Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

IHC Králové Písek – SKLH Žďár nad Sázavou

5:4

po prodl. (4:0, 0:3, 0:1 - 1:0)

13.09.2019, 19:20 • Zimní stadion Písek • Skupina A • Kateřina Němcová

Konec zápasu. (21:25:46)

60:52

Písek právě vstřelil branku!
O osudu celého klání rozhoduje svou trefou kapitán píseckého výběru MATĚJ PŘIBYL.
Prodloužení sice zahajuje svým prvním útočným pokusem písecká trojice, blíže k rozhodující brance však měli paradoxně hosté – těm se podařilo poskakující kotouč dostat před Buchtu, který v danou chvíli neměl úplný přehled o situaci.

60:01

Začalo prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:40

Po útočném výpadu domácí pětice přerušuje Krejčí hru a hosté si vybírají svůj oddechový čas.

58:56

Minuta do konce, hraje se v obranné třetině Písku.

58:02

Domácí uklidňují hru za svou svatyní..

56:54

Hráči Žďáru jsou v ráži, domácí si nemohou a hlavně nechtějí dovolit podcenit žádnou situaci..

55:09

Z velkého úhlu prověřil Buchtovu pozornost Hromádka, jenž nyní píseckou pětku točí jak na Matějské. Písečtí jsou za nadcházející přerušení hry rádi a s povděkem uvolňují led čerstvým silám.

54:11

Přihrávka rukou, hra přerušena..

53:41

Není čas ztrácet čas, hra se přelévá ze strany na stranu, oba výběry usilují o co nejrychlejší rozhřešení.

52:26

Kotouč za bránou hostů vybojoval Matěj Novotný, jenž se mínil obtočit kolem klece a zasunout puk k pravé tyči, nakonec byl ale příliš zbrklý a poslal hrací předmět úplně jiným směrem..

50:51

Před Krejčím nebezpečně operuje se svou pětkou Hrakholski, proti němuž se musejí hokejisté Žďáru mít pořád na pozoru. Po několika křižných pasech ukryl gólman hostí puk pod svou lapačku.

49:22

Žďár právě vstřelil branku!
Svého hrdinu má i druhá strana. Opět zafungovala spolupráce mezi Hromádkou a ŠIMONEM MELENOVSKÝM, který se krásně uvolnil a dobře mířenou precizní střelou k bližší tyči srovnal stav utkání. ASISTENCE: Jiří Hromádka

48:05

Buchta hrdinou okamžiku.. Před inkasováním vyrovnávací trefy právě svůj celek zachránil svou pohotovostí, jež měla za následek reakci v podobě parádního zákroku. Domácí brankář se stačil přesunout proti velice nepříjemné střele z první jednoho z hostujících útočníků, jenž slídil u jeho pravé tyčky.

47:38

Mezi kruhy si dobře sjížděl písecký Kouba, kotouč se mu ale nakonec zamotal pod brusle..

46:36

Je zřejmé, že se ani jeden z celků nechce dopustit byť jen jediné chyby.. Herní projev obou týmů je mnohem rozvážnější a působí organizovanějším dojmem.

45:08

Proti Krejčímu se nyní rozjela hned trojice domácích v čele s Hrakholskim, v rozhodující okamžik si ale neporozuměla a Píseckým relativní klid na hole nenavrátila.

43:44

Hostující gólman si připsal další úspěšný zákrok, na jeho výkonu bude nyní patrně hodně záležet, rozhodně tím tedy podpořil své sebevědomí..

42:46

Šafářovu zkusmou střelu protečoval v útočné třetině šikovně Matěj Přibyl, od jehož hole se puk odrazil do Krejčího výstroje.

42:26

Hokejisté Žďáru nyní nevěděli kudy kam, poslali proto puk přes všechny čáry – odpískáno zakázané uvolnění.

41:19

Zpoza svatyně Plamenů zamýšlel založit útok Pelikán, ten ale dostal kotouč pouze k modré čáře, kde si na něj počíhal jeden z domácích zadáků. Ten pak opět poslal puk na hostující klec, příliš vrásek ale Krejčímu nepřidělal.

40:18

Začíná klíčový úsek zápasu, lépe do něj vstoupili domácí, kteří okamžitě vyslali propagační střelu. Tu Krejčí vyrazil před sebe a opatrně pomohl rozehrát svým spoluhráčům.

40:01

Začala třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:51

Písečtí jsou viditelně v křeči, s obdobným vývojem zápasu zdá se příliš nepočítali.. alespoň dle dosavadního herního prezentování se.

