Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o pořadí v play-off

Bílí Tygři Liberec – Berani Zlín

2:4

konec (0:1, 0:1, 2:2)

27.02.2020, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • 19. kolo • Ondřej Belák

Děkuji za pozornost, přeji pěkný večer. (18:06:58)
Závěrečná perioda nabídla nejzajímavější podívanou. Liberec se ze stavu 0:3 vrátil do utkání a ztrácel pouhý gól! I přes několik zajímavých příležitostí už nicméně na vyrovnání nedosáhl. Moravané si ovšem za velice obětavý výkon dnešní vítězství zaslouží.

60:00

Konec zápasu.

59:59

Zlín právě vstřelil branku!
Berani nakonec vyhrají o dva góly. Severočeši už vše vsadili na jednu kartu, riskantní přihrávka ovšem neprošla, puk si vzal ŠIMON FRÖMEL a navzdory Tůmově faulu ho dovezl až do vylidněné klece. Asistence: Adam Jecho.

59:49

Adam Jecho zastavil Vodlanovu přihrávku do předbrankového prostoru a bekhendem zahrál na další zakázané uvolnění.

59:41

Oddechový čas si bere také liberecký kouč Richard Lobo.

59:32

Jakub Masař se marně snažil prosadit u tyčky po odrazu kotouče od zadního hrazení. Jeden z už poměrně utahaných zlínských obránců následně vyhazuje na icing.

58:46

Tlak Liberce nabral už poměrně vysoké otáčky. Poté ale nepřesná přihrávka Jenčovského vyjela z pásma a ještě zamířila poměrně blízko k prázdné kleci.

58:16

Tomáš Ševčík obětavě do hrudi schytal dělovku Lukáše Meisela. Domácí už hrají se šesti bruslaři v poli!

57:35

Rozhodčí ukazují, že vyhození hostů bylo tečováno jedním z Tygrů. Zakázané uvolnění se tedy nepíská a Liberečtí se musejí vracet.

57:18

Střídačka Zlína si vyžádala oddechový čas.

56:47

Velice dlouho se hrálo bez přerušení. Rozhodčí musel zadout do píšťalky až v momentu, kdy zlínské PSG odehrálo touš na zakázané uvolnění.

56:00

Luka Vodlan zvedl hlavu a hezkou přihrávkou do druhé vlny oslovil Filipa Kříže, jemuž ale mezi kruhy sjel kotouč z hole a z velké šance nebylo nic.

54:50

V posledních desítkách sekund se tuze bojuje v neutrální zóně. To samozřejmě vzhledem k těsnému vedení více svědčí Moravanům.

54:09

O kotouč se dlouho bojovalo u mantinelu. Nakonec jej vyšťourali Berani, kteří se mohou pokusit o útočnou akci.

53:20

Matěj Leden přečetl zlínskou kombinaci a ve středním pásmu ukořistil puk, který procpal až za hostující branku.

52:43

Michal Tomeček byl ve své akci stíhán obráncem, musel tedy vystřelit z kruhu, na Daniela Krále si nepřišel.

51:49

Luka Vodlan nízkou střelou z pravého kruhu ještě nabízel teč Lukáši Plosovi. K jemnému zásahu od Plose skutečně došlo, nicméně Tobiáš Synek přesvědčivě zasáhl.

50:53

Patzeltovu ránu zlínský čtyřlístek úspěšně zblokoval, načež míří kotouč až na opačnou stranu ledové plochy.

50:16

Po střele Hladíka zpoza kruhů se to v předbrankovém prostoru doslova hemžilo Tygry dychtícími po dorážce, hosté ale vše ustáli.

49:53

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Sýkora – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

49:17

Tadeáš Tůma zkusil vystřelit z levého křídla. Synek vyrazil puk před sebe, kde měl ke svému štěstí pozorné obránce.

48:19

Liberec právě vstřelil branku!
Drama je na světě! Jakub Dvořák parádním nahozením od modré čáry doslova posadil kotouč na čepel hole LUKY VODLANA, od níž putoval přímo za záda marně se ohlížejícího Tobiáše Synka. Asistence: Jakub Dvořák, David Putz.

47:27

Filip Kříž si navedl touš do levého kruhu, bek mu nicméně dobře klepl do hokejky a znemožnil mu přesnější zakončení.

