Menu

Fotbal

Italská Serie A

US Sassuolo Calcio – SSC Neapol

1:2

konec (1:0)

22.12.2019, 20:45 • MAPEI Stadium - Città del Tricolore • 17. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 4.82 4.29 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Neapol v nastaveném čase otočila stav zápasu na svou stranu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (22:43:23)
Už jsem si v hlavě představoval, co do závěrečného shrnutí napíši. Ovšem branka v poslední minutě mi sebrala vítr z plachet. Duelu by totiž slušela remíza, ale osud tomu chtěl jinak a ze tří bodů se raduje Neapol. První poločas patřil domácímu celku, jenž se zcela zaslouženě dostal ve vedení. Sassuolo občas za zlobilo i ve druhém poločase. Ovšem v něm Neapol výrazně zlepšila svůj herní projev a začala si tvořit vyložené šance. Aktivita vyústila v nastaveném čase, kdy střídající Eljif Elmas rozhodl o vítězství po hostující celek.

90+6

Konec zápasu.

90+4

90+4. Eljif ELMAS - 1:2

90+4

Neapol právě vstřelila branku!
Tak to je studená sprcha pro domácí mužstvo! Gianluca Pegolo vyrazil zakončení zpoza šestnáctky na rohový kop, který byl následně potrestán! Centr na první tyči prodloužil Giovanni Di Lorenzo a celou akci uzavřel ELJIF ELMAS. Střídající hráč tak stal skvělým žolíkem hostujícího celku. Za minutu dvanáct se podařilo Neapoli rozhodnout. Asistence: Giovanni Di Lorenzo.

90+3

Neapol už nemůže čekat a dnes prostě potřebuje vyhrát. Nejprve se dostala do vápna z pravé strany, poté i z levé. Ovšem obě přihrávky byly zastavené, hosté budou ale rozehrávat rohový kop. Po následný centr od praporku si pak vyběhl Gianluca Pegolo.

90+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.

90

po nepřesné přihrávce domácího mužstva se zrodila situace dva na dva. Celou akci pak na sebe vzal Dries Mertens, jenž zpoza vápna obstřelil soupeře, ale také poslal míč vedle pravé tyče.

88

Centr trochu překvapivě propadl až před branku, kde se zjevil překvapený Konstantinos Manolas, který to měl na dlouhou nohu. Míč od něj sotva jel k brance, a tak Gianluca Pegolo si ho s chutí sebral.

87

Hráči ve světle modrých dresech potřebují zvítězit, aby se přiblížili pohárovým příčkám. Jejich akce znovu mířila do šestnáctky, ale přihrávka před branku, byla sražená na další roh.

85

Proti přesile postupoval po pravé straně José María Callejón, který viděl nabíhajícího spoluhráče do šestnáctky. Jenže Dries Mertens se nepochopitelně zastavil, a tak se míče zmocnilo Sassuolo.

83

Dlouho se rozhodovalo o tom, zda druhá branka hostujícího celku bude platit. A tak se začalo znovu hrát až v těchto momentech, čeká nás velmi zajímavá koncovka střetnutí.

80

80. Neuznaná branka Neapole pro ofsajd

80

VAR rozhodl o tom, že branka Neapole nemůže pro ofsajd platit! Z levé strany šestnáctky zakončoval nepřesně Dries Mertens. Balon před brankářem skočil, a tak se k němu dostal José María Callejón. Jeho hlavička pak zamířila za brankovou čáru, ovšem radost byla předčasná.

79

79. Dries Mertens (NEA)

79

A znovu při domácích stálo štěstí, které je ale k překvapivému výsledku potřeba! Centr letěl před branku zprava a k hlavičce se pak dostal Dries Mertens, jenž zamířil těsně vedle levé tyče.

78

V posledních minutách už Neapol plní roli favorita. Stále si ale myslím, že víc než bod si nezaslouží. Jenže tentokrát nastřelila břevno a poté se k pokusu ještě dostal Lorenzo Insigne, jehož pokus mířil do pravého spodního rohu branky. Ovšem skvělých zákrokem se blýskl domácí gólman.

