Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o pořadí v play-off

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha

3:6

konec (1:4, 1:0, 1:2)

13.02.2020, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • 15. kolo • Ondřej Belák

Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký večer. (18:08:19)
Sparta si zejména díky povedené první části odváží ze severu všechny tři body. Tygři naopak mohou žehrat na nepovedený úvod. V další fázi utkání už byl jejich projev mnohem lepší, manko už se však ukázalo být příliš vysoké. Pražané tak dnešnímu soupeři v tabulce odskakují na rozdíl čtyř bodů.

60:00

Konec zápasu.

59:50

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané ještě upravují skóre. Po sérii karambolů na útočné modré čáře Liberce se puku zmocnil ADAM MÁCHA, který ho dovezl až do vylidněné klece. Nerozhodila jej ani Böhmem hozená hokejka. Bez asistence.

59:03

Bílí Tygři nic nevzdávají a hrají v šesti. Rána Jakuba Hladíka z pravého křídla byla hosty sražena mimo nebezpečná místa.

58:37

Sparta právě vstřelila branku!
Podle všeho je rozhodnuto. A pro Severočechy to byla pořádně smolná záležitost! Dělovku JAKUBA ZEMBOLA bez přípravy Daniel Král velmi dobře vyrazil. Shodou okolností však jen do Richarda Patzelta, který si ve snaze o pomoc gólmanovi nakonec srazil touš do sítě. Bez asistence.

58:08

A další vyhození Bílých Tygrů.

57:38

Liberečtí se dobře brání. V oslabení jim ale ubíhá důležitý čas, který potřebují ke případnému vyrovnání.

57:02

Petr Gajda se v oslabení vydal kupředu. Svoji akci zakončil střelou z pravého kruhu, Jakub Krbeček vyráží.

56:49

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Putz – 2 min., nedovolené bránění).

56:33

Andrej Adamec se od levého mantinelu dostal až před Daniela Krále, který ovšem znovu odmítl kapitulovat a veledůležitým zákrokem udržel své barvy ve hře!

56:00

Patzeltovo nahození bylo zastaveno v silném provozu mezi kruhy.

55:30

Krbeček se za brankou vůbec nepohodl s jedním ze spoluhráčů. Sparta ze situace vybruslila s grácií a nebýt obětavé rybičky Damaška, mohli se hosté hnát do další šance.

54:58

Liberecký icing ukončil velice dlouhou pasáž bez přerušení.

53:43

Michal Vitouch v další tutovce! Také nyní střílel v úniku bekhendem. Daniel Král vyrazil Vitouchův pokus na tyč, následná dorážka ze vzduchu už se neujala!

53:27

Jenčovský se zbavil protihráče a nahrál na modrou čáru Patzeltovi. Jeho nahození Krbeček nemohl skoro vidět, přesto jej vytěsnil.

52:43

Sparťané zavřeli Böhma u mantinelu a libereckému obránci se ani na dva pokusy nepodařilo protlačit touš před branku.

51:42

Liberec právě vstřelil branku!
Nedáš – dostaneš. Na druhé straně se ve velké skrumáži mezi kruhy nejlépe zorientoval FILIP KŘÍŽ, který si stáhl puk na hokejku a trefil se přesně k tyči! Rozdíl už je tak pouze jednogólový. Asistence: Lukáš Meisel.

51:12

Michal Vitouch si po skvělé práci Krupičky sklepl kotouč tak akorát do jízdy. V samostatném úniku šel do bekhendového zakončení, jenže nepřehodil Králův beton!

50:00

Andrej Adamec se vytočil zpoza brány. Před Králem poté bylo poměrně rušno, maskovaný muž černou gumu nekontroloval. Všechno ale pro domácí dobře dopadlo.

49:45

Böhm byl u volného kotouče ve středním pásmu jako první a stihl jej prodloužit do toho útočného.

48:39

Filip Kříž využil škobrtnutí beka a z pravého křídla si najel až mezi kruhy. Jeho ránu do dolních pater branky vykopl skvělý Krbeček!

48:10

Prudká střela Christiána Menzela z vrcholku kruhů Královi vypadla z lapačky, gólman byl ale rychlejší, než o dorážku se snažící Pražané.

47:11

Vodlan přišel o hokejku, což Liberci na závěr přesilovky udělalo trošku čáru přes rozpočet. Sparta už se ubrání.

