Menu

Hokej

Extraliga dorostu - o pořadí v play-off

Piráti Chomutov – HC Vítkovice Ridera

1:2

konec (0:1, 0:0, 1:1)

05.12.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • 3. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

S konstatováním, že Chomutovští potrápili vedoucí Vítkovice, ale na body nedosáhli, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:30:40)
Až do samotného závěru zápasu jsme sledovali napínavou bitvu, kterou lépe zvládl favorit střetnutí. Vítkovice tak odvážejí ze severu Čech důležité vítězství, které je i nadále udrželo ve vedení skupiny O pořadí v play-off. Chomutovští se dnes za svůj výkon nemusí stydět, ale těsná porážka je jistě zamrzí. Výborné utkání chytali oba brankáři, kteří překazili řadu vyložených šancí.

Konec zápasu.

59:55

Oddechový čas pro hosty.

59:40

Z osy to nejprve zkoušel Dominik Pavlák, který trefil prvního soupeře. Mezitím z branky odjel Lukáš Malant, jenž pustil do hry šestého Chomutova. Akce Pirátů v pásmu dál trvala, ovšem Radek Jenček zamířil jen těsně vedle pravé tyče.

57:42

Vítkovice právě vstřelily branku!
Tohle se snad ani nedalo chytat a Ridera se v závěru normální hrací doby vrátila do vedení! Přesným pokusem se totiž prosadil DANIEL KOSINA, jehož rána se cestou do branky otřela o brankovou konstrukci. Asistence: Michal Bystroň a Matyáš Melovský.

56:46

Kotouč zamířil mezi obránce Chomutova, a tak se do rohu kluziště vydal Lukáš Malant, jenž poslal kotouč o mantinel do středního pásma.

56:18

Vítkovičtí se hnali do další akce, ovšem proti byl hvizd čárového rozhodčího, který viděl ofsajdové postavení.

55:23

Piráti právě vstřelili branku!
Už při hře ve čtyřech se Chomutovu podařilo vyrovnat! Filip Döring vybídl ke střele DOMINIKA BADINKU, který z vrcholu pravého kruhu vymetl vzdálenější šibenici vítkovické svatyně. Asistence: Filip Döring a Lukáš Novotný.

54:54

Vítkovice se zmocnily kotouče, který zamířil na tribunu. Hlavní rozhodčí viděl odraz od plexiskla, a tak se vhazuje před Bartošákem.

54:06

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Vostiňák – 2 min., držení).

53:55

Od modré čáry se napřáhl Radek Janeček, jehož pokus brankáři vypadl. Poté zkoušel štěstí také Strážovský, ale ani z následné dorážky se neprosadil Spudich.

53:27

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Marek Vřeský – 2 min., krosček).

53:13

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Alex Kotásek – 2 min., nedovolené bránění).

52:46

Individuální akcí se na pravé straně útočného pásma prezentoval Josef Krejsa, který si s pukem dlouho pohrával, a tak schytal ránu od soupeře.

51:50

Na levé straně modré čáry číhal Filip Döring, který okamžitě zakončil, ale jeho pokus byl hodně nepřesný. V posledních minutách je Chomutov výrazně lepším mužstvem.

50:29

Domácí hráči to sehráli skvěle, ale zakončení bylo nepřesné. Přihrávka letěla po modré čáře na pravou stranu, odkud přišel pokus, jenž minul vzdálenější tyč.

49:57

Na pravém kruhu se uvolnil Alex Kotásek, který pak vystřelil přes obránce. Lukáš Malant na střelu viděl a schoval ji do své výstroje.

48:55

Mohlo být vyrovnáno, když se dobrým pohybem dostal za obranu Lukáš Novotný. Jeho bekhendový pokus pak mířil do horní části branky, ovšem skvěle zasáhl Bartošák.

48:29

Také domácí celek se hnal do přečíslení, ovšem ani na druhé straně přihrávka přes obránce neprošla.

47:00

Hráči Ridery se hnali do přečíslení, které bylo ukončené nepřesnou přihrávkou. Z nadějné akce tak nic nebylo a hra se otáčí do středního pásma.