46:24

Festival obrovských šancí zdaleka nekončí. Šimon Frömel si po nedorazu v liberecké defenzivě vzal puk a dlouhým potáhnutím do forhendu položil Krále na led! Domácí gólman ovšem i vleže zabránil už téměř jisté brance!

45:20

Tak to mohla být snová minutka pro šelmy! Luka Vodlan totiž několik málo sekund po buly ve středovém kruhu uháněl nikým nehlídán na Synka. Ten proti slovinskému střelci poměrně odvážně vyjel až mimo brankoviště a akrobaticky zastavil střelu mířící mezi betony!

45:09

Liberec právě vstřelil branku!
Že by se přece jenom chystala zápletka? DAVID PUTZ se blýskl povedenou individuální akcí, když nabral rychlost a z mezikruží prostřelil nejen beka, ale především také Tobiáše Synka! 1:3 z pohledu Liberce. Bez asistence.

44:26

A blízko byli znovu Zlínští. Šimon Frömel stáhl v brejku hru z pravého kruhu na osu kluziště a jeho hezká střela lízla břevno Královy svatyně!

43:43

Severočeši ujeli do akce tří proti jedinému obránci. Tím byl Adam Burian, jenž odvedl parádní práci a zblokoval Masařovu přihrávku na Kříže!

42:48

Jakub Čechmánek chtěl zaskočit gólmana ze záporného úhlu, zastrčit puk do volného místečka u tyčky se mu ale vinou včasného zákroku obránce nevydařilo.

42:38

Matěj Leden prodloužil rozehrávku do útočného pásma, jenže učinil tak ještě před červenou čarou. Píská se tedy zakázané uvolnění.

41:05

Zlín právě vstřelil branku!
A je to už o tři trefy, další využitá početní převaha v podání PSG! Hned po buly to hosté sehráli na Jakuba Kráčalíka, který vypálil z levého kruhu. Na brankovišti stojící MATĚJ MOJŽÍŠ jeho střelu parádně tečoval a nedal Danielu Královi šanci! Asistence: Jakub Kráčalík, Adam Čapka.

40:57

Teď už se hosté ve třetině přece jenom usadili a Šimon Frömel nahodil na Krále. Ten si jeho pokus našel a schoval ho ve výstroji.

40:35

Zlín je kompletní a může zkusit udeřit v přesilovce. Zatím se mu ale nedaří proklouznout za modrou čáru do pásma.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:28.
Prostředí část dopadla stejně jako ta první – Zlín se v ní jednou trefil, neinkasoval a pod Ještědem tak vede 2:0! Berani doposud předvádějí skvělý výkon směrem do defenzivy. Severočechy stojí obrovské penzum sil vytvořit si šance, zatímco soupeř hrozí z nebezpečných protiútoků.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:47

Mikuláš Jenčovský se odvážně vydal mezi dvojnásobnou přesilu. Nůžky v podobě zlínských beků ale cvakly v pravý čas a kapitán domácího týmu nemohl zakončit.

39:36

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Meisel – 2 min., příliš mnoho hráčů).

38:59

Domácí byli znovu trošku statičtí v kombinaci. Jakub Masař nakonec nepřesně přihrával mezi kruhy a Zlínští se osvobozují.

38:14

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Matúšů – 2 min., vysoká hůl).

37:39

Zlín právě vstřelil branku!
Jihomoravané v přesilovce zdvojnásobují svůj náskok! Michal Tomeček přenesl hru do levého kruhu, kde se do vrtícího puku opřel ADAM JECHO. Velice těžká a povedená rána jednoznačně nejmladšího hráče na ledě zazvonila o vzdálenější tyčku a skončila za Královými zády! Asistence: Michal Tomeček, Matěj Mojžíš.

37:10

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jenčovský – 2 min., hákování).

36:55

Mikuláš Jenčovský stíhal vyhozený puk marně, rozhodčí píská zakázané uvolnění.

36:43

Na ledě zůstal ležet Adam Sýkora, který už se ale zvedá a míří na střídačku.

35:56

Hosté se prezentují neprostupnou defenzivou. Tygři se zatím mají problém prosadit a ještě musejí čelit brejkům. Jeden takový nyní Tomeček vyřešil nepřesnou přihrávkou.

