Menu

Hokej

KHL

Ak Bars Kazaň – Jokerit Helsinky

4:3

po prodl. (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)

17.10.2019, 18:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • Vendula Zdražilová

Tipsport: 1.7 4.5 3.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:28:23)
Československá stopa v utkání

V tomto duelu jsme nezaznamenali československou stopu. V ani jednom týmu totiž nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista.

Dnešní utkání sledovalo 6 361 diváků.
Střely na branku: 34 – 20
Je dobojováno. Fisenko velmi rychle rozhodl zápas na stranu Kazaně a ta slaví zisk dvou bodů. Hosté získali jeden bod, ale v vzhledem k průběhu hry s ním musí být rozhodně spokojeni.

Konec zápasu.

61:11

61:11 Michail FISENKO - 4:3

61:11

Kazaň vstřelila branku!
Je hotovo. Bonusový bod navíc vystřelil domácím MICHAIL FISENKO, který za záda Anttiho Niemiho dorazil střelu Petrova, která se odrazila od betonu hostujícího brankáře právě k Fisenkovi – 4:3. Asistence: Kirill Petrov a Andrej Pedan.

60:23

Kirill Petrov objel branku hostů, ale k přihrávce do prostoru před brankou Niemiho se nedostal. Nicméně Kazaň je stále v útočném pásmu.

60:01

Začalo prodloužení.
Střely na branku: 32 – 20
Je to tak, po šedesáti minutách hry skončil zápas nerozhodně 3:3 a na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. Pokud ani tato herní varianta neskončí brankou, na řadu přijdou samostatné nájezdy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:40

Ikonen ještě držel puk za brankou domácích, do akce na druhé straně se však Jokerit nedostal. Už to opravdu vypadá, že zápas vítěze v základní hrací době nenajde.

58:38

Peter Regin se dostal mezi kruhy, ale přihrávka ho minula. Hosté se tak vrací rychle před svého brankáře.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

56:50

Zakázané uvolnění tentokráte na straně Jokeritu a hra se stěhuje před branku Anttiho Niemiho. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.

56:09

Od vlastní branky šli do další akce hosté, chvíli se zdrželi v útočném pásmu, ale Biljalov byl bez práce. Nemířila na něho vůbec žádná střela.

55:18

Danis Zaripov převzal puk od spoluhráče a hned zakončil před Anttim Niemim. Ten si však také připsal velmi důležitý zákrok, kterým drží Jokerit.

54:15

Saku Mäenalanen číhal na pravém kruhu, přihrávky se však nedočkal a do akce na druhé straně okamžitě míří Kazaň, která obrala hosty o puk.

53:12

Brian O'Neill odmítl hattrick. Z levé strany se dostal do slibné šance a vystřelil. Ale proti byl zákrok Timura Biljalova, který podržel svůj tým!

53:07

Následuje další komerční přestávka.

53:07

Jesse Joensuu využil upadnutí obránce domácích na modré čáře a hnal se do zakončení před Biljalovem. Ten po jeho střele z levého kruhu zakročil a dostal puk pod kontrolu. Hru nechal přerušit.

51:44

Hra je z obou stran nyní hodně opatrná. Nikdo nechce udělat chybu, která by ho stála body. Nyní ale z levé strany zahrozil Michail Fisenko, jenž trefil boční síť hostující klece.

50:48

Brian O'Neill útočil na hattrick, zblízka ale domácího brankáře nepřekonal. Také na straně domácích je zaděláno na hattrick, i Kirill Petrov se trefil dvakrát.

50:14

Jsme za polovinou třetí části hry a stav je stále vyrovnaný. Uvidíme, zda se jeden z týmů dostane do vedení, nebo jestli se nakonec dočkáme nastavené hrací doby.

49:36

Nepřesnosti v rozehrávce domácích před brankou Jokeritu, brankář Antti Niemi tak mohl být relativně v klidu.

49:01

Zakázané uvolnění Kazaně stěhuje hru před branku Biljalova. Hosté tak zadarmo získali útočné pásmo.

48:29

Za vlastní branku si sjel Antti Niemi a pomohl tak s rozehrávkou obráncům a Jokerit se dere do postupného útoku před domácí branku.

46:59

Matt Frattin se prosmýkl podél levého mantinelu do útočného pásma, hledal přihrávkou lépe postaveného spoluhráče, který ale branku hostů minul.

