Menu

Fotbal

Francouzský Ligový pohár

Stade de Reims – RC Štrasburk

0:0

po penal. (4:2) (0:0)

07.01.2020, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Čtvrtfinále • David Suchý

Tipsport: 2.02 3.04 4.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Štrasburk sice hrál skoro celý druhý poločas v početní výhodě, avšak ani přesto se mu nepovedlo dovést utkání do vítězného konce. Reims se totiž povedlo zápas dovést do penaltového rozstřelu, ve kterém byl úspěšnější právě domácí celek, který se tak raduje z kýženého postupu. (23:06:59)
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:5.

Konec zápasu.

5. série 4:2

Abdelhamid mohl rozhodnout, což se také stalo. Ani tentokráte se Kamarovi nepovedlo vybrat správnou stranu.

4. série 3:2

Do hodně těžké situace se dostal Corgnet, jehož pokus vyrazil brankář pouze na tyč.

4. série 3:2

Za domácí celek to zkoušel další obránce. Kamara nedal brankáři šanci, poslal ho do opačného rohu.

3. série 2:2

Bellegarde pro změnu mířil pouze do brankové konstrukce.

3. série 2:2

Odpovědnost na sebe vzal také domácí Disasi, který pro změnu mířil k pravé konstrukci.

2. série 1:2

K exekuci se postavil také forvard Ajorque, který si vybral naprosto totožné místo.

2. série 1:1

Předchozí zaváhání se pokoušel napravit, který zamířil po zemi k levé tyči.

1. série 0:1

Za hostující celek se jako první postavil středopolař Djiku, jenž poslal brankáře na druhou stranu.

1. série 0:0

Jako první se k exekuci postavil domácí Donis, který nevyzrál na brankáře Kamaru.

Střílení penalt začíná.
Ani druhý poločas nám nepřinesl žádnou branku, následovat budou pokutové kopy.

90+6

Druhý poločas skončil.

90+5

Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Stefan Mitrović, přichází Adrien Lebeau.

90+4

Avšak to skutečně vypadá, že tento zápas půjde do penaltového rozstřelu. Míč se nachází u středového kruhu.

90+3

Na hranici pokutového území převzal nahrávku Fofana, který byl důrazně odtlačen od šestnáctky. Štrasburk má opravdu velký tlak.

90+1

Odražený míč si jako první našel hostující Carole, který se do něj opřel pravou nohou. Rána i tak mířila výrazně vedle.

90

Druhý poločas bude nastaven o pět minut.

88

Reims se zuby, nehty pokouší dovést zápas do rozstřelu, což se zatím daří. Avšak nesmíme ještě zapomenout na nastavený čas, který určitě přijde.

86

Do konce druhého poločasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Stále čekáme na úvodní zásah, dost možná bude následovat penaltový rozstřel.

85

Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Boulaye Dia, přichází Suk Hyun-Jun.

85

Fofana z jedničky oslovil střídajícího Corgneta, který mohl být hrdinou utkání. Jeho okamžitá rána pravou nohou o vlásek minula branku.

84

Hosté se opět zatáhli hluboko na vlastní polovinu, kde měli klid na rozehrávku. Dlouhým pasem to poté zkoušel Mitrović, který velice přesně hledal Disasiho.

83

Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Benjamin Corgnet.

83

Carole se sám postaral o autové vhazování, po kterém se také domácí hráči dožadovali autu, avšak pomezní sudí byl opačného názoru. Štrasburk bude vhazovat.

82

Rajković si i tentokráte dával se svým odkopem hodně načas, nakonec však míč poslal na hlavu střídajícího Donise, před kterým se povedlo zakročit Konému.

81

Lala celkem dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec se mu povedlo roztáhnout hru na osamoceného Caroleho, který se rovněž neodvážil k pokusu o centr.

76

Štrasburk se na delší časový úsek usídlil na opačné polovině, kde předvádí celkem dlouhou kombinaci. Mezitím se domácí hráči zformovali u své šestnáctky.

75

Do kombinace se proto zapojil také brankář Rajković, který odkopával daleko na opačnou stranu, kde měl hodně času na poklidnou rozehrávku Carole.

74

Střídající Zohi aktivně napadal rozehrávku Reims, přičemž Foket vybojoval autové vhazování. Domácí se od vyloučení nedostali k opačnému velkému vápnu.