37:58

Žďár právě vstřelil branku!
Že by Písečtí usnuli na vavřínech? V žilách hostujících hráčů začala kolovat nová míza, díky níž pomalu ale jistě přebírají otěže zápasu – jako blesk z čistého nebe se před Buchtou zjevil ŠIMON MELENOVSKÝ, za jehož nepříjemným pokusem se domácí gólman jen bezmocně ohlédl. Sníženo na 4:3. ASISTENCE: Jiří Hromádka

36:31

Žďár právě vstřelil branku!
Na drama právě zadělal hostující TOMÁŠ PACHL, který za asistence Čermáka rozsekl hektický úsek hry – po jeho přihrávce kratičce podržel kotouč, načež přizvedl svou ránu a překonal na brankovišti vrávorajícího Buchtu střelou do horní části brány. ASISTENCE: Jan Čermák

35:34

Stav hráčů na ledě se po čase konečně srovnal. Oba týmy hrají v pěti a usilují o její uklidnění.

35:00

Písecký Milan Petřík měl právě našlápnuto k samostatnému úniku, k jeho realizaci mu ale chyběly ještě dva tři kroky – puk měl pod kontrolou Krejčí.

34:09

Hosté hrají v plném počtu, ihned poté si připsali na účet pohlednou akci, avšak s pro ně nepříliš šťastným koncem. Hráč zakončující kombinaci promáchl..

33:34

S tresty se v tuto chvíli roztrhl pytel, Písečtí jdou vinou Filipa Andrleho do čtyř.

33:28

Hokejistům Žďáru se podařilo vyhodit a vystřídat.

32:21

Do hry naskakuje provinivší se Augusta a neprodleně pomáhá svým spoluhráčům lepit mezery v obraně.

32:05

Další trest na straně hostů. ze hry na dvě minuty odchází Pachl..

31:05

Jiří Egert se dnes opravdu činí, na jeho hru je radost pohledět.. Nyní si vyčkal na vhodný okamžik, klepl si o přihrávku, kterou záhy dostal a pokusil se na Krejčhího vyzrát prudkým příklepem. Ten vyrazil puk vysoko nad sebe..

30:17

Pýchu předchází pád? Radost hostujícího celku právě vystřídaly chmury z dalšího vyloučení. Trest pro hráčskou lavici za hru v šesti odchází odsedět Augusta.

29:15

Žďár právě vstřelil branku!
Kýžená gólová satisfakce se konečně dostavila. Své předcházející vyloučení právě odčinil JIŘÍ HROMÁDKA, který se dostal ke kotouči, rychle a nepozorovaně si nabruslil před Buchtu, jehož zmátl protřelou kličkou, položil si ho a pak už pouze zkušeně zasunul puk za jeho beton. Krásná akce. ASISTENCE: Šimon Malenovský

28:01

Plameny hrají ve čtyřech – pár okamžiků nazpět měly velké štěstí, jeden z pohotových píseckých útočníků po svižném pasu zleva u pravé tyče smolně promáchl..

27:02

Stav hráčů na ledě se ještě sníží, schladit hlavu si odešel po své velké iniciativě i žďárský Hromádka, jenž zahrál vysokou holí.

26:51

Krejčí pomohl svému týmu s rozehrávkou, puk si do své péče převzal Hromádka, za střední pásmo se ale nedostal.

26:21

Šrumec na Krejčího brankovišti – Písečtí byli hodně dotěrní, změť domácích hokejek ovšem puk za brankovou čáru propasírovat nedokázala, velkému tlaku navzdory..

26:01

V úzkých zatáhl za záchrannou brzdu v podobě nedovoleného zákroku hostující Tomáš Doležal, jenž svůj tým oslabuje na dvě minutky.

25:44

Výhoda pro domácí celek..

24:34

Od modré čáry se zkusil prosadit domácí Kulvejt, který stál na konci žlutomodré kombinace. Gólman Žďáru jeho pokus poměrně snadno vyrazil a umožnil jít směrem kupředu svým po úspěchu lačným spoluhráčům.. Ti se před Buchtou ale znovu příliš nevytáhli. V jejich projevu je však v každém případě patrná bojovnost.

23:20

Písek hraje v plném počtu, v oslabení si opět počínal velice solidně. Zaútočit si troufl Jiří Egert, jenž dobruslil vyhozený kotouč a prověřil Krejčího pozornost střelou zápěstím.