46:23

Domácí hostům sebrali puk ve vlastní třetině a uháněli na opačnou stranu, ale dále než k útočné modré čáře se nedostali.

44:59

Po dalším pokusu Kazaně zasáhl Niemi a hra je přerušena. Následuje další komerční přestávka.

43:49

Na druhé straně zblízka poslal puk na Niemiho Justin Azevedo, zblízka si však na gólmana finského Jokeritu nepřišel.

42:35

Domácí se dostali do další akce před brankou hostů, ale jejich pokus skončil mimo tři tyče.

40:32

40:32 Brian O'NEILL - 3:3

40:32

Jokerit právě vstřelil branku!
Hosté se hned na začátku třetí třetiny dostávají znovu k vyrovnání, když Biljalova překonal po přihrávce Granta BRIAN O'NEILL, jenž se trefil z pravého kruhu k protější tyči – 3:3. Znovu se tak začíná zase od začátku. Asistence: Alex Grant a Henri Ikoken.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 24 – 13
Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme viděli tři branky. Ve třiadvacáté minutě se prosadil z nařízeného trestného střílení Brian O'Neill a vrátil Jokerit do hry. V osmadvacáté minutě dokonce vyrovnal Peter Regin a začínalo se znovu od začátku. Ovšem na konci této části hry se trefil podruhé v utkání Kirill Petrov, jehož střílenou přihrávku srazil do vlastní sítě brankář hostů Antti Niemi. Uvidíme, co nám nabídne třetí dějství, které bude ještě hodně zajímavé a začne přibližně v 19:52.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Domácí se ještě natlačili před branku hostů, ale další branku už nepřidají. Puk má obrana Jokeritu a jde s ním ještě na druhou stranu. Prostřední dějství je tak takřka minulostí.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

37:50

37:50 Kirill PETROV - 3:2

37:50

Kazaň vstřelila branku!
Domácí si berou zpět své vedení. KIRILL PETROV si nabruslil po pravé straně a bekhendem spíše posílal puk na Azeveda, jenž číhal před odkrytou hostující klecí. Jenže Niemi si srazil puk pohybem pravé nohy do vlastní sítě – 3:2. Asistence: Patrice Cormier a Dmitrij Judin.

37:19

Petrov hledal přihrávkou Cormiera, ten ale z levé strany přízemní střelou brankáře hostů neohrozil.

36:18

Emil Galimov dostal od Tkačjova přihrávku na pravou stranu, kde z první vystřelil. Proti však byla lapačka Antti Niemiho.

35:23

V rohu obranného pásma Jokeritu vybojovali puk domácí hráči, ale kotouč, který nahodil před branku Michail Gluchov, dostal pod kontrolu jeden z beků Jokeritu.

34:36

Už i Peter Regin je na hrací ploše a pokračuje se tak zase v klasickém počtu hráčů na obou stranách.

34:19

Kazaň je v plném počtu a začíná její velmi zkrácená přesilová hra.

33:58

Kirill Petrov z pravé strany vystřelil na Niemiho, brankář Jokeritu však kotouč vyrazil do bezpečí a rozehrávkou pak dostal kotouč zpět na hokejky hostů.

33:02

Z prostoru mezi kruhy vyslal pokus Alex Grant, ale jeho pokus vytěsnil betonem do rohu brankář domácích. Nyní jdou do akce zase domácí hráči.

32:38

Síly na ledě se ale srovnaly a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.

32:36

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Peter Regin – 2 min., podrážení).

32:19

Následuje další komerční přestávka a po ní si pak další přesilovou hru zahrají znovu hosté.

32:19

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Pedan – 2 min., hrubost).

31:49

Kristian Chenkel vybojoval za vlastní brankou puk a snažil se ho dostat do středního pásma. Jeho úmysl mu však nevyšel. Hosté pokračují v útočném tažení.

31:28

Kazaň je už v plném počtu.

30:51

Hráči Kazaně sebrali hostům puk a poslali ho až před branku Antti Niemiho. Hosté tak musejí svou další akci zakládat od svého brankáře.

30:27

Helsinští se natlačili před branku domácích, kde se znovu ke střele dostal Peter Regin. Tentokráte jeho pokus mezi tři tyče nezamířil.

29:35

Navíc má Jokerit šanci strhnout vedení na svou stranu, po vyloučení Osnovina hraje totiž přesilovou hru.

29:28

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Vjačeslav Osnovin – 2 min., hákování).

