Menu

Fotbal

Italská Serie A

Janov CFC – Atalanta Bergamo

1:2

konec (0:0)

15.09.2019, 12:30 • Stadio Comunale Luigi Ferraris, Janov • 3. kolo • David Panuška

Tipsport: 3.41 3.63 2.03 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u italského fotbalu! (14:34:27)
Je za námi utkání třetího kola mezi Janovem a Atalantou. Sledovali jsme útočný fotbal na obě strany, který nakonec nabídl tři branky. Luis Muriel poslal svůj celek do vedení z penalty, ze stejné pozice srovnal v devadesáté minutě Domenico Criscito. Ještě to ale nebylo konec, protože v poslední nastavené minutě rozhodl o výhře hostů parádní střelou Duván Zapata.

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:14.

90+6

Konec zápasu.

90+5

90+5. Duván ZAPATA - 1:2

90+5

Bergamo právě vstřelilo branku!
Ale pozor, rozhodující branku nakonec dávají hosté a autorem je dnes aktivní DUVÁN ZAPATA! Ten dostal míč na hranici vápna a naprosto luxusním zakončením do šibenice vrací svému celku vedení!

90+4

Stále je ještě čas na vstřelení branky. Domácí byli aktivní těsně před vápnem, ale přihrávka po zemi do pokutového území nebezpečná nebyla.

90+3

Domenico Criscito chtěl být ještě větším hrdinou, ale centrovaný míč z levé strany na první tyčku nebyl přesný. Pierluigi Gollini má míč a rozehrává směrem dopředu.

90+2

Nastavuje se pět minut. Goran Pandev si na polovině hřiště vyšlápl na hostujícího hráče a dostává spíše takovou taktickou žlutou kartu.

90+1

90+1. Domenico CRISCITO - 1:1

90+1

Janov právě vstřelil branku!
K penaltě se postavil domácí kapitán DOMENICO CRISCITO, který to tvrdě poslal do středu branky a rozpoutal obrovské nadšení na tribunách!

89

Lukas Lerager si naběhl minutu před koncem základní hrací doby pro penaltu! Domácí hráč udělal kličku a mohl zakončovat, ale byl povalen a sudí penaltu bude ještě potvrzovat s videorozhodčím.

88

Nyní to bylo blízko! Andrea Pinamonti si naběhl na střed a před vápnem zakončoval po zemi k levé tyčce. Míč se ale do branky nakonec nevešel!

87

Hosté sice ztratili míč na útočné polovině, ale pokračující akci po lajně zastavili dobrým zákrokem. Pokračovat se tak bude vhazováním od pravé lajny.

86

Duván Zapata šel po levé straně do otevřené obrany, zastavil jej až pozorný obránce, který skluzem celé situaci zabránil. Atalanta bude ovšem hrát na útočné polovině.

85

Domácí Janov je aktivní do útoku a pokouší se utkání alespoň srovnat. Atalanta se zatím ovšem dobře brání a nechce ztratit vedení.

83

83. Ofsajd Gosense

83

Robin Gosens dostal míč na levé straně za obranu a ze strany zakončoval na první tyčku. Ionut Radu na tento pokus nedosáhl, ale nakonec byla celá situace ofsajdová!

82

Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Paolo Ghiglione, přichází Peter Ankersen.
Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Antonio Barreca, přichází Goran Pandev.

81

Obstřelování domácí obrany Atalantě nakonec nevyšlo, poslední centr se dostal od hlavičky obránce k brankáři. Ten hned rozehrává.

80

Další střelecký pokus hostujícího celku. Před vápnem přišla střela, která byla nakonec vyražena na rohový kop, další parádní zákrok od brankáře Radu!

78

Další akce od Gomeze, který to vyřešil sám a i nyní byl dosti nepřesný. Z hranice vápna zakončoval k levé tyčce, ale míč šel opět několik metrů vedle branky.

77

A další neporozumění od domácích fanoušků. Janov totiž šel po pravé straně do vápna a všichni čekali roh. Místo toho se odkopávalo od branky a Zapata měl na noze druhou branku, Ionut Radu ale jeho ránu na levé straně vyrazil!