46:40

Znovu se hra přerušuje, jelikož Vítkovice vyhodily na zakázané uvolnění. Následovalo vhazování po levé ruce hostujícího maskovaného muže.

45:49

Výpadem na střed se prezentoval Matěj Přibyl, který pak zakončoval ke vzdálenější tyči. Domácí brankář se musel pořádně natáhnout, aby černou gumu vyrazil.

45:18

Chomutovští se hnali za dalším útokem, ale na pravé straně došlo k ofsajdu. Hra je tak vykázaná dos středního pásma, kde se bude vhazovat.

44:04

Přes obránce se k zakončení dostal jeden z hostů, který musel zakončit na dlouhou hůl. Jenže už byl blízko brankáři, Malant tak zakročil betonem.

42:55

Hostující mužstvo už je v plném počtu, a tak může myslet znovu na útočení. Pirátům se ani druhá početní výhoda nevyvedla.

42:04

Už to vpadalo, že se hostujícímu celku podaří vyhodit, ovšem u mantinelu zabojoval Jan Spudich, který po chvíli také zakončil z jedné. Jeho pokus z vrcholu pravého kruhu byl nepřesný.

41:22

Piráti se hnali do další útočné akce, ale jejich snažení skončilo na útočné modré čáře. Vítkovice tak znovu vyhodily a mohli prostřídat celou čtveřici hráčů.

40:46

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Filip Holaník – 2 min., držení).

40:01

Začala třetí třetina.
Prostřední dvacetiminutovka byla mnohem vyrovnanější nežli úvodní část zápasu. Oba celky si vypracovaly řadu nebezpečných šancí, ale vstřelené branky jsme se nedočkali. Chomutovští tak stále mohou myslet na body, s nimiž se v papírových předpokladech příliš nepočítalo. Ovšem Vítkovice mají jednobrankový náskok, a tak mohou hráč více v klidu. Kdo se bude po šedesáti minutách radovat? Odpověď dostaneme za několik málo desítek minut.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

V samotném závěru třetiny se po prohození chomutovského obránce ocitl před Malantem Josef Krejsa, který si rychle stáhl kotouč na forhend a mířil těsně nad ledem ke vzdálenější tyči. Domácí gólman skvěle reagoval betonem a udržel Chomutov na dostřel jediné trefy.

38:48

Na útočné modré čáře zastavil přihrávku Ridery Jan Spudich, jenž postrádal rychlost, a tak přišlo jen nahození po mantinelu.

38:03

Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Josef Poch, který nastřelil jen prvního soupeře. Poté se do akce vydaly Vítkovice, které tentokrát neuspěly.

37:09

Už to vypadalo, že Samuel Rajčan pojede sám na branku, ale byl dostižen soupeře, a tak zadovkou přihrál pod sebe. Celou akci na sebe vzal Alex Kotásek, jenž místo vylepšení pozice na spoluhráče raději zakončil. Malant skvěle vyjel a nechal se trefit do betonu, hru tak přerušil.

36:23

Zpoza branky přihrával na modrou čáru Přibyl, zakončením se hned prezentoval Šimon Bialy, který branku Chomutova přestřelil.

36:01

Střelou od modré čáry se tentokrát vyznamenal David Pavič, ovšem Lukáš Malant máchl lapačkou, do níž schoval černou gumu.

35:05

Sražený pokus od modré čáry si mezi kruhy našel Dominik Mišovic, jenž byl zády k brance, a tak vyslal bekhendový pokus po ledě. Brankář Ridery byl na situaci připraven a opět zasáhl.

34:15

Hostující tým získal kotouč za vlastní brankou, ovšem po špatné přihrávce o něj přišel. Chomutovští ale reagovali jen nahozením, a tak je hra poněkud divoká.

32:11

Na straně Vítkovic se sám před brankáře dostal Alex Kotásek, jenž zleva minul vzdálenější tyčku. Ve stejné situaci se na druhé straně nacházel zase Dominik Pavlák, po jehož dlouho kličce přišlo trefení brankářova betonu. Darek Bartošák se skvěle na ledě roztáhl a zamezil jisté brance.

31:49

DO útočného pásma se po pravé straně hnal Jan Spudich, jehož pokus byl přizvednutý a kotouč dopadl za vítkovickou branku.

