Menu

Hokej

Kuortane Cup (ženy U18)

Finsko – Česko

5:3

konec (3:0, 1:1, 1:2)

04.10.2019, 13:00 • Kuortane • Martin Voltr

České juniorky tedy pokračují na Kuortane Cupu bez bodového zisku. Zítra od 12:30 SELČ se utkají s Norskem o konečnou třetí příčku a tentokrát už před sebou nebudou mít jiný cíl než potvrdit roli favoritek a bez sebemenších potíží vyhrát.

Pro dnešek vám přeji hezký zbytek dne. (14:59:36)
Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

Finsko – 7 (31)
Česko – 6 (17)
Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Tereza Mazancová a Siiri Yrjölaová.

Mazancová dala po včerejším hattricku další gól a společně se Sárou Čajanovou jsou v útoku stabilně českými tahounkami, zbytek sestavy se jim víceméně pouze v některých pasážích pokouší vyrovnat. A právě zapojení většího počtu hráček do brankové produkce nutně potřebujeme, abychom na mistrovství světa mohli uspět.

Obě hokejistky dostaly cenu od hlavního trenéra finské seniorské reprezentace Pasiho Mustonena, který je na celém turnaji přítomen.
Bohužel, hrát půlku zápasu zkrátka nestačí. České hokejistky do 18 let prospaly první třetinu, krátce po startu druhé prohrávaly už 0:4, pak se ale zvedly a ještě parádně zabojovaly o výsledek. Jenže ztrátu bohužel nedotáhly.

Konec zápasu.

59:48

Český tým bojuje o kotouč v útočné třetině, ale to už mu stačit nebude.

59:30

Keränenová trefila bekhendem z téměř nulového úhlu českou tyčku.

58:53

Bartáková neposlala od zadního hrazení na Gruntovou kotouč přesně. Finky vzápětí dostávají hru do bezpečí.

58:32

Gruntová je zpátky na ledě, Hřívová v končícím oslabení se štěstím vyrazila tečovanou střelu vedle branky.

58:11

Náš tým přežil finský tlak do brankoviště, který byl zřejmým důsledkem předešlého risku, a vyhazuje.

57:47

Češky zariskovaly, na útočné modré čekala úplně volná Mazancová, ale puk jsme k ní těsně nedostali.

57:25

Sára Čajanová parádně obrala rozehrávající soupeřku o kotouč, ale než vykroužila do útočné třetiny, Finky se vrátily.

56:57

Ostropalbě zatím čelí česká čtveřice dobře, Finkám scházela přesnost. Vyhazujeme a na led jdou čerstvé síly.

56:27

Pokračující sympatické snahy českého týmu jsou bohužel pro tuto chvíli u konce. Lucie Gruntová (CZE) se při protiútoku soupeřek provinila podrážením, jdeme do čtyř a naše šance na vyrovnání už klesají k nule...

54:56

54:56 Sára ČAJANOVÁ - 5:3

54:56

Česko právě vstřelilo branku!
Ještě se nevzdáváme a držíme se naděje na body! Oba týmy dokončovaly střídání, když měla Denisa Habartová puk za vlastní brankou. Z hráčské lavice si napříč středním pásmem najela SÁRA ČAJANOVÁ, klepla si o přihrávku, ta jí přišla ideálně a naše kapitánka uháněla dopředu. Lahtinenovou si roztáhla forhendovou kličkou a pak zakončila mazácky mezi betony – 5:3! Asistence: Denisa Habartová.

54:36

Hokejistky Suomi jen nahodily kotouč do české třetiny, protože už potřebovaly střídat.

54:03

Nyní už čárová sudí evidentní ofsajd naštěstí postřehla, takže rychlý finský protiútok končí.

53:41

Ostrý pokus Laitinenové přes obránkyni vytěsnila Saša Hřívová až kamsi do ochranné sítě.

53:17

Neujala se ani nabídka Čajanové kolem tyčky pro Mazancovou, která má hokejku na druhou stranu, než by v dané situaci bylo potřeba.

52:30

Náš tým výtečně doráží na finskou rozehrávku. Škorpíková pak posunula Hanzlíkové, tedy v podstatě už gólové specialistce na Finky, ale její střela neprošla.