35:16

Adam Laciga rybičkou odstranil puk z obranného pásma Beranů. Ti následně obracejí těžítko hry.

34:27

Vojtěch Hois nahrál od zadního mantinelu do levého kruhu. Přízemní pokus dnes velice aktivního Lukáše Plose odrazil betonem Synek.

33:17

Jako blesk z čistého nebe přišla nebezpečná příležitost zlínského Matěje Mojžíše! Ten se těsně před Králem natáhl po kotouči, do kterého jen plácl. Maskovaný muž zasáhl lapačkou.

32:45

Jakub Dvořák objel branku a jeho přihrávka nakonec projela až na modrou čáru, odkud Vojtěch Hois neprostřelil hradbu těl přes sebou.

31:48

Zlín už je kompletní, ale musel se mít na pozoru. Konkrétně Tobiáš Synek, aby si poradil se záludnou střelou Lukáše Plose z dobré pozice na betony.

31:19

Filip Damašek vyslal jemné nahození od modré čáry. Sáhl do něj Culek, jehož teč proskákala poměrně blízko okolo tyčky.

31:08

Také tohle bude Moravanům vyhovovat, o touš se totiž bojuje v početné skrumáži u mantinelu.

30:40

Domácí za úvodní minutu přesilovky nic nevymysleli. Drželi se ve třetině, jenže chyběla finální myšlenka. Berani nakonec vytlačili puk ven.

29:40

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Lavička – 2 min., podrážení).

28:53

Na druhém konci kluziště mohl pálit bez přípravy Hladík. Ještě se však pokusil najít Samuela Fialu, který by uklízel do prázdné. Přihrávka nebyla zcela přesná.

28:31

Hosté si šanci schovali až na hru v rovnovážném počtu na obou stranách. Michal Tomeček se najednou objevil v roli tahouna akce dvou na jednoho, individuální řešení ale úspěch neslavilo, Tomeček přestřelil branku!

27:49

Zlín už je nastěhován v útočné zóně, avšak pouze honí puky po mantinelech. Severočeši už zanedlouho budou kompletní.

27:30

Bílí Tygři se znovu osvobozují...

26:58

Ani teď hosté úplně neví, jak se svojí přesilovkou naložit. Filip Kříž odvedl parádní práci při napadání, kotouč je u zlínské klece.

26:13

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Dvořák – 2 min., nedovolené bránění).

25:43

Liberec měl jít do oslabení, jeden z Beranů ale odvolal údajný faul! Parádní gesto fair-play, pokračujeme ve hře pět na pět.

25:06

Do Tůmovy střely od modré obětavě padl Ševčík. Moravané se přesto z pásma nedostali a musejí být nadále v pozoru. Úvod druhé třetiny zastihl domácí hráče v poměrně dobrém rozmaru.

23:54

Vojtěch Hois nezištnou zadovkou nechal kotouč Filipu Křížovi, ten si najel do lepší palebné pozice a z pravého kruhu otřel svoji střelu o bližší tyčku! Teď měl Tobiáš Synek štěstí.

23:24

David Putz se protlačil až na hranu brankoviště. Ještě se pokusil připravit tutovku Vodlanovi, jenže našel jen brusli Jana Hoferka.

22:40

Filip Damašek udržel pro Tygry útočné pásmo, od modré lajny ale pak trefil pouze prvního blokujícího hráče Beranů.

21:57

Z ukvapené liberecké rozehrávky je zakázané uvolnění. Buly proběhne po levé Králově ruce.

20:53

David Putz vystřelil po ledě od mantinelu. Do dráhy puku jemně sáhl Jakub Masař, avšak nedokázal ji změnit tak, aby nadělal Synkovi starosti.

20:10

Michal Tomeček okamžitě přejel modrou čáru a dalekonosnou střelou do ramene zaměstnal Daniela Krále.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:42.
Úvodní dějství odstartovalo v hodně bojovném duchu, s přibývajícím časem už nicméně přišly také velké šance. Ačkoliv byli lehce nebezpečnější Tygři, těsné vedení si do kabiny odnášejí hosté ze Zlína.

20:00

První třetina skončila.

19:44

Liberec měl sice po icingu k dispozici buly v útočné zóně, jenže neuspěl a zdá se, že Berani dohrají třetinu v klidu.

