Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

TJ Kovo Praha – HBC Hradec Králové 1988

0:3

konec (0:1, 0:1, 0:1)

30.11.2019, 11:00 • Hřiště Palmovka, Praha-Libeň • 18. kolo • Richard Wagner (@Groundhoppik)

Z Kova je to ode mne vše, z hokejbalu však nikoliv. Šup na žlutou linku metra a na Lužiny. V 16.00 se s Vámi opět těší Richard Wagner. (12:32:04)
I ve druhém vzájemném zápase se raduje Hradec Králové nejen ze tří bodů, ale i z nuly Petra Bryknera. Domácí se k pořádnému náporu nadechli příliš pozdě. Kdyby svůj důraz zvedli dříve, mohlo by to být dramatičtější. Piráti jinak měli navrch v průběhu celého zápasu a zaslouženě si odváží tři body.

Konec zápasu.

44:05

Piráti v další obrovské šanci, ale Leoš Gerlich na brankovišti ukázal umění Dominika Haška, kdy převalen na záda vypíchl protivníkovi míček z hokejky.

43:30

Hradec právě vstřelil branku!
Domácí hokejbalisté to zkusili bez brankáře, ale po chvilkovém nátlaku přišli o míček a do brejku se dostal ONDŘEJ LUX, který vyhozený balonek doběhl a poslal do prázdné branky. Asi bez asistence.

42:55

Pavel Šimon se řítil po pravém křídle stíhán dvěma obránci. Na spodku pravého kruhu vypálil, ale nepřekonal rychlé betony Petra Bryknera. Po brejku hostů si berou domácí time-out.

42:07

Hosté jsou kompletní a Jaroslav Tesař se snažil vypracovat si šanci na pravém křídle. To se mu povedlo a dokonce vystřelil. Brankář Leoš Gerlich předvedl snadný zákrok.

41:17

Petr Bravenec se prosmýkl po pravém křídle a zblízka vystřelil. Jeho ránu ale vyrazil včas a hlavně rychle klekající Petr Brykner!

40:28

Jan Nýdle vystřelil od modré, ale jeho tvrdá střela o centimetry minula branku Petra Bryknera.

40:01

Přesilovka Kova zatím nenese ovoce. Tomáš Wintr čekal, komu by nahrál, ale nikdo mu neudělal potřebný pohyb za míčkem.

39:32

Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Jakub Svoboda – 2 min., vysoká hůl).

39:14

Kovo zvýšilo důraz a je to znát. Hra má lepší spád, ale domácí se především drží v útočné zóně a krouží jako správní sršáni kolem Bryknerovy klece.

38:41

Tomáš Wintr měl zajímavou pozici, tvrdě vypálil a Petr Brykner děkoval všem svatým, že domácí špílmachr netrefil klec. O chvíli později stál na brankovišti ve velké šanci Jan Nýdl, ale brankář pirátů předvedl bravurní rozklek!

37:46

Hradec Králové se nedostal do zakončení a v následném brejku si zajímavě nabíhal Pavel Šimon, který ale nakonec díky intervenci obránce nevystřelil.

37:02

Piráti si berou time-out, kterým zřejmě chtějí reagovat na nastalou situaci, kdy jim klesla produktivita v útočné fázi. Přesilovka je skoro fuč a piráti ještě netrefili branku.

36:44

Kovo vyvezlo míček do bezpečí a šetří čas z vlastního trestu.

35:50

Hradec Králové hraje početní převahu. Bohužel, ale službu zřejmě vypověděla zvuková technika a v ostrém protislunci se mi ztratil vyloučený hráč. Nicméně, piráti tlačí, ale netrefují branku.

35:15

Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Pavel Šimon – 2 min., podražení).

35:12

Josef Šimůnek vypálil z levého křídla, ale trefil jen výstroj pozorného Leoše Gerlicha. Kovo následně dokázalo vyhodit míček do bezpečí.

34:25

Východočeši mají nyní vícero ze hry a neustále hrozí v okolí Gerlichovy svatyně. Tu zatím hradecké střely spíš míjejí.

33:12

Kovo v útočném pásmu provedlo vítr, gólman Petr Brykner tak tak zastavil míček padající za jeho záda, ale na druhé straně zazlobili i piráti, jejichž šanci zklikvidoval pozorný Gerlich.

32:39

Kovo je kompletní, dohrávanou přesilovku z konce druhé periody se Hradci využít nepovedlo, i když se neustále držel v útočné zóně a tvořil si příležitosti.

