Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Betis – Celta de Vigo

2:1

konec (1:0)

30.10.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • 11. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.26 3.57 3.31 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:17. (22:53:13)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Betisu poměrem 2:1. Druhý poločas patřil Celtě, která byla o dost aktivnější. Hostující celek si v samotném úvodu vypracoval několik šancí, přičemž se nakonec dočkal kýženého vyrovnání, o které se z pokutového kopu postaral Aspas. Posléze se hra o poznání vyrovnala, nicméně častěji na míči bylo opět Vigo. To bylo k ničemu, před nastaveným časem udeřil domácí Fékir, který rozhodl o zisku tří bodů.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Robles si dával s provedením odkopu hodně načas, nakone vyfasoval žlutý kartónek za zdržování.

90+2

Navíc po jednom ze soubojů skončil v bolestech na zemi domácí Canales, čehož si všiml také hlavní sudí. Betis bude zahrávat volný kop, tři body jsou pro domácí hodně blízko.

90+2

Žlutou kartu dostává Néstor Araujo (Real Club Celta de Vigo).

90+1

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

90

Real Betis právě vstřelil branku!
To jsou věci, domácí jdou před nastaveným časem opět do vedení! Vše začalo standardní situací z levé strany, po které jeden z hostujících hráčů odvracel na zcela nekrytého NABILA FÉKIRA, který z kroku zamířil do protipohybu brankáře. Celta to bude mít nyní nesmírně složité!

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je stále nerozhodný. Zcela jistě se ještě dočkáme nastaveného času.

88

Brankář Robles si připsal další snadnou práci, jednalo se o zachycení padajícího předmětu do svých rukavic. V posledních minutách se hra hodně kouskuje.

87

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Gabriel Fernández.

86

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Sergio Bermejo.

85

Rafinha se dostal ke skutečně hodně nebezpečnému zakončení, se kterým si Robles dokázal poradit. Následovat bude rohový kop z pravé strany pro Celtu.

83

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Oba celky se doslova přetahují o hrací předmět, v tuto chvíli nevyšla útočná akce hostujícímu mužstvu.

82

Poprvé se s míčem seznámil střídající Lainez, který sice našel volného Canalese, jenomže spolupráce těchto dvou hráčů skončila na obraně soupeře.

81

Roblesovi se povedlo ze vzduchu stáhnout padající míč, který posléze vyhodil do volného prostoru. Včas se dokázala vrátit pozorná obrana hostujícího celku.

80

Žlutou kartu dostává Emerson (Real Betis).

79

Daleko se s míčem nedostal ani Canales, který narazil na obětavého protihráče. Na opačné straně si pro nahrávku seběhl Rafinha, který našel Beltrána.

78

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Marc Bartra, přichází Diego Lainez.

78

Betis se ještě dožadoval pokutového kopu, jenomže sudí o penaltě nechce vůbec slyšet. Canales sice skončil na zemi, nicméně penalta by to být neměla.

77

Emersonovi se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde to Fékir zkoušel nahrávkou na střídajícího Lorena, který dokázal udržet míč proti přesile.

76

Bartra v tísni raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na kopačku brankář Roblese, který na jistotu rozehrál po zemi do strany, kde si nedovoleně počínal Beltrán.

75

Brankář Blanco si dával s provedením rozehrávky od své branky celkem dost načas, nakonec zvolil hodně vysoký odkop na druhou stranu, kde se prosadil Suárez.

74

K hlavičkovému pokusu se dostal střídající Loren, který dost možná otřel hlavičku o brankovou konstrukci. Po delší době sympatická akce domácích.

70

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Ismael Gutiérrez, přichází Loren.

70

Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
Je tu zcela zasloužená vyrovnávací branka! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil IAGO ASPAS, který velice přesně zamířil po zemi k pravé tyči, kam se brankář Robles nedokázal natáhnout.

69

Žlutou kartu dostává Borja Iglesias (Real Betis).

69

Je tomu skutečně tak, pokutový kop pro Celtu!

68

Na pořadu dne byla standardní situace v podání hostující Méndeze. Jeho nebezpečná standardka dost možná trefila ruku soupeře, sudí celou situaci konzultuje.

67

Žlutou kartu dostává Ismael Gutiérrez (Real Betis).

64

Guardado se po krátkém pobytu na hrací ploše musí smířit se žlutou kartou.