19:00

Zlín právě vstřelil branku!
Bláznivá pasáž snad ani nemohla skončit jinak, než prvním gólem! TOMÁŠ ŠEVČÍK v akci dvou proti jednomu trošku překvapivě vypálil z levého kruhu, na což Daniel Král reagoval pozdě. Touš mu prolétl pod lapačkou a zastavil se až v síti! Bez asistence.

18:36

Velká dvojšance domácího celku. Jakub Masař nejprve neprostřelil Synka v souboji muže proti muži, Filip Kříž následně z mezikruží také ztroskotal na zlínském brankáři!

17:51

Tomáš Ševčík si z pravé strany navedl puk na forhend a vystřelil nad Královu bránu.

17:01

Následoval prakticky okamžitý brejk Beranů. Adam Laciga obdržel přihrávku do samostatného úniku a po hezkém naznačení se snažil zasunout puk za čáru. Daniel Král ovšem i ve spolupráci s obráncem dokázal udržet černou gumu ve hře!

16:48

Jeden ze Zlínských obrovskou chybou v rozehrávce namazal Lukáši Plosovi, který na závěr hezké souhry se spoluhráči z bezprostřední blízkosti netrefil puk.

15:52

Jakub Masař nastřelil kotouč od hrazení do slotu, kde hlídkujícímu Mikuláši Jenčovskému znovu nescházelo mnoho.

15:16

Samuel Fiala se vydal na neohroženou akci. Touš prohodil mezi nohama obránce, Tobiáš Synek ho však včasným vypíchnutím nenechal zakončit.

14:34

Domácí už v plném počtu útočí. David Putz se natáhl po puku a z poměrně ostrého úhlu zkusil štěstí, Synkovi stačilo připravit beton.

13:57

Ondřej Culek vyhrál přetlačovanou v rohu kluziště. David Putz si poté chvilku podržel kotouč a obloučkem jej poslal až k Synkovi.

13:10

Také Severočeši zatím zvládají oslabení velmi dobře. Soupeře aktivně napadají už ve středním pásmu, což mu činí potíže.

12:20

Před Králem číhal úplně volný Václav Matúšů. Stál ale zády k bráně, neměl to tedy lehké a bekhendem naslepo zakončil nepřesně.

12:07

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hladík – 2 min., podrážení).

11:38

Tygři dlouho obehrávali útočné pásmo, až si sami vzali možnost vystřelit. A co víc, Zlínští mají ponechanou výhodu, pravděpodobně si tak zkusí první přesilovku.

10:46

David Putz chtěl gólmana překvapit střelou zpoza obránce, avšak toho trefil do brusle.

09:52

Frömel svůj individuální průnik ve finální fázi nevyřešil ideálně. Následovala samostatná akce Masaře, který však při kličkování ztratil puk.

08:58

Moravané si až zbytečně hráli s rozehrávkou. Potrestal je Masař, jenž vybojoval puk v rohu útočné třetiny. Hosté pak měli štěstí, že Jenčovského přihrávka do ohně žádného spoluhráče nenalezla.

08:18

Nepřesná přihrávka Jakuba Hladíka dojela až k zadnímu mantinelu, je z toho zakázané uvolnění.

07:27

Šelmy se účelně dostaly z nepříjemné situace ve vlastním pásmu. Po průjezdu Putze se kotouč odrazil na vrcholek pravého kruhu, odkud Samuel Fiala netrefil klec.

06:41

Lukáš Meisel to už nestihl. Kotouč hrál ve středním pásmu a vrátil jej za modrou čáru, píská se tedy liberecký ofsajd.

05:57

Jakub Masař si o konstrukci brány elegantně obhodil beka, jenže prohrál souboj s gravitací a v pádu nemohl na svoji akci navázat.

05:11

Michal Tomeček zatáhl touš až za Krále a přihrál do prostoru mezi kruhy, kde rána příliš nesedla Adamu Čapkovi. Puk projel mimo tyče.

04:04

Přesilovka se Bílým Tygrům vůbec nedaří. Hosté drží hru s přehledem mimo své obranné pásmo.

03:21

Daniel Král pořádně zariskoval při výjezdu k zadnímu mantinelu. Dotěrný Šimon Frömel jej málem obral o kotouč, gólmanovi ale pomohl navrátivší Hladík.