46:23

Gajda teď ještě nabízel střílenou přihrávku Mikuláši Jenčovskému, libereckému kapitánovi se nicméně puk odrazil od brusle dozadu.

46:10

Martin Böhm hezkou přihrávkou oslovil v levém kruhu stojícího Petra Gajdu, jehož ránu z voleje skryl spolehlivý Krbeček v rukavici.

45:44

Luka Vodlan se po přistrčení Filipa Kříže snažil zakončit z osy hřiště, pod bruslemi ale lovil puk příliš dlouho a Pražané jej odzbrojili.

45:22

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Ducháč – 2 min., hrubost).

44:42

Jakub Hujer mazácky prostrčil touš mezi nohama nic netušícího obránce, ve velké šanci ovšem poté z mezikruží netrefil zařízení!

44:25

David Putz se s tím nepáral a prudkou ranou zaměstnal Krbečka ihned po překonání modré lajny. Následuje další buly.

43:47

Jakub Zembol vjel za modrou čáru a přízemní střelou od hrazení pozdravil Daniela Krále. Po jeho zákroku je hra přerušena, vhazovat se bude po levé gólmanově ruce.

42:43

Meisel ve vlastní defenzivní zóně vyznal k tanci Broše. Nebylo to úplně šťastné řešení, hosté totiž Tygrům zkomplikovali rozehrávku.

41:52

Putz byl jako první u kotouče, který si ze středního pásma sám nahodil. Liberec se poté usazuje ve třetině.

41:19

Pražané podruhé v krátkém časovém sledu vyhodili puk do bezpečí a zanedlouho budou znovu v plném počtu.

40:40

Petr Gajda cílil na hattrick, jeho dělovku z levého kruhu ale Krbeček vytáhl nad branku. Následně si poradil také se střelou Jenčovského z opačné strany.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:34.
Liberečtí ve druhé třetině výrazně zlepšili svůj herní projev. A dostavila se alespoň malá odměna v podobě ukrojení jednoho gólu ze sparťanského náskoku. Tygři mohli přidat více branek, kvalitní výkon Krbečka ve spojení s ne úplně stoprocentním zakončením nicméně znamená, že hosté stále relativně bezpečně vedou.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:54

V časové tísni se ještě snažil prověřit Krbečka Martin Böhm, které trefil od mantinelu pouze nohy jednoho z beků Sparty.

39:30

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Ducháč – 2 min., hrubost).

38:56

V další vyložené šanci Liberce se zjevil Jakub Hujer. Šikovný útočník ale k velké smůle Bílých Tygrů netrefil touš mezi kruhy vůbec ideálně a z nejnebezpečnější pozice Krbečka ani nezaměstnal.

38:28

Milan Tadeáš Jobek mohl těžit z velkého přesilovkového tlaku. Před z části odkrytou klecí ovšem nahrnul puk bekhendem jen do míst, kam ještě sahal natažený beton Jakuba Krbečka!

38:05

David Putz si udělal prostor na modré lajně a pokusem ze zápěstí prověřil pozornost Krbečkovy vyrážečky.

37:14

Matěj Leden ve velice zajímavé příležitosti pořádně nedosáhl na kotouč a před poloprázdnou brankou tedy nedokázal snížit manko!

36:51

Hned na úvod oslabení osvobozuje Pražany z obranného pásma Nino Tomov.

36:48

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Höll – 2 min., napadení).

36:48

Po spíše nešťastném střetu mezi Sebastianem Höllem a Jakubem Dvořákem ve středu pole zůstal druhý jmenovaný ležet na ledě. Naštěstí to ale vypadá, že bude v pořádku. Sám se totiž postavil na nohy a odjíždí na střídačku.

35:55

Böhm už je zpátky, přesto mohlo být s domácími zle. Filip Damašek nicméně předvedl velice důležitý obranný zákrok, bez kterého by mohli jet dva sparťané sami na branku.

35:31

Teď už si Pražané vytvořili slušný zámek. Andrej Adamec si ze záporného úhlu vyjel k tyčce, pozorný Král ale nenechal touš projít za svá záda.

34:57

Filip Ducháč vystřelil poměrně nebezpečně ze zákrytu těl, Daniel Král si však i přes to věděl rady.

34:25

Sparťanská přesilovka je trošku statická, vinou špatného zpracování Tomova navíc hosté přicházejí o pásmo.

33:44

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Böhm – 2 min., podrážení).