64

Betis chvíli kombinoval na vlastní polovině, načež se kupředu pokoušel vydat Moreno, který byl včas zastaven. Mallo odvracel pouze za cenu dalšího autu.

63

Celtě prostě není přáno! Na rohový kop si totiž naskočil obránce Aidoo, který hlavičkou rozezvučel vzdálenější brankovou konstrukci.

62

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Andrés Guardado.

61

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas je ze strany Betisu hodně pasivní. Celta naprosto dominuje, nicméně stále prohrává o jednu branku.

60

Mallo se pokoušel odcentrovat z pravé strany, což nakonec nabídlo menší závar, po kterém pálil vedle Méndez. Celta se dožadovala penalty, které se nedočkala.

59

Na útočnou polovinu zavítal také zadák Mallo, který dlouhou dobu nemohl najít vhodného adresáta své přihrávky. Nakonec mu na pomoc přispěchal Aidoo.

58

Domácí Emerson se vrátil hluboko na vlastní polovinu, kde se dostal do nepříjemného nátlaku. Napadající Mallo nakonec zablokoval nahrávku, domácí budou vhazovat.

57

Další akce Celty pro změnu přinesla vysunutí Aspase, který to zkoušel levačkou ke vzdálenější konstrukci. Dost možná se jednalo o těsný ofsajd, což potvrdil také opakovaný záběr.

56

Aspas si u šestnáctky chtěl narazit se Suárezem, což se nakonec nepovedlo. Poté si sudí všiml dalšího tvrdého zákroku, který vytasil napadající Méndez.

55

Do kombinace se zapojil hostující brankář Blanco, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde si o nahrávku řekl zcela osamocený Juncá.

54

Hosté tak vstoupili do druhého poločasu nesmírně aktivně, díky čemuž si vybojovali již pátý rohový kop. Suárez ho poslal k přední tyči, kde Aspa nedoskočil.

53

Rafinha se uvnitř pokutového území málem protáhl k zakončení, to mu nakonec zablokoval jeden z protihráčů. Poté Robles musel zneškodnit ránu od Suáreze.

52

Lobotka měl na kopačce vyrovnávací trefu! Jeho sympatické zakončení pravou nohou směřovalo k zadní tyči, kam se dokázal natáhnout domácí brankář.

51

Betisu se povedlo roztáhnout hru na zkušeného Joaquína, který to nevyřešil zrovna nejlépe. Výsledkem je střílená nabídka přímo do rukavic brankáře Blanca.

50

Žlutou kartu dostává Zouhair Feddal (Real Betis).

50

Na hranici pokutového území se povedlo zakročit právě Mallovi, který za sebe nepustil nahrávku na Iglesiase. Hostující kapitán na jistotu poslal balón do autu.

49

Poté se do hlavičkového souboje pouštěl Rafinha, který byl loktem udeřen do oblasti hlavy. Tohoto činu si všiml také hlavní sudí, který nařídil standardní situaci.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se poprvé k míči dostal hostující brankář Blanco, kterému se povedlo poslat balón na pravou stranu, kde číhal kapitán Mallo.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Brais Méndez.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přinesl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Emerson. Od té doby jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, přičemž domácí mohli podruhé udeřit, což se ale nepovedlo. Také Celta si připravila několik zajímavých ofenzivních výpadů, nicméně Robles nemusel ani jednou vážněji zasahovat.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Mallo musel spěchat na vlastní polovinu, kde se mu nakonec nepodařilo zachytit neposedný míč. To znamená, že si soupeř vyzkouší autové vhazování.

42

Mina neměl na zakončení moc času, podle čehož to také dopadlo. Do dráhy letu míče se navíc připletl Moreno, který prudkou ránu zablokoval vysoko nad branku.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

40

Do obranné činnosti se zapojil také ofenzivně laděný Fékir, který si počínal velice úspěšně. Posléze jeho celek sám vybojoval standardku, avšak z velké vzdálenosti.

36

Celta začíná pořádně zlobit. Mallo tentokráte spolupracoval s Minou, nicméně včas se vrátila domácí smečka hráčů, která zablokovala další střelu Suáreze.

35

Domácí obrana naprosto zapomenula na náběh v podání Suáreze, který si naběhl až ke vzdálenější konstrukci, odkud hlavičkoval zhruba metr vedle branky.