51:39

To je velká škoda. Kdyby bývala Mazancová proměnila svůj brejk, vypadalo by to úplně jinak. Finky jsou nyní sebevědomější a tříbrankové manko už se nám bude špatně dohánět.

50:20

50:20 Kiira YRJÄNENOVÁ - 5:2

50:20

Finsko právě vstřelilo branku!
Bohužel v ten nejméně vhodný moment přidávají Finky pátou branku a odskakují nám na bezpečný odstup. Čárová rozhodčí pustila akci Rantalaové navzdory ofsajdu a když situace pokračovala, KIIRA YRJÄNENOVÁ objela s pukem na hokejce celé české pásmo a vystřelila do růžku nad lapačku Hřívové – 5:2. Bez asistence.

50:03

Zatímco Anna Kalová překonala modrou čáru vsedě, jejím dvěma spoluhráčkám moc nechybělo, aby se dostaly do přečíslení.

49:41

Jedna z Češek zblokovala ránu od modré, potom naskočila Černá do hry, takže jsme kompletní. Vhazuje se nicméně před Hřívovou po zakázaném uvolnení.

49:21

...zkusila to až Sanni Rantalaová z levého kruhu a napálila Hřívovou do masky. Naše gólmanka byla lehce otřesená, takže rozhodčí přerušila hru, ale vzápětí budeme moci pokračovat.

48:47

Teď už Seveřanky kombinují v naší třetině, prozatím bez střelby...

48:12

48:12 Mazancová se v oslabení dostala do útoku.

48:12

Mazancová se vydala dopředu ve vlastním oslabení a mohla dát kontaktní branku, ale soupeřka ji zezadu zablokovala a naše útočnice vystřelila těsně vedle! Vzápětí smetla finskou svatyni. Vylučovat se nebude.

47:33

Vzápětí jdeme do čtyř. Zuzana Černá (CZE) je vyloučena za podrážení.

47:28

Teď už ano. Jedna z domácích hráček vystřihla krásný slalom a Hřívová musela její ostrou ránu zpacifikovat levým betonem.

46:49

Finky bojují o kotouč v našem pásmu. Ve třetí třetině zatím neměly ani jediný střelecký pokus, tedy nejen na branku, ale ani mimo či zblokovaný!

46:14

Pokus Škorpíkové z levého kruhu zablokovala soupeřka, která hned před ní poklekla na led.

45:24

Tereza Mazancová ale chce víc a my to dobře víme. U pravého mantinelu se dobře zbavila Finky a vyslala vysokou střelu, tu však Lahtinenová vyráží.

45:02

Prozatím nesvedl nic, Finky se osvobodily a můžou na led poslat čerstvé síly.

44:36

Důsledkem je další icing hráček v modrém, které teď působí až zaskočeně. Tak co s nimi svede první útok po svém návratu na led?

44:09

Lahtinenová čelila další střele, tentokrát už z příliš velkého úhlu. Ale naše bojovnice dál pokračují ve velkém tempu.

43:09

43:09 Tereza MAZANCOVÁ - 4:2

43:09

Česko právě vstřelilo branku!
Tak vidíte, zápas opravdu ještě neskončil! Češky vtrhly do třetí třetiny velmi dobře a dočkaly se druhé branky. Anna Kalová vyslala dopředu po levé straně TEREZU MAZANCOVOU, která vystřelila mezi ruku a tělo brankářky, a ta puk propustila za záda – 4:2! Asistence: Anna Kalová, Sára Čajanová.

42:33

Finky nám ale pomáhají zakázaným uvolněním. Český kouč Pavel Zuziak stáhl hru na tři formace, teď už je na ledě zase Čajanová a spol.

42:18

Možná trochu zbytečně odpálila Gruntová puk do útočného pásma, soupeřka tam byla jasně první a pro naši útočnici už bylo těžké ho vybojovat zpátky.

41:47

Haasová přenechala puk v útočném pásmu Škorpíkové, ta to zkusila z pravého kruhu sama. Lahtinenová se nalepila na tyčku a střelu zastavila.

41:26

Nyní se hraje za českou brankou, naše děvčata tam vytlačila soupeřky a brání se aktivně.