33:24

František David si na modré lajně počínal trošku bohorovně a nechal pryž proklouznout do neutrální zóny.

33:09

Zakázané uvolnění Bílých Tygrů přesouvá hru do jejich obranné třetiny.

32:46

Jakub Hujer nabral rychlost a namířil si to rovnou před bránu. Vinou obranného zákroku Nina Tomova ale nemohl zakončit a jen se srazil s gólmanem Krbečkem.

31:55

Michal Vitouch vjel do třetiny a z levé strany prověřil, jestli má Daniel Král prostor u bližší tyčky uzavřený tak dobře, jak se zdá.

31:11

Liberec právě vstřelil branku!
Petr Horáček vyrobil velkou chybu v rozehrávce. Puku se v ideální pozici zmocnil Jakub Hujer, který ještě hledal Gajdu. Přihrávka byla jediným obráncem Sparty sražena do betonů Krbečka, kde si PETR GAJDA kotouč našel a zblízka upravuje na 2:4! Asistence: Jakub Hujer.

30:32

Po dobré přihrávce Jobka od zadního hrazení se David Putz připletl do cesty už napřaženému Jakubu Hujerovi. Chybička v komunikaci připravila Liberecké o zajímavou příležitost.

29:30

Nahození Martina Böhma z velké dálky Jakub Krbeček dobře viděl a nadvakrát jej zpacifikoval. Hosté se snaží o protiútok.

28:56

Filip Damašek selhal při rozehrávce a v rohu získali kotouč Pražané. Tygři nicméně včas dostoupili situaci a zažehnali hrozbu.

28:01

Jakub Hujer projel do útočného pásma, načež zbytečně nespekuloval a tvrdou ranou z nápřahu provětral Krbečkovu vyrážečku.

27:19

Nino Tomov nestihl vystřelit přes napadajícího Vodlana. Bulharský obránce pak měl co dělat, aby slovinského forvarda nepustil do nebezpečného brejku.

26:57

Bílí Tygři pokračují v dobré defenzivní práci a skvěle brání svoji modrou čáru.

26:37

Liberečtí se v první polovině oslabení bez větších potíží brání. Sparta má problémy s přechodem středního pásma.

25:39

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Böhm – 2 min., hákování).

25:34

David Senčák nebyl daleko k hattricku. Hezky se protáhl okolo libereckého obránce, jenže ten jej přece jenom trošku rozhodil a Senčák zakončoval na dlouhou hůl jen do betonů.

24:55

Další zakázané uvolnění hostů.

24:32

Icingu se nyní dopustila také Sparta. Jakub Dvořák měl k vyhozenému puku podstatně blíže, než dvojice Pražanů.

23:24

Adam Mácha se už hnal za nahozeným pukem v útočném pásmu, jenže signalizace rozhodčího, který oznamoval ofsajd, jej ze třetiny vyhnala.

23:00

Zakázané uvolnění libereckého Filipa Damaška, hra se stěhuje před Krále.

22:20

Martin Böhm trošku váhal se střelou a ze zajímavé pozice vinou napadajících beků nakonec zakončil velice slabě.

21:37

Jakub Hujer si neporozuměl s Petrem Gajdou a hosté se dostali z pásma. Matěj Leden pak předvedl dobrou práci za vlastní klecí, kde ukličkoval napadajícího protihráče.

20:57

Dlouhá rozehrávka Daniela Krále skončila až na zadním mantinelu, píská se tedy zakázané uvolnění.

20:24

Zajímavý moment. Oto Theimer hledal Jakuba Zembola, který ale nemohl hrát, jelikož přišel v předchozím souboji o hůl. Theimer mu ji poté velice povedeně pomohl sebrat, když mu ji svoji hokejkou poslal z ledu přímo do rukavic.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:46.
Úvodní část se odehrávala poměrně jasně podle sparťanských not. Tým z hlavního města působí mnohem živějším dojmem, je silnější na kotouči a navíc si počíná velice efektivně v koncovce. To všechno jsou aspekty, které Spartě pomohly k vysokému vedení 4:1.

20:00

První třetina skončila.

19:37

Sparta právě vstřelila branku!
Hostující celek těsně před odchodem do kabin zasazuje Libereckým další úder! Nahození Sebastiana Pražáka od levého mantinelu vyrazil Daniel Král před sebe. U volného puku byl nejrychleji DAVID SENČÁK, kterému se ho podařilo zastrčit do odkryté části svatyně! Asistence: Sebastian Pražák.