73

Ajorque se v tomto případě uplatnil ve vzduchu, míč posléze vracel zpět do malého vápna, avšak před Thomassonem se jako první dostal k balónu brankář.

72

Odraženého balónu se ovšem chopil Thomasson, který nejprve naznačil zakončení levou nohou, avšak poté ještě hledal své spoluhráče, které nenašel.

71

K hlavičkovému pokusu se chtěl dostat aktivně hrající Ajorque, kterému se nepovedlo zacílit správným směrem. Výsledkem je autové vhazování pro domácí.

70

Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ibrahima Sissoko, přichází Kévin Zohi.

69

Lehkým kontaktem se prezentoval Foket, který zaškobrtl o nohu protihráče. Bylo pískáno, Štrasburk se nakonec rozhodl rozehrát po zemi na volného Fofanu.

68

Velice pohotovým způsobem to zkoušel hostující Thomasson, který mířil po zemi k pravé tyči. To bylo pro Rajkoviće snadné sousto, balón se mu povedlo chytit.

67

Domácí obrana se nyní trochu otevřela, čehož se pokoušel využít Ajorque. Na něm si ale doslova smlsnul domácí obránce Foket, který si pomohl čistě.

66

Štrasburk pochopitelně drží míč častěji na svých kopačkách, avšak zatím bez kýženého úspěchu. Naopak si před malým momentem pomohl faulem Djiku.

65

Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Moussa Doumbia, přichází Anastasios Donis.

59

59. Červená karta

59

Tak pozor! Střídající Mbuku nejprve obdržel žlutou kartu, avšak poté sudí svůj verdikt přehodnotil a vytasil přímou červenou kartu.

59

Na druhé straně se ve vzduchu povedlo uspět Oudinovi, který sklepl do tandemu na Kamaru. Druhý jmenovaný se prodral do vápna, kde ho zastavil Lala.

58

Nedovoleně si počínal také napadající Fofana, který místo míče trefil pouze kopačku protihráče. Hra se hodně často kouskuje, u balónu jsou opět domácí.

57

Už se opět pokračuje ve hře, Ajorque nakonec nemusel za postranní lajnu. Rajković tak na levé straně hledal Kamaru, kterému na pomoc přiběhl Abdelhamid.

56

56. Měla se pískat penalta?

56

Štrasburk se dožadoval pokutového území, avšak ten nakonec nepřijde. Ajorque ale stále leží na zemi, nutno dodat, že si Disasi počínal hodně odvážně.

55

Daleko se s míčem nedostal ani hostující středopolař Djiku, který byl zastaven taktickým zákrokem. Rozehrávky se chopil obránce Koné, jenž přenášel hru.

54

Disasimu se povedlo vyvézt míč na druhou stranu, kde do kombinace zapojil také Foketa. K němu se však bleskově dostal Bellegarde, který ho včas vytlačil.

53

Reims tak přečkalo velice slušnou šanci soupeře, avšak stav zůstává i nadále bezbrankový. Navíc budeme sledovat odkop z kopačky srbského brankáře.

52

Šance také na druhé straně! Na vzdálenější tyči si seběhl do šance křídelník Fofana, který zakončoval pravou nohou, avšak trefil pouze Rajkoviće.

51

Ze střední vzdálenosti zkoušel své štěstí Oudin, který to sympatickým způsobem mířil k levé tyči. Kamara předvedl skvělý zákrok, domácí jsou aktivnější.

50

Reims mělo k dispozici standardní situaci zhruba třicet metrů od branky. Střílená nabídka doplachtila na kopačku Romaa, který mířil pouze doprostřed branky.

49

Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Mathieu Cafaro, přichází Nathanael Mbuku.

48

Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali hodně vysoký centr z kopačky obránce Caroleho, kterému se povedlo najít pouze rukavice brankáře Rajkoviće.

47

Žlutou kartu dostává Ibrahima Sissoko (RC Štrasburk).

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou trefu. Sledovali jsme totiž celkem nezáživnou podívanou, jenž málokdy přinesla něco zajímavého, naopak byla k vidění celá řada nedovolených zákroků. Utkání tak stále zůstává otevřené, máme před sebou celý druhý poločas.

45

První poločas skončil.