40:40

Tereza Mazancová pak nestačila u hrazení dostat před Finku rameno, takže o kotouč přišla.

40:13

První formace se hned vydala forčekovat. Mazancová pak vracela puk Kalové, ale mezi ní a brankou byly snad dvě soupeřky, které tak kotouč zblokovaly.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

Finsko – 10 (24)
Česko – 7 (11)
Finky přidaly na startu druhé třetiny čtvrtou branku, ale náš tým se postupně dostal do tempa a posledních deset minut už od něj sneslo měřítka. Češky daly do hry bojovnost, postupně se začaly dostávat do brankoviště a odměnou jim byla první reprezentační trefa Viktorie Chladové.

Věřme, že budeme v podobném duchu pokračovat i po přestávce, protože pak by třeba ještě šlo se zápasem něco udělat. Ale Finky jsou silné, o tom žádná.

Třetí třetina začne přibližně ve 14:23.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

39:28 Střela Škorpíkové.

39:28

Další snížení mohla obstarat Škorpíková, která si parádně vyjela s pukem od modré čáry až před branku. Mířila ke druhé tyči, ale na Lahtinenovou nevyzrála.

38:50

38:50 Viktorie CHLADOVÁ - 4:1

38:50

Česko právě vstřelilo branku!
Teď už se česká reprezentace po zlepšeném výkonu prosazuje a konečně maže nulu z brankového konta! Patricie Škorpíková odvedla před brankovištěm velký kus práce a ztížila Lahtinenové zákrok proti střele VIKTORIE CHLADOVÉ. Ta jí tak proklouzla za čáru a Chladová si bere kotouč na památku, protože dala svůj první gól nejen v osmnáctce, ale i v celé reprezentační kariéře – 4:1! Asistence: Adéla Hanzlíková.

38:39

Našemu týmu se nakonec podařilo vydolovat kotouč a Sára Čajanová měla velkou šanci, z pravé strany ale přestřelila vzdálenější růžek!

37:49

Lisette Täksová vyškrábla puk zpod nohou české obránkyně a uháněla sama na Hřívovou. Naštěstí dojela tak blízko, že potom už v touze zamířit k tyčce branku přestřelila.

36:50

Čárová rozhodčí dlouho signalizovala český ofsajd a nakonec ho i pískla. Nicméně udělala jasnou chybu. Češky nejdřív pásmo vyklidily, potom Gruntová vypíchla puk už v útočné třetině.

36:14

Zaútočily zase Finky, teď ale dostává puk do útočné třetiny znovu Haasová. Naše pětice by hlavně měla myslet na střídání.

35:33

Šikovné ručičky Hany Haasové dovedly náš tým až do brankoviště, ale tam chyběl důraz. Pořádné zakončení na Lahtinenovou nepřišlo.

35:02

Mazancová čekala na pas od Kalové a zariskovala, Finka ho ale přečetla. Napodruhé si naše číslo 25 chtělo soupeřku obhodit, leč znovu marně.

34:20

Tereza Mazancová teď jako čertík přidělávala Finkám potíže, když rovněž zbytek sestavy střídal. Nicméně převaha soupeřek v jejich pásmu byla přece jen značná.

33:38

Spoluhráčky střídaly, tak to Patricie Škorpíková vzala na sebe. Souboj jedna na jednu zvládla, přejela z pravé strany na levou a nebezpečně vystřelila. Bohužel vedle.

32:55

Za Hřívovou nyní zazvonila tyčka, ale byl to jen boční oblouk branky, který napálila z levého kruhu Täksová.

32:28

Češky dobře forčekovaly a plynula z toho pozice pro Terezu Mazancovou, která pálila z pravého puntíku pro buly. Lahtinenová tak byla vzhledem k úhlu ve velké výhodě a puk napodruhé přikryla.

31:52

Sluší se dodat, že nebezpečné jsou tedy stále jen finské střely. Kiira Yrjänenová potvrdila dominanci první formace Suomi, Hřívová její pokus zpacifikovala až napodruhé. V síle zakončení je mezi oběma týmy stabilně velký rozdíl.