18:58

Richard Patzelt v hodně složité situaci na útočné modré čáře stihl odehrát kotouč dřív, než se jej mohla zmocnit dvojice napadajících sparťanů. S Tygry by v tu chvíli bylo zle.

18:31

Proti Dvořákově nahození včas vystartoval Krupička a nenechal kotouč projít do nebezpečného předbrankového prostoru.

17:47

Filip Damašek už hrál ve středním pásmu, domácí tedy musejí vyklidit třetinu a nechat Pražany rozehrát ze své zóny.

17:15

Matěj Leden u hrazení nic nevymýšlel a nahodil touš směrem ke Krbečkovi. Ten si také nekomplikoval situaci a nechává hru přerušit.

16:27

Jakub Hujer si sice obhodil jednoho z protihráčů, avšak Nino Tomov dobrým návratem získal puk na stranu Sparty.

16:04

Po hodně zbrklé pasáži Jakub Krbeček raději přerušuje hru. V mezičase se hráči navzájem trošku pošťuchují, zápas má ty správné emoce.

14:40

Sebastian Pražák nabral rychlost a z pravé strany se natlačil až do brankoviště. Daniel Král podržel svůj tým a nenechal hostujícího forvarda zvýšit náskok!

13:54

Milan Tadeáš Jobek se mezi kruhy snažil opřít do Křížovy přihrávky zpoza klece, v obležení sparťanů ale kotouč nezasáhl.

13:32

Přízemní nahození Františka Davida nikdo netečoval, Daniel Král tedy v klidu vyrazil touš do rohu hrací plochy.

12:53

Po těžkém Králově zákroku se snažil dorážet Tomáš Václavík, kterému kousek chyběl. Pražané se drží v tlaku, domácí vypadají malinko rozhozeně.

12:01

Sparta právě vstřelila branku!
Gólové hody pokračují. Na tahu byli tentokráte sparťané, kteří vedou 3:1! DAVID SENČÁK v prostoru před Králem nechytatelně tečoval pokus Jakuba Červenky, maskovaný muž se za pukem mohl jen ohlédnout. Asistence: Jakub Červenka.

11:15

Liberec právě vstřelil branku!
PETR GAJDA si spravuje chuť a vrací svůj celek zpátky na dostřel! David Putz jej nádhernou přihrávkou mezi obránce vyslal do samostatného úniku, který tentokrát Gajda elegantně zužitkoval. Po rychlém naznačení zasunul kotouč forhendem za Krbečka a máme sníženo! Asistence: David Putz.

10:20

Sparty je plný led. Adamec vyjel zpoza brány až mezi kruhy, rychle se otočil směrem ke Královi, leč ve spěchu nedokázal pořádně zakončit.

09:28

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané se nahrnuli před Krále. František David za něj ještě kotouč nedotlačil, nicméně JAKUB ČERVENKA pak dorazil puk z téměř nulového úhlu a zvyšuje na 2:0! Asistence: František David, David Senčák.

08:29

Petr Gajda na červené čáře dobře přerušil útok Sparty. Pražané se nakonec přece jenom dostali do pásma, Král ale tentokrát nemusel zasahovat.

07:46

Před libereckou klecí číhal volný Sebastian Höll. Domácí mohou být rádi, že se k němu nedostala spoluhráčova přihrávka.

06:51

Gajda ale penaltu neproměňuje. Zkusil přímou střelu z osy hřiště do škvíry mezi betony, jenže Jakub Krbeček zasáhl a udržel svůj celek ve vedení!

06:51

Uvidíme trestné střílení! Po výborném obranném zákroku Filipa Kříže přesprintoval Petr Gajda všechny beky. V zakončení byl hákován Tomovem, dostane tedy ještě jednu šanci.

05:39

Teď se Tygři nepřesnou přihrávkou sami vyhnali z nebezpečných pozic. Zdá se, že Sparta oslabení přečká bez úhony.

05:07

Richard Patzelt na modré čáře nedokázal zkrotit poskakující kotouč a Liberec se tedy musí znovu pokusit o založení nového útoku.

04:42

Následuje další vyhození pražské čtveřice.

04:26

Sparťané se zatím dobře brání a nenechávají soupeře usadit se ve třetině.

03:57

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Theimer – 2 min., držení).