31:25

Tomáš Jiřík pálil od modré, jeho zakončení bylo ztečováno, ale Leoš Gerlich vytáhl bryskní zákrok betonem. Následně ještě dorážel do poloodkryté sítě Pavel Malý, ale perfektní rozklek brankáře Kova jeho šanci zamezil.

30:28

Petr Sýkora zkoušel své štěstí s pokusem od modré čáry, ale o kousek minul Gerlichovu bližší tyč.

30:01

Začala třetí třetina.
Druhá perioda měla podobný průběh jako ta první. Rychlý gól Hradce Králové a marná snaha na straně Kova, kterému chybí především klid ve finální fázi. Podat si nahrávku a nebezpečněji vystřelit.

Zvládnou to ve třetí části, anebo si piráti pohlídají nulu vzadu? Vše je otevřené, pokračujeme za sedm minutek.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:43

Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (hráč – 2 min., sekání).

29:19

V posledních okamžicích je zase lepší pirátská skvadra, která se tlačí dopředu. Ondřej Lux nechal zadovku Patriku Mitrovi, který už už chtěl zakončovat, ale skvěle ho seběhl Jakub Bureš, který mu míček vypíchl.

28:26

Patrik Mitra byl dva centimetry o gólu! Jeho parádní rána z pravého křídla trefila tyčku na jejím vnitřku. Vzápětí ještě střílel Jaroslav Tesař, ale obrana Kova zvládla míček srazit do bezpečí.

27:11

Domácí družina zvýšila nátlak, dere se dopředu a díky lepšímu forčekingu se dostává do šancí. Pokulhává ale finální fáze.

26:38

Jakub Bureš v zajímavé pozici! Po sraženém míčku střílel z otočky, ale včas jej seběhl hradecký bek a balonek ještě před Bryknerem srazil do rohu.

26:17

Tomáš Wintr našel Jiřího Ogurčáka, který ale dlouho váhal se zakončením a nakonec dal příležitost Vítku Fanderlíkovi k tomu, aby mu míček vypíchl.

25:22

Ze zajímavé pozice pálil Pavel Šimon, ale stejně jako hradecký útočník v předchozí situaci trefil jen obránce.

24:59

Jaroslav Tesař nabil spoluhráčovi do vynikající šance na osu útočného pásma. Jeho zakončení ale nakonec reflexivně srazil obránce.

24:19

Lukáš Brádler vystřelil po buly od červené čáry. Jeho dělovka ale minula klec jen o milimetry.

23:55

Pavel Malý vystřelil z levého křídla, ale nemířil ideálně. Jeho zakončení jen bouchlo o zadní mantinel.

23:19

Ondřej Lux se ocitl v obrovské šanci! Zcela osamocen stál na brankovišti a po otočce zakončoval do protipohybu Leoše Gerlicha, který však vytáhl bravurní zákrok lapačkou!

22:43

Vítek Fanderlík nejprve pálil hned po buly těsně vedle. Balonek se ale na modrou vrátil a zakončoval i jeho defenzivní parťák Petr Švanda, jehož rána byla sražená do ochranné sítě.

22:11

V posledních okamžicích se začíná Kovo tlačit do útočného pásma a obrana Hradce Králové má hned plné ruce práce.

21:29

Matěj Votýpka doběhl vyhazovaný míček a z křídla vyslal nepříjemnou ránu na bližší tyč. Petr Brykner ale bleskově zaklekl a míček vyrazil do bezpečí.

20:32

Ondřej Březina se po souboji v rohu pásma ocitl na hrací ploše. Sudí přerušil hru a hostující hráč následně odkulhal v doprovodu dvou spoluhráčů na střídačku. Snad to nebude nic vážného a do hry ještě zasáhne.

19:44

Za bukem čekal Ondřej Březina, který po ubráněném útoku Kova mířil dopředu. Přes dva beky se ale neprosadil.

18:59

Petr Adam vypálil na ose hrací plochy. Jeho zakončení vyrazil stojící Petr Brykner před sebe. Dorážku Adama ale stihl srazit bránící hráč.

17:52

Hradec Králové je znovu v tlaku, ale tentokrát to obrana domácího celku za cenu zakázaného uvolnění zvládla.

16:55

Hradec právě vstřelil branku!
Hosté z východních Čech se dostávají do dvoubrankového náskoku. Rychlá kombinace vyvrcholila ránou od pravého hrazení. JAKUB SVOBODA se opřel do míčku tak tvrdě, že Gerlich nestihl ani zakleknout. Asistence: Vítek Fanderlík a Petr Švanda.

