Menu

Futsal

2. Futsal liga západ

FC Rapid Ústí nad Labem – Oxyworld Baník Chomutov

8:5

konec (5:1)

18.01.2020, 20:30 • SH Chemik Lovosice • 15. kolo • Zdeněk Kamínek st.

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (22:15:08)
Exkluzivní pozápasová vyjádření trenérů:

Martin Dlouhý (Rapid)

"Po dlouhé době jsme nastoupili v okleštěné sestavě a jsem rád, že zápas pro nás dopadl výsledkově dobře. Hlavně díky tomu, že jsme si v první půli vypracovali čtyřbrankový náskok. Ve druhém poločase se nám nedařilo příliš držet míč, ale přesto jsem rád, že jsme nakonec zápas zvládli a dovedli ho do vítězného konce."

Jan Brič (Baník)
"Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a udeřit z brejků, naopak nebylo žádoucí inkasovat první branku, což se nám bohužel nepodařilo. Ve druhém poločase bylo utkání otevřené a při troše štěstí jsme mohli zápas ještě více zdramatizovat. Opět jsme doplatili na špatnou koncovku."
Druhý poločas byl podstatně vyrovnanější, hosté ho dokonce vyhráli poměrem 3:4. Hattrick v něm nasázel útočník Baníku Minařík. Ústí nad Labem však potvrdilo roli favorita, výsledek si ohlídalo a oproti Kladnu momentálně v druholigové tabulce západní skupiny drží pětibodový náskok.

Akumulované fauly v 2. poločase: 3:4

Konec zápasu.

39:07

Baník Chomutov právě vstřelil branku!
Chomutovský MINAŘÍK si předešlou smůlu vynahradil gólovou střelou po přihrávce Nováka. Také on má svůj hattrick a ještě kosmeticky upravuje konečnou podobu výsledku. Asistence: Novák.

38:52

Tyč Minaříka.

37:26

Hostující Nový mohl snížit, ale střílel těsně vedle ústecké branky. Zápas zdá se být definitivně rozhodnutý.

36:31

Po dlouhé době šance domácích, Krok však v dobré pozici trefil pouze ležícího gólmana Nejedlého.

33:50

Baník Chomutov právě vstřelil branku!
Chomutov pokračoval ve své powerplay, Novák uvolnil MINAŘÍKA a ten překonal Votavu. Oba borci tak zopakovali stejnou spolupráci, jaká vedla k třetímu gólu. Baník ještě nesložil zbraně. Asistence: Novák

32:54

Rapid právě vstřelil branku!
Při powerplay Chomutova se do prázdné klece trefil VOBOŘIL. Rána šla z půlky hřiště. Bez asistence.

31:54

Ústecký gólman Votava fauloval v pokutovém území, ale z nařízené penalty Micák trefil pouze jeho nohy. Brankář Rapidu tak podržel svůj tým a odčinil menší zaváhání.

29:56

Chomutov začíná hrát powerplay.

29:43

Oddechový čas pro hosty.

29:32

Po Krokově přihrávce promáchl v dobré pozici Výborný.

26:10

Rapid právě vstřelil branku!
MARTIN MACHÁČEK po křižné přihrávce Výborného vrací čtyřbrankové vedení Ústí zase rychle zpátky. Zároveň dává už svůj čtvrtý gól v utkání. Asistence: Výborný

25:36

Baník Chomutov právě vstřelil branku!
MINAŘIK se trefil k bližší tyči po pasu Nováka. Znovu je rozdíl třígólový. Asistence: Novák

24:36

Hlasatel právě oznámil, že utkání sleduje 89 diváků.

24:22

Rapid právě vstřelil branku!
Po přihrávce Dlouhého se prosadil VÁCLAV SLOUP a navyšuje skóre už na 6:2. Asistence: Dlouhý

24:03

Ústecký brankář Votava si udělal menší výlet. Sám se dostal až za půlku a z osmi metrů střílel vedle.

22:15

Ústecký Vobořil napálil z osmi metrů pravou tyč chomutovské brány.

20:57

Baník Chomutov právě vstřelil branku!
Po nedorozumění mezi brankářem Votavou a obranou se k lehkému zakončení dostal v samém zárodku druhé půle kapitán Chomutova NOVÝ. Ten tak snižuje na 5:2. Bez asistence.

