Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – MAC Budapešť

5:1

konec (2:0, 0:0, 3:1)

16.02.2020, 15:30 • 50. kolo • Lukáš Pancurák sk

Tipsport: 1.25 6.4 7.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

55:04

Budapešť dáva gól!
A napokon sa tak aj stalo! Košičania si teraz vôbec nerozumeli v obrane a na ľavej strane im ostal úplne osamotený CHRIS BODÓ. Ten dostal puk spomedzi kruhov a z uhla okamžite zakončoval. Škorvánek nemal šancu presunúť sa. Asistencie: Brance Orban, István Terbóćs.

53:21

Košice dali gól!
Oceliari využívajú presilovku o jedného muža. Postaral sa o to DÁVID SKOKAN, ktorý pálil z pravého kruhu. Predviedol čistý zásah a puk umiestnil presne do pravého horného rohu Bernardovej bránky. Asistencie: Roman Faith, David Růžička.

52:44

Opäť sa však vylučuje a Budapešť bude hrať opäť iba s tromi korčuliarmi. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za napadnutie Blake Orbán.

52:17

Košice dali gól!
Košičania v dvojnásobnej presilovke plne ovládli svoje útočné pásmo. Skúšali to tam sériou prihrávok, po ktorej úplne vyšachovali defenzívu maďarského tímu. Na konci akcie bol pri ľavej žrdi MICHAL CHOVAN, ktorý zakončoval hladko za presúvajúceho sa gólmana. Chovan týmto presným zásahom zavŕšil svoj dnešný hetrik. Asistencie: Marcel Haščák, Branislav Rapáč.

51:14

Košičania budú mať k dispozícii skrátenú presilovku o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Bodó.

51:00

Košická Steel aréna sa síce začala tešiť z gólu, ale rozhodcovia situáciu upokojujú. Po Rapáčovej aktivite a následnej sérii dorážok puk síce prešiel za bránkovú čiaru, ale stalo sa tak až po odpískaní. Rozhodcom v tomto prípade nemožno nič vyčítať, situácia pred bránkou bola veľmi neprehľadná.

50:24

Košičania si zahrajú presilovku. Na trestnú lavicu smeruje Carlisle, ktorý krosčekom pri mantineli poslal k ľadu jedného z domácich hráčov. Budapešť sa bude brániť dve minúty.

49:44

Eliaš dostal puk pred bránku opäť. Tentokrát mu ho tam posunul Haščák a košický mladík chcel zakončovať do odkrytej časti bránky, ale tam sa zjavil betón Bernarda.

47:19

Košice dali gól!
Oceliari využívajú väčší priestor na ľadovej ploche a zvyšujú svoj náskok. Dvojgólový Michal Chovan potiahol puk po ľavom krídle a mohol sa pokúsiť aj o hetrik, ale v ľavom kruhu radšej zadovkou naservíroval puk na strelu kanonierovi MARCELOVI HAŠČÁKOVI. Ten sa skúsene nemýlil. Asistencia: Michal Chovan.

45:56

Košický Bortňák a budapeštiansky Macaulay dostávajú zhodné dvojminútové tresty za hrubosť. Hrať sa bude vo štvoriciach na oboch stranách.

41:26

Budapešť sa bude brániť. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Terbócs.

39:24

Steel aréna na moment onemela, pretože ďalší puk skončil iba na žrdi Bernardovej bránky. Košičania sú v závere tretiny mimoriadne aktívni.

36:38

Budapešť sa bude opäť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Nagy.

34:00

Obrovská šanca Košíc na tretí gól! Na hokejke ju mal kanonier Haščák, ktorý sa sám dostal medzi kruhy a prudko strieľal, no mieril tesne vedľa bránky.

31:30

Košičania mohli zvýšiť svoj náskok! Haščák strieľal z uhla od pravej žrde a Bernardovi puk vypadol z lapačky. Dorážal ešte Rapáč, ale bezúspešne.

30:24

Košičania si zahrajú presilovku. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za sekanie Macaulay.

24:50

Výbornú príležitosť si vypracovali aj hostia. Orbán od modrej čiary nahodil puk pred Škorvánka, odkiaľ prišla aj dorážka, ale aj domáci gólman si poradil.

24:28

Veľká šanca domácich hokejistov! Haščák sa obtočil okolo bránky a chcel zakočiť k odkrytej žrdi, ale Bernard sa dokázal blesovo presunúť.

22:40

Eliaš sa predral cez hosťujúcu obranu a vystrelil, ale Bernard puk vyrazil pred seba. Odtiaľ ešte dorážal Suja, no iba do betónov pozorného budapeštianskeho brnakára.