34

Je za námi zhruba třetina zápasu, dnešní duel se pořádně vyrovnal. Celta najednou začala hrát, nicméně domácím se daří odrážet pokusy o vyrovnání.

33

Suárez se pokoušel odcentrovat z pravé strany, nicméně na zadní tyči číhal jeden z připravených protihráčů. Následný rohový kop bleskově odklidil Gutiérrez.

32

Na řadu přišel ještě rohový kop z pravé strany, který se stáčel směrem do branky. Tam se povedlo zasáhnout Aidoovi, který razantně poslal balón ze šestnáctky.

31

Málem to bylo o dvě branky! Iglesias se dokázal natlačit kolem Arauja, poté si navedl míč na levou nohu, jenomže Blanco dobrým zákrokem podržel svůj celek.

30

U středového kruhu se povedlo zakročit Mandimu, který dokonce předskočil Aspase a špičkou kopačky poslal míč do mnohem bezpečnějšího prostoru pro svůj celek.

29

Celta nyní pořádně zmáčkla svého soupeře k jeho vlastní šestnáctce, nicméně ani přesto jsme nesledovali nic nebezpečného, Bartra totiž střelu zablokoval.

28

Napadající Fékir byl nakonec bez šance při snaze o zisk hracího předmětu, maximálně zkušeně to totiž provedl Araujo, který protihráče nepustil za míčem.

27

Celta rozehrála standardní situaci cvičeným signálem, nicméně Suárez našel pouze hlavu jednoho z protihráčů. Na druhé straně se daleko nedostal Iglesias.

26

K míči se dostal také domácí brankář Robles, který se snažil odkopnout balón na pravou stranu, kde byl hodně nevybíravě pokořen k zemi hostující Rafinha.

25

S míčem si zahrál také obránce Araujo, který se snažil spolupracovat s vedle stojícím Aideem, jenž si ještě na pravé straně všiml zcela volného kapitána Malla.

24

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Betis je stále aktivnější, naopak hosté se směrem dopředu trápí.

19

Lobotkova kolmice sympaticky směřovala do míst, kam si nabíhal také Mina. Jeho zakončení na dlouhou nohu nepřineslo nic vážnějšího, bude se odkopávat.

18

S obrannou činností vypomohl také Emerson, který se poté snažil nastartovat rychlou protiakci, jenomže sudí si všiml nedovoleného počínání téhož hráče.

17

Aspas v tísni přeci jenom roztáhl hru na Suáreze, který ještě zkoušel přeposlat do tandemu na Beltrána, který ani ve skluzu neudržel balón na vymezeném prostoru.

16

Moreno se sympatickým způsobem prohnal až ke zpětné nabídce do pokutového území, nicméně před Iglesiasem se povedlo zakročit připravenému Aidoovi.

15

Rafinha v krátkém časovém sledu opět fauloval, tentokráte hodně důrazně přišlápl kopačku protihráče. To znamená, že Betis bude mít k dispozici standardku.

14

Velice přesné přenesení hry našlo na pravém křídle Joaquína, který se snažil proniknout do pokutového území. Nakonec ho čistě zastavil pozorný Juncá.

13

Samotný centr do pokutového území nepřinesl nic závažného, domácí se raději osvobodili dalekonosným odkopem, který se snesl až na kopačku Blanca.

12

K oné rozehrávce se nakonec postavil Fékir, který se snažil centrovat k hranici malého vápna, kde naskakující Mandi slabě zamířil do rukavic pozorného brankáře.

11

Po rozehrávce si nedovoleně počínal napadající Rafinha, který místo hracího předmětu trefil nohu protihráče. Vzápětí se Betisu povedlo vybojovat rohový kop.

10

Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, Betis totiž udeřil hned ze své první větší šance. Celta to bude mít v tuto chvíli hodně složité.

8

Real Betis právě vstřelil branku!
Ojedinělá akce domácích končí vedoucí brankou! Celta nedokázala zareagovat na rychlé rozehrání volného kopu, navíc se Fékirovi povedlo oslovit naběhnuvšího Canalese, který cpal míč pod sebe. V pokutovém území si ho nakonec našel EMERSON, který doslova propálil brankáře Blanca.

8

Až před malým momentem bylo skutečně pískáno, domácí Iglesias šel do souboje příliš pozdě, což pocítil Aspas, který svému celku zajistil standardní situaci.