30:42

Z vrcholů kruhů se nebál zakončit Dominik Pavlák, který mířil jen doprostřed branky. Darek Bartošák dál drží šanci na zisk čistého konta v tomto střetnutí.

30:02

Domácí výběr opět získal kotouč, ale vysokým obloučkem ho poslal jen do středního pásma. Ovšem ani Vítkovice se tentokrát daleko neprobojovaly.

29:27

Jeden z hostů si vybruslil zpoza branky k levému mantinelu. Pokusem z otočky chomutovskou jedničku nepřekvapil, ovšem Ridera zůstává na puku.

28:00

Po chvíli měly Vítkovice další obrovskou šanci. Z pravé strany se na domácí svatyni hnal sám Matěj Přibyl, který hledal mezeru mezi brankářovými betony, Malant znovu skvěle reagoval.

27:25

Z rohu mířila přihrávka mezi kruhy, kde měl hodně času k zakončení z jedné Filip Holaník. Jeho pokus ale zamířil jen nad chomutovskou svatyni.

27:00

Chomutovští se nacházeli pod tlakem, a tak raději vyhodili přes všechny čáry. Pro zakázané uvolnění se vhazovala po levici brankáře Pirátů.

25:55

Nejprve si na osu najel Šimon Bialy, který přihrávkou hledal spoluhráče. Ovšem dobrým obranným zákrokem se předvedl jeden z hráčů Chomutova. Po chvíli přišlo také zakončení z levého kruhu, ovšem Přibyla vychytal dobře postavený Malant.

24:10

Ihned po vhazování se za hostujícího centra dostal Jan Rindoš, který už stál před gólmanem. Jenže zakončení se mu v nadějné pozici nevyvedlo, a tak Darek Bartošák znovu zasáhl.

24:00

Ve druhé části je Chomutov zatím více aktivní. Z vrcholu pravého kruhu pálil Dominik Badinka, který puk nasměřoval jen do brankářovy hrudi.

23:44

V akci se opět nacházel Vostiňák, jenž přihrával od mantinelu před branku. Jenže v nebezpečném prostoru nebyl nikdo v bílém dresu.

22:53

Nejprve byla k vidění střela z pravé strany, kterou Malant vyrazil. Poté se hra přesunula na druhou stranu, kde po střele od mantinelu dorážel Jan Vostiňák. Domácí hráč bojoval na hranici brankoviště, ovšem Bartošákův beton na dvakrát nepřehodil.

21:40

Před branku si nabruslil Matěj Prřibyl, který měl před sebou odkrytou část branky. Ovšem jeho pokus zamířil trestuhodně nad horní tyčku.

21:12

Lukáš Malant si musel dávat pozor na pronikajícího soupeře, který se na pravé straně dostal do velkého úhlu, a tak nastřelil jen domácího maskovaného muže.

20:16

Domácí celek se hnal do první akce druhé třetiny, ale prohrál souboj u hrazení hned za modrou čárou. Vítkovicím se podařilo posunout hru do neutrální zóny.

20:01

Začala druhá třetina.
Sledovali jsme velmi rychlou úvodní třetinu, v níž byly Vítkovice lepším mužstvem, a tak zatím potvrdily roli favorita. Hostující celek byl více na kotouči, vypracoval si čtyři velké šance a jednu z nich proměnil. Zatím o jediný zásah se postaral Matyáš Melovský. Pokud se budeme věnovat hře Chomutova, tak ten se těžko dostával před branku Bartošáka. Ovšem v závěrečných minutách se přeci k velké šanci dostal, ale brankáře Ridery nepokořil, a tak je průběžný stav zápasu 0:1.

20:00

První třetina skončila.

19:52

Střelou přes obránce se ještě v závěru třetiny prezentoval Samuel Rajčan, který ale mířil přesně doprostřed branky. Chomutovský brankář tak zaznamenal další úspěšný zákrok.

19:16

Domácí hráči po souboji získali kotouč, který vyhodili o mantinel. Zasáhnout musel Darek Bartošák, jenž založil další akci Ridery. Vítkovice se pak ocitly v ofsajdovém postavení.

