Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

HC Slovan Ústí nad Labem – IHC Králové Písek

5:4

po prodl. (2:0, 2:1, 0:3 - 1:0)

22.09.2019, 14:45 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Skupina A • Vít Trubička (@VtTrubika)

Já se s vámi odsud z ústeckého zimního stadionu pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek svátečního dne. (16:59:53)
Tak to bylo velmi dramatické utkání. Zprvu vypadalo dosti jednoznačně, leč Písek se v třetí třetině vzchopil a dokázal vrátit do hry. Ta tak dospěla až do prodloužení, které domácí Slovan utnul hned po druhé úspěšné akci a bere dva body.

Konec zápasu.

60:54

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
A je dokonáno! Samostatným výpadem od vlastní branky rychle přejel na opačný konec hřiště ADAM JANOUŠEK, který také pohotově zavěsil a ukončil tak dnešní utkání. Asistence: Matěj Harkabus.

60:14

V počátku prodloužení si Ústečtí najeli do útočné třetiny, kde se snaží najít volný prostor ke střele.

60:01

Začalo prodloužení.
Tato třetina patřila zejména píseckým hokejistům, kteří ze sebe dokázali vymáčknout naprosté maximum a třemi góly poslat zápas do prodloužení. Ústecké to ale musí velmi mrzet, neboť vedli již 4:1.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:34

Písek právě vstřelil branku!
Závěrečný tlak Písku vyšel a 26 vteřin před koncem třetí třetiny je srovnáno! Volný prostor u levé tyče krásně našel JIŘÍ EGERT, který navíc kompletuje svůj hattrick v dnešním utkání. Asistence: Matěj Fríd, Jan Tampier.

58:26

Písek za vlastní brankou ukořistil kotouč a i přes drobný zádrhel se dostal dopředu. Po odstoupení gólmana Pícla navíc tlačí svého soupeře a snaží se o skórování.

57:52

Pojištění ústeckého vedení měl na své holi Jan Macel, při dorážce jiné střely svého týmu. Pícl ale proti pozemní střele včas vysunul betony a vyrazil ji.

57:11

Ústečtí se musí velmi snažit před vlastní brankou. V defenzivě a blokování kotouče se jim ale daří, díky čemuž se mohli postavit i k rozehrávce.

56:41

Toho hosté využili k dalšími brejku, který jen s velkým štěstím neskončil minimálně s velkým závanem na gólmana Kmocha.

56:09

Tlak Slovanu narůstá i přes shodný počet mužů na ledové ploše. Domácím se ale stále nedaří vystřelit.

55:29

Hosté v plném počtu.

54:53

Slovan se stále drží v útočném pásmu a stále se pokouší o znovupojištění svého vedení. V královské brance ale stojí připravený Michal Pícl, který působí na kotouče jako magnet.

53:39

Písek právě vstřelil branku!
Tak to byla hodně povedená trefa! JIŘÍ EGERT si velmi rychle najel skrz celé hřiště a z hranice pravého kruhu prudce propálil Kmochovu svatyni. Utkání se tak v samém závěru velmi dramatizuje. Asistence: Stanislav Vajner.

53:35

Písek pokračuje ve čtyřech.

53:29

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jan Tampier – 2 min., podrážení).

52:57

Několik křižných nahrávek proměnil ve střelu Jan Macel. Ústecký forvard ale pálil pod celkem velkým úhlem, čímž bylo pro něj obtížné propálit brankovou síť.

52:06

Další dvojnásobnou početní výhodu zahájil Slovan postupnou rozehrávkou od vlastní branky. Díky ní se záhy dostal do útočného pásma a postupně se přibližoval k samotnému Píclovi.

51:35

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Matěj Novotný – 2 min., sekání).
Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Josef Cibuzar – 2 min., sekání).

51:03

Písek právě vstřelil branku!
Hostům se ještě povedlo snížit a přiblížit se tak k návratu do hry! Po vhazování se dostal ke kotouči JAN KARBULKA, který z vnější hranice levého kruhu neváhal a z první napálil kotouč přímo do ústecké branky. Asistence: Matěj Přibyl.