29:13

Hostů bylo nyní plné kluziště, aby ne. Dostali se k vyrovnání a to jim vlilo krev do žil. Před domácí brankou střílel Ikonen, jeho pokus ale brankář Kazaně srazil do bezpečí.

27:37

27:37 Peter REGIN - 2:2

27:37

Jokerit právě vstřelil branku!
Krásně sehraná akce Jokeritu a je vyrovnáno! Hosté tak definitivně smazali svou ztrátu a mají zase o co hrát. Lehtonen postrčil puk za branku domácích, kde ho sebral Lehtonen. Ten pak našel před brankou volného PETERA REGINA, který zblízka prostřelil Biljalova – 2:2. Asistence: Jesse Joensuu a Mikko Lehtonen.

27:00

Střely na branku: 14 – 9

26:32

Viktor Lööv se dostal ke střele z vrcholu levého kruhu, puk se pak odrazil ještě k jeho spoluhráči, ten ale pálil jen do připraveného Timura Biljalova.

26:22

Následuje další komerční přestávka.

25:15

Kirill Petrov v rohu obranného pásma Jokeritu vybojoval kotouč a domácí se dostali do další akce před Antti Niemim. Ten nakonec nemusel zasahovat.

24:40

Domácí se hned vydali do útočného pásma, kde chvíli kombinovali před Anttim Niemim, ale ten si své místo u levé tyče ohlídal a kotouč pokryl.

22:47

22:47 Brian O'NEILL - 2:1

22:47

Jokerit právě vstřelil branku!
Hosté snižují na rozdíl jediné branky. Sám BRIAN O'NEILL se v nájezdu vydal před Biljalova a poté ho prostřelil mezi betony – 2:1. Jokerit je tak zpátky ve hře o body.

22:47

Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kirill Petrov – trestné střílení, podrážení).

22:47

Petrov podrazil ujíždějícího O'Neilla a sudí nařizuje trestné střílení pro Jokerit!

21:44

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Antti Niemi – 2 min., upuštění puku brankářem na vnější síť branky). Trest odpyká Jesse Joensuu.

21:44

Od vlastní branky zakládali svou akci hosté, ale zastavila je píšťalka hlavního sudího. Bude se vylučovat. Antti Niemi totiž při rozehrávce zdržel hru a dostane dvě minuty.

20:53

Antti Niemi, jenž od druhé třetiny vystřídal v brankovišti Kalninše, si nyní hned sáhl na kotouč a zastavil akci Kazaně. Hra je přerušena.

20:01

Střídání v týmu Jokerit Helsinky: ze hřiště odchází Janis Kalninš, přichází Antti Niemi.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 11 – 5
První třetina je za námi. V ní se domácí dostali do vedení už v páté minutě, kdy skóre zápasu otevřel Justin Azevedo střelou k bližší tyči. V závěru pak navýšil náskok Kazaně Kirill Petrov a dal tak svému týmu dvoubrankový náskok. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, ve které hosté budou muset dohánět dvoubrankové manko. Ta začne přibližně v 18:55.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:50

První třetina se už jen dohrává, domácí nikam nespěchají.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:16

18:16 Kirill PETROV - 2:0

18:16

Kazaň vstřelila branku!
Hosté propadli ve středním pásmu a kotouč si převzali domácí. Poté Patrice Cormier našel přihrávkou na pravém kruhu volného KIRILLA PETROVA, jenž prostřelil Kalninše mezi jeho betony – 2:0. Asistence: Patrice Cormier a Albert Jarullin.

16:54

Nepřesnost v rozehrávce hostů v obranném pásmu, domácí hokejisté však kotouč nesebrali a musejí se vracet zpět do obrany. Hosté totiž míří před Biljalova.

16:35

Další šance Kazaně, Justin Azevedo se dostal ke střele před Kalninšem, z levého kruhu svižnou ranou nechal brankáře hostů pouze vyniknout.

16:01

Stanislav Galiev za brankou hostů získal kotouč a ten poslal do předbrankového prostoru, ale opět tam nikdo nedokázal zakončit.

15:16

Dmitrij Voronkov nahodil kotouč do středu hřiště a domácí odcházejí střídat. Na ledě tak budou mít čerstvé síly.

14:14

Ahti Oksanen bekhendem posílal puk do mezikruží, kde ho ale spoluhráč nezachytil. Opět tak končí slibně se rodící akce na straně finského Jokeritu.