16:48

Patrik Mitra si v šanci vylámal zuby na pozorném Gerlichovi, o kterého pak lehce zavadil a byla z toho první potyčka. Zatím bez trestu.

16:21

Hosté vybojovali vhazování před brankářem Kova, který si připsal zákrok po střele Michala Hrubého od modré. Následnou dorážku zpacifikovala obrana.

15:43

Josef Šimůnek byl zablokovaný ve svém výjezdu před branku. Následně ale sebral balonek Petr Šimek, jehož zakončení zblízka reflexivně vykopl Leoš Gerlich.

15:01

Začala druhá třetina.
Hradec Králové opanoval první část. Byl lepší v kombinaci a i pohybem vyčníval. Z velké převahy, kterou měli piráti po prvních deset minut hry, ale vytěžili jen jedinou trefu, kterou zaznamenal ve druhé minutě Tesař. V závěru se nadechlo k útoku i Kovo.

Vtrhne domácí celek podobně i do druhé části, anebo dá Hradec další rychlý "otvírák"? Vydržte u přenosu! Pokračujeme za cca šest minutek.

15:00

První třetina skončila.

14:27

Kovo nyní vyvinulo souvislejší tlak a Jiří Ogurčák znovu střílel a tentokrát musel do akce i Brykner, jehož betony zastavili ránu z levé strany.

13:37

Trochu kostrbatá kombinace, ale málem vyšla. Jiří Ogurčák zachytil sraženou přihrávku Tomáš Wintra a z otočky vypálil. Těsně vedle.

13:01

V posledních momentech začali pražští hokejbalisté vystrkovat růžky, ale ne a ne se dostat do vážnější šance. Ta finální fáze domácím prostě chybí.

12:07

Kovo ale vybojovalo vhazování, po kterém vypálil Jiří Drak. Jeho rána ale skončila v lapačce pozorného Petra Bryknera.

11:45

V útočné fázi se objevilo domácí Kovo, ale přes urputnou obranu Hradce Králové se k výraznějšímu zakončení nedostalo.

10:52

Hradečtí mají jasně navrch a dokázali to i před malou chvílí, kdy opět zakončili kombinaci střelou z levé strany. Brankář Kova byl připraven a balonek vyrazil. Domácí se zmohli jen na vyvezení míčku. Zatím se ale hraje velmi čistě.

10:05

Patrik Mitra vykroužil zpoza branky a svou střelu parádně schoval za obránce. V zářícím sluníčku toho Leoš Gerlich moc vidět nemohl, a tak měl z pekla štěstí, že ho, stojícího, střela trefila do lapačky.

09:05

Tomáš Jiřík střílel zpoza modré čáry, ale trefil jen Martina Bydžovského. Ten běžel okamžitě do brejku a z pravého kruhu nakonec i vystřelil. Maskovaný muž pirátů ale včas zaklekl a balonek vyrazil.

08:03

Ondřej Lux běžel s Jakubem Svobodou na jediného obránce. Z velké šance ale nakonec nebylo nic, protože druhému jmenovanému nepřišla přesná nahrávka, balonek tak jen trknul za branku.

07:13

Brankář Petr Brykner nyní hrubě zaváhal při rozehrávce a trefil jen Matěje Votýpku. Hostující muž s maskou měl ale štěstí, že Votýpka byl v rychlém běhu a balonek se od něj odrazil za branku. Následnou zadovku na brankoviště pokryla obrana.

06:24

Domácí hokejbalisté se propracovali do útočné fáze, ale nakonec se nedostali ke střele. Donutili však Piráty alespoň k vyhození na icing.

06:05

Tomáš Jiřík běžel po levém křídle a za modru vypálil. Jeho střela skončila v lapačce pozorného brankáře Kova.

05:22

Ondřej Březina znovu v šanci! Tentokrát stál zcela sám před Leošem Gerlichem, kterého se snažil rozhýbat. Domácí gólman ale jeho úmysl dobře přečetl a vytáhl prima zásah betony!

04:52

Josef Šimůnek přišel za brankou o míček. Ondřej Březina se následně ale po intervenci defenzivy dostal do zajímavé příležitosti, ale na brankovišti nedokázal zvednout balonek nad klečícího Gerlicha.

03:57

Atak Hradce Králové vyřešila obrana Kova celkem s noblesou, následné vyhození na zakázané uvolnění ale tolik ovací nesklidilo.