76

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Dries Mertens.

75

75. José María Callejón (NEA)

75

Krásně to vymyslel Lorenzo Insigne, jenž míč lobnul přes zeď, kam si nabíhal nikým neobsazený José María Callejón. Jeho pokus mířil do prostoru tří tyčí, ovšem proti němu skvěle vystartoval Gianluca Pegolo, jenž drží vyrovnaný stav.

74

Zcela zbytečně byl faulován Arkadiusz Milik, který byl zády k brance a volil přihrávku ke stoperům. Neapol tak bude rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice. A navíc má ve svém repertoáru skvělého technika, jímž je Lorenzo Insigne.

72

Sotva Eljif Elmas (Neapol) přišel na hrací plochu, hned byl žlutě potrestán. Střídající hráč totiž zatažením za ruku zastavil pronikajícího soupeře.

70

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Fabián Ruiz, přichází Eljif Elmas.

70

70. Pedro Obiang (SAS)

70

Břevno! Pedro Obiang převzal míč v pokutovém území, kde se otočil a napálil míč do horní tyče. Branka sebou jen zaklepala a brankář Alex Meret si mohl oddychnout.

69

Centr od rohového praporku byl odvrácen a Sassuolo rychle přeběhlo na útočnou polovinu. Jenže centr z levé strany byl odvrácen, jenže domácí dál kombinují.

68

Přihrávku na pravé straně pokutového území převzal Allan, který mohl přihrávat pod sebe na volného spoluhráče. Ovšem raději volil zakončení, které srazil soupeř na roh.

67

Sassuolo opět drží míč na útočné polovině, ovšem přihrávka po pravé straně byla zachycena. Navíc se poté faulu dopustil Hamed Traorè, a tak Neapol může hru znovu uklidnit.

66

Pozdě do souboje přispěchal skluzem Manuel Locatelli (Sassuolo), jenž atakoval střelce vyrovnávací branky. Domácí hráč se sice divý, ale hlavní rozhodčí má jasno.

64

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Alfred Duncan, přichází Filip Djuričić.

63

Neapol zkoušela přihrávku do pokutového území, kterou domácí obrana zastavila. Následně se míč dostal na levou stranu, kde se ale Jeremie Boga nacházel v ofsajdovém postavení.

62

Domácí celek se znovu zmocnil míče a dlouhým přenesením kombinuje na pravé straně útočného pásma. Jenže Neapol se stihla přesunout a skvěle vyplnila volný prostor.

60

Bude jistě zajímavé sledovat, co s utkáním udělá vyrovnávací branka. Sassuolo si dnes rozhodně nezaslouží prohrát. Ovšem víme, jaký fotbal občas umí být.

57

57. ALLAN - 1:1

57

Neapol právě vstřelila branku!
Najednou je vyrovnáno, kvalita hostujícího celku je obrovská, a tak se Neapol může radovat. Přihrávku na hranici šestnáctky převzal ALLAN, který se obtočil kolem svého strážce a přesně zamířil do levé šibenice. Gianluca Pegolo byl v této situaci zcela bezmocný. Asistence: Piotr Zieliński.

56

56. Arkadiusz Milik (NEA)

56

Z pravé strany odcentroval José María Callejón, jehož pas mířil na zadní tyč. K hlavičce se pak dostal polský reprezentant Arkadiusz Milik, jenž hlavičku směřoval do bližšího horního rohu. Jenomže Gianluca Pegolo se skvěle přesunul a pokus schoval do rukavic.

55

Domácí mužstvo je znovu na balonu a kombinuje. Sassuolo opravdu hraje skvěle a zasloužilo by si po dnešním výkonu plně bodovat.

53

53. Mert Müldür (SAS)

53

Sassuolo znovu získalo balon a opět se hnalo do otevřené obrany. Moc nechybělo a byl náskok domácího celku dvougólový! Hamed Traorè přihrál na pravou stranu, odkud se do šestnáctky probojoval Mert Müldür. Navíc se stejný hráč kličkou zbavil soupeře, ale zakončil jen těsně vedle vzdálenější tyče.