13:43

Od vlastní branky zakládali další svou akci hráči Jokeritu, ale v útočném pásmu se vůbec nezdrželi. Naopak Kazaň velmi rychle otáčí hru na opačnou stranu.

13:18

Závar před brankou Jokeritu. Kirill Petrov se natlačil před Janise Kalninše, jenž musel opět zasahovat. Kotouč ukryl pod lapačkou a následně přerušil hru. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce, ovšem až po první reklamní přestávce.

11:47

Hráči Jokeritu pomalu začínají zrychlovat hru a snaží se o vyrovnání, avšak obrana Kazaně je proti a dostala puk znovu na hokejky hráčů Kazaně.

10:40

Mika Niemi tečoval střelu spoluhráče těsně před Biljajevem, ten vytáhl beton a kotouč poslal do rohu obranného pásma.

09:25

Sami Lepistö švihl do střely na pravém kruhu a a provětral lapačku Biljajeva. Ten si připsal důležitý zákrok a udržel těsné vedení domácí Kazaně.

08:11

A nyní jsou už v plném počtu.

08:00

Hosté se dostali na kotouč a ten hned vyhodili až před domácí branku. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.

07:05

Domácí mají možnost navýšit své vedení, když hrají jako první přesilovou hru. Už se nastěhovali před Kalninšovu klec.

06:11

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Matias Myttynen – 2 min., hákování).

06:00

Hra se trošku rozjela, hosté se vydali do útočného pásma, kde se pokusili hned o vyrovnání, ale před Biljalovem se neprosadili.

04:13

04:13 Justin AZEVEDO - 1:0

04:13

Kazaň vstřelila branku!
Domácí se ujímají vedení. Do předbrankového prostoru dostal přihrávku JUSTIN AZEVEDO, který poté trefil kotouč k bližší tyči, kam se Kalninš nestihl přesunout – 1:0. Asistence: Patrice Cormier a Andrej Pedan.

03:18

Vladimir Tkačov se prodral středním pásmem a dostal se až před Kalninše, před ním však nezakončil. Nyní tak mají puk hosté a jdou do útočného pásma.

02:32

Stanislav Galijev svou střelu neposlal mezi tři tyče a hosté se pak dopustili zakázaného uvolnění, hra se tedy zase zastavuje a vhazovat se bude v obranném pásmu Jokeritu.

01:28

A pokračuje to i nadále po střele domácího hráče, po níž znovu zasáhl brankář Kalninš.

01:07

Neuvěřitelné, znovu je slyšet hvizd sudích a zase se hra pozastavuje. Je odehráno něco málo přes minutu a na řadě už bylo osm přerušení hry.

00:45

Galijev zblízka střílel na Kalninše, ten si místo u své levé tyče pohlídal a znovu zakročil. Hra je zase pozastavena a kouskuje se.

00:33

Na opačné straně pak vyslal pokus Kirill Petrov, avšak i brankář Jokeritu Janis Kalninš zasáhl. Opět je hra pozastavena, vhazuje se po jeho levé ruce.

00:11

Hned v úvodu zápasu se do útočného pásma dostali hosté, z pravé strany pak vystřelil Mikko Lehtonen, jeho pokus pokryl brankář Biljalov a přerušil hru.

00:01

Utkání právě začalo.
Tatněfť Arenou v Kazani už zní finská hymna, za malý okamžik si vyslechneme i tu ruskou.
Úvodní sestavy:

Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Fazylzjanov, Jarullin, Ožiganov, Judin, Chenkel, Pedan, Ljamkin – K. Petrov, Cormier, Azevedo (A) – Zaripov (C), Galimov, Galijev – Voronkov, Osnovin, Fisenko – Frattin, Tkačjov (A), E. Galimov – M. Gluchov.

Jokerit Helsinky: Kalninš (A. Niemi) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, Kivistö, Eronen, E. Räsänen – Oksanen, Kontiola, Mäenalanen – O'Neill, Norman, H. Ikonen – Myttynen, Regin (C), Savinainen – Anttila (A), M. Niemi, Joensuu.