50:35

Hosté v plném počtu.

50:06

V jednomužné početní nevýhodě se Písku více daří vyhazovat kotouče a narušovat tak kombinaci domácího týmu. Ten se tak častěji musí vracet k vlastní brance.

49:50

Králové pokračují ve čtyřech.

49:33

Ústečané se ale rychle vrátili s pukem zpět a z hranice brankoviště se pokoušeli o procedění kotouče do Píclovy branky.

48:52

Ihned po dvou přihrávkách narušil oslabený Písek souhru domácího týmu a vyhodil kotouč do bezpečí, čímž získal cenné vteřiny.

48:35

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Matěj Fríd – 2 min., hákování).

48:25

Přesilovka pomohla Slovanu v dalším usazení se v útočném pásmu a ostřelování Píclovy svatyně.

47:50

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Stanislav Vajner – 2 min., hákování).

46:40

Králům se daří držet na uzdě útočící ústecké hokejisty daleko od vlastní branky a bez možnosti vystřelit. Pouze vytěsnit je ven z útočné třetiny se zdá být pro Jihočechy náročným úkolem.

46:15

Velmi dlouho odolávali písečtí hokejisté tlaku na vlastní branku, a ten bude jistě pokračovat i nadále. V mezidobí si ale pomohli vyhozením kotouče na icing.

43:23

Z vnější hrany modré čáry vypálil na branku Martin Štěpánek, jehož střelu pouze gólman Pícl srazil hokejkou k mantinelu.

42:19

Po vyrovnání početních sil to zprvu vypadalo pro Písecké velmi nadějně, co se týče rozehrávky útočné příležitosti. Ve středním pásmu jim ale kotouč ujel až ke Kmochovi, což vrátilo do hry domácí tým.

41:58

Hosté v plném počtu.

41:05

Michal Pícl musí být velmi na pozoru při střežení svého obranného prostoru. S řadou šancí Slovanu si ale zatím dokázal poradit bez větších obtíží.

40:04

První buly závěrečné periody patřilo ústeckým hokejistům. Ti se zformovali u vlastní brány, načež se sjeli k dalšímu přesilovkovému tlaku v útočném pásmu.

40:01

Začala třetí třetina.
Počátek druhé třetiny patři hráčům Písku. Jejich tlak vygradoval v 27. minutě úspěšnou trefou Jiřího Egerta. Posléze ale převzal otěže hry domácí Slovan, který již málokdy pustil soupeře ke slovu a dalšími dvěma góly si pojistil průběžné vedení.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Stanislav Vajner – 2 min., hákování).

39:44

I Písečtí se ale snaží otočit těžiště hry a udržet kotouč co nejdále od vlastní branky.

39:11

I v poslední minutě se Ústí drží před brankou soupeře ve snaze něco vytvořit a vstřelit další gól.

38:21

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
A to se také podařilo, přestože již byl písecký útočník na ledě! Dělovkou od modré tvrdě rozvlnil síť písecké branky ADAM JANOUŠEK, díky jehož povedené trefě vede Slovan již o tři branky. Asistence: Tomáš Stuchlý

38:17

Hosté v plném počtu.

37:50

Slovan rozjel další přesilovkový čtverec, po jehož obvodu si nahrává a pokouší se vystřelit na Buchtu.

37:36

Domácí v plném počtu.

36:47

Hra čtyři na čtyři více sedí Králům. Ti se v ní dostali k výrazné šanci proti brance Kmocha. Ústecký gólman si ale dokázal poradit a včas kotouč pokrýt.

36:17

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Jan Karbulka – 2 min., podrážení).

35:46

Tak tohle byla povedená akce v podání Víta Šindeláře! Vyjel si z píseckého sevření podél levého mantinelu. Před brankou našel o něco málo lépe postaveného Jana Macela, který si ovšem najel příliš blízko k brance a nedokázal ji prostřelit.