44

Kousek od postranní lajny se povedlo zakročit důraznému Chavalerinovi, který poté přenášel hru na Cafara, jenž centrem trefil pouze vracejícího se Lalu.

42

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

41

Rohový kop se totiž konal na druhé straně. Do vzduchu se na na hranici malého vápna dostával obránce Disasi, kterého však stačil ubránit pozorný Lala.

40

Hostující hráči se dožadovali rohového kopu, avšak pomezní sudí ukázal na odkop od branky. Rajković na druhé straně hledal Romaa, který se dostal vpřed.

37

Žlutou kartu dostává Xavier Chavalerin (Stade de Reims).

34

Na útočnou polovinu zavítal také Fofana, kterému se povedlo najít Thomassona. Ten se poroučel k zemi, sudí s velkou prodlevou nařídil standardní situaci.

33

Lala poslal do pokutového území dalekonosné autové vhazování, které se ovšem neujalo. Štrasburk se ani tentokráte nedostal ke střele, hra se ihned otáčí.

32

Je za námi zhruba třetina hry, zatím jsme se žádné branky nedočkali. Úvod utkání patřil spíše hostujícímu celku, v posledních minutách má více ze hry Reims.

31

Obrannou povinnost si splnil Koné, kterému se však nepovedlo poslat míč do bezpečnějšího prostoru. Jeho rozehrávku totiž dokonale narušil domácí Doumbia.

29

29. Dia selhal v šanci.

29

Do slibné šance se dokázal protáhnout Dia, proti kterému bleskovým způsobem vyběhl brankář Kamara, který tak podržel svůj celek.

28

Po dalším nedovoleném zákroku rozehrával z vlastní obranné poloviny domácí Abdelhamid. Netrvalo dlouho a taktickým zákrokem si vypomohl Bellegarde.

27

Štrasburk si dával s rozehrávkou od své poloviny celkem dost načas, nakonec si Koné poradil s napadajícím Diou, načež se mu povedlo šikovně roztáhnout hru.

26

Pokus o přenesení hry našel na levém křídle Caroleho, který poté ještě spolupracoval s Thomassonem. Druhý jmenovaný se poroučel k zemi, pokračuje se ve hře.

25

Sám na sebe to zkoušel vzít Lala, který se málem dostal až k hranici pokutového území. Do jeho běhu ale strčil kopačku Abdelhamid, který zakročil čistým způsobem.

24

Štrasburk rozehrával volný kop z vlastní poloviny. Koného dalekonosný odkop směřoval na levou stranu, kde před Ajorquem včas zakročil pozorný Disasi.

23

Rozehrávka sice nepřinesla nic nebezpečného, avšak do odraženého míče se opřel obránce Kamara, jehož jedovatá rána levou nohou směřovala kousek vedle.

22

Kousek od pokutového území skončil na zemi jeden z domácích, hlavní sudí předchozí střet pochopitelně uviděl. Reims bude zahrávat slibnou standardku.

21

Reims zahrávalo rohový kop z pravé strany, který se snášel směrem od branky. Nakonec si na nabídku seběhl Doumbia, kterému se nepovedlo trefit míč.

16

Už se opět pokračuje ve hře. Lala poslal autové vhazování až na kopačku brankáře Kamary, který se ani v tomto případě nerozhodl pro dalekonosný odkop.

15

Rozehrávající Fofana si poradil s prvním protihráčem, avšak ten druhý do něj nepříjemně zajel. Dle sudího v tom nebyl faul, avšak Fofana zůstal ležet na zemi.

14

Posléze jsme sledovali pas do pokutového území, na který si ještě zkoušel seběhnout Fofana. Ven z branky se však dostal Rajković, který rozehrál do strany.

13

Zničehonic velká šance pro Štrasburk! K volnému míči se totiž dostal hostující Ajorque, který ho ihned napálil na branku, avšak balón skončil na horní síti.

12

Lala se ujal autového vhazování, které poslal daleko do pokutového území. Tam se nejvýše do vzduchu dostal Abdelhamid, jenž odvracel mimo vlastní šestnáctku.

11

Avšak rozehrávka se nakonec vůbec nepovedla, centrovaná nabídka totiž prolétla pouze za brankovou čáru. Rajković tak bude moci pohodlně rozehrávat.

10

V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, i tentokráte ze strany Reims. Soupeř tak bude mít k dispozici zajímavou standardku.