31:39

Nyní se však finské územní převaze brání jen za cenu zakázaného uvolnění.

30:57

Nebezpečné momenty před naší brankou samozřejmě hráčkám "odpustíme", pokud samy budou také hrozit. V posledních minutách byly směrem dopředu celkem aktivní, to je dobré znamení.

30:03

30:03 Další zákrok Hřívové.

30:03

Po krkolomném zákroku zůstala Hřívová ležet v brankovišti a finská útočnice bleskove obkroužila naši klec, ale gólmanka se na poslední chvíli zmátořila a gólu zabránila!

29:21

Hra se rychle přelévá z jedné strany na druhou, právě Haasová táhla další protiútok, jenže na její zadovku nebyla mezi kruhy nachystaná žádná parťačka.

28:56

Forčekující Hana Haasová se dostala ke kotouči, při střele jí ovšem sklouzl z čepele a skončil jen za brankou.

28:22

České pětici teď vydatně pomohla jedna z hlavních rozhodčích, která se sice finské hráčce s kotoučem chtěla vyhnout, ale zkrátka a dobře ji přivřela k mantinelu.

27:40

Finky už se osvobodily, pak mířil dopředu první český útok, ale následovalo přečíslení soupeřek. Nabídku Yrjänenové hned poslala na branku Tervonenová, k dorážce se však už nedostala.

26:59

Čtvrtá formace dál srdnatě bojuje. Kotouč se zpoza brány vykutálel až ke kruhům, tam do něj chtěla praštit Gabriela Hrubanová, ale Finka jí zablokovala hokejku.

26:22

Česká reprezentace teď drží Finky v jejich třetině na jasně nejdelší úsek v zápasu, ale žádné střelecké pozice z toho neplynou.

25:18

Po nahození Gruntové z rohu pásma dojel puk rovnoběžně s brankovou čaru až k Lahtinenové. Ta ho schovala pod lapačku a dorážející Bartáková už nemohla nic provést.

24:43

Rychlá otočka kolem branky Hřívovou nepřekvapila, na poslední chvíli přitiskla k levé tyčce svůj beton a situaci zachránila.

24:19

Haasová zablokovala střelu od modré čáry, ale už se Finky zase vrátily do našeho pásma a kombinují.

23:40

23:40 Přihrávka Kalové na Haasovou v přečíslení.

23:40

Češky si vypracovaly první přečíslení v zápase, Anna Kalová nabízela puk bekhendem Haně Haasové. Té si ale všímala soupeřka moc dobře, než aby naše útočnice mohla zakončit.

22:33

22:33 Oona HAVANAOVÁ - 4:0

22:33

Finsko právě vstřelilo branku!
Oslabení jako takové český tým ubránil, ale pár sekund po jeho konci bohužel inkasuje počtvrté. Hřívová si nevšimla, že po dorážce z nulového úhlu se jí puk odrazil do brankoviště, kde ho bez potíží zametla OONA HAVANAOVÁ – 4:0. Asistence: Tilli Keränenová, Oona Koukkulaová.

22:19

22:19 Zákrok české brankářky.

22:19

Česká gólmanka teď asi moc neviděla na střelu Ahlskogové, puk sice zastavila, ale šoural se jí za záda. Tygřím skokem ho však poslala vedle tyčky!

21:44

...nakonec přišla křižná přihrávka a střela z pravého kruhu, kterou Hřívová vykopla pravým betonem a její spoluhráčka puk poslala přes všechny čáry.

21:35

Další kombinaci držíme daleko od branky...

21:05

Finky dobře stáhly naši čtveřici za osu a Nelli Laitinenová si najela až do gólové pozice. Mířila na druhý růžek, ale Hřívová tam perfektně vytasila lapačku!

20:26

Češky jen tak tak zabránily finskému přečíslení a poprvé putují na trestnou lavici. Adéla Hanzlíková (CZE) je vyloučena za podrážení.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v 1. třetině:

Finsko – 14
Česko – 4
Neříká se mi to snadno, ale po včerejším ne úplně marném výkonu je dnes český tým mimo roli a do zbytku zápasu musí zlepšit úplně všechno. Finky jsou jednoznačně lepší a skóre 3:0 pro nás vzhledem k obrazu hry není kruté, zhruba odpovídá. Většinu času se hrálo v českém pásmu, a to i těsně před brankovištěm, naopak domácí gólmanka čelila jen jediné pořádné střele.