20:01

Začal druhý poločas.
Domácí Ústí nad Labem si vypracovalo pohodlný náskok a zápasu zatím bez problému kraluje. Dvakrát se prosadil obránce Martin Macháček a útočník Lukáš Krok. Rapid tak vede v Lovosicích nad Chomutovem 5:1.

Akumulované fauly v 1. poločase: 6:5

20:00

První poločas skončil.

19:16

Hostující Boček z úhlu střílel vedle. Byla to ale slušná příležitost.

18:26

Rapid právě vstřelil branku!
Po odražené střele Vobořila se míč dostal k MARTINU MACHÁČKOVI, který se prosadil z dorážky. Ústecký obránce tak stál u čtyř z celkových pěti domácích gólů v prvním poločase, zároveň uzavírá hattrick. Asistence: Vobořil.

17:33

Následný trestný kop namířil chomutovský Minařík jen mimo tři tyče.

17:33

Žlutou kartu dostal Macháček.

16:40

Ústecký Výborný vyslal střelu na brankáře Nejedlého, ten si s ní ale v pohodě poradil.

15:19

Oddechový čas pro hosty.

13:40

Rapid právě vstřelil branku!
Domácí zahrávali přímý kop ze sedmi metrů, kdy Vobořil lehce přiťukl míč na DLOUHÉHO a ten navýšil stav na 4:1. Asistence: Vobořil

13:38

Micák obdržel žlutou kartu za nepovolenou vzdálenost.

13:20

Chomutovský Dolechek z půlky střílel a chtěl překvapit Votavu, ten ale vyrazil míč na roh.

12:45

Po dlouhé době se osmělili i hosté, kdy Dolechek z úhlu střílel vedle. Z rychlého protiútoku, který založil gólman Votava, našel Dlouhý v zajímavé pozici Kroka. V cestě stál gólman Nejedlý.

10:52

Rapid právě vstřelil branku!
Macháček našel krásně LUKÁŠE KROKA, který střelou z levé strany z úhlu překvapil Nejedlého a vrací Ústí nad Labem dvougólový náskok. Asistence: Martin Macháček

10:19

Oddechový čas pro domácí.

10:00

Baník Chomutov právě vstřelil branku!
NOVÁK teď využil zaváhání domácí obrany a snížil na 1:2. Bez asistence.

09:28

Chomutovský Minařík se snažil lobem překonat vyběhnutého brankáře Otavu, ale mířil nad.

06:52

Rapid právě vstřelil branku!
Po přihrávce Martina Výborného z ostrého úhlu z levé strany přidává druhý gól v rozmezí minuty a 9 vteřin MARTIN MACHÁČEK. Asistence: Martin Výborný

05:43

Rapid právě vstřelil branku!
Krok zahrával přímý kop, před brankou volný MARTIN MACHÁČEK v pohodě otevřel skóre. Asistence: Lukáš Krok

04:33

Opět ústecký Vobořil, Dolechek jeho pokus odvrátil na rohový kop.

04:24

Rapid zahrával trestný kop Vobořilem, ten před brankou našel Čapka, který v dobré pozici mířil mimo chomutovskou branku.

02:51

Do první šance se dostal Baník Chomutov, kdy tvrdou střelu Radka Jelínka brankář Votava vyrazil.

01:39

Krokovu prudkou střelu z dálky obrana hostí odvrátila do bezpečí.

00:37

Domácí začali velmi aktivně. Vedle chomutovské branky hlavičkoval Klier.

00:01

Rozehrávky se chopil domácí Rapid.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Rapid Ústí nad Labem: Votava – Čapek, Sloup, Klier, Macháček – Vobořil, Dlouhý (C) – Krok, Výborný – hrající trenér Martin Dlouhý

FC Baník Chomutov: Nejedlý – Novák, Nový (C), Micák, Dolechek – Minařík, Tykal – Boček, R. Jelínek – trenér Jan Brič