19:02

Chomutovští opět nezvládli rozehrávku, a tak přišlo zakončení z modré čáry. Pokus byl tečován a černá guma zamířila jen do ochranné sítě.

18:18

Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Adam Frollo, jehož snažení skončilo v brankářově lapačce. V přerušené hře se dva soupeři postrkovali, ale o nic zásadního se nejednalo.

18:07

Za brankou Vítkovic dobře bojoval Dominik Mišovic, který druhým pokusem našel na hranici brankoviště Pavla Šugára. Jeho pokus zblízka zastavil dobře postavený Bartošák.

17:17

Prvním pokusem trefil Dominik Petr soupeře, ovšem dostal šanci na reparát. Jeho pokus z pravého kruhu mířil do vzdálenější šibenice, jenže Lukáš Malant zasáhl ramenem.

16:03

Michal Bystroň nejprve nabil na modrou čáru, ale pokus byl zastaven. Po chvíli zase hledal přihrávkou spoluhráče před brankou, jenže domácí byli výborně postaveni.

15:02

Ukázkový bodyček předvedl na útočné modré čáře Ondřej Čech, jenž soupeře zastavil, ovšem Piráti černou gumu dlouho na hokejkách neměli.

14:01

Domácí už byli v plném počtu, když se Lukáš Malant nacházel na ledové ploše. Přihrávka zpoza branky byla nepřesná, a tak Vítkovice odkrytou klec netrefily.

13:13

Chomutovští znovu vyhodili a kotouč letěl proti brance. Darek Bartošák proto musel být pozorný.

12:26

Domácí celek zachytil přihrávku po mantinelu a okamžitě vyhodil přes všechny čáry. Piráti využívají situace a ihned střídají.

11:54

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., podrážení).

11:32

Z pravé strany vyslal slabý pokus po ledě Dominik Mišovic, a tak Bartošák neměl problém jeho střelu vyrazit. Následně se Chomutov zmocnil černé gumy ve středním pásmu a nezvládl přihrávku, je tu icing.

10:57

Do předbrankového prostoru si najel Petr Pavelec, který si stáhl kotouč na forhend a vystřelil k pravé tyči. Domácí brankář byl znovu na místě a ramenem zakročil.

10:41

Po souboji ve středním pásmu vypadla černá guma na hostující střídačku. Viníkem byl hráč Pirátů, a tak se bude vhazovat u modré čáry obranného pásma Chomutova.

10:19

Domácí výběr znovu jen protečoval hru do útočného pásma, kde se první nacházeli Vítkovičtí. Hostující mužstvo se tak snadno dostalo k puku a znovu myslí na útočnou akci.

09:34

Pirátům se hra v početní výhodě příliš nedaří, domácí dlouho honili kotouč ve vlastní třetině. Je téměř jasné, že už se Vítkovice ubrání.

08:50

Hostujícímu celku se v krátkém sledu podařilo dvakrát vyhodit. Týmy vystřídaly a poslaly do hry čerstvé hráče.

08:04

Na pravé straně dostal trochu času Jan Spudich, jehož pokus letěl těsně nad ledem a zastavil se o brankářův beton. Poté ještě Chomutov pokračoval v kombinaci, ale už nevystřelil.

07:46

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matěj Přibyl.

07:14

Podél mantinelu až za branku zamířil Döring, jenž pak vystřelil z pravé strany. Jeho pokus ale vyrazil pozorný Darek Bartošák.

06:24

Ve středním pásmu upadl Dominik Pavlák, a tak se Vítkovice hnaly do další akce. Ta tentokrát rychle skončila, a tak je na tahu chomutovský výběr.

05:31

Po chybě se ke kotouči probojoval Alex Kotásek, jenž z pravého kruhu mířil k bližší tyči. Lukáš Malant si z branky povyjel a černou gumu zastavil.

03:25

Vítkovice právě vstřelily branku!
Ukázkovou přesilovou hru sehráli hostující hráči! Michal Bystroň z modré čáry přihrával na levý kruh, odkud kotouč do předbrankového prostoru posunul Dominik Petr. Snadnou úlohu pak měl MATYŠ MELOVSKÝ, který zasunul černou gumu po ledě do odkryté klece. Asistence: Dominik Petr a Michal Bystroň.