9

Napadající Cafaro nakonec nedokázal vydolovat hrací předmět, ten totiž Koné odklízel pouze za postranní lajnu. Reims tak bude moci vhazovat z levé strany.

8

Na pravém křídle se povedlo zabojovat Carolemu, který poté ještě nahrával zpět na brankáře Kamaru, jehož odkop od branky nebyl zrovna nejpovedenější.

7

Štrasburk si vybojoval standardní situaci z velice zajímavé pozice. Nakonec jsme sledovali centr do šestnáctky, po kterém hlavičkoval doprostřed středopolař Djiku.

6

Lala si nechtěl komplikovat život, v tísni tak vyzkoušel zpětnou nahrávku zpět na brankáře Kamaru, který pro změnu okamžitě přenášel hru na levé křídlo.

5

Tentokráte z levé strany hrací plochy vhazoval domácí Kamara, kterému se sice povedlo najít Chavalerina, avšak jeho přízemní nabídka skončila pouze u brankáře.

4

Další nahrávku se povedlo zachytit Doumbiovi, který v rychlostním souboji strádal. Nakonec to velice chytře udělal vracející se Carole, jenž vybojoval aut.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu si s míčem zahrál také hostující brankář Kamara, kterému se povedlo oslovit vedle stojícího Mitroviće, jenž vyvezl hrací předmět.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Stade de Reims: Rajković – Foket, Disasi, Abdelhamid, Kamara – Romao (C), Chavalerin – Oudin, Cafaro, Doumbia – Dia
Náhradníci: Lemaitre – Donis, Kutesa, Mbuku, Munetsi, N'Clomande, Suk

RC Štrasburk: Kamara – Koné, Mitrović (C), Djiku – Lala, Bellegrade, Sissoko, Fofana, Carole – Thomasson, Ajorque
Náhradníci: Sels – Aaneba, Corgnet, Grimm, Lebeau, Ndour, Zohi

Rozhodčí: Letexier.
Mírným favoritem tohoto zápasu bude Reims, kterému patří šestá pozice domácí tabulky, přičemž má pouhou tříbodovou ztrátu na pohárovou Evropu. Reims se v posledních zápasech celkem daří, poslední porážka přišla před více než měsícem, od té doby se mu povedlo bodovat v posledních pěti duelech. Dnešním čtvrtfinálovým soupeřem mu bude Štrasburk, který pro změnu okupuje jedenáctou pozici tabulky, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácí pouze jeden jediný bod. Tabulka Ligue 1 je skutečně hodně vyrovnaná, příkladem může být manko mezi pátým a čtrnáctým celkem tabulky, který je pouze čtyřbodové. Vzájemné duely těchto dvou celků jsou hodně vyrovnané, ten poslední dokonce nepřinesl žádnou branku, což se dnes rozhodně nestane.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzský Ligový pohár má na programu další čtvrtfinálové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Stade de Reims a RC Štrasburk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Stade de Reims – RC Štrasburk

0:0

po penal. (4:2) (0:0)

Zpět na online

Karty:   37. Chavalerin (REI) – 47. Sissoko (SSG)   59. Mbuku (REI)

Penaltový rozstřel:
1. série:
0:0   Donis (REI)
0:1   Djiku (SSG)
2. série:
1:1   Oudin (REI)
1:2   Ajorque (SSG)
3. série:
2:2   Disasi (REI)
2:2   Bellegarde (SSG)
4. série:
3:2   Kamara (REI)
3:2   Corgnet (SSG)
5. série:
4:2   Abdelhamid (REI)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:5.

Stade de Reims: Rajković – Foket, Disasi, Abdelhamid, Kamara – Romao (C), Chavalerin – Oudin, Cafaro (49. Mbuku), Doumbia (65. Donis) – Dia (85. Suk)
Náhradníci: Lemaitre – Donis, Kutesa, Mbuku, Munetsi, N'Clomande, Suk

RC Štrasburk: Kamara – Koné, Mitrović (C) (90+5. Lebeau), Djiku – Lala, Bellegrade, Sissoko (70. Zohi), Fofana, Carole – Thomasson (86. Corgnet), Ajorque
Náhradníci: Sels – Aaneba, Corgnet, Grimm, Lebeau, Ndour, Zohi

Rozhodčí: Letexier