Rozhodčí: Laštovička – Říha.
Před zápasem ještě jedna důležitá změna v sestavě Ústí nad Labem. Rapid se bude muset do konce sezony, a tedy i v dnešním utkání, obejít bez Sorocaby, který nedostal pracovní vízum a odcestuje tak zpátky do Brazílie.
Mimořádně v Lovosicích odehraje v sobotu od 20:30 hod. ve sportovní hale Chemik Rapid Ústí nad Labem utkání 15. kola 2. ligy skupiny Západ s Baníkem Chomutov. Rapid před severočeským derby vede tabulku s tříbodovým náskokem před FK Kladno, který by měl být největším konkurentem ústeckého celku v boji o postup do nejvyšší soutěže. Ústečané z třinácti odehraných zápasů ztratili pouze tři body za prohru v 9. kole 24. listopadu 2019 v Praze s Wizards Praha, když podlehli Pražanům těsně 5:6. Rapid hodně spoléhá na posilu Mosna Guirelli Guilherme (přezdívka Sorocaba), který dokázal v jedenácti utkáních zatížit konta soupeřů 23 brankami. S průměrem 2,09 branky na zápas je Sorocaba nejlepším střelcem 2. ligy skupiny Západ. K prvnímu utkání za Rapid nastoupil Sorocaba ve 4. kole 19. října 2019 v Chomutově, kde Rapid zvítězil 7:4 nad Baníkem a hned při prvním startu za ústecký celek Sorocaba jednou skóroval. Při domácí premiéře v následujícím střetnutí Rapid doma porazil FK Boca Chotěboř 8:5 a Sorocaba se podílel na výhře Ústečanů 5 brankami! V kanadském bodování 2. ligy skupiny Západ kraluje Radek Hrdý s 31 body (20 branek + 11 asistencí) a se Sorocabou oba patří k největším oporám Rapidu.
Baníku Chomutov patří v tabulce sedmé místo a neměl by mít starosti se záchranou. Nad sestupovou jedenáctou příčkou má Chomutov jedenáctibodový náskok nad posledním Pampuch Liberec. Chomutov, přestože se pohybuje okolo středu tabulky má po Rapidu druhý nejlepší útok ve 2. lize skupině Západ! Chomutovský Baník dokázal nastřílet celkem 79 branek a dosavadní lídr Rapid Ústí nad Labem má na svém kontě 92 branek. Velkou slabinou Baníku je obranná činnost a má se 77 góly třetí nejhorší obranu v soutěži. Více branek inkasoval pouze poslední Pampuch Liberec a šestý Interobal Plzeň B. K oporám Baníku patří Danyil Dolechek s 20 góly a Petr Nový s 30 body (12 branek + 18 asistencí) je třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže. Petr Nový stejně jako Sorocaba dokázal vstřelit 5 branek v jednom utkání. Tento husarský kousek se podařilo zaznamenat Petru Novému ve venkovním zápase 11. kola 6. prosince 2019 s Pampuch Liberec.
Oběma celkům se v uplynulém kole dařilo. Rapid vyhrál v Jablonci nad Nisou nad Pampuch Liberec 10:5 a Baník Chomutov deklasoval doma Dalmach Turnov 12:5. V severočeském derby se očekává ofenzivní utkání z obou stran. Rapid Ústí nad Labem je v lovosickém azylu s Baníkem Chomutov favoritem a nic jiného než vítězství si svěřenci Martina Dlouhého nepřipouští.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

FC Rapid Ústí nad Labem – Oxyworld Baník Chomutov

8:5

konec (5:1)

Zpět na online

Branky: 6. Macháček (Krok), 7. Macháček (Výborný), 11. Krok (Macháček), 14. Dlouhý (Vobořil), 19. Macháček (Vobořil), 25. Sloup (Dlouhý), 27. Macháček (Výborný), 33. Vobořil – 10. Novák, 21. Nový, 26. Minařík (Novák), 34. Minařík (Novák), 40. Minařík (Novák)

Karty:   18. Macháček (RUL) – 14. Micák (BCH)

FC Rapid Ústí nad Labem: Votava – Čapek, Sloup, Klier, Macháček – Vobořil, Dlouhý (C) – Krok, Výborný – hrající trenér Martin Dlouhý

Oxyworld Baník Chomutov: Nejedlý – Novák, Nový (C), Micák, Dolechek – Minařík, Tykal – Boček, R. Jelínek – trenér Jan Brič

Rozhodčí: Laštovička – Říha

Diváci: 89