Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference před turnajem Karjala

konec

30.10.2019, 13:00 • Clarion Congress hotel, Praha-Vysočany • Marek Baloun (@BalounMarek)

Nominace pro Karjala Cup:
Brankáři: Marek Langhamer, Roman Will
Obránci: Jan Košťálek, Jakub Jeřábek, David Musil, Jakub Galvas, Filip Pyrochta, Vladimír Roth, Jakub Krejčík, Milan Doudera, Michal Moravčík, Andrej Šustr
Útočníci: David Tomášek, Andrej Nestrašil, Hynek Zohorna, Dmitrij Jaškin, Tomáš Rachůnek, Tomáš Filippi, Jan Kovář, Matěj Stránský, Lukáš Sedlák, Ondřej Beránek, Tomáš Zohorna, Michal Kovarčík, Michal Řepík, Radim Zohorna, Radovan Pavlík. (13:56:20)
Tisková konference je tímto opravdu u konce. Děkuji za pozornost a přeji hezký den.
Dotazy tentokrát nejsou. Oficiální tisková konference proto končí.

Přichází další prostor pro dotazy.
Jaromír Jágr drží v rukou dres s logem jeho týmu. Vtipkuje, že Martin Piterák může v pátek nastoupit za Kladno.

Jaromír Jágr stává spolu se zástupci Kauflandu od stolu a představují nový reprezentační dres!
Na plátně běží ukázka co-brandingu. Kaufland opravdu hodlá podporovat více než desítku různých akcí Českého hokeje.
Jaromír Jágr: „Jsem hrdý, že můžu být ambasadorem tohoto projektu. Byl jsem jen u jediného sezení, ale nadchlo mě to, že bude velká investice Kauflandu právě do mládeže. Jako majitel Kladna vím, jak náročné je sehnat nové hráče, přesvědčovat rodiče. Doufám, že si zde jednou sedneme a shodneme se na tom, že nové zlaté medaile z MS přinesl právě tento den."
„Jsme hrdí, že můžeme podporovat Český hokej. Budeme podporvat A-tým můžu i žen, budeme se podílet na vyhlášení Zlaté hokejky a akce Pojď hrát hokej. Budeme podporovat i Univerzitní ligu a extraligu. Jsme hrdým partnerem MS juniorů, protože chceme podporovat mládežnický hokej. I proto jsme rádi, že jsme mohli oslovit jako ambasadora Jaromíra Jágra.
Martin Piterák mluví o společnosti Kaufland jako takové. Sít společnosti sahá až do Moldávie a Austrálie. Zaměstnává více než 150 tisíc zaměstnanců.
Lámavou češtinu mluví CEO Kauflandu, který popřál všem hokejistům hodně štěstí, jak A-týmu, tak juniorům, které čeká domácí MS.
Spolupráce bude od A-týmu až po mládež.
Slovo si bere Jana Obermajerová. Ta vítá společnost Kaufland. Smlouva o partnerství je prozatím uzavřena do sezóny 2022/23 s možností prodloužení až do sezóny 2027/28
Další otázky nejsou a můžeme přejít do další části.
Jaká je dohoda s Milanem Gulašem?
Říha: Milan Gulaš nastoupí v Plzni a je připraven dále reprezentovat.