03:44

Jakub Hujer individuálně zatáhl puk do útočného pásma, ale ztratil jej. Hosté vyrazili do brejku, který pokazil Andrej Adamec nepřesnou přihrávkou.

02:49

O kotouč se dlouho bojovalo v rohu libereckého pásma. Jan Ludvík poté vypustil nebezpečnou střelu od modré čáry, se kterou měl i vinou teče Král plné ruce práce.

01:47

Sparta právě vstřelila branku!
Nyní už však z podobné situace padá první gól! Hosté se vydali do rychlého protiútoku, Adam Mácha na sebe navázal beka a z levé strany přihrál před brankoviště, načež SEBASTIAN HÖLL v klidu zasáhl poloprázdnou klec. Asistence: Adam Mácha.

00:56

Obrovská šance Pražanů! Andrej Adamec vyřešil akci dvou na jednoho výborně a nabil Jakubu Zembolovi, proti jehož ráně bez přípravy se blýskl Daniel Král! Domácí gólman se dokázal přesunout a zakročil betonem.

00:31

Samuel Jansa se vydal až za branku. Od modré čáry nakonec nahazoval Filip Damašek, jehož pokus hosté srazili.

00:10

Z časomíry se ukrojilo pouze pár sekund a hned tu máme zakázané uvolnění Sparty.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Damašek, Böhm, Hladík, Meisel, Dvořák, Patzelt – Hujer (A), Putz, Vodlan, Jansa, Jenčovský (C), Kříž, Leden, Jobek, Gajda.

HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Ludvík, Ducháč (A), Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš, Václavík, Mácha (A), Höll, Krupička, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.

Rozhodčí: Folk – Kurtin, Ševic.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Ve středu jsou na programu další ve skupině o pořadí v play-off v rámci ELIOD Extraligy dorostu. My se společně zaměříme na souboj tabulkových sousedů, ve kterém osmí Bílí Tygři Liberec přivítají sedmý celek tabulky – HC Sparta Praha.

Severočeši na tom mohli být lépe, před reprezentační pauzou ale prohráli důležitý zápas s Karlovými Vary. Z utkání nebrali ani bod, přestože ještě ve 40. minutě vedli jasně 3:0. Obhájci titulu vyznávají ofenzivní styl a mohou se pochlubit jedním z nejproduktivnějších útoků.

Sparta na druhé straně dlouho zažívala spíše průměrnou sezónu, avšak mezi polovinou listopadu a začátkem února přišla neskutečná série, ve které Pražané vyhráli patnáctkrát za sebou! Jejich krasojízdu přerušil až v minulém kole Zlín. Naváží sparťané na předchozí vzájemný zápas, ve kterém Tygry porazili 5:3?

Zápas se odehraje v liberecké Home Credit Areně od středečních 16 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha

3:6

konec (1:4, 1:0, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Gajda (Putz), 32. Gajda (Hujer), 52. Kříž (Meisel) – 2. Höll (Mácha), 10. Červenka (David, Senčák), 13. Senčák (Červenka), 20. Senčák (Pražák), 59. Zembol, 60. Mácha

Bílí Tygři Liberec: Král (Krátký) – Damašek, Böhm, Hladík, Meisel, Dvořák, Patzelt – Hujer (A), Putz, Vodlan, Jansa, Jenčovský (C), Kříž, Leden, Jobek, Gajda.

HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Ludvík, Ducháč (A), Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš, Václavík, Mácha (A), Höll, Krupička, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.

Rozhodčí: Folk – Kurtin, Ševic

Průběh zápasu
1. třetina
01:47 SPA 0:1 Höll (Mácha)
03:57 SPA 2 Theimer, držení
09:28 SPA 0:2 Červenka (David, Senčák)
11:15 LIB 1:2 Gajda (Putz)
12:01 SPA 1:3 Senčák (Červenka)
19:37 SPA 1:4 Senčák (Pražák)
Po 1. třetině
2. třetina
25:39 LIB 2 Böhm, hákování
31:11 LIB 2:4 Gajda (Hujer)
33:44 LIB 2 Böhm, podrážení
36:48 SPA 2 Höll, napadení
39:30 SPA 2 Ducháč, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
45:22 SPA 2 Ducháč, hrubost
51:42 LIB 3:4 Kříž (Meisel)
56:49 LIB 2 Putz, nedovolené bránění
58:37 SPA 3:5 Zembol
59:50 SPA 3:6 Mácha
Konec