03:01

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Vostiňák – 2 min., podrážení).

02:20

Nejprve se o střelu pokusil Jan Spudich, který nastřelil prvního soupeře. Krátce po něm to zkoušel Dominik Mišovic, jenž dopadl stejně jako jeho spoluhráč.

01:27

Také domácí zachytili přihrávku ve středním pásmu, ovšem po přejetí přišlo nahození. Bartošák černou gumu dobře vyděl a vyrazil ji do strany.

00:44

Pavel Šugár pokazil přihrávku na pravou stranu, a tak musel zpátky spěchat Rindoš. Vítkovice ale dobře napadaly a jsou opět v útočné třetině.

00:10

Vhazování mezi elitní centry vyhrály Vítkovice, a tak se jako první hnali do akce. Z osy hrací plochy po chvilce vystřelil Filip Holaník, ovšem Malant střelu udržel.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Malant (Ciple) – Poch, Strážovský, Frollo, Perný, Badinka, Rykl, Jenček, Döring – Spudich, L. Koblížek, Šugár, T. Šilar, Mišovic, Vostiňák, Čech, Novotný, Pavlák, J. Rindoš.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Münch) – Bystroň, Bialy, Kosina, Pavič, Řepa, Vřeský – Holaník, Kotásek, Přibyl, Krejsa, Petr, Rajčan, Pavelec, Schauer, Melenovský, Skřipčák.

Rozhodčí: Folk – Herles, Janíček.
Pokud budeme hledat Piráty v tabulce O pořadí v play-off, musíme se podívat do druhé části. Chomutovský celek totiž se dvanácti body okupuje až čtrnáctou příčku. Severočeši by potřebovali zlepšit defenzivní část hry, jelikož inkasovali už třiapadesát brance ve dvanácti soubojích, což je po Havl. Brodu a Třinci třetí nejvyšší číslo. Úplně v jiných vodách se nacházejí Vítkovice, které se třiceti body najdeme s dvoubodovým náskokem na vedoucí pozici. Hostujícímu celku vychází téměř vše a ve dvanácti duelech odešel pouze dvakrát poražen, jinak si ale připsal deset čistých výher. Navíc se Ridera chlubí nejlepším útokem, ale také obranou, a tak je v pozici lídra zaslouženě.
Vítám všechny fanoušky mládežnického hokeje u třetího kola O pořadí v play-off. V našem střetnutí se na domácím kluzišti představí Piráti Chomutov, kteří k souboji vyzvou vedoucí HC Vítkovice Ridera, a tak je o favoritovi dnes jasno.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Piráti Chomutov – HC Vítkovice Ridera

1:2

konec (0:1, 0:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 56. Badinka (Döring, Novotný) – 4. Melovský (Petr, Bystroň), 58. Kosina (Bystroň, Melovský)

Piráti Chomutov: Malant (Ciple) – Poch, Strážovský, Frollo, Perný, Badinka, Rykl, Jenček, Döring – Spudich, L. Koblížek, Šugár, T. Šilar, Mišovic, Vostiňák, Čech, Novotný, Pavlák, J. Rindoš.

HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Münch) – Bystroň, Bialy, Kosina, Pavič, Řepa, Vřeský – Holaník, Kotásek, Přibyl, Krejsa, Petr, Rajčan, Pavelec, Schauer, Melovský, Skřipčák.

Rozhodčí: Folk – Herles, Janíček

Průběh zápasu
1. třetina
03:01 CHM 2 Vostiňák, podrážení
03:25 VIT 0:1 Melovský (Petr, Bystroň)
07:46 VIT 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Přibyl
11:54 CHM 2 Badinka, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
Po 2. třetině
3. třetina
40:46 VIT 2 Holaník, držení
53:13 VIT 2 Kotásek, nedovolené bránění
53:27 VIT 2 Vřeský, krosček
54:06 CHM 2 Vostiňák, držení
55:23 CHM 1:1 Badinka (Döring, Novotný)
57:42 VIT 1:2 Kosina (Bystroň, Melovský)
Konec