75

A občas to domácí fanoušci dosti naštve. Nyní to před vápnem vypadalo na ruku, která přerušila nadějnou šanci. Nakonec ale ani toto sudí nepískl jako nedovolený zákrok.

74

Sudí v utkání pouští dost zákroků a platí to i v posledních minutách. Možná to je ale jedině dobře a hra není tolik kouskovaná.

73

Rafael Tolói při odhlavičkování rohového kopu dostal pořádnou ránu do hlavy od protihráče a pár sekund ležel na hřišti. S ledem na hlavě aktuálně opouští hrací plochu.

72

Riccardo Saponara se hned ukázal ve hře a na levé straně se mu povedlo po jeho zblokovaném centru vybojovat rohový kop. Šance pro Janov vrátit se do utkání.

71

Aktuálně probíhá přestávka na ochlazení, kterou aktivně využívají oba celky. Janov už má jen nějakých dvacet minut na srovnání aktuálního stavu.

70

Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Ivan Radovanović, přichází Riccardo Saponara.

66

Hostující celek pokračuje v aktivní hře a po zblokovaném centru na pravé straně bude zahrávat rohový kop.

65

65. Luis MURIEL - 0:1

65

Bergamo právě vstřelilo branku!
LUIS MURIEL na sebe vzal zodpovědnost a udělal to s chladnou hlavou! Kolumbijský fotbalista zakončil k levé tyčce a Atalanta jde do důležitého vedení.

63

Sudí Fabbri dal videu za pravdu, Duván Zapata byl v gólové pozici faulován a Atalanta bude kopat pokutový kop! Domácí Zapata dostává žlutou kartu za protesty.

62

Před více jak minutou došlo k zákroku ve vápně, ale ve hře se pokračovalo. Až nyní ji sudí přerušil a jde se podívat na VAR!

61

Luis Muriel se hned dostával do první akce utkání. Po pravé straně běžel do otevřené obrany, aby následně přihrával na hranici vápna. Zde se ale ke střele nedostal nikdo v bílém.

60

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Luis Muriel.

58

Nyní si Alejandro Gómez udělal místo na levé straně vápna a následně odcentroval na druhou stranu branky. Hans Hateboer se k dobré hlavičce nedostal a navíc ještě fauloval.

57

Janovem to nyní pořádně zahučelo. Robin Gosens si naběhl po levé straně do zakončení a po zemi mířil ke vzdálenější tyčce. Branku ale nakonec netrefil.

56

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Marten de Roon.

55

Centr z levé strany hledal Kouamého, ale ten se k hlavičce nakonec nedostal. Balon se tak dostal na hranici šestnáctky, odkud jeden z hráčů zakončoval levačkou do bránícího hráče.

54

Další faul na hranici žluté karty, nyní se provinil Mario Pašalić. Zezadu se pokoušel odzbrojit Schöneho, což se mu nakonec nedovoleně i povedlo.

52

Poprvé se Atalanta dostala ve druhů půli do vápna. Jeden z hráčů dostal přihrávku, ale již se mu nepovedlo zakončit. Byl totiž povalen k zemi, ale penalta to nebyla v žádném případě.

51

Nyní se domácí dostávali do útoku po levé straně, ale centr šel jen na malé vápno. Zde byla hostující jednička, která hned nakopává míč dopředu.

50

Domácí celek do druhého poločasu naskočil opravdu aktivně a dostal se do další dobré akce. Lasse Schöne zakončoval před vápnem, ale jeho pokus šel nad branku.

49

Hans Hateboer následně u levého praporku zajel do jednoho z domácích a je třetím potrestaným hráčem Atalanty v utkání.

48

48. Christian Kouamé (JAN)

48

Christian Kouamé se dostal do první velké šance svého celku! Na levé straně vápně zakončil do pravé šibencie, ale Pierluigi Gollini parádním zákrokem drží hosty!

47

Středem hřiště postupoval Lukas Lerager, kterého skluzem poslal k zemi jeden z hostů. Píská se faul a hra bude pokračovat rozehrávkou Janova z půlky hrací plochy.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas utkání mezi Janovem a Atalantou, které poněkud překvapivě zatím nenabídl ani jednu branku, protože sledujeme spíše útočné týmy. Oba celky se o tom pokoušely a nenudili jsme se, ale zatím ani jedna branka nepadla.

