalajara • Tomáš Kubečka

Ještě doplním, že duel sledovalo 52 287 diváků!

88

Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Piazza, přichází Fontana.

83

83. JAIRZINHO - 4:1

83

Brazílie právě vstřelila branku!
Brazílie definitivně potvrzuje své vítězství! JAIRZINHO ukázal svou velikost! Brazilský šikula nejprve ustál jeden souboj, přilepil si míč ke kopačce, obešel dva dva hráče v bílém a přízemní střelou uklidil míč ke vzdálenější tyči!

79

Československý stoper Horváth si za ostrý šlapák vysloužil žlutou kartu.

75

Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází F. Veselý, přichází B. Veselý.

64

64. JAIRZINHO - 3:1

64

Brazílie právě vstřelila branku!
A přichází krutý trest! Československo zahodilo obrovskou šanci na vyrovnání a místo toho dostává třetí branku! JAIRZINHO si naběhl na vysokou přihrávku, přehodil vyběhnutého Viktora a užil si zakončení do prázdné branky!

63

Mohlo být vyrovnáno! Po rohovém kopu prodloužil Hagara míč na malé vápno, kde byl osamocený Kvašňák, ale trestuhodně přestřelil branku!

62

Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Gérson, přichází Cézar.

60

60. PELÉ - 2:1

60

Brazílie právě vstřelila branku!
Brazílie se po hodině hry dostává do vedení! Na parádní centr do pokutového území si naběhl Pelé, skvěle si míč zpracoval hrudí a z těsné blízkosti překonal bezmocného Viktora!

48

48. Šance Československa z úvodu druhé půle

48

Také Brazílie se mohla hned v úvodu druhého poločasu dostat do vedení! Gérson napřáhl ze střední vzdálenosti a krásnou střelou orazítkoval tyč. Ivo Viktor se jen ohlédl.

46

Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Hrdlička, přichází Kvašňák.

45

45. Nebezpečný lob v závěru prvního poločasu

45

Brazílie málem udeřila v samotném závěru prvního poločasu! Pelé si všiml vysokého postavení Viktora a pokusil se jej přehodit zakončením z poloviny hřiště. Pokus hvězdného Brazilce skončil těsně vedle branky!

34

Ivo Viktor vytáhl další vynikající zákrok! Rivelino vypálil zpoza hranice velkého vápna, jenže jeho rána padala přímo do míst, kde stál československý brankář, jež vytáhl pokus nad břevno!

32

Na světě je první žlutá karta dnešního souboje. Za ostrý skluz ji dostává Tostao.

24

24. Roberto RIVELINO - 1:1

24

Brazílie právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno! Brazílie zahrávala přímý kop z fantastické pozice v blízkosti pokutového území. U míče stál i Pelé, ale rozehrávky se nakonec chopil ROBERTO RIVELINO, který přízemní střelou dopravil míč do sítě!

14

Mohlo být bleskově vyrovnáno! Tostao se v pokutovém území dostal k odraženému míči, ale Ivo Viktor včas vyběhl a zmenšil mu střelecký úhel. Zakončení brazilského hráče skončilo na boční síti!

12

12. Ladislav PETRÁŠ - 0:1

12

Československo právě vstřelilo branku!
Fantastický vstup do utkání je podtržen úvodní brankou! LADISLAV PETRÁŠ dostal krásnou přihrávku, díky které se dostal do pokutového území a parádním dloubákem poslal Československo proti favorizované Brazílii do vedení!

8

První obrovská šance také pro Československo! Petráš se z pravého křídla skvěle prokličkoval do pokutového území, byl už před brankářem, ale levačkou poslal míč vysoko nad břevno!

5

Brazílie však po nedůsledném odkopu obrany zůstala u míče a vybojovala si první příležitost. Po prudkém centru se natáhl Pelé, který ve skluzu poslal míč nad břevno!

Brazílie – Československo

4:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 24. Rivelino, 60. Pelé, 64. Jairzinho, 83. Jairzinho – 12. Petráš

Karty:   32. Tostao (BRA) – 79. Horváth (CSR)

Brazílie: Félix – Alberto (C), Piazza (88. Fontana), Brito, Everaldo – Jairzinho, Gérson (62. Cézar), Clodoaldo – Tostão, Pelé, Rivelino. Trenér: Mário Zagallo.

Československo: Viktor – Dobiaš, Horváth (C), Migas, Hagara – Hrdlička (46. Kvašňák), Kuna – F. Veselý (B. Veselý), Petráš, Adamec, Jokl. Trenér: Jozef Marko.

Rozhodčí: Barreto (URU) – Klein (ISR), Yamasaki (MEX)

Diváci: 52 287