35:36

Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Roman Brandner – 2 min., podrážení).

34:39

Nepříznivý stav ještě více nabudil písecké hokejisty k větší aktivitě na Kmochovu branku. Obránci domácího týmu se ovšem statečně drží a hájí svůj předbrankový prostor.

33:07

Hosté v plném počtu.

33:07

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Zdá se, že přesilovky budou silným aspektem ve hře Slovanu. V rohu sevřeném mantinelem a modrou čárou se opřel tvrdě do kotouče MATĚJ HARKABUS, proti jehož dělovce neměl Pícl sebemenší šanci. Asistence: Pavel Gottfried, Adam Janoušek.

31:58

Svou další přesilovku rozehrál Slovan velmi aktivně. Postupně se přibližuje k brankovišti, které měl na dostřel Roman Brandner, v první chvíli ale nepřekonal ležícího píseckého obránce.

31:15

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Filip Andrle – 2 min., sekání).

31:07

Ve středním pásmu zachytil souhru Písku Martin Štěpánek. Ten ihned zahájil protiakci svého týmu.

30:05

Křižmo z pravé strany vypálil na Kmocha Matěj Novotný. Ústecký gólman ovšem včas sevřel betony a díky tomu puk vyrazil. Tlak na jeho branku ale neustává.

28:56

Svou střelu ještě dorážel na branku Matěj Harkabus. Ani v jednom případě ale na gólmana Pícla nevyzrál. Ten navíc podruhé pro jistotu přikryl kotouč a z následného buly svou šanci zkusil Písek.

27:36

Ústečtí se drží před brankou Pícla, kde se snaží vyzrát na precizně bránící písecké hokejisty. Pětičlennou obrannou formaci hostů ale překonat nedokázali, navíc museli rychle odvracet brejk.

26:36

Písek právě vstřelil branku!
Jihočechům se daří dramatizovat utkání! Napříč celým útočným pásmem si najížděl JIŘÍ EGERT, až nakonec z hranice levého kruhu vypálil křižmo na branku. Puk tak už jen rozvlnil síť za zády Kmocha. Bez asistence.

25:36

Zrovna tak aktivně si počínali na opačné straně písečtí hokejisté. Tedy až do chvíle, než se puku zmocnil Samuel Hampl a zahájil postupnou protiakci Slovanu.

23:11

Slibně si počínal Slovan v útočném pásmu, kde si ukořistil kotouč a snažil se o vystřelení. Z tlaku na Buchtovu branku ale nic nevytěžil.

22:26

Puk stále patří do držení píseckých hokejistů. Ti se ale drží u vlastní branky.

21:39

Zcela sám se dostal z píseckého sevření Vít Šindelář, který rychle projel skrz celé hřiště a vypálil na Petra Buchtu. Písecký gólman ale kotouč přikryl lapačkou k zemi.

21:17

Slovanu se sice podařilo na malou chvílí zmírnit tlak vyhozením kotouče na icing. Velmi rychle se ale Písek dokázal vrátit zpět a pokračoval v útočném tažení.

20:30

Do druhé třetiny vstoupili ve větším tlaku písečtí hokejisté. Gólman Kmoch si hned v první půlminutovce připsal zásah, navíc se Slovanu nedaří soupeře vytěsnit z útočného pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina přinesla od samého počátku lepší hru domácího týmu, který ji podtrhl dvěma úspěšnými zásahy do písecké branky. Soupeř se snažil až v závěru, přesto na gól to nestačilo.

20:00

První třetina skončila.

19:51

Velmi pomalu se Slovan dostává od vlastní branky.

18:48

Dobře si počínal Jakub Tot při objíždění Karbulky. Slovanu se tak otevřela další cesta k útoku.

17:40

U vlastní branky si kotouč vybojoval Václav Brož. Chvíli ho zde držel, nakonec se i přes ústecké napadání dokázal prosmýknout do útoku. Tam se ale dlouho neohřál.

16:59

Nic z toho ale hosté vytěžit nedokázali, navíc musí čelit dalšího tlaku od domácích hráčů.