21:14

Po první plnohodnotné šarvátce si osobní trest odpyká domácí Matěj Šafář, vedle něhož usedá ještě týmový kolega.
Hokejisté Žďáru naskočili do prostředního dějství ve viditelně lepším rozpoložení, nyní musejí doufat, že se jim podaří přestávkovou poradu přetavit v nějaký odpovídající výsledek. Puk z jejich držení ovšem nakonec získal domácí Přibyl, který Krejčího prozkoušel prudkou ranou z prostoru mezi kruhy. Gólman hostí stačil srazit betony..

20:01

Začala druhá třetina.

20:00

První třetina skončila.

19:17

V závěru třetiny si hosté připsali v krátkém časovém úseku dva dobré střelecké pokusy, Buchta se nicméně nachytat nenechal.

17:23

Písek právě vstřelil branku!
Je zřejmé jak Písečtí strávili předešlý večer – studováním učebnicových akcí. Jiří Egert vedl přečíslení po pravém křídle, na druhé straně mu pak zdatně sekundoval YAHOR HRAKHOLSKI, jemuž adresoval akurátní přihrávku, kterou druhému jmenovanému už stačilo pouze zručně umístit do odkryté části Krejčího klece. ASISTENCE: Jiří Egert

16:30

Hosté kompletní, po návratu svého hráče krátce operovali v útočném pásmu. Ani tentokrát ale nepřišli s ničím revolučním a musí začít nanovo.

16:29

Na Krejčího pracovišti právě došlo k první potyčce a strkanici, tu se ale sudím podařilo hned v zárodku zastavit.

16:04

Plamenům se podařilo osvobodit se, na nic nečekají a pádí střídat..

15:04

Domácí se s tím příliš nemažou, jednu dvě krátké přihrávky střídá – alespoň v úvodu přesilovky – střela. Hosté musejí být pozorní, Písečtí jim brnkají na nervy i svým dobrým pohybem.

14:30

Při držení přistihl hlavní sudí hostujícího Pelikána , hru v početní převaze si tedy vyzkoušejí i domácí.

12:53

Smrští dorážek zasypal Krejčího aktivitou hýřící Hrakholski, v tomto případě ale hostující maskovaný mladík nepochybil a domácí bek si musel nechat zajít chuť. Jeho týmoví kolegové se však jeho nezdarem nenechali zviklat – ba právě naopak, svižně na něj navázali a gólman Žďáru se musí i nadále činit.

12:05

Rozjeté domácí právě zastavila píšťalka jednoho z čárových rozhodčích – odpískán ofsajd.

10:27

O kombinaci vážně uvažovalo duo ve složení Tomáš Pachl a Jan Čermák, kteří ukořistili kotouč ve středním pásmu. První jmenovaný se však zamotal do své kličkované a z celé akce tím pádem ve finále sešlo. Hosté by vážně potřebovali nějaký impuls, zatím jejich herní projev nepůsobí zrovna zdravým dojmem.

09:00

Písek právě vstřelil branku!
První perioda se ještě ani nepřehoupla do své druhé poloviny a Písečtí odskakují na stále více propastný brankový rozdíl – ten v tuto chvíli čítá již tři přesné zásahy. O založení útoku se pokoušel hostující Jindra, tomu se ale přes žlutomodrou zeď opět projít nepodařilo. Domácí se pak pochopitelně chopili příležitosti a vrhli se kupředu. Svižný pas přijal na středu pravého kruhu od obránce Kocoura střelec ŠIMON KOUBA, jenž parádně našel bližší roh Krejčího svatyně. ASISTENCE: Tomáš Kocour

07:45

Plameny opět usilují o delší pobyt v obranném pásmu žlutomodrých, ke své velké nelibosti se jim ale stále nedaří se v něm udržet. Hned na to je domácí přiměli vyhodit puk na zakázané uvolnění.

07:34

Kotouč na domácí střídačce, hra přerušena. Vhazovat se bude po Buchtově levici.

06:18

Domácím juniorům zatím vychází přechod do útočné třetiny, hosté zatím nenašli správný "fígl", jak rozjeté Písecké zbrzdit, ideálně zastavit.. Pramení z toho i další kombinování před Krejčím, které ho ale tentokrát nijak výrazně neohrožuje.

05:46

Písek hraje v plném počtu, hosté si s početní převahou neporadili zrovna dle svých představ. Ihned po vypršení Novotného trestu skončil kotouč v ochranné síti. Po následném vhazování se hra přerušila znovu – Buchta úspěšně zasáhl a ukryl puk ve své výstroji.

05:13

Písečtí úspěšně drží puk daleko od své brány a zdařile napadají. Na vrub si dokonce připsali protiútok, když se o zaskočení gólmana pokusil Karbulka,

04:25

Vyzrát na Buchtu se v rychlém sledu pokusili hned dva hráči v tmavých dresech – nejprve zkusil s prudkou střelou švihem uspět Jindra, na toho pak kolegiálně navázal Jiří Hromádka, i jeho střela však postrádala gólové parametry.