52

Po nedorozumění v obraně se Neapol dostal k zakončení. Střela byla vyslána zpoza pokutového území a navíc mířila doprostřed branky, kde už byl připravený Gianluca Pegolo.

51

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Marlon, přichází Filippo Romagna.

50

Po rohovém kopu si Neapol žádala odpískání pokutového kopu, když po souboji upadl Elseid Hysaj. Hlavní rozhodčí byl blízko a ihned ukázal, že se penalta ani náhodou kopat nebude.

49

Na druhé straně byl hodně venku z branky Alex Meret, kterého se snažil ze strany překvapit Lorenzo Insigne. Jeho pokus mířil po zemi do branky, ovšem domácí brankář se stihl vrátit a nohou odkopnout míč na roh.

48

48. Jeremie Boga (SAS)

48

Trochu jako krkoun zachoval Jeremie Boga, jenž mohl přihrát lépe postavenému spoluhráči před brankou. Ovšem tentok hráč vzal celou situaci na sebe a střelou poslal míč jen do boční sítě.

47

Piotr Zieliński si zpracoval míč na útočné polovině, kde ho navíc nedovoleně atakoval Marlon. Stejný souboj se pak odehrál v domácí šestnáctce, kde obránce celou situaci zvládl mnohem lépe.

46

Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování zápasu, domácí celek se zmocnil míče a kombinoval na vlastní půlce. Po rychlé přihrávce byl k vidění přechod, ale kombinace na pravé straně byla nepřesná.

46

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Sebastiano Luperto, přichází Elseid Hysaj.

46

Začal druhý poločas.
Pro mnohé fanoušky je průběžný stav asi překvapující, ale dle herního projevu je všechno tak, jak má být. Sassuolo hraje opravdu skvěle a vytvořilo si hned čtyři velké příležitosti. Jednu z nich proměnil Hamed Traorè, jenž se zatím jako jediný vepsal mezi střelce. Také Neapol měl pár náznaků šancí, ovšem směrem dopředu jí to hodně skřípe. Nechme se překvapit, co náš čeká ve druhé části hry.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát minuta navíc. Neapol rozehrávalo standardní situaci a míč dopadl k Konstantinosi Manolasovi. Ten byl blízkou soupeři a vybojoval tak jen rohový kop.

44

Další střelou se mohl prezentoval Jeremie Boga, který si navedl balon na střed hrací plochy. Jeho pokus ale zamířil do prvního bránícího hráče. Sassuolo pokračovalo v akci, kterou překazila nepřesná přihrávka do strany.

43

Domácí mužstvo rychle přešlo do útoku a mohlo využít otevřené obrany. Balon na pravé straně šestnáctky převzal Hamed Traorè, jenž se snažil zakončit podél brankáře. Jenomže Alex Meret skvěle vyběhl a pokus po zemi zlikvidoval.

42

Blížíme se ke konci prvního poločasu a průběžný výsledek je celkem překvapující. Ovšem Sassuolo je herně lepším mužstvem a zaslouženě vede.

40

Giorgos Kiriakopoulos byl faulován na levé straně, a tak Hamed Traorè poslal centr do pokutového území. I když měl balon dobré parametry, dostali se k němu bránící hráči.

39

Domácí mužstvo se opět nacházelo na útočné polovině, jenže přihrávka do strany byla nepřesná. Ovšem ani Neapol se daleko nepodívala a vhazovat tak bude Giorgos Kiriakopoulos.

37

Dalším potrestaným hráčem je Hamed Traorè (Sassuolo), který zezadu podrazil pronikajícího soupeře. Neapol se totiž hnala do otevřené obrany, a tak se jednalo o taktický zákrok.

36

Sassuolo kontroluje hru, jelikož je znovu u balonu. Domácí celek se ihned vydal na útočnou polovinu a snaží se překonat obranu favorita střetnutí.