Druhý poločas začne ve 13:37.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+3

A další faul, ve středu hřiště byl povalen Lerager a Janov má ještě jednu šanci na útok v prvním poločase. Brzy nám ale první část duelu skončí.

45+1

Na zemi se najednou objevil Criscito, kterého v nepřehledném souboji poslal k zemi Josip Iličić. Nevypadalo to na nějaký obrovský faul, ale žlutá karta pro slovinského fotbalistu platí.

45

Odbývají poslední sekundy základní hrací doby prvního poločasu, který bude nastaven o další tři minuty. Hraje se u levé lajny.

44

Christian Kouamé si nyní dal míč přes bránícího hráče a šel sprintem do útoku. Hostující obránce dostává žlutou kartu za zákrok, který vlastně neudělal. Domácí hráč do něj naletěl a spadl místo toho, aby šel do rychlé akce...

42

Andrea Pinamonti se už chystal do šestnáctky, ale těsně před ní byl povalen k zemi. Hodně se zlobí domácí publikum, že sudí tento zákrok neodpískal. Ale Pinamonti nebyl faulován, bolel jej spíše dopad na dalšího bránícího hráče.

41

Třetí střelecký pokus Ivana Radanoviče v utkání. Opět před vápnem a opět po zemi, poprvé ovšem do prostoru tří tyčí. Pierluigi Gollini ale pohodově chytá.

39

Domácí si nyní v obraně špatně nahráli a Alejandro Gómez mohl poslat svůj celek do vedení. Rozhodl se pro individuální zakončení, ale ani nyní jeho rána nebyla přesná.

38

Dobrá kombinace se střeleckým pokusem na konci. Mario Pašalić zakončoval akci svého celku střelou z pravé strany, ale po zemi se mu brankáře překonat nepovedlo.

37

Za břicho, možná tříslo se drží jeden z hostujících hráčů, který opustil hrací plochu a dost možná bude střídat. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Hosté každopádně hrají v deseti.

36

Celá akce Atalanty začala u levé lajny, kdy hosté zachytili míč. Nakonec se dopracovali až do šestnáctky, kde ze vzduchu zakončoval nohou Zapata. Ale tomu se nepovedlo překonat Radu. Skákavý míč totiž ukryl.

35

Nyní to hosté vymysleli dobře, ale finální přihrávka do vápna byla nejspíše už dosti zbytečná. Hans Hateboer zakončoval, ale jeho střela byla zablokovaná.

34

Hostující celek pokračuje v útočné aktivitě, ale do nějakého nebezpečného zakončení se nemůže dostat.

33

Jenže Atalanta se nepokusila ani o přímé ohrožení branky. Celá situace byla rozehrána nakrátko, Josip Iličić centroval z levé strany na zadní tyčku, ale balon celým vápnem jen proletěl a skončil v zámezí.

32

Těsně před vápnem byl povalen k zemi Josip Iličić, který naprosto odletěl po zákroku Criscita. Sledovat budeme standardní situaci z velice solidní pozice.

31

První žlutou kartu dostává domácí Romero, který nakopl Gómeze během rozehrávky u levé lajny. Pokračovat se bude stejnou situací.

30

Alejandro Gómez se nyní dostal rychle po levé straně do útoku a poslal několikátý míč do pokutového území. Ani nyní ovšem nepřišlo zakončení.

29

Rohový kop přinesl nebezpečí na druhé straně. Duván Zapata se totiž nacpal na pravé straně až do vápna, kde přihrával na penaltu. Zde ovšem míč odehrála jen domácí obrana.

28

Následně zajímavá šance na straně druhé! Lukas Lerager dostal míč před šestnáctku a po parádním prvním doteku zakončoval. Míč šel do branky, ale nakonec jej bránící hráč srazil na roh!

28

Nyní dostal Duván Zapata míč z levé strany po zemi a hned z první zakončoval. Bránící hráč jej ovšem parádně bránil a míč trefil jen jeho nohy.

27

Domácí nyní museli bránit akci svého soupeře po levé straně. Míč hledal na zadní tyčce Zapatu, ale tomu se nakonec nepovedlo odhlavičkovat. Pokračuje se protiakcí Janova.