03:46

Hosté budou mít poprvé možnost srovnat s domácími krok. Na trestnou lavici usedá písecký Matěj Novotný poté, co podrazil protihráče.

02:56

Písek právě vstřelil branku!
Písečtí si lepší vstup do prvního mistrovského utkání snad ani nemohli přát. Druhé branky docílili výbornou prací na zhuštěném prostoru – Matěj Přibyl zhruba na spodku pravého kruhu zbystřil před žďárskou svatyní operujícího YAHORA HRAKHOLSKIHO, který hostujícího gólmana překonal přízemním pokusem z bezprostřední blízkosti. ASISTENCE: Matěj Přibyl

02:01

Písek právě vstřelil branku!
Aktivita domácího mužstva mu velice rychle vynesla kýženou první trefu. Na levé straně kluziště se v rychlosti "domluvili" Lamač se ŠIMONEM KOUBOU, který po jeho zpětné přihrávce překvapil Krejčího nepříjemnou střelou. ASISTENCE: Daniel Lamač

01:03

Obratem si krátké útočné dostaveníčko vyzkoušeli i hosté, z pásma je ovšem záhy vyprovodil žlutomodrý Šafář. Krátce na to si domácí připsali první útočný pokus, ten ale pohotový Krejčí zlikvidoval a puk do mezery u tyče nepustil.

00:03

Hlavní sudí si v rychlosti srovnal oba centry a na ledovou plochu dopadlo úvodní vhazování. Kotouč pro sebe hned v začátku uzmuli Písečtí, kteří bleskově zavezli do útočné třetiny. Nyní se soupeřem bojují v rohu mantinelu..

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

IHC Králové Písek: Buchta – Kocour, Kulvejt, Šafář, Kurfürst, Hrkholski– Brož, Karbulka, Lamač, Novotný "A", Egert, Přibyl "C", Fríd, Petřík, Andrle, Kouba

SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčí – Prokop, Pachl Z., Doležal T., Čermák, Pelikán – Malenovský, Pachl T., Procházka, Augusta, Šerejch "A", Jindra "C", Hromádka "A", Bednář, Doležal P.

Rozhodčí: M. Šperl – P. Bělohlav, M. Zedníková.
Hezký den všem příznivcům juniorského hokeje, kteří se rozhodli blíže sledovat utkání mezi celky IHC Králové Písek a SKLH Žďár nad Sázavou.

První letošní vzájemné střetnutí mezi houževnatou žlutomodrou omladinou od řeky Otavy a neméně ctižádostivým výběrem žďárských Plamenů je nejenže jedním ze šesti zahajovacích duelů nového ročníku druhé nejvyšší juniorské soutěže, kterým hráči obou výběrů zároveň uzavřou večerní program na píseckém zimním stadionu, vedle toho lze o nadcházejícím klání hovořit také jako o příslibu zajímavé a snad i atraktivní hokejové podívané.

K poslední přímé konfrontaci těchto dvou týmů došlo naposledy v sezoně 2016/2017, během níž své síly pravidelně měřily v rámci šestatřiceti kolové juniorské ligy. V jejím průběhu na sebe narazily celkem čtyřikrát, každé ze zápolení však nakonec mělo stejný osud a jednoho jediného vítěze – juniorku Písku. Právě s ohledem na nepříliš bohatou historii z horizontu několika málo posledních let proto nelze říci, že by toho měly tyto dva výběry mnoho společného. Jedno je však alespoň v tuto chvíli přece jen spojuje: obou celků se totiž poměrně výrazně dotkla poslední reorganizace mládežnických soutěží, k níž přednedávnem došlo.

IHC Králové Písek:
Loňská sezona píseckých juniorů byla jedna velká jízda. Tu avizovali již v základní části, kterou prošli s bilancí osmi výher a dvou porážek z deseti utkání. Zcela nový rozměr pak tato jejich suverénnost získala v nadstavbové skupině, jejíž prvenství dokonce opanovali s předstihem fantastických jednadvaceti bodů. Závěrečnou a tolik kýženou metou se pro ně ve finále stala vytoužená extraligová kvalifikace, během níž ale utrpěli tvrdou ránu pod pás, když se juniorská extraliga neočekávaně uzavřela – pro postupy i sestupy. Ambicí všech zúčastněných tak najednou již více nebylo "jen" urvat jednu ze dvou postupových pozic, nýbrž podívat se až na vrchol a dosáhnout na primát celkového vítěze soutěže, jímž by se veškeré dosavadní snažení zúročilo. Písečtí byli blízko, o chtěný triumf je však po zásluze připravili favorizovaní hokejisté Ústí nad Labem, kteří zdárně zvládli poslední klíčový duel a přisoudili tak mladým Jihočechům (neméně skvělou) druhou příčku.