15:06

S kotoučem na holi chtěl přejít křižmo přes střední pásmo po vhazování Matěj Harkabus. Dva písečtí obránci byli ale nad jeho síly, tak o kotouč přišel a soupeř se vydal do brejku.

14:36

Ústecká střelecká chuť neustává. Slovan se drží stále v útočném pásmu a snaží se vybojovat ideální pozici k ohrožení branky Petra Vojtěcha Buchty.

13:36

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Domácí navyšují své vedení! Křižnou přihrávku do mezikruží od Víta Šindeláře převzal JAN MACEL, který doslova dotlačil kotouč do písecké branky. Asistence: Vít Šindelář, Pavel Gottfried.

12:16

Důrazně si počíná i písecká obrana při demolování příležitosti Ústečanů. Domácí jsou drženi u mantinelu a nedokáží přes blok Králů ohrozit Buchtovu branku.

11:19

Slovan ubránil i další písecký nájezd. Králové byli nuceni sjet až za Kmochovou branku, odkud ale nedokázali vystřelit,.

10:14

Matěj Přibyl vyvezl kotouč podél levého mantinelu do útočného pásma. Střelám tak musí čelit i Kmoch. Není jich ale zas tolik, aby činily gólmanovi Slovanu velké problémy.

09:31

Ústečané se ale stále drží těsně před Buchtovou brankou, kterou se také z krátké vzdálenosti snaží ostřelovat. Písecký gólman se ovšem drží.

07:08

Tak dlouho vyčkával Pavel Gottfried s rozehrávkou na modré čáře, až se k němu sjelo několik blokujících hráčů a obránce Slovanu tak pálil mimo.

06:19

Písečtí se osvobodili na středu pole. V první chvíli se sice vrátili k brance, odtamtud ale rychle vyjel Jan Karbulka, který rovněž prověřil gólmana Kmocha. Strážce ústecké svatyně ale zůstal připraven.

05:25

Vyčkávací rozehrávku od vlastní branky zkusil i Písek. V jejich podání ale nebyla příliš úspěšná, neboť puk si sjel podél mantinelu až na zakázané uvolnění. Vhazovalo se tak opět před gólmanem Buchtou.

04:28

Králům se podařilo uvolnit tlak na vlastní branku a přesunout těžiště hry před Kmocha. Na ústeckého gólmana se pokusil vypálit Stanislav Vajner, jehož střela se ale odrazila o nejbližšího obránce Slovanu.

03:00

Hosté v plném počtu.

03:00

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Máme tu první gól utkání a zároveň první využitou přesilovku! Po povedeném samostatném úniku se dostal ke střele MATĚJ HARKABUS, který přesně překonal gólmana Buchtu. Asistence: Erik Mareš.

02:40

Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Matěj Šafář – 2 min., hákování).

02:40

S přihrávkou od Jáchyma Čermáka si obloukem najel před branku Matěj Harkabus. Ten už ale z těsné blízkosti nedokázal vystřelit.

01:47

Domácí hokejisté drží v poklidu kotouč za vlastní brankou a vyčkávají na příhodný okamžik pro přesun hlouběji do prostoru.

00:48

Průjezd přes dva hráče se zpočátku vydařil Adamu Janouškovi. Ten se díky tomu prosmýkl do útočného pásma. Držel se ale stále u mantinelu, záhy ho Písečtí i o kotouč obrali.

00:03

První kotouč si vybojovali ústečtí hokejisté. Po krátké souhře za modrou se vydali před píseckou branku, kde ovšem o puk rychle přišli.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (Volke) – Šešina, Stuchlý (A), Jarábek, Gottfried, Mareš, Štěpánek – Harkabus (C), Hampl, Matloch, Macel, Brandner, Tot, Janoušek, Šindelář (A), Čermák.

IHC Králové Písek: Buchta (Pícl) – Tampier, Kulvejt, Kurfürst, Cibuzar, Šafár, Kocour, Vajner – Petřík, Přibyl (C), Andrle, Fríd (A), Novotný (A), Egert, Karbulka, Brož, Kouba.