03:00

Jen kousek chyběl před brankou k zakončení Jenčovskému. Puku se následně chopil Tomáš Ševčík a vyhodil jej do bezpečí.

02:37

Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Sýkora – 2 min., hákování).

02:27

Luka Vodlan diagonálně našel Lukáše Plose, který měl na pravém kruhu spoustu času, jenže minul! Odraženou střelu vrátil do brankoviště David Putz a Plos se dostal k dalšímu zakončení, kterými trefil pouze betony Synka.

01:50

Berani se nepřesnými přihrávkami sami vyhnali ze střeleckých příležitostí, hraje se ve středu pole.

01:08

Také Liberec se podíval do třetiny. Richard Patzelt dvakrát nahazoval od modré lajny, nejprve minul branku, poté našel vyrážečku Tobiáše Synka.

00:17

Okamžitě po úspěšném vhazování v útočném pásmu nepříjemně vystřelil Tomáš Ševčík, jehož pokus těsně nad ledem pohotově zastavil Daniel Král.

00:11

Na přerušení jsme nečekali dlouho. Prudká rozehrávka Tadeáše Tůmy projela mimo dosah Vodlanovy hokejky a máme tu icing.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Damašek, Hladík, Meisel, Dvořák, Patzelt, Culek, Tůma – Putz, Vodlan, Fiala, Hois, Jenčovský (C), Kříž, Leden, Plos, Masař.

PSG Berani Zlín: Synek (Málek) – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek (A), Kráčalík (C) – Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel (A), Jecho, Lavička.

Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. Skupina o pořadí v play-off v rámci ELIOD Extraligy dorostu pokračuje dalšími zápasy, my se společně zaměříme na ten mezi celky Bílí Tygři Liberec a PSG Berani Zlín.

Severočeši minulý týden doslova excelovali, když smetli Kladno 8:1 a Přerov dokonce 10:1. Z posledních čtyř utkání zvítězili třikrát a v tabulce se posunuli na šesté místo. Proti Zlínu navíc půjdou do boje s výhrou v předchozím vzájemném duelu v zádech, dají se tedy považovat za papírového favorita. Potvrdí v Home Credit Areně svoji roli?

Berani zatím prožívají proměnlivou sezónu. Bilanci vítězství a porážek mají téměř vyrovnanou a z jedenáctého místa tabulky skupiny o pořadí v play-off ztrácejí na šestý Liberec deset bodů. Zlínské v sezóně trápí negativní série. Už za sebou mají čtyři prohry v řadě, pět a nyní znovu čtyři. Zastaví svůj pád zrovna na libereckém ledě?

Utkání začíná ve čtvrtečních 16 hodin, sledujte ho s námi.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Bílí Tygři Liberec – Berani Zlín

2:4

konec (0:1, 0:1, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 46. Putz, 49. Vodlan (Dvořák, Putz) – 19. Ševčík, 38. Jecho (Tomeček, Mojžíš), 42. Mojžíš (Kráčalík, Čapka), 60. Frömel (Jecho)

Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Damašek, Hladík, Meisel, Dvořák, Patzelt, Culek, Tůma – Putz, Vodlan, Fiala, Hois, Jenčovský (C), Kříž, Leden, Plos, Masař.

Berani Zlín: Synek (Málek) – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek (A), Kráčalík (C) – Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel (A), Jecho, Lavička.

Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš

Průběh zápasu
1. třetina
02:37 ZLN 2 Sýkora, hákování
12:07 LIB 2 Hladík, podrážení
19:00 ZLN 0:1 Ševčík
Po 1. třetině
2. třetina
26:13 LIB 2 Dvořák, nedovolené bránění
29:40 ZLN 2 Lavička, podrážení
37:10 LIB 2 Jenčovský, hákování
37:39 ZLN 0:2 Jecho (Tomeček, Mojžíš)
38:14 ZLN 2 Matúšů, vysoká hůl
39:36 LIB 2 Meisel, příliš mnoho hráčů
Po 2. třetině
3. třetina
41:05 ZLN 0:3 Mojžíš (Kráčalík, Čapka)
45:09 LIB 1:3 Putz
48:19 LIB 2:3 Vodlan (Dvořák, Putz)
49:53 ZLN 2 Sýkora, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
59:59 ZLN 2:4 Frömel (Jecho)
Konec