Druhá třetina začne přibližně ve 13:43.

20:00

První třetina skončila.

19:46

Čtvrtý gól měla na mušce kapitánka Kiira Yrjänenová, a to hned dvakrát. Nejdřív se obtočila kolem české hráčky, ale druhý růžek naštěstí minula, potom jí další strážkyně na poslední chvíli zablokovala hokejku před Hřívovou.

19:25

A vzápětí dalším. Čárová rozhodčí tak zase vrací naše děvčata zpátky do hry.

19:14

Česká pětice nemůže vystřídat, provinila se totiž zakázaným uvolněním.

18:53

Andrea Trnková vysunula po levé straně Lucii Gruntovou, ta nicméně v souboji za brankou o puk přišla.

18:11

Hřívová čelila finskému přečíslení, Češky vzápětí nedostaly kotouč z pásma a brání se rotaci domácího týmu.

17:24

Národní tým dostal kotouč na útočnou polovinu, aktuálně to je vrchol jeho snažení a už se zase musí bránit.

16:35

Další práce pro naši gólmanku, Havanaová bez potíží obkroužila českou branku a střílela z úhlu.

16:26

Alexandra Hřívová chtěla vedle tyčky odpálit kotouč, místo toho hokejkou podmetla Vartiainenovou. Můžeme být rádi, že z toho neplyne menší trest.

15:53

Obrázek hry se nemění. České juniorky dál zůstávají zatažené v defenzívě a vůbec se nezdá, že by aktuálně dokázaly cokoli vymyslet. Už aby byla přestávka.

14:34

14:34 Kiira YRJÄNENOVÁ - 3:0

14:34

Finsko právě vstřelilo branku!
A vzápětí přidávají třetí branku, což už je pro nás hodně neveselé. Střelu Laitinenové vyrazila Hřívová před sebe a české hráčky byly hodně pomalé a nedůrazné, takže jim za zády zůstaly dvě soupeřky. Dokonce z druhé strany se tam dostala KIIRA YRJÄNENOVÁ, jež z boku zametla puk do odkryté klece – 3:0. Asistence: Nea Tervonenová, Nelli Laitinenová.

14:16

Náš tým je každopádně velmi pasivní a vůbec si nevěří, takže Finky mohou vesele dál útočit.

13:35

Další finské zakončení si naše gólmanka pohlídala, naštěstí šlo z hodně velkého úhlu. Jediný úkol tak zněl pohlídat si první tyčku.

12:49

12:49 Pauliina SALONENOVÁ - 2:0

12:49

Finsko právě vstřelilo branku!
Už je to o dvě branky. Česká sestava se nechala unést hrou u mantinelu a když kotouč vypadl směrem k modré čáře, nikdo k soupeřce včas nepřistoupil. PAULIINA SALONENOVÁ se tak mohla přiblížit k brance a pak přesně vystřelit do růžku nad vyrážečku Hřívové – 2:0. Asistence: Krista Parkkonenová.

12:16

Od modré čáry poslala puk na branku Eliška Vaněčková a černá guma se pak zajímavě odrážela. Gólmanka Lahtinenová ji však i v sedě dokázala vytěsnit.

11:46

Už ale Finky dostaly hru na druhou stranu a dvakrát musela zasahovat Hřívová.

11:03

11:03 Lahtinenová zasáhla betonem proti střele Kalové.

11:03

Po nahrávce Čajanové dobře pálila z vrcholu kruhu Anna Kalová, to byl pro Lahtinenovou těžký zákrok pravým betonem. Po dorážce se pak ještě natahovala Mazancová.

10:04

10:04 Tilli KERÄNENOVÁ - 1:0

10:04

Finsko právě vstřelilo branku!
Finky se pět sekund po vhazování bohužel ujímají vedení, český tým si špatně rozebral hráčky a teď toho lituje. TILLI KERÄNENOVÁ vyškrábla kotouč a z úhlu vystřelila na Hřívovou, která ho vyrazila před sebe. Než ho ale stihla přikrýt, finská útočnice ho dorazila do branky – 1:0. Asistence: Oona Havanaová.