33

Mário Rui (Neapol) se sice vzteká, ale žlutou kartu si prohlédl zcela zaslouženě. Hostující hráč totiž vletěl do soupeře jako utržený ze řetězu a tady nebylo jiné volby.

32

Domácí mužstvo se hnalo za další akcí, kterou zastavil ofsajd. Sassuolo se pak znovu rychle zmocnilo balonu a zpoza vápna vystřelil Alfred Duncan, jenž trefil spoluhráče. Ovšem Francesco Caputo se znovu nacházel v ofsajdovém postavení.

29

29. Hamed TRAORÈ - 1:0

29

Sassuolo právě vstřelilo branku!
Domácí mužstvo se zaslouženě ujímá vedení! Zpoza šestnáctky odcentroval Manuel Locatelli a míč z jeho kopačky mířil k zadní tyči, kde celou situaci uzavíral HAMED TRAORÈ. Jeho pokus pak zamířil mezi brankářovy nohy a poprvé rozjásal fanoušky Sassuola. Asistence: Manuel Locatelli.

29

Alfred Duncan na levé straně doslova zamotal soupeře a přešel více na střed. Po jeho přihrávce Sassuolo znovu kombinuje na útočné polovině.

27

Na pravé straně se rozeběhl Allan, jehož poslal k zemi Manuel Locatelli. Domácímu hráči se vůbec nelíbí odpískání zákroku a ukazuje rozhodčímu, že soupeř skočil.

25

25. Giorgos Kiriakopoulos (SAS)

25

Zpoza šestnáctky zakončoval na zadní tyč Giorgos Kiriakopoulos. Celou akci se snažila dohrát dvojice domácích hráčů. Jeden z nich byl blízko zakončení a tím i vstřelení gólu.

24

Arkadiusz Milik neustále sledoval míč, který k němu letěl ze vzduchu. V tom atakoval loktem soupeře, a tak je polskému reprezentantovi odpískán útočný faul.

23

Sassuolo hraje opravdu skvěle, a tak rozehrálo další rohový kop. Centr na zadní tyč poslal Giorgos Kiriakopoulos, který našel spoluhráče. jeho hlavička ale zamířila jen nad břevno.

21

Na pravé straně pracoval Jeremie Boga, jenž se chtěl protáhnout do šestnáctky. Ovšem byl atakovaný, a tak jeho přihrávku sebral další bránící hráč.

20

Sassuolo hru přeneslo na druhou stranu hrací plochy, kde také vybojovalo roh. O centr do šestnáctky se postaral Giorgos Kiriakopoulos, ovšem Jeremie Boga se dopustil útočného faulu.

19

Přetažený centr odehrál jeden z domácích hráčů na roh! Po centru se k zakončení dostal Konstantinos Manolas, jehož pokus dopadl na břevno. Bude se tak rozehrávat pouze od branky, kterou hájí Gianluca Pegolo.

18

Po povedené kombinaci na levé straně se Neapol dočkala centru. Ovšem jednoho z hostujících zklamal první dotek s míčem. Sassuolo pak odehrálo balon jen k soupeři.

16

Až v posledních minutách se Neapol dostává více do hry. Ovšem domácí celek se velmi poctivě brání. Sassuolo znovu získalo balon, jenže tentokrát nezvládlo přechod.

14

Na pravé straně měl hodně prostoru k odcentrování José María Callejón, který poslal balon do zadní části šestnáctky. Dobře postavený Marlon odehrál míč do strany, odkud jej odpálil do bezpečí Manuel Locatelli.

12

Centr od rohového praporku mířil před branku, odkud byl odvrácen. Sassuolo pak vyslalo zakončení, které bylo nepřesné a proletělo kolem vzdálenější tyče.

11

Přihrávku soupeře zachytil Hamed Traorè, který se vydal až k šestnáctce soupeře, kde měl proti sobě přesilu, ovšem otočkou se bránících hráčů zbavil. Míč pak poslal na pravou stranu, kde do pokutového území vnikl Jeremie Boga, jenž vybojoval rohový kop.