Rozhodčí: Místecký – Goltsch, Sýkora.
Oba týmy se utkaly již v loňské kvalifikaci o "účast" v někdejší DHL extralize juniorů. V jejím rámci se utkali ve dvou zápasech, přičemž každý z nich vypadal úplně jinak. V prvním duelu těsně vyhrál vzájemnou přestřelku Písek, jemuž se povedlo ovládnout utkání v poměru 5:4. Druhý zápas, hraný na píseckém ledě, již zcela patřil severočeskému týmu, který tak zakončil svou kvalifikační cestu vysokou výhrou 5:1.
Dosavadní výsledky píseckých Králů:
1. kolo: IHC Králové Písek – SKLH Žďár nad Sázavou 5:4 pp.
2. kolo: HK Kralupy nad Vltavou – IHC Králové Písek 7:5
3. kolo: BK Havlíčkův Brod – IHC Králové Písek 6:0
Prozatímní výsledky ústeckého týmu:
2. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem – BK Havlíčkův Brod 3:4
3. kolo: HC Kobra Praha – HC Slovan Ústí nad Labem 1:2 pp.
Proti sobě nastoupí dva tabulkoví sousedi, které navíc spojuje stejný bodový zisk. Jak Ústí, tak Písek mají na svém kontě dva body a obývají páté, respektive šesté místo tabulky. Pro Slovan ale hovoří jeden zápas k dobru, má odehrané pouhé dva duely, kdežto Písek již tři.
Zdravím vás u 4. kola Redstone extraligy juniorů. Domácí HC Slovan Ústí nad Labem přivítá na svém ledě tým IHC Králové Písek. Přeji příjemné počtení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:45.

HC Slovan Ústí nad Labem – IHC Králové Písek

5:4

po prodl. (2:0, 2:1, 0:3 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Harkabus (Mareš), 14. Macel (Šindelář, Gottfried), 34. Harkabus (Gottfried, Janoušek), 39. Janoušek (Stuchý), 61. Janoušek (Harkabus) – 27. Egert, 52. Karbulka (Přibyl), 54. Egert (Vajner), 60. Egert (Fríd, Tampier)

HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (Volke) – Šešina, Stuchlý (A), Jarábek, Gottfried, Mareš, Štěpánek – Harkabus (C), Hampl, Matloch, Macel, Brandner, Tot, Janoušek, Šindelář (A), Čermák.

IHC Králové Písek: Pícl (Buchta) – Tampier, Kulvejt, Kurfürst, Cibuzar, Šafár, Kocour, Vajner – Petřík, Přibyl (C), Andrle, Fríd (A), Novotný (A), Egert, Karbulka, Brož, Kouba.

Rozhodčí: Místecký – Goltsch, Sýkora

Průběh zápasu
1. třetina
02:40 PIS 2 Šafář, hákování
03:00 UNL 1:0 Harkabus (Mareš)
13:36 UNL 2:0 Macel (Šindelář, Gottfried)
Po 1. třetině
2. třetina
26:36 PIS 2:1 Egert
31:15 PIS 2 Andrle, sekání
33:07 UNL 3:1 Harkabus (Gottfried, Janoušek)
35:36 UNL 2 Brandner, podrážení
36:17 PIS 2 Karbulka, podrážení
38:21 UNL 4:1 Janoušek (Stuchý)
39:58 PIS 2 Vajner, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
47:50 PIS 2 Vajner, hákování
48:35 PIS 2 Fríd, hákování
51:03 PIS 4:2 Karbulka (Přibyl)
51:35 PIS 2 Novotný, sekání
PIS 2 Cibuzar, sekání
53:29 PIS 2 Tampier, podrážení
53:39 PIS 4:3 Egert (Vajner)
59:34 PIS 4:4 Egert (Fríd, Tampier)
Po 3. třetině
Prodloužení
60:54 UNL 5:4 Janoušek (Harkabus)
po prodl.