25

Je za námi více jak polovina prvního poločasu a brankáři se v brankách zatím moc nezapotili. Janov se pokoušel přenést hru na levé křídlo, ale přihrávka nebyla přesná.

24

Následuje čas na osvěžení, za nějakou minutu se bude pokračovat.

23

Andrea Masiello poslal míč z poloviny hřiště nártem do útoku, ale jeho přihrávka nebyla přesná a nabíhající spoluhráč míč nestihl před brankovou čárou.

22

Domácí celek klidní hru kombinací na vlastní polovině a nikam se moc nežene, spíše hraje vytrvale a nechce moc riskovat.

21

Centrovaný míč z pravé strany vletěl do vápna, kde se do hlavičky položil obránce Berat Djimsiti. Jeho netradiční zakončení ale nakonec skončilo vedle branky.

20

Do vápna domácího celku šel další centrovaný míč, ale ani nyní fotbalisté v bílém nedokázali dostat kulatý nesmysl do branky. Bude z toho alespoň roh.

19

Další střelecký pokus před vápnem od Ivana Radovanoviće a nyní byla o něco lepší! Srbský fotbalista tvrdě zakončoval k levé tyčce, ale branku těsně minul.

18

Domácí celek se hnal do útoku, ale ve středu hřiště jejich akci přerušil včasným nedovoleným zákrokem Berat Djimsiti. Pokračovat se tak bude rozehrávkou domácích.

17

Duván Zapata dostal parádní míč na levou stranu vápna, odkud hned zakončoval střelou na vzdálenější tyčku. Míč ale nakonec skončil jen vedle branky.

14

Mario Pašalić si naběhl do vápna na parádní centr z pravé strany a zjevil se sám před brankářem. Míč ale trestuhodně netrefil!

13

Janovští fotbalisté kombinovali na útočné polovině a celou akci zakončovali centrem na pravé křídlo. Centr byl ovšem přetažený a do útoku jde hostující Atalanta.

12

Podél levé lajny se řítil za obranu jeden z hostů, který následně upadl. Sudí ale jen položil ruku a ukázal, ať se hraje dále. Do útoku tak jde domácí Janov.

11

Domácí se do další akce pokoušeli dostat po levé straně, ale centrovaný míč za obranu přesný nebyl a skončil v rukavicích připraveného a vyběhnutého Golliniho.

9

Střela také na straně druhé. Před vápnem se dostal ke střele levačkou Josip Iličić, ale jeho zakončení šlo nakonec jen vedle branky domácího družstva.

8

Akce po další standardace byla zakončena před vápnem, ale Ivan Radovanović neposlal nějakou tvrdou střelu. Ta skončila jen vedle branky, nic nebezpečného.

7

Rohový kop přinesl centr do vápna, který byl ovšem odvrácen. Přišel tak další míč a Andrea Masiello musel opět odehrát balon na rohový kop.

6

V protiakci centrovali domácí na první tyčku, kde se pokoušel prosadit Domenico Criscito. Ten ovšem míč trestuhodně netrefil a od bránícího hráče se dostal do autu.

6

Pierluigi Gollini zachytil míč a rychle rozjel akci svého celku. Atalanta šla do otevřené obrany, ale nakonec nevyšla klička před vápnem.

5

Další faul, k zemi padl Lasse Schöne, kterého fauloval naprosto zbytečně na útočné polovině jeden z hostů. Do útoku tak jde domácí celek.

4

Hned po rozehrávce se domácí celek dočkal branky, ale ta není uznána. Domácí se totiž dočkali branky z ofsajdové pozice, hned tři hráči byli za obranou.

3

První faul přišel na útočné polovině Janova, kde si počínal nedovoleně Andrea Masiello. Ten k zemi poslal Lukase Leragera a bude z toho standardka.

2

Domenico Criscito následně zastavil další akci hostujícího celku u levé lajny odkopem do autu. Atalanta tak bude pokračovat vhazováním blízko branky Janova.

1

Hostující Atalanta šla hned po pravé straně do útoku, ale kombinační hra nevyšla a míč skončil na pozorné obraně. Janov se tak pokouší jít do útoku.