Rozhodčí: Bělov, Kulakov – Antonov, Strelcov.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa v utkání

V tomto duelu nezaznamenáme československou stopu. V ani jednom týmu totiž nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista.
Vzájemná utkání

Oba týmy se v letošní sezóně už utkaly, bylo to na začátku září. Tehdy Kazaň na ledě Jokeritu zvítězila 5:2. Hosté tak mají svému soupeři dnes rozhodně co oplácet.
Jokerit Helsinky

Hosté z finského Jokeritu jsou v Západní konferenci na šesté pozici, když po patnácti duelech připsali devatenáct bodů za devět výher a šest proher. Drží se tak v klidném středu tabulky, ale rozhodně pomýšlí na vyšší patra. Dnes v Kazani budou chtít jakkoli bodovat, nejraději by však získali oba dva body. Ovšem nečeká je vůbec nic lehkého, rozjetá Kazaň před svými diváky nebude chtít ztratit. Naposledy hokejisté z Helsinek na svém ledě porazili Ufu 3:2 po samostatných nájezdech a mají tak dlouhou šestizápasovou šňůru výher a dnes mají možnost ji prodloužit. Uvidíme, zda se jim to podaří. Čeká nás zajímavý zápas, který si nenechte ujít.

Nejproduktivnější hráči

Mikko Lehtonen – 11 bodů (5+6)
Henrik Haapala – 11 bodů (2+9)
Petri Kontiola – 9 bodů (3+6)
Ak Bars Kazaň

Domácí Kazaň má zatím sezónu rozjetou velmi dobře. V tabulce ve Východní konferenci se nachází na prvním místě se ziskem šestadvaceti bodů, které získala po šestnácti odehraných utkáních. Hokejisté Ak Bars mají na svém kontě třináct výher v základní hrací době a jen třikrát prohráli. Taktéž po šedesáti minutách hry. V jejich duelech se tak zatím ještě neprodlužovalo. Po domácí prohře 2:5 s CSKA Moskva pak přišla výhra 3:1 nad Jekatěrinburgem a potvrzení prvního místa. Dnes je čeká těžký zápas proti finskému Jokeritu, který si do Kazaně jede pro body.

Nejproduktivnější hráči

Mikael Wikstrand – 13 bodů (4+9)
Patrice Cormier – 12 bodů (5+7)
Kirill Petrov – 12 bodů (5+7)
Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Ak Bars Kazaň a Jokerit Helsinky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Ak Bars Kazaň – Jokerit Helsinky

4:3

po prodl. (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Azevedo (Cormier, Pedan), 19. K. Petrov (Cormier, Jarullin), 38. K. Petrov (Cormier, Judin), 62. Fisenko (K. Petrov, Pedan) – 23. O'Neill (TS), 28. Regin (Joensuu, Lehtonen), 41. O'Neill (A. Grant, H. Ikonen)

Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Fazylzjanov, Jarullin, Ožiganov, Judin, Chenkel, Pedan, Ljamkin – K. Petrov, Cormier, Azevedo (A) – Zaripov (C), Galimov, Galijev – Voronkov, Osnovin, Fisenko – Frattin, Tkačjov (A), E. Galimov – M. Gluchov.

Jokerit Helsinky: Kalninš (21. A. Niemi) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, Kivistö, Eronen, E. Räsänen – Oksanen, Kontiola, Mäenalanen – O'Neill, Norman, H. Ikonen – Myttynen, Regin (C), Savinainen – Anttila (A), M. Niemi, Joensuu.

Rozhodčí: Bělov, Kulakov – Antonov, Strelcov

Diváci: 6 361

Průběh zápasu
1. třetina
04:13 KZN 1:0 Azevedo (Cormier, Pedan)
06:11 JOK 2 Myttynen, hákování
18:16 KZN 2:0 K. Petrov (Cormier, Jarullin)
Po 1. třetině
2. třetina
20:01 JOK -A. Niemi +Kalninš (Střídání)
21:44 JOK 2 A. Niemi, upuštění puku brankářem na vnější síť branky, odpyká Joensuu
22:47 KZN TS K. Petrov, podrážení
22:47 JOK 2:1 O'Neill (TS)
27:37 JOK 2:2 Regin (Joensuu, Lehtonen)
29:28 KZN 2 Osnovin, hákování
32:19 KZN 2 Pedan, hrubost
32:36 JOK 2 Regin, podrážení
37:50 KZN 3:2 K. Petrov (Cormier, Judin)
Po 2. třetině
3. třetina
40:32 JOK 3:3 O'Neill (A. Grant, H. Ikonen)
Po 3. třetině
Prodloužení
61:11 KZN 4:3 Fisenko (K. Petrov, Pedan)
po prodl.