19:16

Košice dali gól!
Náskok Košíc sa tesne pred prestávkou zvyšuje. Koch výborne vystrelil, ale Bernard jeho puk dokázal zraziť mimo bránky. Odrazom sa vša puk vrátil priamo na vnútornú hranicu pravého kruhu, kde stál MICHAL CHOVAN a bleskovou dorážkou si pripísal druhý presný zásah. Asistencie: Patrik Koch, Branislav Rapáč.

15:22

Rozhodcovia napokon na trestnú lavicu poslali Terbócsa na dve minúty za hrubosť, rovnaký trest dostal aj Orban a rovnako obstál aj Koch. Košičania si teda zahrajú dvojminútovú presilovku o jedného muža.

14:31

Videli sme prvú vážnejšiu šancu zo strany hostí! Macaulay potiahol puk po pravom krídle a skúsil to zakončením pomedzi betóny, no tie Škorvánek v správnej chvíli spojil a skóre sa nemení.

12:48

Košice dali gól!
Domáci tím využíva svoju väčšiu aktivitu z úvodu zápasu a ujíma sa vedenia. Po prihrávke zo stredného pásma si na útočnej modrej čiare puk prebral MICHAL CHOVAN a aj keď mal komu prihrávať, z pravého kruhu sa rozhodol vystreliť a urobil dobre. Trafil sa presne k pravej žrdi Bernardovej bránky. Asistencia: Marcel Haščák.

10:09

Presilovku si zahrá aj hosťujúca Budapešť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Bortňák.

08:23

Rapáč vyhral buly a domáci ostali v útočnom pásme. Po rýchlej sérii prihrávok zakončil bez prípravy z ľavého kruhu Haščák, ale Bernard jeho strelu vyrazil ramenom.

07:52

Košičania si zahrajú presilovku. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Strech.

04:52

Oceliari predviedli rýchly prechod do pásma. Z druhej vlny si na strelu nakorčuľoval Růžička a do rany sa poriadne oprel, ale hosťujúci brankár puk vyrazil. Následne ešte pálil Koch, ale Berard po jeho pokuse hru radšej prerušil.

02:16

Košičania vyhrali buly a bola z toho prvá nebezpečnejšia akcia tohto zápasu. Od modrej čiary puk nahodil Michalčin a pred bránkou ešte dobre clonil Květoň, ale napokon sa mu nepodarilo Bernarda prekvapiť.

HC Košice – MAC Budapešť

5:1

konec (2:0, 0:0, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Chovan (Haščák), 20. Chovan (Koch, Rapáč), 48. Haščák (Chovan), 53. Chovan (Haščák, Rapáč), 54. Skokan (Faith, Růžička) – 56. Bodó (Orban, Terbóćs)

HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) – Pavlin, Repe, Čížek, Růžička, Michalčin, Koch, Zeleňák – Rapáč, Chovan, Haščák – Faith, Skokan, Sukeľ – Květoň, Bortňák, Klhůfek – Milý, Eliaš, Suja

MAC Budapešť: Bernard (Halász) – Garát, Macaulay, Carlisle, Orbán, Busenius, Bugár – Orban, Terbócs, Bodó – Klempa, Strech, Sofron – Kreisz, Majososs, Szigeti – Szücs, Nagy, Loczi

Rozhodčí: Orolin, Kókai – Šoltés, Kis-Király

Průběh zápasu
1. třetina
07:52 MAC 2 Strech, podrážení
10:09 KOS 2 Bortňák, držení
12:48 KOS 1:0 Chovan (Haščák)
15:22 KOS 2 Koch, hrubost
MAC 2 Terbócs, hrubost
MAC 2 Orban, hrubost
19:16 KOS 2:0 Chovan (Koch, Rapáč)
Po 1. třetině
2. třetina
30:24 MAC 2 Macaulay, sekání
36:38 MAC 2 Nagy, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
41:26 MAC 2 Terbócs, nedovolené bránění
45:56 KOS 2 Bortňák, hrubost
MAC 2 Macaulay, hrubost
47:19 KOS 3:0 Haščák (Chovan)
50:24 MAC 2 Carlisle, krosček
51:14 MAC 2 Bodó, vysoká hůl
52:17 KOS 4:0 Chovan (Haščák, Rapáč)
52:44 MAC 2 Orbán, napadení
53:21 KOS 5:0 Skokan (Faith, Růžička)
55:04 MAC 5:1 Bodó (Orban, Terbóćs)
Konec