Úvodní část tiskové konference skončila a jsou na řadě dotazy.
Zdeněk Zikmund bombarduje novináře jmény, čísly a daty o hráčích, švédském Leksandu a spoustě dalšího.
15 hráčů je z Tipsort ligy, 8 z KHL, dva nováčci Lukáš Sedlák a Michal Kovařík, nejmladší Galvas a Pavlík, nejstarší Tomáš Zohorna.
Podle Miloše Říhy i tak tým bude to nejlepší, co mohl postavit.
Letos bude NT širší, protože spousta hráčů přešlo z NHL do KHL. Miloš Říha tak rozdělí tým do dvou skupin pro každý turnaj. Přednost dostanou připravení hráči, poté přijde řada na hráče, kteří jsou buďto zranění, unavení, nebo se omluvili z jiných důvodů.
A nyní má slovo Miloš Říha a jeho komentář k soupisce.
Slovo má opět Zdeněk Zikmund a další historické okénko o EHT a Karjala Cupu. Zikmund představuje vítěze, první utkání a úspěchy Čechů.
Petr Nedvěd dopodrobna rozebírá časy tréninků, zápasů a přesunů a to je od něho všechno.
Dále si bere slovo Petr Nedvěd. Ten představuje program reprezentačního srazu před Karjala Cupem v Tipsport aréně 4. – 6. listopadu.
Po sezóně 2019/20 končí smlouvy pro všechny turnaje. Martin Urban ale oznamuje, že se dohodlo pokračování na další dva roky. O osudu Euro Hockey Tour zatím není rozhodnuto.
Slovo si bere Martin Urban, který představuje program NT.
Po přátelských zápasech přijde turnaj Karjala Cup, v prosinci bude přátelské utkání s Finskem a poté přijde Channel One Cup a Euro hockey Challenge. s Rakouskem, Slovenskem a Německem. Vše vyvrcholí Mistrovstvím světa. Pro něj má tým jasné ambice – brát medaile.
Reprezentace v dubnu 2020 oslaví sto let od prvního reprezentačního utkání samostatného státu (OH v Antverpách)
Úvodní slovo si bere Zdeněk Zikmund.
Hlavní aktéři se už pomalu usazují, Jaromír Jágr je samozřejmě okamžitě v obležení fotoaparátů.
Za Český hokej promluví:
Tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund, generální sekretář Martin Urban, generální manažer reprezentace Petr Nedvěd, hlavní trenér reprezentace Miloš Říha a předsedkyně představenstva a generální ředitelka BPA Sport Marketing Jana Obermajerová.
Za společnost Kaufland Česká republika přijdou:
CEO Stefan Hoppe, ředitel nákupu Martin Piterák, tisková mluvčí Renata Maierl a panel uzavře mírné překvapení, ambasador Jaromír Jágr!
Hezký den ze zaplněného salónku Clarion Congress hotelu! Český hokej má pro letošní sezónu jako hlavního sponzora Kaufland a spolu představí soupisku pro Karjala Cup!
Rusko:

Sborná v čele s nově zvoleným trenérem Alexejem Kudašovem pojede do Finska s velmi mladým týmem. Největší hvězdou bude teprve čtyřiadvacetiletý obránce Arťom Zub, který už ale má doma olympijské zlato (Pchjongčchang, Jižní Korea 2018) a dva bronzy ze Světového šampionátu (2017 a 2018). Zušenou společnost mu bude dělat Nikita Šošnikov, který letos hájí barvy Ufy, v minulosti ale pronikl i do St. Louis a Toronta. Hned deset hráčů se ale do ruského A-týmu podívá úplně poprvé. Pro jména se opět můžeme podívat do analýzy portálu iSport:
„Debutovat mohou na turnaji Karjala brankáři Ivan Bočarov z Dynama Moskva, Alexandr Samonov s obránci Jaroslavem Dyblenkem z Petrohradu, Kamilem Fazylzjanovem z Kazaně a Damirem Šaripzjanovem z Nižněkamsku. První starty si mohou připsat také útočníci Pavel Karnauchov z CSKA Moskva, Pavel Kudrjavcev z Jaroslavle, Alexej Makejev z Podolsku, Pavel Porjadin z Nižněkamsku a Arťom Švec-Rogovoj z Petrohradu. Bočarov, Dyblenko, Šaripzjanov, Makejev a Švec-Rogovoj už hráli za ruský B-tým.“

Kompletní nominace Ruska:
Brankáři: Igor Bobkov (Omsk), Ivan Bočarov (Dynamo Moskva), Alexandr Samonov (Petrohrad).
Obránci: Nikita Čerepanov, Rušan Rafikov (oba Jaroslav), Jaroslav Dyblenko, Arťom Zub (oba Petrohrad), Arťom Blažijevskij (CSKA Moskva), Kamil Fazylzjanov (Kazaň), Ivan Miščenko (Vladivostok), Arťom Sergejev (Ufa), Damir Šaripzjanov (Nižněkamsk).
Útočníci: Anton Burdasov, Dmitrij Kagarlickij, Arťom Švec-Rogovoj (všichni Petrohrad), Pavel Karnauchov, Konstantin Okulov, Anton Slepyšev (všichni CSKA Moskva), Denis Alexejev, Pavel Kudrjavcev (oba Jaroslavl), Alexandr Kadějkin, Nikita Sošnikov (oba Ufa), Kirill Semjonov, Sergej Šumakov (oba Omsk), Alexej Makejev (Podolsk), Pavel Porjadin (Nižněkamsk), Damir Žafjarov (Nižnij Novgorod).
Švédsko

Druhá severská země má letos nového trenéra, který si vytáhl hned pět nových jmen. Debutu se dočká brankář Christoffer Rifalk, obránci Niklas Hansonn, Olle Alsing, Arvid Lundberg a útočné řady doplní Gustav Rydahl. Velký návrat do žlutomodré si bude moct užít stříbrný medailista z OH v Soči Patrik Berglund. Ten se po předčasném konci v Buffalu vrátil do švédské nejvyšší ligy a bude si určitě chtít připsat další reprezentační starty, kterých si naposled užíval před třemi lety na světových hrách v Torontu.