09:33

Dlouho boj o kotouč vyústil v zajímavou pozici pro Sanni Vartiainenovou, která střílela přes obránkyni z mezikruží. Hřívová musela podržet nerozhodné skóre.

08:43

Patricie Škorpíková srazila nepřesnou finskou střelu do vzduchu, pak si rukavicí stáhla kotouč a odpálila ho o mantinel daleko od nebezpečí.

08:19

Češky poprvé v utkání posílají kotouč na zakázané uvolnění, nevyšel jim pokus o dlouhou rozehrávku.

07:55

O kotouč bojovala Tereza Mazancová, autorka včerejšího hattricku. Od modré ho pak nahodila na bránu Renata Mudráková, to pro Lahtinenovou nepředstavovalo žádný problém.

07:13

Poslední střídání je pro českou sestavu varováním, Finky se dlouho motaly kolem brankoviště. Kotouč teď vyletěl na naši střídačku a rozhodčí přerušují hru.

06:38

Z rohu mířila přesná přihrávka na Oonu Havanaovou, ta naštěstí netrefila branku. Nevím, zda jí do zakončení nesáhla jedna z českých hráček.

05:56

Už se Češky dostaly k puku. Zuzana Černá ho chtěla napálit na branku z první, ale přihrávku obrdžela za tělo.

05:32

Zatím stále zůstáváme jen u komplikování finské rozehrávky, nyní sledujeme tento obraz v podání mladičké třetí formace.

04:37

Střela z hodně ostrého úhlu nejspíš netrefila českou svatyni, na druhé straně se pak dopředu marně pokoušela protlačit Tereza Mazancová.

04:05

První nebezpečné kombinace Finek. Yrjänenová naštěstí dostávala přihrávku hodně daleko před sebe, po pasu na Rantalaovou zasáhla Hřívová svou nataženou hokejkou.

03:18

Na tom se nic nezměnilo ani teď, dvojici nahození na zadní mantinel sebraly Finky. Pak se vydaly dopředu a kotouč se dokutálel k Hřívové, jež přerušuje hru.

02:28

Češky se vymanily z územního tlaku soupeřek a dostaly kotouč do bezpečí, takže mohou v klidu dostřídat. Nic dalšího zatím ještě nevymyslely.

01:28

Také naše první formace sáhla k prvnímu nahození, teď už na hrací ploše bojuje druhá. Finky se ale zatím drží na kotouči víc.

00:30

V české brance dnes od začátku stojí Alexandra Hřívová, která si hned na začátku připsala první zákrok po střele od modré čáry.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Finsko: Lahtinenová (A. Laitinenová) – N. Laitinenová (C), Rantalaová, Yrjölaová, Timonenová, Suorantaová (A), Parkkonenová, Ahlskogová, Koukkulaová – Sundelinová, Yrjänenová (A), Tervonenová – Teräväinenová, Salonenová, Nuutinenová – Vanhanenová, Vartiainenová, Täksová – Keränenová, Havanaová, Annti-Roiková. Trenérka: Mira Kuismaová.

Česko: Hřívová (J. Pejšová) – Habartová, Hanzlíková (A), Vaněčková, G. Horáková, Machková, Z. Černá, Mudráková, Chladová – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Škorpíková (A), T. Horáková – A. Trnková, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak.

Rozhodčí: Aabergová, Saarimäkiová – Palolaová, Oksanenová (všechny FIN).
Češky včera neodehrály úplně špatný zápas, ale nebyl to výkon, který by mohl stačit na vítězství. V první třetině dvakrát odpověděly na trefu soupeřek, ale druhou nezvládly a inkasovaly čtyři góly. Potom už neměly sílu, aby proti fyzické převaze starších Finek něco se zápasem udělaly.

