Menu

Hokej

Mistrovství světa žen do 18 let

USA – Rusko

3:0

konec (2:0, 1:0, 0:0)

01.01.2020, 16:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurilly (hala 1), Bratislava (SVK) • Semifinále • Ladislav Vácha (@LadislavVacha)

57:34

Američanky založily kontr a zavánělo to gólem! V pádu po rybičce zakončovala Zanonová, jež trefila betony, stejně jako dojíždějící Wethingtonová z dorážky!

56:22

Vyloučení v týmu USA (Fuhrmanová – 2 min., krosček).

55:09

Rusko může vstřelit alespoň čestnou branku, na trestnou lavici usedá Haley Winnová (USA) za krosček.

52:48

A opět Abbey Murphyová! Zakončovala z bezprostřední blízkosti, jenže ani v tomto případě na pozornou brankářku Volkovovou, jež stále drží alespoň malé ruské naděje na vyrovnání, nevyzrála! Maskovaná opora sborné zasáhla betonem!

52:15

Dalí nepříjemnou ránu na ruskou bránu vyprodukovala nezastavitelná Murphyová! Protáhla se z pravé strany až k bráně a mířila ke vzdálenější tyčce, gólmanka Volkovová bokem ránu vyrazila pryč!

46:34

Rusky se usadily rychle v útočném pásmu a byly blizoučko snížení! Brankářka Thieleová však předvedla parádní zákrok proti střele zblízka a dál drží čisté konto!

46:03

Vyloučení v týmu USA (Huberová – 2 min., sekání).

45:36

Websterová pálila z otočky bekhendem v mírném úhlu na levé straně těsně vedle a vzápětí měla obrovskou příležitost Harveyová! Ta byla úplně sama před brankovištěm a měla hodně času zamířit. Nakonec však trefila jen náruč gólmanky Volkovové uprostřed brankoviště!

41:37

Murphyová předvedla hodně riskantní nahrávku v útočném pásmu v blízkosti modré čáry, kotouč jí vypíchla Markovová, ve velké rychlosti objela bránící protihráčku a zblízka o kousek minula bránu, když střílela do protipohybu Thieleové!

34:13

Vyloučení v týmu USA (Fuhrmanová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).

32:47

32:47 GENTRYOVÁ - 3:0

32:47

Spojené státy právě vstřelily branku!
USA ze svého tlaku opět profitují tím nejlepším možným způsobem a odskakují sborné už na rozdíl tří branek! Byla to hodně nepřehledná situace, když Kirsten Simmsová vystřelila z prostoru mezi kruhy, gólmanka Volkovová neudržela kotouč ve výstroji a za její záda došťourala hrací předmět důrazná EMMA GENTRYOVÁ! Rusky ještě u sudích reklamují nedovolené bránění své gólmance, ale marně! Asistence: Kirsten Simmsová.

21:34

Obrovská šance Ruska na snížení! Lifatovová a Škaljovová dorážely hned několikrát z bezprostřední blízkosti u levé tyčky gólmanky Thieleové, jež fantasticky podržela svůj tým!

17:17

Vyloučení v týmu USA (Harveyová – 2 min., hrubost).

14:58

Vyloučení v týmu USA (Fuhrmanová – 2 min., hákování).

10:10

10:10 EDENOVÁ - 2:0

10:10

Spojené státy právě vstřelily branku!
Američanky jsou jako utržené ze řetězu a po zakázaném uvolnění Ruska odskakují do dvoubrankového vedení! Po přihrávce Danielle Burgenové vypálila z čárek v levém kruhu LACEY EDENOVÁ a nejproduktivnější hráčka USA na turnaji zaskočila gólmanku Volkovovou, jíž kotouč propadl podél bližší tyčky do sítě! Asistence: Danielle Burgenová.

07:16

07:16 LOBDELLOVÁ - 1:0

07:16

Spojené státy právě vstřelily branku!
Nápor Američanek dopadl na úrodnou půdu, celek ze zámoří se ujímá důležitého vedení! Po kombinaci Miy Biottiové a Kirsten Simmsové se dostala k puku LYNDIE LOBDELLOVÁ, jež vypálila z pravého kruhu takřka u osy hřiště a její parádní rána zápěstím zapadla přesně do levého horního růžku brány gólmanky Volkovové, jež nestihla zareagovat! Asistence: Kirsten Simmsová, Mia Biottiová.

04:07

Huberová posílala křížný pas přes brankoviště na Lobdellovou, jež si dobře sjela k protější tyčce, ale před pukem promáchla!

03:39

Ránu Websterové vyrazila brankářka Volkkovová betony před sebe a okamžitě důrazně dorážely Murphyová a van Wierenová. Ruská opora mezi tyčemi si poradila a podržela svůj tým!

03:07

Vyloučení v týmu Rusko (Šaškinová – 2 min., podrážení).

02:09

Američanky zatím tahají za delší konec pomyslného provazu. Do zápasu vlétly s velkou chutí a z každé pozice útočného pásma se hned tlačí do koncovky. Další šanci měla Lobdellová, jejíž dělovku zblízka vytěsnila brankářka Volkovová těsně vedle!

USA – Rusko

3:0

konec (2:0, 1:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Lobdellová (Simmsová, Biottiová), 11. Edenová (Burgenová), 33. Gentryová (Simmsová)

USA: Thieleová (Vetterová) – Nicholsonová (C), Winnová, Biottiová, Lobdellová, Guildayová, Harveyová, Fuhrmanová, Golnitzová – Zanonová, Edenová (A), Burgenová – Murphyová, Wethingtonová, Websterová (A) – Davisová, Huberová, Hempová – Gentryová, van Wierenová, Simmsová trenérka: Maura Crowellová

Rusko: Volkovová (Alpatovová) – Ponjatovskajová, Petinová, Sviridovová, Achmetovová, Archipovová, Astrachancevová, Šmykovová, Žigulinová – Koržakovová, Lučnikovová (A), Šaškinová (A) – Škaljovová, Lifatovová, Markovová (C) – Boriskovová, Butorinová, Glucharevová – Dryndinová, Kiričenková, Tarasovová trenér: Alexander Syrycov

Rozhodčí: Ariano-Lortieová, Morinová (obě CAN) – Toddová (CAN), Coleová (NOR)

Diváci: 456

Průběh zápasu
1. třetina
03:07 RUS 2 Šaškinová, podrážení
07:16 USA 1:0 Lobdellová (Simmsová, Biottiová)
10:10 USA 2:0 Edenová (Burgenová)
14:58 USA 2 Fuhrmanová, hákování
17:17 USA 2 Harveyová, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
32:47 USA 3:0 Gentryová (Simmsová)
34:13 USA 2 Fuhrmanová, nedovolený zásah tělem (ženy)
Po 2. třetině
3. třetina
46:03 USA 2 Huberová, sekání
55:09 USA 2 Winnová, krosček
56:22 USA 2 Fuhrmanová, krosček
Konec