10

Po dlouhé době se na polovině soupeře ocitla Neapol, která o míč po špatné přihrávce přišla. Do útoku se tak hnal Manuel Locatelli, jehož srazil k zemi Allan.

8

Arkadiusz Milik byl proti trojici bránícím hráčům sám, a tak o balon přišel. Domácí mužstvo opět dlouho drží míč na kopačkách a znovu se snaží aktivně přejít na útočnou polovinu.

7

Hráči v zelenočerných dresech stále drží míč na kopačkách a už se pomalu přesouvali k šestnáctce. Ovšem přes soupeře na levé straně nepřešel Giorgos Kiriakopoulos.

6

Domácí mužstvo se znovu nachází u balonu a hraje opravdu skvěle. Sassuolo zatím kombinuje jen na vlastní polovině, kam se snaží vytáhnout ofenzivní hráče soupeře.

4

4. Alfred Duncan (SAS)

4

Přihrávku z pravé strany převzal za pokutovým územím Alfred Duncan, jehož dělovka mířila do spodní části branky. Hostující brankář se po balonu natáhl a vyrazil jej na další rohový kop.

3

Také po dalším rohovém kopu přišlo zakončení, které zase mířilo nad horní tyčku. Sassuolo do střetnutí vstoupilo v hodně dobrém světle.

2

2. Manuel Locatelli (SAS)

2

Centr od rohového praporku prodloužil na první tyči Manuel Locatelli, jehož hlavička mířila do zadní části branky. Ovšem na brankové čáře zasáhl Fabián Ruiz, který Neapol zachránil.

1

Poslední utkání kola se právě rozehrálo, domácí celek se nacházel v kombinaci, která vyústila v přihrávku za obranu. Francesco Caputo vnikl do šestnáctky, kde vybojoval alespoň rohový kop.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Při pohledu na tabulku zjistíme, že Neapol bude plnit roli favorita, když ji najdeme s jednadvaceti body na osmé příčce. Ovšem hostujícímu mužstvu se v posledních týdnech nedaří. Vždyť v posledních pěti duelech nasbíralo pouhé tři body, a tak padá tabulkou směrem dolů. Jen o trochu hůře je na tom Sassuolo, které nasbíralo devatenáct bodů a najdeme jej na jedenáctém místě. Domácí celek v posledních čtyrech střetnutí neprohrálo, ale hned třikrát remizovalo.

Oba týmy se naposledy utkaly v březnu letošního roku a střetnutí došlo do remízového stavu.
Vítám všechny fanoušky italského fotbalu, jelikož Serie A má na programu sedmnácté kolo, v němž se proti sobě postaví US Sassuolo Calcio a SSC Neapol.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

US Sassuolo Calcio – SSC Neapol

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 29. Traorè (Locatelli) – 57. Allan (P. Zieliński), 90+4. Elmas (Di Lorenzo)

Karty:   37. Traorè (SAS), 66. Locatelli (SAS) – 33. Rui (NEA), 72. Elmas (NEA)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:11. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:13.

US Sassuolo Calcio: Pegolo – Müldür, Marlon (51. Romagna), Peluso, Kiriakopoulos – Obiang, Locatelli – Duncan (64. Djuričić), Traorè, Boga – Caputo.
Náhradníci: Russo, Turati – Djuričić, Bourabia, Tripaldelli, Rogério, Romagna, L. Mazzitelli, G. M. Ferrari, Raspadori, Magnanelli, Oddei.

SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Manolas, Luperto (46. Hysaj), Rui – Ruiz (70. Elmas), Allan, P. Zieliński – Callejón, Milik (76. D. Mertens), L. Insigne.
Náhradníci: Ospina, Daniele – Gaetano, F. Llorente, Younes, D. Mertens, Leandrinho, Lozano, Elmas, Hysaj.

Rozhodčí: Chiffi – Liberti, Bresmes