8

Navíc se jednalo o těsné ofsajdové postavení, které správně signalizoval také pomezní sudí. Robles tak mohl odkopávat od branky, Iglesias byl zastaven čistě.

7

Do kombinace se zapojil také Rafinha, který si na levém křídle všiml volného Suáreze. Po nahrávce druhého jmenovaného pálil vysoko nad branku Mina.

6

Lobotkovi se šikovným způsobem povedlo oslovit naběhnuvšího Minu, který servíroval do malého vápna finální nahrávku, na kterou nedosáhl žádný z kolegů.

5

Do protiútoku se dostával Fékir, který to vzal sám na sebe. Jeho pád kousek od pokutového území nepřinesl standardku, hlavní sudí nechává pokračovat.

4

O provedení autového vhazování se postaral domácí Moreno, kterému se pro spolupráci jako první nabídl Joaquín, který raději přihrával na vlastní polovinu.

3

Mallo to hned v úvodu tohoto zápasu zkoušel vysokou nabídkou na opačnou stranu, kde se povedlo zakročit Feddalovi. Posléze si nedovoleně počínal Suárez.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Betis: Robles – Mándí, Bartra, Feddal – Emerson, Gutiérrez, Canales, Moreno – Fékir, Joaquín (C) – Iglesias.
Náhradníci: Marín – Barragán, Sidnei, D. Lainez, Guardado, Loren, Tello.

Real Club Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), Aidoo, N. Araujo, Juncà – Rafinha, Beltrán, Lobotka, Denis Suárez – S. Mina, Aspas.
Náhradníci: S. Álvarez – Bermejo, Costas, G. Fernández, Méndez, Yokuşlu, Olaza.

Rozhodčí: Gil – Díaz, Martínez.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Real Club Celta de Vigo

Na opačné straně stojí podobně hrající Celta Vigo, která se rovněž výsledkově trápí. Celta v tuto chvíli okupuje sedmnácté místo, přičemž má na svém kontě také devět bodů. Hostující tým tohoto zápasu v posledních dvou duelech nezískal ani bod, nejprve totiž prohrál na hřišti Alavésu poměrem 0:2, v minulém kole navíc na vlastní půdě prohrál Realu Sociedad výsledkem 0:1. Celta se tak hodně trápí v útočné fázi, ta doposud nasázela pouze pět branek, což je společně s Espanyolem a Leganés vůbec nejméně. I Celta by tak potřebovala bodovat, povede se jí to v dnešním duelu?
Real Betis

Fotbalisté Betisu se v letošním ročníku hodně trápí, dokonce se po deseti kolech nacházejí na osmnácté pozici, což znamená sestupové pásmo. Betisu se do této doby povedlo nasbírat pouze devět bodů, nicméně v případě dnešního vítězství se klidně může vyškrábat na čtrnácté místo. Domácí celek tohoto zápasu čeká na výhru už více než měsíc, naposledy tomu tak bylo v domácím souboji proti Levante, kde Betis dokázal vyhrát výsledkem 3:1. Od té doby následuje čtyřzápasová série bez výhry, Betis dokonce získal pouze jeden bod. Poslední ligové kolo přineslo porážku na hřišti Granady poměrem 0:1.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská LaLiga má na programu zápasy druhého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Betis a Real Club Celta de Vigo.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Real Betis – Celta de Vigo

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 8. Emerson (Iglesias), 90. Fékir – 70. Aspas (pen.)

Karty:   50. Feddal (RBE), 64. Guardado (RBE), 67. Gutiérrez (RBE), 69. Iglesias (RBE), 80. Emerson (RBE), 90+3. Robles (RBE) – 90+2. N. Araujo (CVG)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:17.

Real Betis: Robles – Mándí, Bartra (78. D. Lainez), Feddal – Emerson, Gutiérrez (70. Loren), Canales, Moreno – Fékir, Joaquín (C) (62. Guardado) – Iglesias.
Náhradníci: Marín – Barragán, Sidnei, D. Lainez, Guardado, Loren, Tello.

Celta de Vigo: Blanco – Mallo (C), Aidoo, N. Araujo, Juncà – Rafinha (87. G. Fernández), Beltrán, Lobotka, Denis Suárez (86. Bermejo) – S. Mina (46. Méndez), Aspas.
Náhradníci: S. Álvarez – Bermejo, Costas, G. Fernández, Méndez, Yokuşlu, Olaza.

Rozhodčí: Gil – Díaz, Martínez