1

Utkání právě začalo.
Krásné brzké odpoledne u Serie A. Na hřiště právě vcházejí hráči obou celků, utkání třetího kola brzy začne!
Úvodní sestavy:

Janov CFC: Radu – Romero, C. Zapata, Criscito – Ghiglione, Schöne, Radovanović, A. Barreca – Lerager – Kouamé, Pinamonti.
Náhradníci: Jandrei, Marchetti – A. Sanabria, Biraschi, Aljámik, Favilli, Jagiełło, Pandev, Pajač, Saponara, P. Ankersen, Goldaniga.

Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Tolói, Djimsiti, A. Masiello – Hateboer, Freuler, Pašalić, Gosens – A. Gómez – Iličić, D. Zapata.
Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Arana, Palomino, Castagne, Kjaer, Barrow, Malinovskyj, Muriel, de Roon, Ibañez.

Rozhodčí: Fabbri – Alassio, Santoro.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Poslední vzájemné utkání – 11.5. 2019

Atalanta – Janov 2:1

Branky: 46. Barrow (de Roon), 53. Castagne (Djimsiti) – 89. Panděv (Romero).

Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Djimsiti, Palomino, Castagne – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens – Iličić (89. Ibañez), Pašalić (46. Barrow, 64. Pessina), D. Zapata.
Náhradníci: F. Rossi, Beriša – Barrow, Reca, Del Prato, Piccoli, Ibañez, Colpani, Pessina.

Janov CFC: Radu – Biraschi, Romero, E. Zukanović (56. P. Pereira), Criscito – Radovanović – Bessa, Lerager (50. Panděv), Veloso, Kouamé (73. A. Sanabria) – Lapadula.
Náhradníci: Jandrei, Marchetti – P. Pereira, Gi. Pezzella, Panděv, A. Sanabria, Lakićević, Dalmonte, Günter, Schafer, Rolón.
Atalanta Bergamasca Calcio

Ani Atalanta rozhodně nepatří mezi horké kandidáty na titul. A zatím si vede o malinko hůře než její dnešní soupeř. Ve dvou utkáních získala tři body a nachází se na dvanáctém místě. Výhra ji však může katapultovat na mnohem lepší umístění, jelikož je za námi teprve začátek ligy. Výhru si Atalanta připsala hned v prvním zápase, když přehrála Spal na jeho hřišti v poměru 3:2. Druhé utkání už sehrála na domácím hřišti, ale padla s Turínem 2:3.

Nejlepší střelec – Luis Muriel a Zapata Duvan (2)
Janov CFC

Janov nejspíše nebude patřit k těm největším favoritům v bojích o pohárovou Evropu, nicméně nový ročník Serie A rozehrál velmi dobře. Po dvou kolech má totiž na kontě čtyři body, které ho poslaly na současné šesté místo. Hned první utkání Janova přineslo přestřelku. Na hřišti AS Řím padlo hned šest branek. Oba týmy daly po třech, takže zápas skončil remízou 3:3. V dalším utkání už Janov vyhrál. Tento duel hrál na domácím hřišti, kde přetlačil Fiorentinu 2:1.

Nejlepší střelec – Christian Kouame (2)
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

Janov CFC – Atalanta Bergamo

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+1. Criscito (pen.) – 65. Muriel (pen.), 90+5. D. Zapata (de Roon)

Karty:   31. Romero (JAN), 63. C. Zapata (JAN), 90+2. Pandev (JAN) – 44. A. Masiello (ABC), 45+1. Iličić (ABC), 49. Hateboer (ABC)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:14.

Janov CFC: Radu – Romero, C. Zapata, Criscito – Ghiglione (82. P. Ankersen), Schöne, Radovanović (70. Saponara), A. Barreca (82. Pandev) – Lerager – Kouamé, Pinamonti.
Náhradníci: Jandrei, Marchetti – A. Sanabria, Biraschi, Aljámik, Favilli, Jagiełło, Pandev, Pajač, Saponara, P. Ankersen, Goldaniga.

Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Djimsiti, A. Masiello – Hateboer, Freuler, Pašalić (56. de Roon), Gosens – A. Gómez – Iličić (60. Muriel), D. Zapata.
Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Arana, Palomino, Castagne, Kjaer, Barrow, Malinovskyj, Muriel, de Roon, Ibañez.

Rozhodčí: Fabbri – Alassio, Santoro