03:36

Aleš Zahálka se po levé straně dostal do šance. Jeho zakončení ale chyběla přesnost. Míček letěl těsně nad Bryknerovu klec.

02:45

Těžkopádné zakončení Pavla Malého z pravého křídla jistil gólman Gerlich lapačkou, balonek nakonec jen štrejchl boční síťku a odrazil se až od zadního mantinelu.

02:03

Útoky jsme viděli na obou stranách, ale pokaždé skončily jen ztrátou míčku za brankou. Obě obrany si náramně poradily.

01:06

Hradec právě vstřelil branku!
Piráti se dostávají na Palmovce do vedení! Pěkná akce po levém křídle vyvrcholila střelou z levé strany, která zaplula za záda domácího muže s maskou. JAROSLAV TESAŘ to po vysunutí od Mitry provedl náramně, jeho střela zamířila přesně do volného koutku branky. Asistence: Patrik Mitra.

00:30

První pokus měli na svědomí hosté, se střelou z pravého kruhu si ale Leoš Gerlich poradil a schoval ji na hrudi. Po buly vyhazuje Kovo na zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

TJ Kovo Praha: Gerlich (Lain) – Nýdl (C), Drak, Bydžovský, Bureš, Dušák, Plecitý, Votýpka – Winter, Ogurčák, Šimon, Kupf, Adam, Wurdák, Zahálka, Bravenec, Pátek, Opolský.
Trenér: Martin Drahota.

HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Vaněk) – Fanderlík, Švanda, Škoda, Jiřík, Hrubý (C), Brádler – Lux, Březina, Svoboda, Šimůnek, Šimek, Malý, Tesař, Mitra, Fiedler.
Trenér: Pavel Biegl.

Rozhodčí: Martin Kettner a Jevhenij Danylec.
Drazí sportovní nadšenci,

otevřeli jste si přenos z osmnáctého kola nejvyšší české hokejbalové soutěže. Poslední pražské Kovo hostí ve svém areálu na Palmovce šestý Hradec Králové.

Pražané v posledním kole schytali debakl na půdě Karviné, kde prohráli 1:7. Na svém kontě má Kovo jedinou výhru, kterou si připsalo na domácí půdě, kde porazilo Most vysoko 7:2, přičemž každá branka měla jiného autora. Úspěchem byla rovněž remíza s aktuálně pátým Ústím, které na Palmovce rozhodlo v nastaveném čase.

Královéhradečtí mají důvody k veselí. O posledním hraném víkendu si smlsli na Sudoměřicích, které roznesli výsledkem 7:2. Pod triumfem se výrazně podepsal Ondřej Březina, který byl hned u čtyřech tref. Už v posledním kole se přiblížili Východočeši nejlepší pětce na pouhé dva body a v tomto kole rozhodně budou chtít na pořadí v "top five" zaútočit.

První vzájemný zápas skončil výhrou Hradce Králové, který svému soupeři nedovolil skórovat. Nulu brankáře Bryknera doprovodili Východočeši pěti brankami. Dvakrát se trefil Daniel Černý.

Dokáže se Kovo propracovat ke druhé letošní výhře, anebo bude slavit favorit zpod Bílé věže? To se dozvíte v našem onlajnu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

TJ Kovo Praha – HBC Hradec Králové 1988

0:3

konec (0:1, 0:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Tesař (Mitra), 17. Svoboda (Fanderlík, Švanda), 44. Lux

TJ Kovo Praha: Gerlich (Lain) – Nýdl (C), Drak, Bydžovský, Bureš, Dušák, Plecitý, Votýpka (A) – Winter, Ogurčák, Šimon, Kupf, Adam, Wurdák, Zahálka, Bravenec, Pátek, Opolský.
Trenér: Martin Drahota.

HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Vaněk) – Fanderlík, Švanda, Škoda, Jiřík, Hrubý (C), Brádler – Lux (A), Březina, Svoboda, Šimůnek (A), Šimek, Malý, Tesař, Mitra, Fiedler.
Trenér: Pavel Biegl.

Rozhodčí: Martin Kettner a Jevhenij Danylec

Průběh zápasu
1. třetina
01:06 HKR 0:1 Tesař (Mitra)
Po 1. třetině
2. třetina
16:55 HKR 0:2 Svoboda (Fanderlík, Švanda)
29:43 KOV 2 hráč, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
35:15 KOV 2 Šimon, podražení
39:32 HKR 2 Svoboda, vysoká hůl
43:30 HKR 0:3 Lux
Konec