Kompletní nominace Švédska:
Brankáři: Christoffer Rifalk (Rögle), Magnus Hellberg (Petrohrad/KHL), Adam Reideborn (Kazaň/KHL).
Obránci: Olle Alsing, Tom Nilsson (oba Djurgaarden), Niklas Hansson (Rögle), Arvid Lundberg (Skelleftea), Jesper Sellgren (Lulea), Simon Bertilsson (Soči/KHL), Klas Dahlbeck (CSKA Moskva/KHL), Mikael Wikstrand (Kazaň/KHL).
Útočníci: Dennis Everberg, Daniel Zaar (oba Rögle), Michael Lindqvist, Gustav Rydahl (oba Färjestad), Carl Klingberg, Oscar Lindberg (oba Zug/Švýc.), Patrik Berglund (Djurgaarden), Mathias Bromé (Örebro), Fredrik Händemark (Malmö), Anton Rödin (Brynäs), Johan Sundström (Frölunda), Daniel Brodin (Fribourg-Gottéron/Švýc.), Dennis Rasmussen (Magnitogorsk/KHL).
Finsko

Úřadující mistr světa vsadí hned na 14 letošních šampionů. V článku portálu iSport.cz se můžeme dočíst toto: „V sedmadvacetičlenném kádru je celkem jedenáct hráčů z Kontinentální ligy, z nichž čtyři hájí barvy Jokeritu Helsinky. Tři hráče pozval Jalonen ze Švýcarska a dva ze Švédska, zbytek působí ve finské lize.“ Debut v reprezentačním dresu Suomi si odškrtnou obránci Mikko Niemelä z Kärpätu (29 let) a Petteri Nikkilä z Hämeenlinny (27 let).

Kompletní nominace Finska:
Brankáři: Jussi Olkinuora (Vladivostok/KHL), Harri Säteri (Novosibirsk/KHL).
Obránci: Teemu Eronen, Mikko Lehtonen (oba Jokerit Helsinky/KHL), Mikko Niemelä (Kärpät Oulu), Petteri Nikkilä (Hämeenlinna), Juuso Vainio (Jyväskylä), Veli-Matti Vittasmäki (Tappara Tampere), Juuso Hietanen (Dynamo Moskva/KHL), Petteri Lindbohm (Lausanne/Švýc.), Atte Ohtamaa (Lugano/Švýc.), Ville Pokka (Omsk/KHL).
Útočníci: Kristian Kuusela, Niko Ojamäki (oba Tappara Tampere), Juho Lammikko, Jesse Puljujärvi (oba Kärpät Oulu), Marko Anttila, Henrik Haapala (oba Jokerit Helsinky/KHL), Teemu Hartikainen, Sakari Manninen (oba Ufa/KHL), Arttu Ilomäki, Juhani Tyrväinen (oba Lulea/Švéd.), Eemeli Suomi (Ilves Tampere), Jere Sallinen (IFK Helsinky), Miro Aaltonen (Podolsk/KHL), Harri Pesonen (Langnau/Švýc.), Toni Rajala (Biel/Švýc.).
Ostatní státy už své nominační listiny zveřejnily, tak se na ně pojďme podívat:
Karjala Cup jako už každý rok postaví to nejlepší z České republiky proti výběrům ze Švédska, Finska a Ruska. Celkem šest zápasů nacpaných do tří dnů hráče prověří jak fyzicky, tak psychicky. Ačkoliv je hlavním místem turnaje Finsko, konkrétně jeho metropole Helsinki, Češi si první zápas odbudou ve švédském Leksandu právě proti výběru Tre Kronor.

Rozpis zápasů pro Karjala Cup 2019:

Čtvrtek 7. listopadu 2019
Švédsko vs Česko (Leksand, Švédsko)
17:30 Rusko vs Finsko (Helsinki, Finsko)

sobota 9. listopadu 2019
12:30 Švédsko vs Rusko (Helsinki, Finsko)
16:30 Finsko vs Česko (Helsinki, Finsko)

neděle 10. listopadu 2019
12:30 Česko vs Rusko (Helsinki, Finsko)
16:30 Finsko vs Švédsko (Helsinki, Finsko)
Hezký středeční poobědový čas! Příští týden čeká české hokejové soutěže týdenní ochromení v podobě Karjala Cupu, kde samozřejmě nemůže chybět ani reprezentace naší krásné zemičky! Český hokej si teda dnes pozval novináře do hotelu sítě Clarion ve Vysočanech a krom odpovídání novinářům na otázky se určitě dočkáme i samotné nominace!
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Nominační tisková konference před turnajem Karjala

konec