Česko "18" – Finsko "23" 4:7 (2:2, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Mazancová (Čajanová), 15. Hanzlíková (Kalová), 33. Mazancová (Hanzlíková, Čajanová), 60. Mazancová (Čajanová) – 5. Yli-Mäenpääová (Valkjärviová, Koukkulaová), 14. Nousiainenová (Karjalainenová, Tohilaová), 25. Vesaová (Seikkulaová, Nousiainenová), 28. Vesaová (Karjalainenová, Allinenová), 30. Seikkulaová (Yli-Mäenpääová, Valkjärviová), 36. Karjalainenová (Vesaová, Nousiainenová), 52. Kailaová (Kaitalaová).
Česko: J. Pejšová – Vaněčková, Hanzlíková, Habartová, G. Horáková, Z. Černá, Chladová, Machková, Mudráková – Mazancová, Kalová, Čajanová – Haasová, Škorpíková, T. Horáková – A. Trnková, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenéři: Zuziak, Vozák a Vojtek.

Zato finská osmnáctka měla o poznání snadnějšího soupeře, a to se potvrdilo i na skóre. Domácí tým deklasoval Norsko jednoznačně 10:0. Nejvíc zářila formace Kiiry Yrjänenové (4+1) s kapitánkou Nelli Laitinenovou (0+5).

Finsko "18" – Norsko "18" 10:0 (2:0, 5:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Rantalaová (Laitinenová, Sundelinová), 9. Keränenová (Ahlskogová), 28. Sundelinová (Yrjänenová), 29. Yrjänenová (Laitinenová, Sundelinová), 31. Täksová, 33. Yrjänenová (Laitinenová, Rantalaová), 37. Yrjänenová (Laitinenová, Tervonenová), 52. Teräväinenová (Nuutinenová, Yrjölaová), 55. Yrjänenová (Laitinenová, Rantalaová), 59. Teräväinenová (Salonen).
Znovu vás zdravím u sledování české ženské reprezentace do 18 let. Na Kuortane Cupu ve stejnojmenném finském středisku včera vyzvala domácí reprezentantky do 23 let a prohrála 4:7, dnes ji čekají pro změnu finské vrstevnice. Povede si náš tým lépe? Dokáže zvítězit stejně jako na posledním turnaji v Jihlavě? Věřme, že ano!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Finsko – Česko

5:3

konec (3:0, 1:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Keränenová (Havanaová), 13. Salonenová (Parkkonenová), 15. Yrjänenová (Tervonenová, N. Laitinenová), 23. Havanaová (Keränenová, Koukkulaová), 51. Yrjänenová – 39. Chladová (Hanzlíková), 44. Mazancová (Kalová, Čajanová), 55. Čajanová (Habartová)

Finsko: Lahtinenová (A. Laitinenová) – N. Laitinenová (C), Rantalaová, Yrjölaová, Timonenová, Suorantaová (A), Parkkonenová, Ahlskogová, Koukkulaová – Sundelinová, Yrjänenová (A), Tervonenová – Teräväinenová, Salonenová, Nuutinenová – Vanhanenová, Vartiainenová, Täksová – Keränenová, Havanaová, Annti-Roiková. Trenérka: Mira Kuismaová.

Česko: Hřívová (J. Pejšová) – Habartová, Hanzlíková (A), Vaněčková, G. Horáková, Machková, Z. Černá, Mudráková, Chladová – Mazancová, Kalová, Čajanová (C) – Haasová, Škorpíková (A), T. Horáková – A. Trnková, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak.

Rozhodčí: Aabergová, Saarimäkiová – Palolaová, Oksanenová (všechny FIN).

Průběh zápasu
1. třetina
10:04 FIN 1:0 Keränenová (Havanaová)
12:49 FIN 2:0 Salonenová (Parkkonenová)
14:34 FIN 3:0 Yrjänenová (Tervonenová, N. Laitinenová)
Po 1. třetině
2. třetina
20:26 CZE 2 Hanzlíková, hákování
22:33 FIN 4:0 Havanaová (Keränenová, Koukkulaová)
38:50 CZE 4:1 Chladová (Hanzlíková)
Po 2. třetině
3. třetina
43:09 CZE 4:2 Mazancová (Kalová, Čajanová)
47:33 CZE 2 Černá, podrážení
50:20 FIN 5:2 Yrjänenová
54:56 CZE 5:3 Čajanová (Habartová)
56:27 CZE 2 Gruntová, podrážení
Konec