SKLH Žďár nad Sázavou
Hokejisté Žďáru nad Sázavou se na druhé straně potýkali s problémy ze zcela odlišného soudku. Uplynulý ročník trávili právě ve společnosti o patro výš, v konkurenci nabité DHL extralize ovšem ke své velké nelibosti tentokráte tak trochu tápali. Ve vzduchu místy visel otazník, zdali se Plameny v soutěži vůbec udrží. Jejich svízelná situace však nakonec nalezla rozhřešení tak nějak sama. I jejich osudovou zápletku rozsekli svým rozhodnutím funkcionáři svazu, kteří ponechali právo účasti v soutěži pouze týmům označeným statusem akademie, na úkor čehož se Na Bouchalkách museli s juniorskou DHL extraligou nekompromisně rozloučit. S takto zavedeným systémem se ovšem na Vysočině v zájmu zkvalitnění prostředí sympaticky ztotožňují, svému odchodu ze soutěže navzdory.

Až tak cizí si nicméně Písečtí s Plameny opravdu nejsou. V evidenci se vedou zejména díky loňským vzájemným zápasům Písku s B-týmem Žďáru, který žlutomodré stíhal právě ve výše zmíněné nadstavbové skupině, kde mezi nimi posléze zela ona pověstná jednadvaceti bodová propast. I v tomto případě se celky utkaly hned čtyřikrát, Jihočeši však i zde svou dominanci uhájili a strhli na svou stranu všechna čtyři klání.

Rozlosování přiřklo úvodním duelům (ne)populární symbolické datum pátek třináctého. Hráči nemusejí být nutně pověrčiví, tak či tak je zřejmé, že si reprezentanti obou výběrů budou při své premiéře dávat pozor na to, aby vstoupili na led tou správnou – pravou bruslí. Kdo se s utkáním popasuje lépe a jak se týmy vypořádají s psaním své první letošní kapitoly se dozvíme v 19:20, na kdy je naplánován začátek zápasu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:20.

IHC Králové Písek – SKLH Žďár nad Sázavou

5:4

po prodl. (4:0, 0:3, 0:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Kouba (Lamač), 3. Hrakholski (Přibyl), 9. Kouba (Kocour), 18. Hrakholski (Egert), 61. Přibyl – 30. Hromádka (Malenovský), 37. Pachl (Čermák), 38. Malenovský (Hromádka), 50. Melenovský (Hromádka)

IHC Králové Písek: Buchta – Kocour, Kulvejt, Šafář, Kurfürst, Hrakholski, Karbulka – Brož, Lamač, Novotný "A", Egert, Přibyl "C", Fríd, Petřík, Andrle, Kouba

SKLH Žďár nad Sázavou: Krejčí – Prokop, Pachl Z., Doležal T., Čermák, Pelikán – Malenovský, Pachl T., Procházka, Augusta, Šerejch "A", Jindra "C", Hromádka "A", Bednář, Doležal P.

Rozhodčí: M. Šperl – P. Bělohlav, M. Zedníková

Průběh zápasu
1. třetina
02:01 PIS 1:0 Kouba (Lamač)
02:56 PIS 2:0 Hrakholski (Přibyl)
03:46 PIS 2 Novotný, podrážení
09:00 PIS 3:0 Kouba (Kocour)
14:30 ZNS 2 Pelikán, držení
17:23 PIS 4:0 Hrakholski (Egert)
Po 1. třetině
2. třetina
21:14 PIS 2 Šafář, nesportovní chování
26:01 ZNS 2 Doležal, nedovolené bránění
27:02 ZNS 2 Hromádka, vysoká hůl
29:15 ZNS 4:1 Hromádka (Malenovský)
30:17 ZNS 2 Augusta, příliš mnoho hráčů
32:05 ZNS 2 Pachl, podrážení
33:34 PIS 2 Andrle, nedovolené bránění
36:31 ZNS 4:2 Pachl (Čermák)
37:58 ZNS 4:3 Malenovský (Hromádka)
Po 2. třetině
3. třetina
49:22 ZNS 4:4 Melenovský (Hromádka)
Po 3. třetině
Prodloužení
60:52 PIS 5:4 Přibyl
po prodl.